Romania cu lantul de gat
Raspunsuri - Pagina 20
denizel spune:
Nuschu, !!!
mimonix spune:
Denizel, la scara mica lucrurile ar putea fi asa cum le prezinti tu....n-as avea nimic cu UN OM care are un buget limitat si nu-si permite mai mult decat o garsoniera asadar cu putinii bani de care dispune isi cumpara masina ....dar din pacate lucrurile nu stau asa, multitudinea exemplelor de acest fel arata ca in Romania asta a devenit un fenomen si nu mai e o chestiune de cunoastere a naturii umane...E concursul "care e mai smecher" prin smecher intelegand unu' cu bani multi produsi cu efort cat mai mic daca se poate...o teapa, un tun, una mica, le-am tras-o, m-am scos, bulioane , euroi...despre lumea asta e vorba, despre cortegiul funerar al lui Caiac ....prima valoarea din ierarhia valorica a unei mari parti a societatii romanesti contemporane ....daca mergi la tara, undeva unde nu exista canalizare...o sa vezi nenumarate exemple de WC in curte si SUV pe podisca....de ce? Pentru ca nu vede nimeni unde isi face el nevoile, dar masina e imaginea omului...imagine de smecher!
Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze
mariamunteanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Romania e in agonie!!!! Din cauza soferului lui B-05-BAC . Multumim, mariamunteanu! E ataaaaat de interesant articolul!!! Cred ca Mandruta insusi e invidios. Ah, cum nu l-a descoperit el pe B-05-BAC????? . Mariamunteanu, iti dorim multa putere pe ziua de astazi!!! Te rugam, nu precupeti nici un efort! Mai cauta-ne articole interesante!!! Trebuie sa ne trezim!!!! Trebuie sa parasim tara!!! Nu inainte de a incendia toate masinile scumpe, mama lor de masini scumpe!!!! Ajuta-ne, mariamunteanu!!!! |
Hai nu te mai teatraliza atata ! Te-ai intepenit in masinile scumpe ? Era vorba de parcare aiurea, nu de scumpetrea masinilor !
Maria
mimonix spune:
Denizel, Nushu...voi cautati o cauza, ati gasit-o, e adevarata...eu caut o solutie, nu ma intereseaza prea tare cauza....e vorba de atutudinea noastra, de legile care lipsesc sau nu se aplica....nu mi se pare deloc scuzabil tot ce se intampla numai pentru ca am trait atatia ani in comunism....de altfel multe specimene cu caracter mizerabil nici n-au trait in comunism prea mult, sunt foarte tineri...hai sa nu ii iertam numai pentru ca " n-au avut cand erau mici"...si Nushu, pe cuvant ca nu fac parte din categoria care trage cu ochiul la masina vecinului....decat daca si-o parcheaza aiurea
Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui nuschu [font=Arial] Nu am nici o parere despre dl Mandruta. Am citit primul articol si l-am citit si pe al doilea. Dl Mandruta si noi toti ar trebui sa vedem toate acestea - bogatia (reala sau numai jinduita si afisata) ostentativa, izbucnirea periferiei in mica piata mic-burgheza etc etc - ca pe niste reactii firesti la atatia ani de lipsuri, de frustrari, de imposibilitate de a decide fiecare pentru el cat, cum, in ce fel. Vin straini pe-aci si se mira de Q7 albe, de X5 izbucnit pe trotuar, de apa neeconomisita, de profitul urias al hypermarketurilor. Toate astea au in spate privatiuni: circularea cu nr. cu sot, fara sot, sau deloc (cu trenul si pe jos, ce sportivi mai eram!), ciorapii carpiti si rascarpiti ca nu aveam de unde lua altii, galantarele si, mai grav, burtile goale, casele-frigider si apa calda-amintire din alta viata etc. Da, marginalizati care descind in centrul parfumat, paria ai societatii, care, dintr-o anume perspectiva sunt paria si azi (ca asculta manele, ca poarta "inima da haur", ca scuipa etc etc), dar care au si ei dreptul la compensatie si autocompensatie pentru toate privirile scarbit-dusmanoase de li se arunca din toate cotloanele de sute de ani. Da, ies frustrarile din noi si pana nu ies toate, in valuri, pana nu le tusim, le stranutam, nu scapam de scuipatul pe trotuar, de mamele eroine, de rufele colorate intinse la soare, de complexe si de obiceiul de a trage cu ochiul in garsiniera si BMWul vecinului! _ E si acesta un motiv, dar mai sunt si altele care tin de natura omului. Au avut si alte popoare portia lor de greutati cel putin la fel de mari: razboi cu distrugerile de rigoare, comunism, nazism, lagare, dictatura (va amintiti copiii ucisi de dictatura din Argentina ?) paine pe cartela, ocupatie armata, saracie crunta, case sfaramate de bombe etc etc etc. Dl Mandruta ar fi trebuit sa scrie despre angajatii statului (angajati, sau alesi) carora le e imposibil sa faca fata infractionalitatii, din cauza propriilor slabiciuni, despre cei cpe care ii alegem ca sa-si puna varf la gramada cu pretul lipsei de siguranta si de decenta de-o vedem peste tot in serviciile de stat (administratie publica, sanatate, justitie etc.) Mamele eroine nu au nici o vina ca nasc copii si le dau drumul pe strada. Vina au cei ce, de 19 ani incoace, nu reusesc sa creeze un sistem functional si fara ruperi care sa opreasca fenomenele astea! _ Asta asa este. |
nuschu spune:
Mimonix, cu ce te dereanjeaza pe tine ca omul are WC in fundul gradinii si SUV pe podisca? Fiecare e liber sa faca orice vrea in casa, curtea, gradina, pe podisca lui. Sa astepte sa-i faca primarul canalizare si abia apoi sa-si ia SUV, sa nu cumva sa cred eu ca face pe smecherul, sau ca a dat tun!
