Poznasi smecherasi de mai-iunie 2004 (5)
Raspunsuri - Pagina 6
Iulia P. spune:
Lauraa, mult curaj! Imi pare rau pentru necazurile pe care le ai. Sper ca fetitele nu sufera prea mult si ca vor pastra legatura cu tatal lor. Iar tie iti doresc din toata inima sa-ti gasesti fericirea intr-o alta relatie.
Nico si Piatra Lunii, multumesc pentru cuvintele frumoase.
Ioana, am vazut pozele voastre: esti o graviduta tare frumoasa. Din poze am vazut ca ati fost linistiti la munte si v-ati simtit tare bine.
Madutza, sanatate multa si nastere usoara.
Eu ma lupt in continuare cu o raceala urata, de care credeam ca am scapat, dar durerea de gat nu ma slabeste deloc, nasul tot infundat, durere de cap... Ce sa mai, distractie mare! Bine macar ca David se simte mai bine (a racit si el, saracutul!), iar Tommy nu s-a imbolnavit deloc.
Va doresc o zi linistita.
Iulia P., Thomas Anthony (16 iunie 2004, http://b5.lilypie.com/io7Vm4.png) si David William (14 noiembrie 2006, http://b3.lilypie.com/WOFjm5.png)
Our freedom starts with the prison we choose...
Nous sommes peut-être devenus aveugles et nous ne voulons pas le...voir.
http://www.flickr.com/gp/22874599@N00/49LVpz
Bebe Beca spune:
Laura, eu stiam ca in tari precum germania, nu mama pleaca cu copii din casa. Ci tatal. Si se ingrijeste ca mamei si copiilor saq nu le lipseasca nimic. Sa inteleg ca stiam total gresit.
Iulia, multumesc mult pentru aprecieri. La munte a fost foarte bine, noi petrecem mereu frumos cand suntem plecati. Mai greu a fost ca nu m-am simtit prea bine.
Ioana 16+ si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca
Lauraa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bebe Beca Laura, eu stiam ca in tari precum germania, nu mama pleaca cu copii din casa. Ci tatal. Si se ingrijeste ca mamei si copiilor saq nu le lipseasca nimic. Sa inteleg ca stiam total gresit. Ioana 16+ si Rebeca http://community.webshots.com/user/bebeca2004 http://community.webshots.com/user/Berecutza http://community.webshots.com/user/bebebeca |
Da, asa este, problema e ca noi stam aici cu chirie si asta costa 1000 de euro pe luna, e un apartament mare de 110qm si eu cu suma pe care o voi primi de la el nu voi putea sa il platesc, adica voi putea dar nu imi va mai ramane mare lucru. E ilogic sa raman aici si sa dau o mie de euro pe chirie si sa ma restrang la alte lucruri necesare cand pot sa iau un apartament mai mic, de numai 3 camere,care sa coste sa zicem pana in 600 de euro. Stii? El e obligat prin lege sa plateasca fetelor pensie alimentara si mie personal chiar, o suma oarecare dar oricat ai intinde de ea nu ajunge sa finantez ditai casoiul asta. Ma rog, mai sunt tot felul de chestii de la stat,etc,etc, dar una peste alta situatia e nasoala nu numai dpdv financiar dar si pe alte planuri.
