Mamici fara indemnizatie

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

De ce vrei numarul meu? Vrei vreun ban? la munca! Succes, ia si-un metoclopramid ca taie greata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elvie spune:

Gecko baby bonusul este $5000 acum,din Ianuarie 2009 suma se v-a plati in rate (mai exact 13),un alt bonus nesupus testului de venit este cel daca iti vaccinezi copilul ,$243 primit cand are copilul 2 ani.Si mai este parental payment sau payment part A and B ( un fel de alocatie sau ajutor pt. cresterea copiilor)platita o data la doua saptamani sau ca o suma intreaga la sfarsitul anului financial. Acum depinde de venit si pt.care te califici.Pt aceste ajutoare trebuie sa fi rezident permanent sau cetatean australian.

Unul este de $128 odata la doua sapt. sau in jur de $3300 pe tot anul,plus inca $300 supliment pe an.( Accest ajutor se acorda celor care au sub $ 150.000 venit anual. Suma de $128 scade cand copilul a inplinit 5 ani la $ 89 .

Altul este ajutorul adresat celor care nu castiga mai mult $ 1.538 odata la doua sapt. Suma este de $ 405 o data la doua sapt cu un supliment de $19.30 la sfarsit de an.Daca venitul este foarte mic mai primesti si ajutor pt.medicamente,educatie ,chirie.tel,benzina ect.. astia chiar nu au ce face cu bani.

Mai este ajutorul acordat in functie de venit pt. cresa (day care) pana la 50%,plus inca vre-o $7000 (depinde cate zile de day care are copilul la activ ) acordat la sfarsitul anului financial care nu este supus testului de venit.

Ahh si anul accesta se mai da bonus de $ 1000 cu ocazia sarbatorilor ( de vara) si a crizei financiale mondiale.

Scuzati de greseli ortografice ,nu am timp sa corectez.

Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)

" I have always been delighted at the prospect of a new day ,a fresh try,one more start,with perhaps a bit of magic waiting somewhere behind the morning..." Joseph Priestley(1733-1804)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

De ce vrei numarul meu? Vrei vreun ban? la munca! Succes, ia si-un metoclopramid ca taie greata.

Din fericire pentru mine nu am cum sa fiu nici macar in vecinatatea ta,ceea ce nu poate decit sa ma bucure!Esti "tare"in gindire-idei,mult prea tare pentru gustul meu!

Danke pentru tablete!Prefer naturiste!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sheannamp

Ceea ce mi se pare interesant este ca absolut nimeni (sper ca nu ma insel desi am citit tot ce s-a scris la acest topic) nu considera ca a fi student, la zi, la o facultate de stat este echivalent cu a avea o slujba.

Personal, prefer sa platesc cu 10 milioane studenta care se duce cu burta la gura la cursuri, invata cu cartea intr-o mana si copilul in cealalta decat matroana de butic, care primeste 85% din salariul umflat pe care tot ea si l-a dat, doar ca sa stea 2 ani si sa se uite la telenovele in timp ce copilul sta cu bona si femeia de servici ii lustruieste plasma......

A fi student - echivalent cu a avea o slujba ... Hm ... Incep sa cred ca totul ar trebui sa fie ... hm ... "echivalent" pe lumea asta. Mdaaaa ... ar fi frumos k sa fie asha dear Sheanna.
Mah, 'om fi uitat noi "vremile" studentiei

Cat despre "matroanele" de butici ... ia uite cum trebuie noi sa acordam respect studentelor cu burta la gura shi femeilor de servici ... dar nu shi matroanelor de boutique . Adicatelea ... egalitate da' nu pentru catzei .
Ei, na - daca tot se discuta de aceste matroane oribile, puturoase shi care se uita la telenovele, sa va spun si concluzia mea. Nu demult ma uitam cu jind pana shi la aceasta categorie sociala pentru ca intotdeauna mi-am dorit sa nu mai fiu angajat ci sa muncesc pt mine - punct. Ei, odata ce am inceput sa ma ocup de aprobare credite shi de analiza in detaliu a micilor afaceri am inteles ca aceste matroane sunt persoane care:
1. muncesc f mult shi isi asuma riscuri teribile in ceea ce priveste siguranta zilei de maine (siguranta care de fapt nu exista)
2. veniturile nete cu care raman sunt mult mai mici decat se crede (mai mici decat sal meu care e unul frumusel dar departe rau de s fi de top)
3. aceste matroane CREEAZA LOCURI DE MUNCA.
4. ca sa nu uit (a mai spus cineva) da, o matroana isi poate pune un salariu exorbitant pe cartea de munca. Daca este dispusa sa plateasca fix aceeasi suma neta pe care a trecut-o ca salariu - pe post de impozit la stat. Dar probabil ca o studenta nu este interesata de asemenea ... detalii mercantile shi lucrurile sunt asha cum vrea muchiu' tau sa le vezi .

Boooon. Asta off topic ca oricum mai mult asa s-a discutat.

Ontopic ... eu una nu prea stiu ce sa zic. Nu imi este clara pozitia mea versus protectie sociala pt ca nu am studiat subiectul. Asa, la o prima vedere as spune ca la noi in tara se doreste o protectie sociala exagerata la modul: faci copii ... sa-ti deie statul bani, ramai fara slujba ... sa te intretina statul. Cred ca e un mod cam romanesc de gandire, mod in care mai mereu altul tb sa aiba raspunderea pt tine shi cea mai buna solutie este un tap ispasitor . Asa ca nu stiu ce ar tb facut cu mamele studente, mamele somere si nici macar cu cele cu salarii bune. Recunosc ca momentan nu pot decat sa ma bucur pt cei 85% pentru ca altfel nu as fi stat mai mult de 6 luni cu puiul meu. Deci ... cum ar veni ... nu is genul sa astept poate imi da cineva de pomana da' daca imi da ... yupiiiiiii .

