Il dor genunchii

Il dor genunchii | Autor: witeflower

Link direct la acest mesaj

Stiu ca uneori copiii au "dureri de crestere".
Dar mi se pare ca prea des se plange de dureri de picioare si mai ales de genunchi - uneori la un picior, alteori la ambele.

Mai inteleg daca e racit, pe toti ne mai dor muschii si oasele in astfel de situatii. Dar asa, din senin?
Voi ce parere aveti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Ana are periodic dureri de genunchi, mai ales noaptea. Se scoala plangand de durere. Trece cu Nuofen...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Ana are periodic dureri de genunchi, mai ales noaptea. Se scoala plangand de durere. Trece cu Nuofen...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Rufus , ar trebui sa vedeti cauza acestor dureri, ca nu este normal

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Of, inca imi amintesc durerile mele de genunchi! Aveam 6 sau 7 ani, si stiu ca ma trezeam noaptea urland de durere, spre disperarea mamei. A fost cu mine la medic si nu mai daca mi-a dat sau nu ceva (imi amintesc ca imi facea mama frectie pe picioare, care nu imi ameliora deloc durerea, aceasta fiind mai "in interior", parca in os), insa stiu ca a zis ca sunt "dureri de crestere" si ca sunt NORMALE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Si daca va spun ca in cartile de specialitate tumorile au exact aceste caracteristici "trezesc bolnavul din somn , dureri acerbe" ?
Mai bine un consult la un doctor bun decat un "lasa , maica , ca-i trece".
Nu vorbesc doar de acest caz , vorbesc in general , mai bine o vizita aiurea la doctor decat sa regreti mai incolo.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Si ce investigatii ar trebui facute?
Ca si cea mica se mai plange uneori noaptea de dureri la glezna stanga (mereu acolo si rar la celalalt picior)...

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

witeflower,
in urma cu aproape un an am trecut printr-o experienta foarte aiurea cu Bia (2 ani pe-atunci); totul a inceput cu niste dureri de picioare (de la sold in jos) care apareau mai ales seara (la un picior initial, apoi si la celalalt), nu o lasau nici noaptea iar durerile erau infioratoare, pentru ca o tineam in brate si efectiv se chircea de durere; printr-o coincidenta in aceeasi perioada a avut si o eruptie pe picioare, niste pete rosii..

am umblat prin tz spitale si pe la tz doctori (de la urgenta Gr Alexandrescu, pana la Culcer, Stanciu, ortopezi, etc) si asta din cauza ca medicul de la urgenta din GrAlexandrescu ne-a spus ca ar avea o purpura (Schonlein nu stiu cum)-oricum ceva f grav..

pana la urma dr Stanciu ne-a luminat- erau intr-adevar dureri de crestere, combinate, in mod intamplator cu o alergie alimentara; el ne-a explicat ca oasele cresc mai repede decat muschii si de aici durerile...Se pare ca sunt niste dureri care pot aparea oricand iar copiii care le-au avut o data, sunt predispusi sa le mai aiba, chiar si in adolescenta....

Bia a primit tratament atunci: calciu, vigantol in doza mai mare-nu mai stiu cantitatile- si antiinflamator cand durerile erau mari (Nurofen); insa dupa ce am inceput cu calciul, au trecut repede...

oricum, mergeti la un medic sa fiti siguri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Multumesc mult pt raspunsuri, dar intre timp am patitceva ce nu ni s-a mai intamplat pana acum...

Aseara l-au apucat brusc durerile de genunchi, care se pare ca au tot crescut in intensitate, fiindca la inceput doar se maraia ca-l dor, dar se juca prin casa. Insa, dupa baie, la putin timp, a inceput sa-l doara mai tare, incat nu mai voia sa-si miste deloc picioarele, nici cat sa se intoarca in pat. S-a chinuit vizibil toata noaptea, dimineata tot asa.
I-am dat Nurofen si i-am facut un masaj usor cu spirt, mai tarziu l-am dat cu o crema de la Forever Living (fiind duminica, nu aveam unde sa merg cu el la medic...).
Un genunchi i-a trecut, dar celalalt a continuat sa-l doara toata ziua, cu greu si cu durere s-l misca (nu toate miscarile il dor, ci numai unele...). Se pare ca durerea e undeva in interior, fiindca la masaj usor nu-l doare, nu mai stiu ce sa cred...Se tine cu greu in picioare, sprijinindu-se mai mult pe dreptul, cu stangulk de-abia calca si se vaita la cel mai mic pas.

