Fibrom uterin (21)
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
BlueSpot spune:
Buna ziua!
Primul meu post in acest forum. Am citit ieri din povestile voastre si m-au impresionat.Acum vin si va cer sprijinul. Am nevoie de ajutor.
Fibrom uterin 97 mm, sterilet, fara sarcina.
Mi s-a recomandat Dephereline 3,75 mg timp de 2 luni in vederea micsorarii si operarii fibromului. Pentru ca se apropia menstra am apelat la o prietena din Franta si mi-a adus Gonapeptyl 3,75 mg (tot inhibitor de gonadotropina)
Am citit si despre tratamente naturiste, despre emboliza ...intrebarea mea sunt doua :D
1. La asa un fibrom mare operatia va fi pe jos sau ma vor taia pe burta, inclusiv uterul? (ideea asta ma nenoroceste)
2. A mai folosit cineva Gonapeptyl?
Multumesc, fetele!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Bluel/Bluel.jpg)
Bluel spune:
BlueSpot, bine ai venit pe DC, sper sa gasesti aici toate raspunsurile de care ai nevoie si sa iei decizia cea mai buna pentru tine!
Ma incumet sa iti raspund eu pt. ca eu am incercat pe pielea mea Diphereline 3.75 timp de 3 luni, n-am avut ciclu vreo 5 luni, nu iti povestesc prin ce stari treci = bufeuri (ca te sperii si nu vreau), dar, din pacate, in cazul meu a fost apa de ploaie, adica un singur fibrom cica ar fi scazut 0,5 cm, celelalte si-au vazut de treaba, ba au si mai crescut. ( eu avand mai multe fibroame, la vremea aceea cel mai mare de 4,5 cm). Insa au fost cazuri, chiar aici pe forum, cand dupa Diphe, fibromul a scazut cu 2 cm...
Acum ca tu ai un singur fibrom si mare, cred ca la tine ar merge foarte bine embolizarea, dar trebuie sa mergi la doctorii de la Municipal, nu te du aiurea, ca ti se spune ca nu se poate.
Daca faci operatie clasica, sigur ca taietura va fi pe burta, iti taie si uter si tot, de aia trebuie sa te gandesti bine ce faci. In strainatate se face acest tip de operatie numai laparoscopic, adica vei avea vreo 3 gaurele pe burtica. Eu urma sa ma operez tot laparo, dar inainte de asta am incercat sa raman insarcinata, am avut noroc, am ramas, am dus sarcina la capat fara probleme si am nascut prin cezariana.
Pentru embolizare, mai intreaba pe fetele care au facut asa ceva, mai vezi postari pe aici, ca sint multe. Spune-ne mai multe depsre tine, ai copii, iti doresti? E important sa stii cand ai probleme de genul asta. Dar nu trebuie sa disperi, sint multe cazuri fericite aici!
Multa sanatate si sper sa iei decizia cea mai buna pentru tine! Nu uita, gaseste-ti un doctor bun! (pt. ca majoritatea iti vor recomanda operatia clasica!!!
Mami de Bubu (19.08.2008)
BlueSpot spune:
Bluel, merci de incurajari
Am citit povestile tale de pe threadurile cu fibrom. Am citit aceste postari ca pe un roman ...cu sufletul la gura. Ma bucur ca acum ai un bebe
La mine povestea e cam asa: noi nu avem conditii si nici perspectiva de locuinta. Am tot asteptat vremuri mai bune pentru bebe al nostru, dar iata ca am facut 35 de ani si mai m-am procopsit si cu un ditamai fibromul.
Recunosc, a fost greseala mea!La insistentele mele ginecoloaga mi-a pus sterilet (cu toate ca e contraindicat la un uter care nu a nascut) In 5 ani de cand mi-a pus steriletul si n-am mai fost la control s-a dezvoltat aceasta nenorocire de 9,7 cm :(
Simptomele nu m-au alarmat. Durerile la menstra poate ca erau mult mai mari si sangeram mult mai abundent, ameteala si alte alea, dar le puneam pe seama varstei...deh, imi ziceam ca nu mai pot suporta asa de bine cum o faceam la 14 ani. Da, problemele astea le-am avut de copila, dar familia n-a considerat necesar sa se alarmeze pentru situatia mea. Bunica si mama - ambele uter fibromatos + fibrom.
Asa ca am ajuns in halul asta cu ditamai gogoloiul in mine. Acum o saptamana cand ginecoloaga mi-a spus verde in fata ca "nu vreau sa te mint, dar la fibroame asa mari ca al tau, sigur nu scapi fara histerectomie" A picat cerul pe mine. A fost socul vietii mele. Nu mi-am revenit toata ziua.A doua zi am facut si un CT-scan pentru orice eventualitate si ...intr-adevar era un singur fibrom situat in zona dorsala a uterului.
Acum toti m-au speriat spunadu-mi ca nu am cum sa raman cu chestia aia in mine, chiar si embolizata. Cine stie in ce se poate transforma daca o lasi asa ...acolo in tine sa zaca ...dar nici cu ideea ca n-o sa am copil nu ma impac...sunt asa de confuza in momentul asta si nu stiu pe ce cai s-o apuc.
Intamplator si eu lucrez la un spital, motiv pentru care asa auzisem initial de embolizare la Municipal. Acum in spitalul unde am fost eu, dupa ce mi-au vazut CT-scanul, mi-au povestit ca au avut operatii cu succes, in care au putut extrage fibroame si mai mari decat al meu si uterul a ramas intact, ba chiar mai mult doamna in cauza putand sa aibe copil.
Mai astept sfaturi de la voi.
Va multumesc pentru primirea calduroasa!
mirelac69 spune:
Salutare fetelor,
Nu am mai intrat demult pe forum dar ma bucur cand citesc lucruri frumoase.
kiki_kri: Ma bucur tare mult ca s-a confirmat faptul ca esti insarcinata si mai ales ca exista posibilitatea de a avea gemeni. Ai grija de tine si de . Sper sa ne ti la curent cu tot ce este legat de sarcina
felicia: Ce a facut sora ta?
Sanatate multa la toata lumea.
arinna spune:
Fete dragutze
Nu stiu ce sa fac ,nici cand am voie sa reiau viata sexuala -cu protectie desigur- si nici cand as avea voie sa incerc fara protectie.Mi-e cam teama pt ca riscul de a avea iar o sarcina extrauterina e mai mare, chiar nu stiu ce sa zic.In plus, timpul trece...Pe 19 merg la control si ma gandesc sa intrb medicul desi sunt cam tacuti in general si nu prea se pronunta.Mi-e teama de o noua interventie si anestezie generala( avusesem si anul trecut in martie apoi la sf lui decembrie)- prea multe. Nu mai zic de starea psihica, si acum incerc sa nu ma mai gandesc , nu-mi vine sa cred prin ce am trecut.O sa va spun ce mi-a zis o prietena, sper sa nu va sperii, nu e ceva citit de mine ca sa spun sigur dar a avut si ea extrauterina si s-a tot interesat de asta(eu recunosc, nu am citit niciun rand despre, nici inainte si nici dupa operatie, ca mai mult imi fac rau)Cica ar fi posibil ca embrionul, negasind uterul in stare buna din cauza fibroamelor ar fi putut migra inapoi spre trompa si sa se fixeze acolo, gasind un teren mai bun.Cu atat mai mult sunt ingrijorata pt ca am o gramada de fibroame care deformeaza tot si deci asta se adauga la cresterea riscului.Poate ati mai auzit voi despre asa ceva. Daca nu, cu atat mai bine. Aici pe DC vad ca printre gravidutele cu fibrom/fibroame nu au mai aparut cazuri de extrauterina, eu as fi singura.Sa speram ca e doar o ipoteza.
Kiki,eu nu mai simteam gustul sarii, patrunjelul il simteam ca pe mamaliga afumata( groaznic) si la cafea imi venea sa vars numai cand ii vedeam culoarea!Sunt interesante toate modificarile astea:)
Bluel,Tana,Ninia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ninia81/Ninia81.jpg)
Ninia81 spune:
BlueSpot, bine ai venit pe DC! IMi pare rau ca suferi si tu de aceeasi problema! Cu siguranta aici vei gasi raspunsuri si te vei simti bine alaturi de noi!
Arinna, iti repet: NU ABANDONA VISUL TAU FRUMOS! Cu siguranta va veni ziua in care ne vom bucura toate de un bebe!
La mine fetelor este ziua 31 si inca nu au venit uratii.Sper sa nu mai vina.
Visul nostru
kiki_cri spune:
Salut fetelor!!!
Ninia, Doamne ajuta!!!Ar putea fi un semn! sper sa fie ceea ce credem noi
!Sa ne ti la curent!!!
Arinna, ce sa zic...nu mai asculta de nimeni...nu cred ca are vreo legatira faptul ca ai mai multe fibroame cu sarcina extrauterina
Ma indoiesc ca "celula" fecundata s-a "reintors" in trompa
...Mi se pare cam ireal...dar ma rog...Eu zic ca a fost doar o intamplare nefricita si atat...nu se va mai reptafoarte bine ai facut ca nu ai citit despre sarcina etrauterina pe net...si eu citesc de multe ori multe "prostioare" legate si de sarcina si numai rau imi fac...ma stresez aiurea...Asa ca..asteptam sa revi la treaba si sa ne dai vestea cea buna
!
Bluel ma voi duce din nou la doctor la sfarsitul lunii
. Abia astept!Ce frumos ca traiesti alaturi de Bubu primele lui experinete de viata
mi se pare minunat!Si eu am o nepotica de 2 ani jumate(fetita fratelui meu) care e totul pentru mine! Mi se pare extraordinar ce frumos cresc si se dezvolta copilasi!
Mirelac, te asteptam si pe tine sa vi cu vestea cea buna
!
Ad_b, ma bucur ca totul e bine cu tine si cu bebe din burtica! Ma incurajeaza mult!Mersi ca mi-ai raspuns si mi-ai zis ce tratament urmezi!Eu iau Duphaston de 2 ori pe zi si Elevit unul pe zi. Sanatate mult incontinuare si ai grija de tine si bebe
!
Va pupa pe toate KIKI 6+
BlueSpot spune:
Ninia, multumesc de bun venit si de incurajari.
Momentan am o stare de angoasa si de incertitudine stau cu Calmepamul in geanta. N-am fost asa stressata niciodata. Nici noaptea nu mai ma pot odihni, la servici nu ma mai pot concentra, ma surprind cu mintea aiurea in mijlocul unei conversatii ...sunt stressata MAXIM si nu stiu incotro s-o apuc :(
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ninia81/Ninia81.jpg)
Ninia81 spune:
Fetelor nu a fost sa fie nici luna asta! Asta este...mergem mai departe. Inca o luna de iubire cu sotul!
Visul nostru
kiki_cri spune:
Neata fetelor!
Ninia, bravo pentru optimism! Asa si trebuie sa fi!
Doamne ajuta, poate luna asta se va prinde samburelul.
Bluespot , cum mai esti?Pot sa zic ca inteleg perfect ceea ce simti. Am trecut si eu prin "depresia" legat de fibrom si vestea ca s-ar putea sa nu am copii niciodata...A fost o perioada de aproape 2 luni in care nu mi-am putut reveni...pana cand am dat si de forumul acesta si am vazut ca mai sunt sperante. Nu stiu daca ai citit povestea lui Rachel care are un copilas cu toate ca avea un fibrom de 9 cm...Si mai sunt mult multe exemple...Chiar si eu sunt acum insarcinata
. Nu te lasa...vei gasi pana la urma solutia cea mai buna pentru tine...parerea mea personala e ca ai putea sa faci si tu embolizarea...dar ti-am zis tu singura trebuie sa hotarasti ce e mai bine.
Va pe toate si va doresc spor la
si sanatate!
KIKI7+