Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (30)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

pentru Poohy si pentru toate Mihaelele si Gabrielele de pe lista! Si pentru toti puii Mihai/Mihaela, Gabriel/Gabriela!

si petrecere frumoasa!

Monik 22+

CASA LU' BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

obligatorii sunt doar 42 de zile de postnatal ( deci poti sa nu iei nimic inainte daca asa vrei tu!!).

uite prevederile in OUG 96/2003 :

art 2 lit g
"concediul postnatal obligatoriu este concediul de 42 de zile pe care salariata mama are obligatia sa il efectueze dupa nastere, in cadrul concediului pentru sarcina si lauzie cu durata totala de 126 de zile, de care beneficiaza salariatele in conditiile legii"


art 16
"Pentru protectia sanatatii lor si a copilului lor, dupa nastere, salariatele au obligatia de a efectua minimum 42 de zile de concediu postnatal, in conditiile prevazute la art. 2 lit. g) si in cadrul concediului pentru lauzie stabilit prin Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare."

In calculul prenatalului intra veniturile realizate in ultimele 6 luni anterioare intrarii in prenatal, daca au fost de risc maternal intra indemnizatiile primite pentru acesta.


eliza mamica de inger Ionut Pavel
39+Dimitrie Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

Indemnizatia pentru cresterea copilului

Publicat la: 7 Noiembrie 2008
De curand, art. 1 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului[1] a fost modificat prin art. I din Legea nr. 257/2008[2].


Astfel: “Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal3, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.”
Avand in vedere aceste modificari si tinand cont ca cele 12 luni pot fi constituite si din perioadele in care persoanele s-au aflat in anumite situatii, conform alin. (2) al art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005, apreciem ca persoanele vizate:

• au posibilitatea alegerii intre stabilirea indemnizatiei in suma fixa ori pe baza veniturilor realizate pe ultimele 12 luni in care au fost in urmatoarele situatii:
- au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii;
- au beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate - concedii medicale si indemnizatii pentru incapacitate temporara de munca, cauzata de boli obisnuite sau de accidente in afara muncii, concedii medicale si indemnizatii pentru prevenirea imbolnavirilor si recuperarea capacitatii de munca, exclusiv pentru situatiile rezultate ca urmare a unor accidente de munca sau boli profesionale, concedii medicale si indemnizatii pentru maternitate, concedii medicale si indemnizatii pentru ingrijirea copilului bolnav, concedii medicale si indemnizatii de risc maternal,
- au beneficiat de drepturi de asigurari sociale, cu exceptia pensiei pentru limita de varsta, pensiei anticipate; pensiei anticipate partiale, pensiei de urmas;
- au beneficiat de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, respectiv pana la varsta de 3 ani in cazul copilului cu handicap;
- au realizat perioade de stagiu de cotizare in sistemul public de pensii in conditiile prevazute de actele normative cu caracter special care reglementeaza concedierile colective;
- au lucrat cu contract individual de munca in strainatate, pe baza acordurilor guvernamentale bilaterale incheiate de Romania cu alte state;

• vor beneficia de o indemnizatie in suma fixa in cazul in care cele 12 luni se constituite din perioadele in care persoanele:
-si-au insotit sotul/sotia trimis/trimisa in misiune permanenta in strainatate;
- au satisfacut serviciul militar ca militar in termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilita, au fost concentrati sau mobilizati;
- au beneficiat de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, respectiv pana la varsta de 3 ani in cazul copilului cu handicap;
- au beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare si perfectionare profesionala din initiativa angajatorului sau la care acesta si-a dat acordul, organizate in conditiile legii;
- se afla in perioada de intrerupere temporara a activitatii, din initiativa angajatorului, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii;
- se afla in perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, cu examen de licenta sau de diploma, in vederea angajarii ori, dupa caz, trecerii in somaj, potrivit legii4.



1Publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1008 din 14.11.2005, modificata si completata ulterior, ultima data prin Legea nr. 257/2008..
2Publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 746 din 04.11.2008.
3Publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 927 din 23.12.2003.
4In acest caz persoanele trebuie sa faca dovada ca s-au inregistrat la agentiile de ocuparea si formare profesionala in vederea incadrarii in munca.


eliza mamica de inger Ionut Pavel
39+Dimitrie Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns millie spune:

Multumim Eliov.Deoarece miercuri e marea intalnire ati doresc de pe acum nastere usoara,refacere grabnica si mult laptic!!

monica 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

LA MULTI ANI CELOR CARE ISI SERBEAZA AZI NUMELE!!!!!

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

POOHI, LA MULTI ANI si fie ca toate visele sa ti se implineasca, alaturi de cei care-ti sint dragi!

La multi ani, tuturor celor care-si sarbatoresc azi ziua onomastica!

Un week-end minunat tuturor mamicilor si viitoarelor mamici!

18+ (19+dupa ultima eco)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

LA MULTI ANI si din partea mea pt toti sarbatoritii de azi, care poarta numele Sf Arhangheli MIHAIL SI GAVRIL, multa sanatate si numai bine.

"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MITITICA82 spune:


La multi ani tuturor celor ce poarta numele Sfintilor Mihail si Gavril

20+

http://bd.lilypie.com/MNeep3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa101 spune:

La multi ani, de Sfintii Mihail si Gavril! Sa ai parte de multa sanatate, bucurii si impliniri cat cuprinde si sa te bucuri de aceasta zi frumoasa mereu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

La multi ani !!! pt toate cele care poarta numele de Mihaela si Gabriela !!!
Poohy, La multi ani !!!



22+ cu Alexandra

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3

Mergi la inceput