Se pare ca maine va trebui sa ma invoiesc de la servici, sa mergem la doctor...Fiindca nu-l pot duce la gradi asa.
Daca sta la masuta nu-l doare; daca sta asezat pe marginea patului, poate sa impinga cu piciorul (ca am incercat sa ne jucam, sa vad ce e cu el).

E prima data cand il doare asa de tare si nu cedeaza.
Cam pe la 2 ani a inceput sa se planga ca-l dor picioarele, cand unul, cand celalalt. Nu in acelasi loc, mereu, uneori pe la glezne, alteori fluierul piciorului, alteori genunchii. De aceea am zis ca sunt dureri de crestere. Mai ales ca a avut mereu probleme cu calciul. Acum insa mi se pare ceva foarte diferit...

Dar Noe, ce ziceai de alergia alimentara?Ca si Andrei a avut in martie un sindrom alergic urat, cauza alimentara se pare. Dar de prin august parea sa fi...disparut alergia, ca nu a mai reactionat la nimic. Si, in afara de durerea de picoare nu au mai aparut alte semne...

Aseara a inceput si sa aiba nasul infundat. Cum i-am dat Nurofen si l-am uns pe piept cu Vaporub, asta i-a trecut. Isi mai trage nasul putin, dar atat.
Poate fi vreo legatura intre raceala si o durere asa de urata la genunchi???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Dureri groaznice de genunchi am avut de cand ma stiu si mama imi tot zicea ca sunt de la crestere. Cand intr-un final n-a mai resiztat cu mine mi-a facut ASLO si eram la un pas de reumatism. Doi ani am luat moldamin dar si acum cand se schimba vremea ma mai dor genunchii ingrozitor.

Si fiica mea se mai plange uneori de dureri de oase dar ASLO a iesit bine.

Dada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Witeflower, la Bia nu a fost absolut nicio legatura intre alergie si dureri, confuzia a plecat de la medicul de garda din spital care a crezut ca e purpura asta: http://en.wikipedia.org/wiki/Henoch-Schönlein_purpura

"Aseara l-au apucat brusc durerile de genunchi, care se pare ca au tot crescut in intensitate, fiindca la inceput doar se maraia ca-l dor, dar se juca prin casa. Insa, dupa baie, la putin timp, a inceput sa-l doara mai tare, incat nu mai voia sa-si miste deloc picioarele, nici cat sa se intoarca in pat. S-a chinuit vizibil toata noaptea, dimineata tot asa. "--- fix asa facea si Bia si se vedea f clar ca sunt dureri f puternice... In perioada aceea, mi-a dormit in brate 3 sau 4 nopti la rand, pt ca nu putea altfel, de durere...

un alt diagnostic posibil e sinovita- insa asta se instaleaza, din cate mai stiu eu, doar la articulatia soldului si este, intr-adevar, un fel de raceala, o inflamatie...Insa nu cred ca e cazul la voi, pt ca pe puiul tau il dor genunchii...

Oricum, mergeti neaparat la medic, sa fiti linistiti si sa aveti un tratament adecvat....

April,
noi i-am repetat analizele Biei de 3 ori atunci, pentru ca era paradoxal- analizele erau f bune iar medicul credea ca e ceva care ar fi aratat mult mai rau in testele de sange...Ce spui tu ca ai avut..a fost o infectie cu streptococ, nu? Si eu am fost la un pas de asa ceva dupa o raceala teribila pe la 12 ani, tot cu streptococ...raceala care se putea propaga la articulatii si chiar la inima. Si eu tot cu moldamin, insa numai 2 luni..oribil, anyway...

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Da, am fost la medic, maine mergem la analize, ne-a dat sa facem aslo, vsh si calciu.
Sper sa nu fie streptococ, am inteles ca doare rau moldaminul...
Nu stiu ce e cu vsh-ul, dar poate ma lamuresc maine...
Revin cand am rezultatele.

Deocamdata copilul se simte mult mai bine, mai schiopateaza putin,dar se joaca vesel prin toata casa, se pare ca l-a ajutat crema cu care l-am dat.

Mergi la inceput