Piatra Lunii, zici ca te-ai intoarce in Romania, sigur ca m-am gandit si eu la asta, dar deocamdata nu iau in calcul la modul serios alternativa asta pentru ca iarasi e complicat. In plus eu ma simt bine in Germania in general, sunt doar singura, si aici ma refer la familie.Saptamana trecuta am avut bronsita, am fost la un pas de pneumonie, m-am simtit ca naiba si nu am avut pe nimeni care sa ia fetele macar o ora la plimbare sa pot zacea si eu intr-un colt. Voi care aveti doi copii stiti ce inseamna asta, cu un exercitiu de imaginatie ganditi-va cum e sa nu fie nimeni, nici macar sotul,seara,acasa. Si presiunea psihica e mare, ca eu sunt aici capul si gatul,eu iau decizii, ma infior la gandul ca daca eu patesc ceva, cad jos,lesin,whatever, nu stie nimeni de noi, stau copiii si urla de unii singuri. Evident ca e un scenariu horror asta, dar orisicat, nu ma pot impiedica sa nu ma gandesc mereu la faze de astea. In plus gandul ca omul cu care esti de 7 ani impreuna,ai doi copii,credeai ca e totul ok,etc, pleaca de pe o zi pe alta la alta femeie..priceless.. Ok, au mai fost probleme intre noi dar nu m-as fi asteptat la asa un soc. Pe de alta parte sunt cu moralul ok, doar cu logistica e mai nasolic..
monet spune:
lauraa, draga mea, decizia sa va mutati intr-un apartament mai mic, dar care sa va ajunga voua trei, e desigur primul pas spre "nivelul urmator" din vietile voastre. sint convinsa c-o sa gasesti exact ce vrei - au nemtii astia un talent sa construiasca case perfecte pentru orice nevoi
da' io mi-am imaginat deja ca tie iti prieste in germania si-i bine si pentru fete si viitorul lor, asa ca, da-i inainte si toate or fi bine. ca esti chiar singura cuc si n-ai o legatura, cit de departata, o vecina, o amica de la alte mame de la gradinita, de la playground unde mergi cu fetele, chiar de la cabinetu' doctorului, nu-i bine. trebe musai sa-ti pui in aplicare sa stie cineva de tine. cineva tre' sa stie de voi ca existati cu bine si cumva, daca-i cazu', sa poti tu suna undeva dupa un ajutor, vorba aia, nu chiar la un strain... gindeste-te unde esti activa social si ia-ti inima-n dinti si roaga pe cineva sa-ti "tina spatele". nu se poate sa nu fie nimeni care sa te placa, pe tine si pe fetite, ca sinteti trei printese de mai mare dragu'........
hai, ca-i trecut de miezu' noptii si miine am zi plina...
inca nu am un job in pozitie. am sperante din trei locuri (adica am fost la trei interviuri pentru pozitii foarte bune, da' cu economia asta de tot cacatu', cine mai stie...of...). doamne-ajuta. scoala mai dureaza pina la sfirsitu' lui aprilie. si din 1 mai m-as apuca de ceva servici. numa' sa fie!
contrariu cu situatia 'tzepoasa', io-s foarte senina si am ginduri de bine si rid mult in ultimul timp, ascult muzica, ma duc la dans (eh, daca tot is departe de copii, macar sa profit de timp liber in serile de vineri sau simbata!! ), ma bucur de o floare frumoasa, de o bucatica de cer albastru, de bebelusi dulci pe strada, de oameni tineri si batrini, de luminile orasului ce le vad in fiecare noapte de parca as fi undeva sus, in cer............ de gindu' ca sint foarte norocoasa sa am copii sanatosi si destepti...... ca sint mama si ca lumea habar n-are, secretu' meu
va pup!!!!!
mona, lia (24.04.2004) si maya (28.10.2005)
"Recente 2008"
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">ASA S-A NASCUT LIA
Irinusha spune:
'Neata fete dragi!
Io pe fuga ca trebe sa plecam la logoped ...
Lauraa, nici eu nu ma gandeam ca vrei sa pleci din Germania ... te stiu eu mai nemtoaica, asa ;)
Normal tatal ar trebui sa va asigure traiul de dinainte, mai ales cand e vorba de copii, care ar trebui altfel smulsi din viata cunoscuta. Dar ai dreptate, unde nu-i posibilitatea, nu-i ... Asa ca, succes la cautat casuta faina ptr. voi trei!
Eu mai vin cu niste sfaturi, de nu supar: fii fata despteapta si pastreaza numele lui, chiar daca doare psihic. Laura "Mayer" o sa te ajute mai mult decat Laura cu -escu la coasa :) ... crede-ma! Mai ales daca ti-ai luat germanitatea ... o ai, da? Prietena de care ti-am mai scris e romanca, el neamt si i se pune doar bete-n roate ... si chiar de el e acela cu "gura mare" si care nu se tine de vizite, etc., tot el e sustinut, pe ea n-o crede nimeni. Asta de la gradi la Jugendamt. Stiu ca tu vezi nemtii intr-o lumina mai frumoasa, dar asculta-ma pe mine, ca la o adica, tot neamtul e mai presus - invatat si pe pielea mea! Si cere ajutor (ptr. o Haushaltshilfe, Babysitter) si la Jugendamt ... spre fericirea mea (toi,toi,toi si inainte!) nu prea ma pricep,dar normal ar trebuie sa primesti ajutor. Si peste tot mentioneaza ca el a parasit familia ... or fi nemtii astia cum sunt, dar totusi familia e sfanta! Si chiar de au mai fost probleme intre voi, mai exista acolo o Eheberatung, ceva ... nu dai bir cu fugiti, direct in bratele altei femei!
Succes, nervi tari si sanatate ... stiu ca-i greu, dar te vad asa fata descurcareata, sigur o sa reusesti! Ah, si vezi ca trebuie sa mai ia si tatal fetele ... asa sa mai ai si tu putin aer!
Mona, ce mi-ai placut! :) Eu iti tin pumnii sa gasesti ceva pe placul tau!
Ioana, cum te mai simti? Ce ti-a spus dr.?
Nico, a mai facut Bia Ciocarlia nazbatii? Ce mai faci?
Pietricico, cum te simti? ... mai ales asa invidiata de multe :D ... Pupici si m-as mai bucura de poze ... mai ales ca nu mai stiu daca Ingrid sau Silvia iti seamana :)
Bertha, cand revii cu poze?
Iulia, sanatate multa!
Am vazut poze multe si frumoase ... cu copii frumosi si mamici si mamici si mai si ... :)
Cu "activitatile" astea pe aici se duce naiba pauza mea .... asa ca sunt cu ochii pe voi! Va pup! Sanatate multa!
Imblanzitoarea de balauri: "Sensible Cristian & "Demolition" Amélie
vanessa ionescu spune:
eu cu santierul meu care nu se mai termina..
am intrat doar ca sa o rog pe anacami daca intra sa-mi dea un mes privat cu o adresa de mes.
am citit ultima pagina ca nu m-am putut abtine si ma bag si eu putin in vorba doar asa ca nu prea stiu subiectul. Laura, nu vreau sa dau sfaturi dar nu te intoarce in Romania. daca poti rezista acolo mai ales ca iti place nu venii innapoi. o sa fie si mai greu, sistemul de protectie sociala e varza iar fetele nu or sa aiba decat de suferit. nici aici nu or sa inghesuie rudele si prietenii sa te ajute. fiecare are viata lui si poate doar la inceput vor fi mai binevoitori. stiu ce inseamna sa nu ai ajutor si sunt in bucuresti unde e si soacra si tata si sora mea etc. eu nu ma pot duce sa ma internez sa ma operez de bila cum ar fi trebuit pentru ca nu am cu cine lasa copii attatea zile. hai ca pe Cata il duc la soacra-mea dar ce fac cu Andu care trebuie dus si luat de la scoala? Cipi e mai mult plecat iar acum daca e acasa e cu santierul. mutatul intr-o alta casa mai mica iti este de folos nu numai ca si taxe dar ca si gospodarie. si eu mai am o vorba, atat timp cat suntem sanatoase, copii sunt ok iar familia e bine, se rezolva toate. Cred ca e deja greu pentru fete darmite sa le mai schimbi si viata sociala. le destabilizezi detot. sper ca nu am fost rau pe langa subiect.
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://picasaweb.google.com/cristina.avi69/GuraHumorului
bertha spune:
Salutare!
Fetelor, vreau sa va multumesc din tot sufletul pt cuvintele si gandurile voastre bune! Cate o , un si o imbratisare pt fiecare mamica!
Noi suntem acasa de sambata, suntem bine, nici nu zici ca-i copil mic in casa. Mananca, doarme si cam atat. In continuare, "distractia" e asigurata de Darius, care tipa, canta, fuge prin casa, nu s-a schimbat cu nimic. Noroc ca mititica nu-l baga in seama, isi vede de somnul ei, ceea ce-i f bine.
Eu sunt bine, cu dureri pe ici, pe colo, dar trec.
Nu stau grozav cu timpul, dar o sa revin cu poze si alte noutati despre noi.
Lauraa, imi pare rau ca situatia s-a schimbat atat in rau, ce sa zic, se pare ca, uneori, anii nu pot da certitudine si siguranta, ca oricand cel de langa tine poate face ceva care sa te lase cu gura cascata. Noroc ca tu esti o femeie puternica si incet-incet totul o sa aiba o rezolvare, chiar daca acum e greu de intrevazut. Orice sut in fund e un pas inainte, asa se spune, si cred ca-i adevarat. Pastreaza ideea intoarcerii in Romanaia ca ultima solutie, e mai bine pt fete sa traiasca in continuare acolo unde s-au nascut. Noi ne-am mutat din Craiova in Bucuresti si Darius tot a fost bulversat putin si-l apuca uneori nostalgia dupa locurile atat de cunoscute din Craiova.
Capul sus, fetele au nevoie de mamica lor in forma maxima, sa lupte pt ele si pt drepturile lor. Asa cum ti-au spus si fetele, nu-l lasa, nu-l slabi de loc, sa-si indeplineasca toate obligatiile, ca de-aia e tatic!
Pupici tuturor!
Bertha, mami de doua comori - Darius-Andrei (DN 08-06-2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
piatra lunii spune:
Fetelor, intai, multumesc de urari si felicitari legate de sarcina mea no. 3, aveam impresia c-o facusem deja,dar era numai gandul,ca nu pusesem in practica :)
LAURAA, te admir, esti tare, te descurci tu cu siguranta, si cred ca viitorul tau va fi roz intr-o buna zi,asa cred eu :) imi dau seama ce simti si cum e sa nu ai ajutor,de ce crezi c-am zis ca eu m-as fi intors in Ro. Dar nu e usor sa iei decizii si mai ales,sa vorbesti cand nu esti in situatia respectiva - zic de mine. Asa ca iti tin pumnii,o sa fie bine intr-o zi,bine ca esti ok cu psihicul. Si cu siguranta faci ce e mai bine pt voi.
MONET, ce m-as duce si eu la dans... :)) eu tot mai sper,intr-o buna zi :))
IRINUSHA, nu stiam ca-s invidiata :)) stiu doar ca eu mi-am cam dorit 3 copii :)) si deocamdata sarcina asta pare cea mai usoara,aproape ca nu simt mare schimbare fata de inainte, dar sa vedem :)
ma duc si io sa dansez cu aspiratorul :)
Lauraa spune:
Monuca, merci de vorbele faine si ca ne-ai impartasit cum te simti tu acolo printre straini, mi-a placut cum ai zis ca te bucuri de o floare si de oameni tineri si batrani, ma gandeam ca ar trebui sa imi ridic si eu privirile spre lucrurile simple ale vietii si sa ma deconectez de situatia asta. Incerc desigur sa fiu la fel pentru copii, sa le fac sa nu simta atat de puternic socul prin care trecem dar in acelasi timp ma simt incordata si incrancenata, mereu cu maxilarele stranse..cum ziceam,ar trebui sa o iau mai usor.. Bine, nu sunt chiar singura cuc-cuc, am reusit incet sa cladesc aici un network de prieteni/cunostinte/mame,etc dar cand trag linie tot singura sunt. NU imi place sa merg mereu sa le cer ajutor mai ales cand ele nu mi-l cer inapoi (aici ma refer la a lasa copiii cateva ore) dar va trebui sa ma obisnuiesc si sa prind tupeu. AM mare noroc cu nasa Louisei, romanca si ea, ea si familia ei ma ajuta, am dus-o pe Louisa la ea cand am fost la avocat, a venit ea aici cand am fost la dentist dar oricat, nu pot nici sa profit la nesfarsit de ei. As vrea sa le intorc cumva ajutorul, intelegeti,ca sa ma simt si eu ok. Noi locuim aici in satul asta de un an de zile, nu pot spune ca am cunostinte de o viata, ca sa le ceri ajutorul trebuie sa povestesti putin si constelatia in care te afli si tocmai asta imi cade mie greu acum, sa povestesc, sa vad cum se socheaza, mai ales ca de exemplu la gradinita larei nu e nici o familie separata. Nici una, suntem singurii..
Irinusha, nu mi-am luat cetatenia, am fost fraiera, as fi putut sa o fac dar am tot amanat. O sa incerc sa pastrez numele, ai dreptate, m-am gandit si eu la aspectul asta si mai mult de atat, vreau sa ma cheme si pe mine ca si pe fete, mi se apre aiurea sa ne cheme altfel..
Bertha, ce frumos ca bebe e linistit si doarme, lasa ca e foarte bine asa, sa se obisnuiasca si nazdravanul incet-incet cu sorutza lui, ca daca va solicita foarte mult la inceput s-ar fi simtit oarecum dat la o parte.
Piatra Lunii, hahah, dansezi cu aspiratorul,buna treaba.. Eu am tot avut parte de dans, v-am zis ca lucram in weekenduri in discoteca,acum nu mai prea pot sa lucrez ca nu are cine sa stea aici cu fetele peste noapte.. Ar fi bine sa gasesc pe cineva de incredere ca nu as fi vrut sa las jobul asta, asa cum e el, ma scoate intre oameni, imi mai clatesc si eu ochii,mai aud o muzica,etc..
Lauraa spune:
Ah da, despre intorsul in Romania. Vad ca sunteti de acord ca e mai bine sa raman aici, asa cred si eu. Oricum,daca e de intors trebuie sa mam hotarasc repede ca sa o fac inainte sa inceapa Lara scoala pe aici. Louisa e inca micuta,nu are legaturi stranse cu nimic in afara de mine,ei i-ar fi bine oriunde unde sunt si eu. Dar Lara e deja marisoara, are aici prieteni, stie limba, pentru ea ar fi o ruptura f. mare sa o duc in Romania. Stie si romaneste, nu limba e o piedica dar oricum nu stiu daca e bine. Cat despre mine, mda, pentru mine a fost extrem de grea adaptarea la Germania, a fost ca o a doua nastere, am suferit mult si ani de zile am trait cu gandul ca ma voi intoarce. Abia dupa ce m-am setat psihic ca raman aici,abia atunci am inceput sa traiesc, sa ma concetrez pe viata de aici. Si acum mi-e foarte greu sa ma gandesc sa o iau de la capat acolo. Ca practic e un nou inceput, de la 0. Si acolo va trebui sa iau un apartament ca doar nu voi sta la mama, si acolo va trebui sa imi iau un job si acolo sunt oamenii ocupati cu ale lor.. Nu am o familie amre si cea care este nu e unita cum vad la alte familii.. Am doua surori, una in pragul maritisului si una de 11 ani. Mama are si ea serviciu deci tot singura trebuie sa ma descurc. Sigur ca nu chiar ca aici dar tot pe acolo. In plus nu stiu daca imi da el acordul sa plec cu copiii.. Si una peste alta, ma repet, mie imi prieste Germania, imi place aici..
Vad ca multe imi ziceti sa imi gasesc pe cineva, da, va veni si vremea aia,sper, sa am pe cineva langa mine..ma gandesc insa ca e greu, am totusi doi copii..In fine,la asta o sa ma gandesc mai tarziu