Poznasi smecherasi de mai-iunie 2004 (5)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

hellouuu

am reusit sa citesc si eu ultimele mesaje (Irinusha, merci, este pe de o parte mai bine acum, desi mai am cate o nostalgie uneori si nevoia de a afla despre un anumit lucru- stii tu, parintii intreaba,etc...)

In primul rand La Multi Ani sarbatoritilor din ultima luna (Andreea,Andrei,Nicolae,Nicoleta), sa fiti fericiti si sanatosi!

Multi pupici Nicoletei, la multi ani atat pentru ziua de nastere, cat si pt. cea onomastica!
Gabitza,felicitari!
Monet,bafta!pfuu,greu cand trebuie sa decizi in asemenea caz; eu as pune in balanta si cum ma ajuta la apropierea de familie. Apropo, si Alstom are reprezenta in Romanaia, poate treci din cand in cand pe aici..Siemens este o companie f. mare, cu o multime de "directii"

Madutza,Bertha, pai este cunoscut de mult timp ca "fiecare spital cu bacilul/virusul/stafilococul/alte asemenea oratanii..."; la Municipal sunt dese infectiile cu stafilococi, a fost de multe ori inchis pentru dezinfectie. La fel si alte spitale: Elias,etc,etc.

Madutza, nu vreau sa te sperii, dar stiu infectia cu piocianic este f. grava, trebuie tratata f. urgent si f. serios; spitalul ar fi trebuit inchis la primul caz...

Eu am nascut prima data la Municipal; intr-adevar dr. meu nu era din cei mai tari de acolo, facea doar garzi in Municipal.A fost groaznic, doua zile am trait un cosmar..si am dat bani berechet, initial am vrut sa nasc cu dr. Badea (f. respectat in spital...), si am dat cat as fi dat pt. el in caz de cezariana..Nu am ramas la el -desi l-am sunat pe mobil si mi-a raspuns- pt. ca prima data m-am dus la Ambulatoriul Municipalului si am ramas stana de piatra cand am dat "coltu" spre cabinet si am vazut puzderie de paciente care asteptau la usa..La a doua intalnire, programata la cabinetul privat din str. Buzesti tocmai inainte de a intra eu a fost sunat ca ii naste o pacienta . Eu doream un dr. care sa imi acorde muuuult timp, raspunsuri la muuulte intrebari si am considerat ca un dr. supra-incarcat nu imi garanteaza indeplinirtea acestor doleante ...
La vremea aceea, i-am dat dr. meu pt. nasterea naturala vreo 10 mil. lei...Nasterea a fost ok, dar dupa groaznic...Dr. meu mi-a spus sa vorbesc Eu cu o asistenta/moasa pt. cazare, nu am facut-o la timp ca eram in transa-am nimerit intr-un salon de 5 paturi, apa curgea "din parti" si din an in paste (baia avea o chiuveta si o toaleta, ambele ruginite si gata sa se darame..chiuveta era si pt. mamici si pt. bebici). Asistentele in marea majoritate groaznice..Le-am dat si lor bani destui, chiar mi-au propus sa ma mute in alta camera- mi-a fost insa jena (!!!) de celelalte mamici. M-a enervat si o mamica de 16 ani, copilul ei plangea 98% din timp, binenteles ca intelegeam toate celelalte; cand insa ceilalti 4 copilasi mai plangeau si ei (sub 10% din timp) si al ei dormea, devenea isterica sa le facem ceva (bebelusilor!) ca i se trezeste plodu' !!!!!!!!!!

Nu mai vorbessc de multimea de vizitatori non-stop (desi era spitalyul in carantina pt. epidemie de gripa), de faptul ca imi curgeau lohiile non-stop si nu aveam unde sa ma spal...
Mi-am promis ca nu mai calc in viata mea pe acolo, chiar cu salon rezervat din timp..
Daca nu nasteam acum la Euroclinic, ma gandeam la CF2 (si el are minusuri,dar...)

Va pupam, incerc sa mai revin diseara,desi sotul se cam supara cand ma vede pe DC si uneori pic lemn inca de pe la 8:30-9 seara (la 5-6 sunt in picioare...)

mami de Sebastian si Stefania

" Life is a journey! Enjoy the trip!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Gabriela, te rog mult, da-ne mai multe detalii, cum ai descoperit, cum s-a manifestat, tratament etc.

Anacami, ce bine ca ai ami reustit sa intri, mi-era dor de mesajele tale.
Sa stii ca eu n-am fost marcata de conditiile din spital si am stat intr-o aripa nemodernizata. Era f curat, baia era ok, adica obiectele sanitare erau noi, era apa rece+calda mereu, in saloane era exagerat de cald, asitentele erau si-si,a dica, asa ca-n viata, omul care are bun-simt si-i educat e ok, cine n-are, poa'sa lucreze in orice domeniu, ca tot o acritura ramane. Am fost f surprinsa ca intr-o seara a venit asist de la mamici si ne-a vorbit o ora despre tot felul de chestii, de la detalii despre perioada de lauzie, pana la cum se ingrijesc bbii, cum se spala, imbraca etc...o femeie de nota 10. Intr-adevar, faza cu vizitatorii era putin deranjanta, nu ca nu te-ai fi putut odihni, slabe sperante cu 5 copilasi care plangeau pe rand, dar pe mine una ma deranja ca nu-mi place sa alaptez in public si sa defilez in camasa de noapte in fata a juma' de oras ...asa-s eu, mai pudica.
Mama, da' ce de bani ai dat! Uite, eu am piticii mei, ca eu provin dintr-o familie cu multe cadre medicale si pe cuvantul meu ca mama n-a venit acasa cu altceva decat cafea, ciocolata sau bomboane. Cred ca ea mi-a inoculat, fara sa vrea, ideea asta, ca fiecare e platit pt ce face, mai mult sau mai putin, nu conteaza, ca nu pacientul decide asta. Asa ca am dat bani, da' cu masura, nu ca-s zgarcita, da' pur si simplu mi s-a luat sa "ungi" peste tot, ca altfel nu merge treaba. Eu sunt din gasca alora care considera ca si pacientii sunt vinovati pt ce se intampla in sist sanitar, e un obicei prost, de care nu stiu cum/daca o sa ne dezobisnuim.
In concluzie, daca n-ar fi fost faza cu stafilococul, as fi fost multumita...da' cel mai tare m-a deranjat ca incercau sa ma duca cu presul, ca-i de la aia, ba de la aia, in conditiile in care stiau clar ce-au in curte.
Ce mai fac piticotii tai?

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laurina spune:

Buna dragi mamici cu pitici,

In primul rand vreau sa felicit mamicile cu bebei:), Madutza, Bertha, Gabitza, Nally, Laureta sa va traiasca minunile! Ma bucur enorm pentru voi!
Imi pare rau sa citesc ca Andreea si Ioana sunt un bolnavioare, sper ca totul sa se rezolve cat mai repede si minunile sa nu mai aiba nimic!
Ar fi multe de scris fiecareia dintre voi, dar am gandurile amestecate, sunt si la birou asa ca ma limitez sa va spun in cateva cuvinte ce s-a mai intamplat.
Dupa cum stiti nu a fost cel mai bun an al meu, de cand nu am mai intrat pe forum(cred ca din august) am trecut prin multe. Am mai fost de 4 ori in spital, am zacut, am plans. Intr-un final, desi din august am inceput demersurile, la inceputul lunii noimbrie am reusit sa ajung la Viena pentru control. In 2 zile mi s-a pus diagnosticul corect. Deci dupa 10 luni si jumatate de chin in Romania, 8 spitalizari in 5 spitale diferite, o operatie de colecist inutila(nu aveam nici o piatra), dupa ce la ultima internare in spital aici mi s-a spus ca sunt doar ghinionista!?!?!?!, dupa ce am fost diagnosticata cu rinichi unic congenital, pielonefrita care s-a cronicizat, am ajuns la insuficienta renala cronica, perspective de care nu vreau sa va vorbesc, aflu in doar 2 zile ca de fapt am 2 rinichi , boala de reflux si normal o insuficienta renala cronica determinata de pielonefritele repetate din acest an. Acum sunt programata la operatie, in cateva zile plec la Viena pentru o dubla interventie chirurgicala o sa imi scoata rinichiul drept, care oricum nu functioneaza si umbla si la stangul.
M-am stresat saptamana aceasta cu faimosul formular 112 ca sa obtin bani de la statul roman pentru operatie, nu mai decat 2 zile la dispozitie si nu cred ca o sa reusesc, este multa birocratie si timpul scurt.
Din fericire am o familie minunata care ma ajuta si nu in ultimul rand niste colegi absolut unici si minunati care m-au ajutat si sustinut enorm din toate punctele de vedere.
In rest ce sa va spun, ma bucur de fiecare clipa alaturi de Mihnuninta mea, care a fost foarte cuminte asa ca Mos Nicolae a venit cu o gramada de cadouri pentru el.
Mihnea este bine, a fost cam racit, dar acum este pregatit sa il primeasca pe si pe Mos Craciun:) Din pacate nu vom fi langa el cand va veni mosul, dar i-am explicat ca mami si tati o sa lipseasca stie si motivul si este fericit ca mami o sa fie bine cand va veni acasa:)
Deci va urez de pe acum Craciun Fercit si La Multi Ani! Anul nou sa va aduca numai bucurii si multa sanatate!

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Laurina, . Multa sanatate si curaj! Din pacate, sistemul nostru medical se arata inutil inca o data. Ma intreb daca este incompetenta, lipsa de interes, necunoastere? Scoatem medici pe scara rulanta...

Bertha, la etajul 4 sau 5 ai stat?

Madutza, ai gasit libera rezerva? Daca da, cum a fost? In care ai stat, cea cu un singur pat si cu bucatarie?

Ioana 19+ si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Cami, copilasii tai ce fac?

Ioana 19+ si Rebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Bertha, analiza i-o fac Andreei cu aceeasi ustensila ca la exudat faringian, numai ca ii iau din bontul ombilical. Acum am trecut pe tratament cu gentamicina local, sper sa treaca. Ambele doctorite au fost de acord ca nu e inflamat buricul si arata bine copilul, asa ca nu e nevoie de antibiotic injectabil. Eu am citit de stafilococul asta ca se gaseste in orice mediu, in aer, in apa, peste tot. Dar distruge sistemul imunitar in timp si se poate localiza la nivelul diverselor organe. De obicei in nas si gat. Dar si la nivelul pielii (cel mai putin grav) sau se poate ajunge si la meningite. Si eu tot pe net am reusit sa citesc. Ideea e ca trebuie sa il elimini cand il depistezi.

Hai sa va spun cu Ana. Mergem la dr de familie si imi spune ca are pneumonie si ii da Klacid, ca sunt atinsi plamanii. Dupa ma duc la dr. pediatru la particula, unde ma tot duc cu ea de 3 saptamani. Asta, care acum trei zile mi-a spus ca are traheo-bronsita, a spus ca pulmonar nu se mai aude nimic si ca are gatul rosu. I-a dat Augmentin, din cauza tot nu ii trece si apar complicatii, mai ales cu stafilococul. Ma busea si rasul! Am ales sa ii dau Augmentin pentru ca la el este sensibil si stafilococul si pt ca se da si in cazul in care ar avea pneumonie. Sper ca macar asa sa ii treaca. Daca doi pediatri cu experienta nu a fost in stare sa puna acelasi diagnostic la o chestie destul de des intalnita, ce sa mai spunem de cazul Laurinei.

Nico
, ce nemernic seful tau! Multumim pentru aprecieri.

Ioana, multumim pentru aprecieri si tie. Stafilococul l-am luat din maternitate ci piocianicul din IOMC, cand am stat internata pentru icter. Piocianicul doar prin spitale se gaseste. De rezerva nu a trebuit sa ma stresez. Se pare ca dr meu are rezerva lui, in care intra doar pacientele lui. Este la sectia nasteri si am stat acolo dinainte sa nasc, pana am plecat acasa, desi normal ar fi fost sa ma mute la lehuze dupa ce plecam de la ranimare. Am inteles ca acolo nu a fost loc si am ramas in rezerva aia. Partea buna a fost ca aveam frigider, tv, baia mea. Era o rezerva de doua paturi, dar celalat nu a fost ocupat decat o noapte inainte sa nasc, apoi a doua zi a venit alta fata si cand sa plec a venit alta. Erau practic cele de la reanimare, erau aduse acolo pana sa fie transferate la lehuzie. Partea proasta a fost ca am stat la doua camere de sala de nasteri si am auzit tot felul de trebi, zi si noapte. Asta nu era din rezervele cu plata. La alea facusem programare incepand cu 25 si eu am nascut pe 21.

Cami, infectie nu are neaparat, doar ca au descoperit ca exista acolo, in buricut. Buricul nu e inflamat macar.

Laurina, ce bine ca ai intrat. Imi pare rau pentru ce ai patit si iti doresc ca operatiile sa fie super-reustite si sa te refaci repede!

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea (21.11.2008)

http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Cami Bine ai revenit! Copii ce mai fac?

Laurina Tinem pumnii sa reuseasca operatiile si sa te faci bine. Anul care vine sa iti aduca multa sanatate. familiei tale si tie in mod special.

Maduta Pai stii vorba aia cu seful. Si anul asta m-am tot certat cu el in privinta vietii mele personale in care se baga sa imi dea sfaturi. Pur si simplu e o jogodie si vrea ca toata lumea sa fie la dispozitia lui.
A si mai dau un exemplu. Ieri a fost ziua fiului lui (5 ani) si a unei colege (1 an). El s-a tirat acasa pe la 5 si colega mea a stat cot la cot cu mine pana la 8.30 seara ca sa trimitem o parte din revista la tipar. N-a contat ca era prima aniversare.

Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recolteiwww.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)

Mergi la inceput

Madutza... spune-mi, te rog, banuiesc ca fiind atat de aproape de sala de nasteri ai auzit mamici cu taririle de rigoare. Dar asistentele si medicii, i-ai auzit pe acolo? Tipand si ei?

Ioana 19+ si Rebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Nico, foarte nasol ce imi spui tu! Imi pare rau ca ai asa sef. Mie nu mi s-a intamplat cu nici un sef pana acum asa ceva, si m schimbat cativa.

Ioana, nu, nu am auzit doctori tipand sau asistente, cu o singura exceptie, cred ca era o doctorita care i-a vorbit unei mamici foarte urat. Asistentele chiar se auzeau ca strigau mai tare, dar vorbeau frumos. De ex " Hai, mamico, impinge. Hai ca mai ai un pic si iti vezi bebelusul. Inca un pic, mamico!" Cam asa sunau.

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea (21.11.2008)

http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

laurina, sa-mi spui in ce zile o sa fie operatia exact - am eu o metoda sa ma "gindesc" la tine

inca n-am hotarit nimic (cu slujbele). azi-dimineata, m-o sunat VP-u de la alstom sa-mi zica ca el ma vrea neaparat sa lucrez pentru el - in alte cuvinte, i-am spus la cit se ridica cele doua oferte (de la siemens si de la emerson) si mi-o zis ca o sa incerce sa aranjeze ceva ce sa-mi convina si ma anunta in timp util. noa, sa vedem. drept ii, ca io as fi innebunita de fericire sa pot lucra la alstom unde-am lucrat in vara. oameni faini, io stiu ce fac, ce sa mai zic: in west palm beach!
oricum, pina in 23 decembrie tre' sa iau hotarirea.

va pup si va multumesc pentru toate cuvintele voastre dulci

am examene luni si marti si miercuri zbor acasa!!!!!!!

mona, lia (24.04.2004) si maya (28.10.2005)

"Recente 2008"

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">ASA S-A NASCUT LIA

Mergi la inceput