Eu am mai intrebat fetele din afara legat de protectia pentru mame shi cumva am tras concluzia ca in RO suntem muuuuuult mai protejate, fie si numai pt cei 2 ani in care ai voie sa suspenzi contractul de munca. Sunt tari in care ori te-ai intors dupa 2 - 4 luni ori ... faci ce vrei pe raspunderea ta. Oricum la noi tot ce se intampla sunt majoritatea spuzeli electorale pentru care vom plati cu varf si indesat prin inflatie si multe altele. Cum ar veni ... ne furam caciula.

Legat de protectie sociala ... singurul domeniu in care as directiona aproape TOT si fara remuscari, ar fi sanatatea. A ... shi gradinitze + scoli (nu facultatzi ) + programe subventzionate de integrare in campul muncii pt categorii sociale extrem de defavorizate de angajatori (asa cum e legea aia pt handicapatzi; cred ca orice poate face o munca pt care sa fie platit). Pt restul ... fiecare pe pielea lui as zice, chiar nu consider ca suntem egali decat dpdv UMAN. Io una n-o sa am niciodata pretentzii la iahtu' lu' X-ulescu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

A si sa nu uit. Am o MARE admiratie pentru studentele care au facut copii.
Dar sigur ca exista riscuri pe care daca nu si le-au asumat in momentul in care au luat decizia ... se confrunta cu ele acum. Asta este. Pe PAMANT nu prea poti sa le ai pe toate.

Eu una nu m-am lansat in asha ceva la 20 - 23 de ani ci abia la 34. Acum am bebel superb si cariera si situatie financiara, dar voi fi destul de in varsta cand el va fi adolescent ... Acu' ce sa fac, sa iau statu' roman de gat sa-mi dea anii inapoi pt ca atunci cand eram tanara am zis ca nu-mi permit copil???

Revin la ce am zis ... nu le poti avea pe toate shi tb sa-ti asumi riscurile. Nimeni nu e de vina pt deciziile tale. Poate doar sa sufere cei din jurul tau pt ele .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Citat:
citat din mesajul lui ileanna

Citat:
citat din mesajul lui Sheannamp

Ceea ce mi se pare interesant este ca absolut nimeni (sper ca nu ma insel desi am citit tot ce s-a scris la acest topic) nu considera ca a fi student, la zi, la o facultate de stat este echivalent cu a avea o slujba.

Personal, prefer sa platesc cu 10 milioane studenta care se duce cu burta la gura la cursuri, invata cu cartea intr-o mana si copilul in cealalta decat matroana de butic, care primeste 85% din salariul umflat pe care tot ea si l-a dat, doar ca sa stea 2 ani si sa se uite la telenovele in timp ce copilul sta cu bona si femeia de servici ii lustruieste plasma......

Ei, na - daca tot se discuta de aceste matroane oribile, puturoase shi care se uita la telenovele, sa va spun si concluzia mea. Nu demult ma uitam cu jind pana shi la aceasta categorie sociala pentru ca intotdeauna mi-am dorit sa nu mai fiu angajat ci sa muncesc pt mine - punct. Ei, odata ce am inceput sa ma ocup de aprobare credite shi de analiza in detaliu a micilor afaceri am inteles ca aceste matroane sunt persoane care:
1. muncesc f mult shi isi asuma riscuri teribile in ceea ce priveste siguranta zilei de maine (siguranta care de fapt nu exista)
2. veniturile nete cu care raman sunt mult mai mici decat se crede (mai mici decat sal meu care e unul frumusel dar departe rau de s fi de top)
3. aceste matroane CREEAZA LOCURI DE MUNCA.
4. ca sa nu uit (a mai spus cineva) da, o matroana isi poate pune un salariu exorbitant pe cartea de munca. Daca este dispusa sa plateasca fix aceeasi suma neta pe care a trecut-o ca salariu - pe post de impozit la stat. Dar probabil ca o studenta nu este interesata de asemenea ... detalii mercantile shi lucrurile sunt asha cum vrea muchiu' tau sa le vezi .

Legat de protectie sociala ... singurul domeniu in care as directiona aproape TOT si fara remuscari, ar fi sanatatea. A ... shi gradinitze + scoli (nu facultatzi ) + programe subventzionate de integrare in campul muncii pt categorii sociale extrem de defavorizate de angajatori (asa cum e legea aia pt handicapatzi; cred ca orice poate face o munca pt care sa fie platit). Pt restul ... fiecare pe pielea lui as zice, chiar nu consider ca suntem egali decat dpdv UMAN. Io una n-o sa am niciodata pretentzii la iahtu' lu' X-ulescu.

mama gandacelului Vladut , 08.07.08

NU sunt "matroana", dar sunt intru totul de acord. Stiati ca "matroanele" dau aproximativ jumatate din banii munciti la stat sub forma de impozite? Cine nu munceste nu are cum sa cunoasca valoarea banilor.

Suntem multi pe acest forum si nu numai care am fost studenti si am si lucrat, ne-am luat si licenta....si nu au cerut la nimeni bani, asa ca nu tine faza cu invatatu'. Si sa fim seriosi, in ziua de azi nu este foarte greu sa intri la facultate, deci statutul de student nu iti confera vreun merit.

Asa ca cine mai are pretentii de "foloase necuvenite"... LA MUNCA!!!

http://tt.lilypie.com/o3y9p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

subiect deviat de la discutarea unei idei s-a ajuns la combaterea unor persoane, cu ajutorul jignirilor si insultelor

Mergi la inceput