Sa ajutam la terapia pentru Ema (3) - Avem PAYPAL

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mari_paun spune:

cu ajutorul mamicilor s-au strans in cont 620 lei
multumim tare mult pentru toate mamicile care se implica in bazarul pentru Ema si il fac sa mearga
inca nu am desfasuratorul insa voi comunica suma exacta

aseara am fost cu Ema la cumparaturi, cum trecem pe langa parc a alergat repede la nisip sa se joace cu nisteb fetite cu galetuse. Era o fetita sindromul Down, cam de seama emei, ce frumos s-au jucat! Ema a stat numai langa ea , s-au dat in leagan si am socializat cu tatal fetitei. Ma bucur cand vad ca Ema se apropie de alti copii.
Dimineata a venit prietena Emei sa lucrez ecu ea, se luau de mana si mergeau prin casa, la bucatarie sa manace...prietena ei ii povestea ce a mai facut...Ema era fericita, tare imi sunt dragi...

bazar pentru Ema

ajutati la terapia pentru Ema pe DC

Ajutati-ma sa inteleg lumea!

Mari, mami de Ema

Mergi la inceput

nu e greu deloc sa faci lucuri...marunte ,simple!
ma gandesc de ce Ema nu reuseste sa pronunte cuvinte usoare si se chinuie cu niste consoane amestecate, uneori fara vocale...ma chinui sa o imit si-mi spun...E GREU!!! apoi privesc spre Ema si incerc sa ma teleportez in mintea ei...e complicata lumea asta, sunt lucuri mai interesante si oamenii din jur sunt ...ciudati. prin terapie insa incerc s-o o spmulg din lumea ei si sa priveasca ciudateniile dpret...normalitati ale lumii in care traim, trebuie sa ne supunem unor reguli scrise si nescrise, trebuie sa ne adaptam la toate conditiile si sa reusim sa TRAIM in aceasta lume...

bazar pentru Ema

Mari, mami de Ema

Mergi la inceput

Imi place cand Ema incepe sa devina mamoasa si sa dsoreasca sa ma iubeasca, sa ma stranga in brate, sa ma pupe
cand stau la calculator Ema ma i-a de gat sau vrea in brate si se uita ce scriu, ii pun muzica ce o ascultam eu in ...tinerete si dansam pe scaun
astazi am gatit si am avut multe trebuir nu pre am avut timp de Ema, si ea a tot muncit vreo 10 ore astaziacum se alinta ca stau cu ea si ca sunt numai a ei... nu mai vrea sa doarma ci sa stea la mine in brate, sa o alint...
PUIUL MEU DEVINE CONSTIENT!!!

bazar pentru Ema

Mari, mami de Ema

Mergi la inceput

sfarsit de vara, copacii inca suntinverziti desi la poalele lor covorul de frunze uscate fosnesc sub pasii apasati ai Emei. Ii place sa calce pe frunze uscate... merg in urma ei si umbrele noastre se unesc, ma gandesc ca Ema este mare si independenta... visez prea departe! imi scutur gandurile si privesc la Ema...se musca si ma gandeam ca nu a mancat decat o bucata de " eugenia" o umbra de sange avea pe mana si ma gandeam ca s-a muscat asa de tare incat s-a ranit, apoi Ema scrasneste ceva in dinti...o pun sa deschida gura si vad un dintisor... il pun cu grija in buzunarul de la blugi si mergem mai departe. Imi amintesc de copilaria mea, eram fericita cand reuseam sa scot singura un dintisor, faceam colectie si cand mergeam la tara ii aruncam pe acoperisul casei si strigam ca vreau dinti de otel... Ema insa a mers mai departe ca si cand nimik nu se intamplase, un moment se pipaie in locul gol si apoi...uita. ciontinuam drumul calcand peste frunzele uscate...fosnetul lor fiind insotit de o "melodie" prea stridenta fredonata de Ema.

bazar pentru Ema

Mari, mami de Ema

Mergi la inceput

Ema are varsat de vant, din fericire forma usoara cu pustule, mai e bine ca nu i-a isesit pe fata pt ca se scarpina pana isi da sangele, ii dau cu mixtura mentolata, zici ca e dalmatiana...
trebuie sa stea in casa si saptamana viitoare si credet0ma ca este un chin pt amandoua, Ema se duce la usa si striga PA-PA, MAMA PAAAA...incearca sa descuie usa, se plictiseste si nu mai stie ce sa faca, se bucura cand vine cineva pe la noi, au fost bunicii si o prietena de-a mea in vizita.

