Pepenasi de iulie - august 2008 (36)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

La multe lunite si celorlalti sarbatoriti ai zilei:
Constantin
Razvan Mihai
Mihnea Robert

blueeyes ce mai face? stie cineva ceva de ea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

PICA - hai ca m-ai distrat... Nu vreau sa te sperii, dar tantea mea care imi facea curat si s-a operat... a murit... Si acuma nu ma decid ce sa fac... Sa caut alta, sa colaborez cu o firma, sa fac eu cat pot si basta.... Nu-i clar... Problema e ca pana la tantea de muri... am schimbat vreo 5 idioate care mai de care mai ingalata, desi cu recomandari....
De tradus... traduc niste acte... ale noastre... Ca vrem sa ne carabanim din tara asta si am zis sa economisesc niscaiva bulioane....
Dar de calcat... ei aici e problema... e piticul meu nemuritor... Eu calc tot, dar tot nene, de la chiloti si ciorapi si prosoape si cearsafuri... am o problema.... Daca nu pot sa pun pe mine pijamaua necalcata la dunga?? ce sa ii fac, e piticul meu si am grija de el....
Iar cu taxiul... nah... m-am gandit si eu ca un exercitiu de-asta nu ar strica din cand in cand, desi am o buna bucata de ani de nu mai merg cu mijloacele decat ocazional, adica poate o data pe an, poate de doua ori....
La ce naiba m-am grozavit sa ma duc eu cu tramvaiul nu m-am prins nici acuma dar data viitoare zic pass

BIRI - a mea doarme profund noaptea, dar se trezeste cam de doua ori. De cand ii pun si o masura-doua de cereale seara in bibe sunt nopti cand se trezeste doar o data. Sper sa ne reglam cu somnul si cand om incepe diversificarea de-adevaratelea sa renunt la masura de cereale seara... Dar baremi cand doarme, doarme... Din pacate eu sunt mai zombie, ca dorm 2 ore, ma trezesc, mai dorm 2 ore, iar ma trezesc... ca ma trezesc inainte sa se trezeasca ea si mai dureaza pana adorm la loc... deci e misto foc... Iar la pranz nu dorm niciodata...

MONA - mopul a sosit azi, m-au sunat aia, dar le-am zis sa vina sa mi-l aduca maine ca azi stiam ca am treburi.... Habar n-am daca e bun cum zic ei. Daca nu e macar pe aproape, il returnez. Cu tot cu lavete, curier si taxa verde, costa 430 de lei sau asa ceva.
O sa va zic maine cum merge, ca am lasat niste pete de Nurofen si alte chestii pe jos...
Cu plastelina si altele, incearca si tu sa folosesti o musama... Eu am luat special o bucata mare de 2 m pe care o intind pe jos, si o urmaresc pe Eliza sa nu plece din aria respectiva cu plastelina.
Si la noi mai functioneaza o treaba... O pun pe ea sa faca, nu des, e drept, dar s-a mai intamplat, si are ceva mai multa grija la curatenie... Si cu ocazia asta am lamurit-o si de ce nu trebuie sa manance aiurea prin casa ci in bucatarie la masa...

Gata, fug

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Salutare fetele,

Matei se simte bine acum, de duminica nu a mai facut febra, ne-a ajutat mult compresiile alea mentolate.
Da m-am uitat azi in gurita la el, si jos se vede ca-i iese un dintisor.....nu e prea devreme la 5 luni sa iasa?

narcisa, ce fata harnica aveti, deja in fundulet, Matei se ridica in fundulet da pica in fata precum placinta.
Parca vad ca Anais are sa fie prima dintre pepenasi care o ia la pas alert.

didi81, pupam Aida sa se faca bine, si sa-i treaca tusea.
Si tie rabdare si sa te tii tare.

Referitor la taiatul unghiutelor, de doua zile ma chinui sa i le tai si nu sta neam, asa ca azi i le-am pilit.
La picioare e jale, sotul trebui sa-l tina zdravan ca altfel nici o sansa.

Merg sa fac un dush, acu cat doarme ca dupa aliluia, nici ca se mai opreste din plans.

Spor la treburi si multa sanatate la pepenasi si mamicile racite!

Mamii de Matei

www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Nati, , dar cred ca ma incurci, Aidutza nu tuseste, nu e racita, e ok

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Jos kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laremi spune:

Biri, stiam eu ca m-a intrebat cineva, da' uitasem cine. Aici se spune asa: pana la 5-6 luni, copilul mananca doar lapte, indiferent daca este alaptat sau hranit cu formula.

