Fibrom uterin (21)
Raspunsuri - Pagina 2
kiki_cri spune:
Salutare fetelor!!!!
Ad_b va doresc multa sanatate tie si bebelului din burtica...Doamne ajuta sa fie totul bine...si ai grija mare de tine sa nu faci eforturi mari si sa te odihnesti.Asteptam cu nerabdare vesti noi de la tine.
Maimu, ma bucur ca ne mai scri din cand in cand!E foarte important sa tinem legatura intre noi...sa fim unite...Si eu ma duc saptamana viitoare la control...PRIMUL dupa embolizare, dar cum zici tu si eu sunt foarte optimista si sunt sigura ca totul va fi bine.La mine au trecut aproape 3 luni de la embolizare asa ca ar trebui sa se vada rezultatele.Nici mie nu imi pare absolut deloc rau ca am facut aceasta interventie...din contra sunt mult mai increzatoare ca totul va fi bine...si vad ca tot mai multe fete cu aceasta problema apeleaza la metoda aceasta.
NINIA!!!!bine ai revenit!!!Proaspat casatorita
Eu o sa incep "proiectul bebe" de prin ianuarie, februarie...cand o sa fie deja trecute 5-6 luni de la embolizare...asta a fost recomandarea medicului...si eu ABIA ASTEPT!!!!Oricum din cate am auzit...(de la prietenii nostri care "incearca") nu e chiar asa usor sa ramai insarcinata e putin de munca, unii din prieteni incearca din feb anul acesta si inca se lasa asteptat!!!.Doamne ajuta sa reusim cat de repede!!!Te pup si abia astept sa ne scri ca esti insarcinata!!!!!Spor la treaba
BLUELscumpa de tine!!!Cum mai esti?Te descurci cu Bubu?Iti zic si eu spor la pregatiri cu botezul!!!Te imbratisez si mersi ca ne mai scri cand ai timp.
Arinna, te rugam sa ne mai dai un semn de viata!!!Noi te asteptam cum drag!
Si cum zice si Bluel ii multumim Roxanei ca ne ajuta sa continuam comunicarea.
Va saluta KIKI.
Ninia81 spune:
Kiki, mersi de primire! Este de muncit la proiectul bebe, ai dreptate! Dar ce nu facem noi pentru el? Poate ne aduce Mos Craciun la fiecare un bebelus.
http://tt.lilypie.com/OEc0p3.png
mateocris spune:
Buna fetele!!!!
Eu ma duc la control sapt. viitoare.Am o luna de la embolizare.deabia astept!Sa vedem ce se mai intimpla acolo!Pe mine nu m-a mai durut burtica si nici singerari nu am mai avut.Inainte de embolizare luam duphaston pt. ca sufeream de dismenoree de vreo 3 luni si trebuia ca sa-mi regleze ciclul.Fibroamele nu au fost mari , 2 si respectiv 2,4 cm.Si mina m-a mai lasat, nu ma mai doare asa tare.Cu ciclul sint curiaosa ce o sa se mai intimple ca eu l-am avut imediat dupa embolizare desi il avusesem si inainte cu vreo 5 zile..????Si nu mi-a mai venit pina acum.Am 3 sapt. de la embolizare.
Ce ecografie se face ca am inteles ca nu este una obisnuita?
A, si mai am o intrebare.A zburat cineva cu avionul la o luna dupa procedura.Cica am gasit eu pe internet, in limba engleza,ca nu ai voie sa zbori decit dupa o luna!Probabil e prea multa presiune...!?Eu plec in strainatate in decembrie si mi-e cam frica.....?
Oricum va pup pe toate si va multumesc f. mult pt. raspunsuri.
Mi-au fost de mare ajutor.Credeam ca simptomele mele sint unice.
Sanatate la toate!
kiki_cri spune:
Salut fetelor!!!