bazar pentru Ema

Mari, mami de Ema

Mergi la inceput

Ema acumuleaza si in ultima vreme ne tot uimeste cu rapiditatea cu care progreseaza, din ce in ce mai mult se joaca singura, si SURPRIZA isi i-a cartea de colorat si un creion si incepe de coloreze, cat am asteptat lucrul asta!!!
acum este la un program de selfhelp, in care are o multime de itemi pt spalatul mainilor la baie...deja dupa pipi la baie se duce singura sa se spele pe maini si cel mai tare ii place finalul...sa stinga lumina.
acum isi canta la zilofon dar si din gura cu LA-La-LA si ii recunosc melodiile si pastreaza ritmul excelent, se bucura cand vine Elena care lucreaza cu ea macart 1 data pe saptamana ( prietena ei)
curand incepe si gradinita, anul de final la care sper sa se descure si mai bine.

drumul e al naibii de greu insa si satisfactia este mareata, mai ales cand alaturi de noi se strang oameni care se roaga si care ajuta ca terapia sa continue si Ema sa devina independenta.

bazar pentru Ema

Mari, mami de Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Citat:
citat din mesajul lui mari_paun

Ema acumuleaza si in ultima vreme ne tot uimeste cu rapiditatea cu care progreseaza, din ce in ce mai mult se joaca singura, si SURPRIZA isi i-a cartea de colorat si un creion si incepe de coloreze, cat am asteptat lucrul asta!!!
acum este la un program de selfhelp, in care are o multime de itemi pt spalatul mainilor la baie...deja dupa pipi la baie se duce singura sa se spele pe maini si cel mai tare ii place finalul...sa stinga lumina.
acum isi canta la zilofon dar si din gura cu LA-La-LA si ii recunosc melodiile si pastreaza ritmul excelent, se bucura cand vine Elena care lucreaza cu ea macart 1 data pe saptamana ( prietena ei)
curand incepe si gradinita, anul de final la care sper sa se descure si mai bine.

drumul e al naibii de greu insa si satisfactia este mareata, mai ales cand alaturi de noi se strang oameni care se roaga si care ajuta ca terapia sa continue si Ema sa devina independenta.

bazar pentru Ema

Mari, mami de Ema

Mari, felicitari pt progresele Emei...Sa o tina tot asa..

Cristina, si mamica de poznas

Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema

Mergi la inceput

multumim cristina pt ajutor si pentru incurajare.

bazar pentru Ema

Mari, mami de Ema

Mergi la inceput

maine vine coordonatoarea emei...
imi este in fiecare luna tot mai greu, luna trecuta nu am kemat-o pt ca nu am avut bani s-o platesc, acum o kem insa tot nu am sa-i dau bani, sper sa reusesc sa fac cumva rost de banii necesari pt coordonator...ca pt fete am reusit sa strang...
imi este atat de ciuda ca trebuie sa ma vait, sa imi storc creierii si sa raman in urma cu datoriile citrente pt a nu intrerupe terapia...imi este atat de ciuda ca statul nu intervine sa recupereze acesti copii, ca ani de zile ne cocosam , ne umilim si cersim pt sanatatatea copiilor nostrii...
in perioada de criza toata lumea da din umeri, ne priveste cu compasiune insa astanu rezolva cu nimik problema...de fapt cine este responsabil pt asta???
intreb si eu, tot eu raspund...desi nu am un raspuns concret...
visez ca ma amestec prin multime si nu ies in evidenta cu nimik, si totusi ies in evidenta prin faptul ca trebuie sa STRG, sa urlu , sa impresionez pt a-mi vedea copilul ...un pik mai ...normal...

nu mai am lacrimi de mult, insa sufletul meu este inecat in lacrilmile ce nu se vad niciodata pe obrazul meu...

bazar pentru Ema

Mari, mami de Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Mari, aveti cumva si teledon? Daca nu, promit sa ajung la banca sa pun si eu ceva pentru puiul tau.

Mergi la inceput