Diversificarea se incepe intre 5 si 6 luni sau dupa (atunci cand copilul sta in fundulet, inghite, este interesat de mancarea adultilor, adica cand este pregatit cu alte cuvinte) cu cereale de orez, apoi se introduc legume si fructe cate unul pe saptamana.
Ei nu recomanda deloc sa se dea cu biberonul altceva decat lapte ... cereale si pireuri cu lingurita si sucuri cu canita speciala de bebelusi.
Nu se recomanda nici cerealele in biberon seara ca sa doarma copilul toata noaptea.
Sucuri se recomanda intre mese suc de mere, pere, struguri si diluate cu apa in proportie de 50%.

Intre legume si fructe ei spun sa incepi cu legumele, dar nu e problema nici daca se incepe cu fructele (pe care multi bebelusi le accepta mai usor)

La copii sub 1 an, nu se recomanda:
- nuci, alune etc cu care se pot inneca
- lapte de vaca
- albus de ou
- morcov preparat in casa si spanac (cica au continut mare de nitrati)
- peste, carne
- sucuri de citrice (in special cel de portocale care e foarte acid)
- inghetata, ciocolata sau orice alte dulciuri facute cu lapte

Cam asta e ce am retinut eu pana acum, cu doc inca nu am discutat subiectul in amanunt ca el la 3 luni abia mi-a dat voie sa ii dau un pic de apa, pana atunci doar lapte. Va mai scriu ce mai zice cand o sa incepem si noi, dar dupa 5 - 6 luni cand om incepe noi parca vad ca toti or sa fie diversificati deja.

In principiu din ce am vazut la altii aici, ei dau lapte cat de mult posibil, apoi introduc usor cereale, legume, fructe astfel incat cam de la 1 an copilul poate manca mancarea gatita pentru intreaga familie, doar ca i se opreste un pic separat inainte de a adauga sare si condimente. Pur si simplu ei nu fac separat pentru bebe decat 4-5 luni, in perioada de introducere. Dupa asta, ce mananca ei mananca si copilul. Bine, ei sunt in majoritate vegetarieni si mai mananca uneori peste, ca la mancarurile noastre ar fi mai complicat sa procedam asa. Eu nu stiu cum exact voi proceda, mai ales ca eu gatesc mai mult romaneste, mancare indiana face sotul cand il apuca poftele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

OoOO, Nati, felicitari...si pentru dintisor si pentru ca trece raceala
Anais o singura data s-a ridicat, azi dimineata...De atunci se isterizeaza si plange ca nu-i mai iese...Noi sa fim sanatosi...Eu cred ca e bine la varsta asta sa-i iasa dintii

Didi, pupam fata...sa treaca repejor

Lamuriti-ma va rog va rog cu gelul asta gingival.Trebuie sa contina novocaina?asta nu-i rea pt bb?ce gel dentar sa iau?

Iisus i-a zis - Eu sunt calea, adevarul si viata.Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine - Ioan 14:5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

didi81, scuze de confuzie, era vorba de dana81
Dupa ce ca intru din an in paste, mai citesc si in diagonala.

narcisa, te-am indus si pe tine in eroare.
Aida e bine sanatoasa si frumoasa.
Is obosita rau.
E jale cu dintii astia, de nu plange si de nu isi baga degetele, pumnii in gura, atat il enerveaza durerea.
Trece si asta!
Sper ca esti bine dupa toata supararea cu stirea de ziar.
Are sa treaca toata agitatia asta.
Nervi tari la amandoi va urez!

Am plecat ca urla juniorul.

Mamii de Matei

www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Na ca ma iau si eu dupa Nati...
Danuta, pumap fata sa treaca repejor...Sa ne spui cum sunteti

Dar Sun n-a dat nici un semn astazi...

Xena cum merge salonul?Ai primit vreun raspuns cu concursul?

Iisus i-a zis - Eu sunt calea, adevarul si viata.Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine - Ioan 14:5

Mergi la inceput

Am scris in acelasi timp...Te citeam pe tine si ma gandeam la Danuta si la Clara...Da' la voi exista o scuza ca sunteti vedete...In fine, socrul tau...Deja a trecut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

am masurat-o acum pe alexandra si are 68 de cm asta inseamna ca ne trebuie hainute de 6-9 luni? bine ca am masurat-o inainte de sesiunea de cumparaturi din wk asta

-------

Ana-Maria de iepuras coconas

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput