Fibrom uterin (21)
Raspunsuri - Pagina 10
kiki_cri spune:
Neata fetelor!!!
Abia am asteptat sa va zic ce mi-a spus ieri doc...Deci...mai intai de toate ESTE, l-am si vazut...are 4 sapt si 5 zile (cica). Spre norocul si fericirea mea s-a fixat in partea stanga, exact opus fibromului. Si acum vestile rele...Fibromul a crescut iar...a ajuns din nou la 5 cm...si mai nou chiar il simt si ma doare cateodata...Next...e eminenta de avort...si cel mai probabil va fi prematur...am primit si indicatii sa nu fac efort...sa nu ridic greutati ...si sa nu fac skiI-am zis ca tocmai am sosit din Austria de la ski si reactia lui a fost.."ei, se pare ca a scapat"Am inceput de azi dim sa iau acid folic si Duphaston care ajuta la prevenirea unui avort.
Ei, ce ziceti?Eu una sunt putin speriata...nu am cum sa nu fiu cand imi zice de eminanta de avort...Tot ce pot sa fac acum e sa am grija de mine si de bebe!Doamne ajuta sa fie bine!
Va doresc sanatate la toate si spor la.
Va KIKI+4
Tanaion spune:
Kiki, bravo acum ai grija de tine si totul va fi bine. Ai vazut si aici pe site cate fete cu fibrom au dus sarcina la termen. Nu-ti fa probleme de pe acum, vazand si facand cum se zice.
Imi pare rau ca si pe tine a inceput sa te doara fibromul. Chiar ziceam in postarea mea anterioara ca si eu am asa ca o apasare continua in zona aceea si senzatia de urinare frecventa. Ma gansdesc ca o apasa fibromul subseros (care are cam aceeasi dimensiune cu al tau) pe organele cu care se invecineaza.
Tana
prettysunshine spune:
Buna tuturor!Sunt posesoarea unui fibrom de 9 cm,pediculat,situat in afara uterului.Am uter fibromatos si un alt fibrom intramural de 3 cm.Iau Duphaston de vreo 2 ani si tot incerc sa raman insarcinata,insa nu se intampla nimic.Mi s-a spus ca in cazuri ca al meu se face histerectomie,insa in acelasi timp mi-au spus ca atata timp cat nu deranjeaza sa stau linistita,ca-s prea tanara pentru histerectomie (am 33 de ani).Mi-au spus ca nici n-ar fi bine situat pentru embolizare,dar asta mi s-a spus aici,la Iasi.Medicii spun ca teoretic ar trebui sa pot ramane insarcinata,cel din interiorul uterului nefiind prea mare.
Never take life seriously.Nobody gets out alive anyway.
Tanaion spune:
Buna prettysunshine,
Asa mi-a zis si mie ca pt fibromul subseros care creste in afara uterului nu se preteaza embolizarea. Cu toate acestea, din cate am inteles de la Kiki ea a facut embolizare pt acelasi tip de fibrom.
Nici eu nu prea inteleg.
Tana
Bluel spune:
Kiki, eram sigura, dar da-mi voie sa iti spun FELICITARI! SARCINA usoara si la termen! Stai linistita, ai incredere ca totul va fi bine, nu incepe de acum cu grijile iar doctorul n-are de unde sa stie cum evoluezi tu, doar tu poti sa faci sa iti fie bine! Eu n-am auzit de Duphaston in sarcina , eu am luat 3 luni acid folic si UTROGESTAN!
PrettySunshine, suntem multe, dar invingatoare!
Si eu tot uter fibromatos am, deci fibroame multiple si de toate tipurile si nici mie nu mi s-a recomandat embolizare, cica ar fi buna pt. un fibrom singular si mare! Dar acum cine stie! Eu am facut un bb sanatos si frumos , asa ca nu prea imi mai pasa de fibroame acum...dar le tin eu sub control pana la menopauza.
Unele dintre fibroamele mele sunt intramurale dar cu evolutie subseroasa, deci pot fi si combinate tipurile de fibroame ....
Va pup pe toate!
Mami de Bubu (19.08.2008)
cristy1977 spune:
tanaion, vezi sa nu fie o anexita/metroanexita
"After all, tomorrow is another day!"
prettysunshine spune:
Mie mi-a zis medicul ca e posibil totusi ca cel din interior sa impiedice fixarea unei eventuale sarcini.Dar daca voi ati reusit,poate-mi iese si mie
Never take life seriously.Nobody gets out alive anyway.
Mada28 spune:
Kiki felicitari ! Sarcina usoara si bb sanatos.
Eu zic sa fii optimista. Eu cand am ramas insarcinata aveam un fibrom de 6,5 cm in exteriorul uterului pe tot peretele. La Constanta mi-au zis ca as putea ramane dar ca pe la 5 luni voi pierde sarcina.
Am fost tot timpul optimista si nu am avut nici ce-a mai mica problema.
La prima morfologica, fibromul avea 9 cm , bebele 8,5. Iosup a zis ca totul e ok dar ca nu-mi garanteaza nimic. Tutunaru pe toata perioada sarcinii mi-a zis: ne intereseaza bebe nu fibromul. Am facut tratamentul lui de sustinere si am fost ok
Fibromul a ajuns la 10 cm , mi s-a zis la Constanta (tot inainte de a ramane ca daca raman ori il pierd ori va fi slab dezvolat sau nascut prematur.
Si la cat a ajuns fibromul in a 9-a luna, adica 10 cm, fiul meu a avut la nastere 4.120 g si s-a nascut la 40 de sapt si 3 zile. Nici salb dezvoltat nici prematur. Perfect sanatos.
Asa ca ai grija de tine, fii optimista si cu Dumnezeu inainte vei naste un bebe sanatos si frumos.
bafta multa
Mada28 si Luca (1an si4 luni)
arinna spune:
Kiki, felicitari pentru ca ESTE!Nu am inteles cum de isi da seama de iminenta de avort asa devreme;iti doresc insa ca totul sa mearga perfect - la noi medicilor le place sa sperie in general si sa puna un fata ce e mai rau cand de fapt niciodata nu se stie sigur ce va urma.
Tanaion, dupa pozitia fibromului la eco nu se vede daca ar putea impinge in zona vezicii? Eu am uterul marit din cauza lor cu totul, ca si cum as fi in luna a 3-a de sarcina si nu am asemenea probleme-plus unul subseros dar nu m-a interesat sa aflu in ce zona este.Cu prima ocazie sa intrebi medicul.
Bluel
kiki_cri spune:
Salut fetelor!!!
In primul rand va multumesc pentru urari si incurajari!E unic sentimentul pe care il traiesti cand afli ca esti .Sunt sigura ca vor urma clipe si mai placute mai departe.
Arinna, mersi de incurajari, nu stiu nici eu de ce mi-a zis "scenariul" asta pesimist...cica sa ma pregateasca...si sa am grija de mine...in fine...asa sunt ei ne cam sperie.Ai grija si tu de tine.
Mada si pt tine si pt Luca.Mersi ca mi-ai scris sa ma incurajezi, chiar avem nevoie de exemplele pozitive pt a fi si noi mai optimiste, mi-ai dat mari speratne, recitindu-ti povestea.Te rog sa imi zici si mie, daca iti mai amintesti tie ce ti-a prescris pentru mentinerea sarcinii.Mersi.Doamne da sa fie bine si la mine.
BluelScumpa de tine!Tu mereu ai fost optimista si o luptatoare!Sunt sigura ca daca si eu voi fi la fel si bebe va simti si se va simti in siguranta. Duphaston mi-a recomandat medicul la care am fost, am inteles ca e cam la fel cu Utrogestan, dar ca Utrogestan e un produs mai bun si mai natural, chiar o sa il intreb si eu daca nu ar trebuisa iau si eu in loc de Duphaston.Pupici si la BUBU vorbaret.
Prettysunshine, nu stiu ce sa zic...poate ar trebui sa mai vb si alti medici din Bucuresti pentru embolizare. Nici mie in Cluj nici nu mi s-a pomenit de embolizare, cred ca vor sa ia ei banii, nu sa isi piarda painea.Oricum din cate stiu eu numai in Tg Mures si Bucuresti se face embolizarea, si eu am facut embolizare cu fibrom subseros.Sanatate si sper sa gasesti si tu un doctor bun.
Tanaion, mersi de incurajari. Sa speram ca vor trece dorerile astea ale fibromului si totul va fi bine.Ai si tu grija de tine.
Pupici de la KIKI 5+