Ce treaba am eu ca vecinul, in loc sa faca un credit micut sa-si ia Peugeot 206, face unul mare, de abia-l duce (mai ales in noile conditii), sa-si ia un SUV? Ce treaba am eu ca el sta cu stomacul mai mult gol sa plateasca SUVul ala? Ca nu cred eu ca toti interlopii stau in bloc cu mine in Militari, sau in Ghencea, sau in Berceni!
In Buc sunt mult mai multe masini luate in leasing, cu credit, decat platite pe de-a-ntregul, cu banii jos.
Noi stam in apt. de 2 camere intr-o zona dezagreabila si saraca a Buc. si asta-primavara sotul meu si-a luat masina (nu SUV, una "decenta"). Stii cum a luat-o? Muncind 15-16-17 ore pe zi, cu tot cu impozite si TVA platit la stat. Din munca asta, are acum bani sa isi ia da, un SUV! Si sa am o vecina grijulie sa-mi spuna ca, uite, a tras si el un tun si si-a luat SUV?! Cand el nu trage decat chiulul la orele de somn? Si mai am si alte exemple, ca nu traim singuri pe lume si suntem inconjurati de oameni carora le ies ochii muncind cinstit!
Cred ca amesteci putin lucrurile - imaginea de smecher cu SUV pe podisca si fara canalizare cu tunurile, cu euroii castigati peste noapte. Iaca Patriciu cum a facut avere are si nu-l mai arata nimeni cu degetul ca face pe smecherul in SUV!
nuschu spune:
Mimonix, fara sa stii cauza, nu vei gasi niciodata solutia! Stii cum e si cu virusii si virozele si cu elementele alea chimice de au nevoie de o perioada de incubatie/ injumatatire si cu imunitatea fiecarui individ. Asa si cu popoarele astea; as vrea eu sa fiu neamt, da' nu prea am datele necesare.
Bag de seama ca tragi, totusi, cu ochiul, si in afara cazurilor cand o parcheaza aiurea, cand e prea mare (masina) pt garsoniera lui, cand o tine pe podisca si are WC in curte...
Guestus spune:
Da....de masina va legati....dar banii bagati in coafor, manechiura si pedichiura nu.
denizel spune:
citat din mesajul lui mariamunteanu E si acesta un motiv, dar mai sunt si altele care tin de natura omului. Au avut si alte popoare portia lor de greutati cel putin la fel de mari: razboi cu distrugerile de rigoare, comunism, nazism, lagare, dictatura (va amintiti copiii ucisi de dictatura din Argentina ?) paine pe cartela, ocupatie armata, saracie crunta, case sfaramate de bombe etc etc etc |
Fania, hai ca am ajuns la pagina 20 si ne inchid moderatorii subiectul, iar tu nu ai zis o vorbulita.
Ia, asa, de final, sterge-ti lacrimile si explica-i tu marieimunteanu care-i treaba cu viata prospera din Argentina (aia de dupa omorarea copiilor), care-i treaba cu revenirea Austriei de dupa razboi, care-i treaba cu scufundarea totala a Romaniei de dupa razboi, care-i treaba cu sinistrosenia unica traita de Romania in anii comunismului.
Si, mai spune-i ca, daca dadea vreun banut pe Romania si chiar dorea reabilitarea acesteia (macar in ochii colegilor austrieci), in loc de cautat caseta cu Mihai Viteazu (filmul preferat al lui Becali ), facea rost de un episod-doua din Memorialul Durerii.
Dar, nu-i asa, pt. mariamunteanu, Romania inseamna operatii de polipi nereusite , lipsa clinicilor de 1000 de euro/zi , Mihai Viteazu care se bate cu Sigismund Bathory (moamaaa, ce incantati tre' sa fi fost autriecii cand au vazut asa ceva ) si articole in care cititorii Libertatea se plang ca B-05-BAC a parcat aiurea .
A, si, Romania mai inseamna TOT ce nu inseamna Austria .
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui Guestus Da....de masina va legati....dar banii bagati in coafor, manechiura si pedichiura nu. |