Am fost si eu la control...la 3 luni dupa embolizare si sunt FOARTE multumita!!! A scazut un cm, ceea ce zice doc e fff bine.Si eu zic ca e bine si sunt sigura ca va scadea si mai mult, ma mai duc peste 3 luni la un nou consult, DAR pana atunci vreau sa ma duc la un gine sa ved si de chist ce imi zice ca ma cam deranjeaza...acuma ma deranjeaza mai mult ca fibromuloricum eu sunt optimista...si e bine ca il am pe sotul meu langa mine care ma incurajeaza tot timpul...nu stiu ce m-as face fara el
Mateocris,eu mi-am facut o ecografie absolut normala, nu stiu nimic cum ca ar trebui sa se faca altfel...si de zborul cu avionul iar nu stiu nimic...eu una am zburat la o luna jumate...si inca destul de mult...si nu am patit nimic...asa ca nu cred ca fie vreo problema.Apropo bafta pe sapt viitoare la control
Va pup pe toate si astept vesti si de la voi!!!
KIKI
arinna spune:
Buna fetelor
Bluel si Kiki-Cri, sunteti tare, tare dragutze, multumesc pentru toata atentia si cuvintele frumoase,.
Nici nu stiu cu ce sa incep, sunt multe de sus dar poate le strecor pe parcurs...intr-adevar nu am fost prea bine, m-am cam maturizat( brusc)si am avut un an foarte greu, de la cap la coada.
Nu vreau sa va mai supar si pe voi, am citit putin in mare ceea ce ati scris de cand "am disparut" dar o sa reiau. Nu s-a scris foarte mult din iunie,observ...
Pe scurt,nu am timp nici sa respir iar vesti bune, legat de bebe nu sunt. Am avut o perioada "ochelari de cal" , epuizanta iar acum ma simt mult mai coapta desi nu a fost asta telul meu niciodata.
Ca sa trec la subiectul bb,inseminarea nu a reusit dar m-am ales cu gremezi de chisturi a sani si ciclul dereglat, la 30,36, 12 26 de zile iar astazi am 2 luni si nimic.Abia am venit de la medic - cica o fi de la varsta nu de la inseminare-nici eco nu mi-a dat sa fac, nimic- eu suspectam vreo probleme cu ovarele.In tara am fost o luna si de atunci pana acum nu am mai avut timp nici sa respir pt ca urmez si cursirile unui colegiu care m-au deprimat foarte tare initial pt ca era un ritm infernal ,se statea toata ziua acolo si nu veai timp de invatat deloc, mai ales pt ca e in limba straina.Pana la urma am hotarat sa merg momentan mai departe cu anumite materii care se echivaleaza si sa ma mut in alt program( alesesem ceva in domeniul medical, ci laboratoare , aparatura, optica, calcule si era infernal, acum o sa fac ceva teoretic.Asta insemnanad zeci de ore pe internet in cautare de surse pt esee si lucrari ca la carte. Asa ca 3 ani sunt consemnata iar verile se lucreaza obligatoriu in scop de practica.Vacanta doar de Craciun si cate o saptamana de "study week" in fiecare semestru, in care desigur ai de facut cercetari si alte teme si lucreri.In sfarsit, nu pot sa va explic cat de greu este.Nu am timp nici sa ies la o plimbare sau sa ma mai bucur de tot ceea ce-mi placea aici.Acum mi-am mai revenit putin dar greul o sa inceapa din nou in ianuarie.peste doua saptamani intram in vacanta de iarna.
Despre fibroame, am aflat in tara ca au vrao 4-5 cm asa ca si-au revenit, se simt bine.Tot acolo mi-au spus ca stau f rau cu sanii, am facut si o mamografie, s-au speriat sa nu fie ceva rau dar era mastoza fibrochistica si mi-au recomandat sa fac eco aici la luni.Urmeaza sa merg saptamana viitoare si acolo.Unii medici mi-au zis ca nu trebuia sa fac inseminarea ca m-a dereglat hormonal, altii ca nu are nicio legatura, ca doza de hormoni a fost minima dar stiu ca nu este asa, de atunci am avut dureri f mari de sani si ciclul fara nicio regula...Mi-am luat gandul de la bb, deigur.Mi-a spus medicul azi ca probabil e din cauza varstei si ca nu e o problema dar nu am cum sa raman insearcinata fara ovulatie.Mie nu mi se pare totusi linistitor sa nu ai ciclu asa dintr- data sau sa il ai la perioade imposibile, ovarele sigur au ceva-parca ma si doar unul mai ales ca am avut si cate un chist in trecut...Nu mi-a placut ca nu mi-a recomandat ecografie, cica nu au nimic ovarele- nici control , ca oricum ma stia, aici nu te controleaza decat o data si apoi merg pe ecografii.oricum , el a facut inseminarea propriu zisa asa ca nu i-ar fi placut sau se temea sa recunoasca daca asta ar fi cauza.La medicul de fam ajung prin februarie asa ca mai e de asteptat-as putea sa-i solicit o ecografie si pt asta daca tot asa o sa fie. Mai am si problemele cu dintii iarasi, in Romania le rezolvasem dar unul dintre ei mi-a dat dureri ff mari, de o saptamana stau cu ketonal ca sa pot trai si azi am mers si la denitst unde mi-a dat vestea ca trebuie scos desi am corona pe el,si ma tem de anesteziile pe care le au, cam am probleme cu astea.Am infectie f mare, trebuie sa iau antibiotic si luni sa-l scot- sper sa fiu OK ca am f mult de invatat pt teste si de lucrat acasa.
Ma retrag acum trebuie sa fac ceva de mancare repede si sa plec impreuna cu sotul meu in oras, avem de cumparat o masinarie de impins zapada ca suntem sub nameti de mult.....
Va pup si va doresc numai bine- o sa ma uit ce ati mai scris in urma si ne revedem curnd - de data asta
PS Mi se pare mie sau am un ton batranesc ?
Bluel,, cred ca a fost mai rau decat in butoi cu melancolie...am fost in cel cu praf si pulbere.Acum cand citesc aici iar mesaje depre bebelusi parca incep sa ma simt rau desi nu ma mai gandeam la asta, deja....
kiki_cri spune:
Salut fetelor!!!
In primul rand vreau sa o salut pe ARINNA Bine ai revenit!!!Desi stiu ca te-ai mai gandit la noi si ne-ai mai citit!!! Imi pare rau ca treci printr-o perioada mai dificila, dar sunt sigura ca vei trece si peste asta! Esti macar impacata ca you did your best (stiu ca in primavara aveai dilema aceea sa incerci sau nu FIV)ei, ai incercat si esti impacata sufleteste.Stiu ca atunci mai ziceai parca ceva de adoptie, asa ca nu toate varientele sunt excluse. Te cred ca esti suparata si te inteleg...dar vad ca ai langa tine foarte multe lucruri care iti sunt dragi:munca ta (scoala), sotul tau si vad ca esti foarte implicata in tot ce faci iti dai toata silinta sa faci toaul perfectSa stii ca noi toate avem si alte probleme (ziceai ca ai probleme si cu dintii) asa ca...toti avem cate ceva...dar eu sincer te admir ca esti foarte curajoasa in ceea ce faci si vad ca ai foarte multa putere sa te lupti cu greutatileTe pup si te astept sa ne mai scri de data asta mai optimisa si cu vesti bune!
Sa va mai zic si de mine...eu am fost acum o saptamana la control la gine si mi-a zis ca nu mai am nici un chist...si ca fibromul a ajuns la 3,8 cm (de la 5) si ca...sa incercam un bebe cat mai curand, dar inca nu am inceput muncaO sa va tin la curent oricum cu tot!
Va pe toate si haideti scrieti mai des!!!Sanatate va doresc la toate!!!
KIKI
Bluel spune:
Nu v-am uitat, va citesc in fuga cand pot, scriu mai rar, e adevarat....Acum vreau sa va urez un Mos Nicolae miraculos, sa va aduca multi samburei, celor care isi doresc! Conform ultimelor mele calcule, se pare ca si la mine s-a produs conceptia anul trecut tot pe 6 decembrie!!!
Arinna, ma bucur ca ai revenit, stiu ca ti-a fost greu, stiu ca ti-e greu sa intri aici unde se discuta numai despre copii, dar sfatul meu este sa nu te dai batuta...Nu te mai lua dupa doctori, mor cand aud ca baga la inaintare motivul VARSTA cand nu mai stiu ce sa spuna, gandeste-te ca si Sanda Ladosi nu e tocmai o fetita si dupa 8 ani de incercari, uite ca a venit primul copil si acum, mai nou, vine si al doilea...deci, cu multa credinta in D-zeu, se poate. Imi pare rau ca nu poti sta in tara mai mult, sa te fi dus in mod frecvent la un duhovnic bun, sa inveti sa te rogi, sa se roage si el pt. tine (la mine stii ca asa s-a intamplat), sa faci pace cu tine insati si cu lumea, cu D-zeu....In plus, abia dupa ce as fi epuizat toate solutiile, poate ca as fi renuntat....ma gandesc ca tu ai facut o simpla inseminare, as fi incercat un FIV la Viena (nu stiu de ce, dar din ce spui tu acolo in Canada e cam aiurea sistemul sanitar, sa te programeze pt. orice peste luni de zile???). Si, in al treilea rand, exista adoptia....
Nu te da batuta!
Kiki , sper ca Mos Craciun sa iti aduca bb mult visat, asa ca.... la treaba , nu te gandi ca e post, altfel nu ar mai exista lei, nu? Bubu meu tot leu e
Ada_b, sper ca totul e bine, asteptam vesti despre tine si bb din burtica
Fetelor, va pup pe toate toate (nu va mai insir ca sinteti multe)
Scuze pt. incoerenta, Bubu ma "bazaie" la cap
Mami de Bubu (19.08.2008)
nicooleta27 spune:
Buna fetelor
Am lipsit cam multisor, dar recuperez,,,copil,,,servici,,,obositor.
ARINNA imi pare rau dar,,,fii optimista.
Imi este greu acum sa mai vorbesc, vad foarte multe la locul de munca(maternitate).Incerc sa inteleg multe la pustoicele care isi abandoneaza bebelusii, nu au pic de mila, iar noi,,,ne sau ne-am chinuit.Am posibilitatea sa vad ingerasii din prima zi si,,,in toti o regasesc pe Irina,,chiar daca ea a crescut,,, in ochii mei,,,tot micuta este.
Taty de o luna si ceva a plecat in Anglia pentru un trai mai bun, imi este greu sa plec acolo, el ma implora sa las totul balta si sa merg la el,,,sunt confuza,,,mi-e frica de un nou inceput printe straini.Dati-mi un sfat,,,
Eu sunt binisor, am fost la echo si pritenul meu a scazut, are 4 cm, asta e un lucru minunat.
Irina,,,e o minunatie de copil, acum cand ajung de la servici ma striga: mama mama, imi povesteste tot ce a facut pe limba ei,,,e,,,nu-mi gasesc cuvintele sa ma exprim,,,sunt topita.
Din jurnalul ei,,,sunt multe,,,sa incepem cu inceputul
Aseara am venit de la cumoaraturi si am lasat-o cateva minute la o vecina care are un baietel de un an si o luna. Ea mereu se opreste si bate la usa lor, stie ca este un copil acolo si multe jucarii. Am ajuns sus am lasat bagajele mi-am luat papucii si de la et 3 am auzit-o cum plangea. Nu m-am agitat mult,,,cine stie,,,dar cand am ajuns,,imi venea sa urlu si ma certam pe mine insumi cu de am putut sa o las acolo singura. Vecina mea scapase catelusa pe scara si s-a dus sa o aduca, intretimp baietelul a luat-o pe Irina in brate si si-a infipt dintii in obrazul ei, dar ce muscatura,,,mama,,,am innebunit pe loc. Prima data am crezut ca a sarit catelusa la ea si apoi am inteles cum a fost. Saraca vecina incerca sa se scuze, i-am explicat ca sunt copii si nu are rost sa ne certam. Ce bataie a luat mititelul, ma durea pe mine cand vedeam ca-l pocneste.Nu a reusit decat cu palme peste fata sa-l faca sa deschida gurita si sa-i de-a drumul Irinei.Aseara am mai fost cum am mai fost dar cand m-am trezit dimineata,,,m-a cam durut sufletul sa vad ce este pe obrazul ei.Daca cere sa o vada taty pe camera m-am fript,,,dar sunt copii,,,ce putem face decat sa reactionam cu calm, poate va gresi si Irina mai traziu,,,nu se stie.La o alta amica care are un baietel cu un an mai mare ca Irina mergem mai rar, acolo se alege numai cu suturi in fund,,,
Cei drept Irina a crescut, e o fetita cumintica,nu ma plang dar are si toane, nu exista sa mergi la toaleta si ea sa nu fie cu tine, si care credeti ca este jucaria ei preferata din baie,,,peria de spalat Wc-ul , mare scandal daca nu i-o dai,,,o ascund dupa toaleta,,,nimic frate,,se baga peste tot dupa ea.
De ceva vreme ii curge nasul,,,mare suparare cand vine vorba de pompita,,,fuge toata casa si tipa,,,cat o tine gura,,te lasi in final la mana ta si o lasi cu mucii pan'la barba.Fuge de pompita si de pus picaturi in nas ca de,,,nu mai zic.
In resc e cumintica,,,sparge cani sau pahare, fuge toata ziua dupa "titi" adica Tuty(catelusa pechinez)Dar si asta e un caine prost, o vede ca se baga potaia sub patura si se urca pe ea, e in stare sa o calce in picioare iar catelusa,,,maraie si strange saraca din dinti. Nu o musca absolut deloc, indura. Acum ceva timp se serveau amandoua din cutiuta lui Tuty, am intrebat-o daca e bun si a zis ca da,,,ce puteam sa mai fac,,,deja inghitise.
Incepem sa rupem cuvinte
Haide - ade
ochi-otu
bravo - pabo
lapte - ate
In rest suntem bine.
Voi? Suntem atat de multe in club, va ofer cate o de la Irina su un pupik dulce.
oanalu spune:
Buna ziua la toata lumea, ma bucur pentru reusitele in urma embolizarilor si ma bucur de revenirea Arinnei. Si eu am facut embolizare in 2005 si desi fibromul nu a scazut dacat 1 cm am reusit marele succes de a opri hemoragiile pe care le aveam atat in timpul menstruatiei cat si in afara ei. Asta ma face sa spun ca e o procedura extraordinara si asi recomanda-o cu multa caldura la toata lumea care are astfel de probleme.
Arinna, nu trebuie sa fii speriata si eu am mari probleme cu sanii de multi ani de zile. Daca te-ai convins ca totul este de natura hormonala trebuie sa te controlezi periodic. Nu-mi vine sa cred ca am ajuns sa dau asemenea sfaturi deoarece au fost perioade de timp cand era sa o iau razna din cauza problemelor la sani, dar probabil ca am gasit medicul potrivit si am inceput sa privesc probleme cu mai multa detasare. Crede-ma, in cele din urma este o problema de autoeducare. Iti doresc sa-ti revii cat mai rapid si la toate fetele le doresc multa sanatate si multe succese in ceea ce si-au propus.
Numai bine,
Oana
ad_b spune:
Arinna imi pare tare rau ca ai atatea probleme si vertilizarea nu a reusit. Cred ca iti este foarte greu, dar nu varsta trebuie sa fie problema. Sunt atatea exemple de mamici peste 40 de ani cu bebelusi. Chiar citeam acum cateva zile despre o mamica de 70 de ani din India (a facut fertilizare in vitro). Tot ce-ti trebuie este o doza de optimism.
In alta ordine de idei, eu astept morfofetala de trim II la dr Pop; concluzia amniocentezei a fost ca este OK, nu are sindrom Down sau alt defect cromozomial. Ei dau procent de 98%. Il simt pe bebe mereu ca misca si asta ma face sa sper ca este bine. As fi vrut o ecografie dupa amniocenteza, dar desteptii de la CMU, dupa ce m-au programat cu chiu cu vai, m-au sunat cu 3 ore inainte de eco sa-mi spuna ca la acel sediu nu poate sa-mi faca eco de trim II ca aparatul nu are sonda necesara. M-am enervat cumplit, mai ales ca propunerea lor era peste 3 saptamani.
Va doresc la toate sanatate si bebelusul mult asteptat.