PRIETENE FARA TITLU ( 18)
Raspunsuri - Pagina 5

monica70 spune:
 Ole ole,Diana a venit dupa ora 21 acasa si s-a apucat iar de puzzle primit de la Ingrid,cel de 24 bucati.L-a facut de trei ori singura,apoi s-a apucat de altul tot de 24 dar cu piese micute si l-a facut si pe ala!!! Nu credeam ca dupa ce cca doua saptamani n-a pus mana va reusi,dar a reusit.Eu am stat langa ea si am filmat-o,dar am facut tot filmulete de 3-4 minute ce nu intra in drop.Oricum i-a luat tot cca 10 minute la un puzzle de 24 bucati,inca nu are viteza,dar e pe drumul cel bun.Am aruncat filmele intr-un drop nou ,http://www.dropshots.com/dia5#  ca sa le pot vedea si eu,ca nu stiu de ce naiba nu pot vedea niciun film in PC pe hardul cu conta si ala de net nici acum nu a venit omul sa mi-l faca.
ANDA ne-am uitat toti trei la Mark,ca a venit si Ghita iute iute sa-i vada cand le-a auzit vocea.Diana era terminata 
 A zis ca si ea vrea "una si doua pisici" 
 imi arata pe degete,de unde am dedus ca vrea de fapt trei 
 Si cand vorbea in engleza Mark,era Diana tot cu gura pana la urechi ![]()
Revin.
MONI SI  www.dropshots.com/DIA1#date" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
 "Doamne, prefer Infernul, daca este legat la Internet."(Valeriu Butulescu) ![]()

www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank">
    www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">

marchplayer spune:
 Buna seara, de-o mai fi seara
Am culcat copii de ceva vreme si pe mine nu ma ia somnul. Am reusit azi sa dorm la pranz impreuna cu ei asa ca... bantui pe aici putinel. In principiu scormonesc prin "magazinele de jucarii" pentru ca sunt in pana de idei, acum tre sa scot cadourile si sa mor daca stiu ce sa le iau. Eu le cumpar jucarii tot timpul si acum as vrea ceva special care sa nu ajunga in 2 min si 3 miscari prin vreun colt al casei si gasit din intamplare intr-o oarecare zi. As vrea ceva frumos care sa le capteze atentia si cu care sa se joace cu drag. Poate bagati si voi ceva idei.
Am vazut ca Ilinca urmareste Veronica. Si Ioanei ii place, ne tot uitam si noi ce vreun an jumate la clipurile alea. Stie toate cantecelele. Ioana nu vrea traista vrea papusa care iese din traista. Noi avem si filmele. Apropo de filmele astea, ieri se uita Ioana la Maria Mirabela si am murit de ras, la sfarsitul filmului zana padurii se duce la bucatarie sa faca un ceai pentru anotimuri ca erau racite si nu curgea apa la robinet:))))))))))ce ti-e si cu filmele astea facute in comunism.
Despre noi...nimic special, radem, ne jucam mai bagam si ceva informatii printre chicoteli. la noi putin mai greu cu doi copii, ca se deranjaza unul pe altul. Rares n-o lasa pe Ioana neam sa faca si ea cate ceva ca este calare pe ea in secunda 2 sau daca ii captez atentia lui rares ca sa se poata desfasura in liniste Ioana atunci se lasa ea absorbita de joaca mea cu Rares asa ca....este foarte greu sa lucrez cu doi copii de nivel diferit. Am doar o pauza de 1 ora cand doarme Rares si atunci bagam pictura sau alte activitati la care rares ar fi un adevarat dezastru. In rest incercam sa ne combinam.
bai, apropo de puzzle, Ioana nu le face din prima niciodata! Numai prin exercitiu, adica il face mai intai de vreo 5-6 ori, mai cu ajutor mai fara si abia dupa aceea le face singura si rapid.
Va pupez pe toate
daniela cu minunile ioana alexandra (05.02.2006)si rares stefan (15.07.2007)
www.dropshots.com/marchplayer" target="_blank"> filmulete 

monica70 spune:
 Pana la urma eu am atipit bine mersi,iar pe Diana a adus-o frate-meu cum va ziceam dupa ora 21.Tot filmand-o facand pe puzzle alea, nu mi-am dat seama cat e ceasul pana nu am auzit-o cascand,atunci am vazut ca e 22,30  
 I-am pus filmele cu Mark,dar iar mai voia sa vada si "ce face Dalia" ,de-abia am retras-o in dormitor,doar cu promisiunea ca ii citesc.Si a venit cu Rapunzel si ... Robinson Crusoe care e lunga rau 
 Am crezut ca scap daca ii zic doar povestea scurta cu pisoii aia trei,dar ti-ai gasit,incepuse sa se smiorcaie,asa ca a trebuit sa ii citesc prima carte,iar pe Robinson doar i l-am povestit pe fuga. Nu stiu cum se mai trezeste maine dimineata!!!
DENISA ce sa te simti prost mai,bucura-te ca stie Emma atatea si in atatea limbi.Si eu as vrea sa stie a mea ,dar uite fac si eu ce pot in ora aia in care apucam si noi ... E rau ca ne intalnim doar seara cand deja e obosita,ideal ar fi sa fiu cu ea dimineata cand e odihnita,atunci ar prinde rapid orice.Nu e sa fie,n-am ce face.
ANDA de voi ce sa mai zic,o sa fie un poliglot Mark daca va semana pe tine! A mea va ramane probabil cu ce va invata de la scoala si gradinita,dar daca vad ca are inclinatie,poate o sa ii iau si vreun profesor macar la engleza mai incolo.Mi-ar placea sa stie si franceza si italiana ... dar important e ce ii va placea ei.
DEEA m-am stricat de ras 
 parca si vad o gradinita cu tablite pe usi asa: grupa mica 1 "sectia - batausii" , grupa mica 2 - sectia  "unde-l pui acolo sta" 
 ,grupa mica 3 - "micii intelectuali 
" , grupa mica 4 " micii sportivi" etc.  Nu se poate mai asa ceva.Tot ce se poate e sa ai bani multi si sa ii dai la vreo gradinita/scoala privata, sperand ca ii feresti de gloata.Dar nici asa nu e sigur ca sunt doar elite pe-acolo,ca nu intotdeauna banii inseamna si bun simt sau educatie.Uita-te primprejur sa vezi cam ce ajung unii copii de bani gata si cu asta am spus totul 
!!!
MONI SI  www.dropshots.com/DIA1#date" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
 "Doamne, prefer Infernul, daca este legat la Internet."(Valeriu Butulescu) ![]()

www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank">

monica70 spune:
 DANIELA pai ce crezi mai, ca ale noastre sunt chiar genii 
? Normal ca nici a mea nu le face din prima singura,mai ales pe astea cu multe bucati.Intai il facem odata impreuna - mai mult eu sa vada desenul,apoi o las pe ea si o mai ajut verbal si deja dupa ce il face de vreo 2-3 ori ii e mult mai usor.
Si Dianei ii place filmul Veronica,dar a vazut WE asta si Ingrid cat e de atrasa a mea de Tv si desene.Cu el sau fara el ii e fix egal ... La cat se uita nu apuca sa fie atrasa de vreun personaj sau mai stiu eu ce.
A si o chestie,am ramas uimita cand mi-a aratat foarte fericita la Timisoara printre jucariile Dianei, LOCOMOTIVA THOMAS.Eu nu i-am pomenit de asa titulatura,nici nu stiam,doar ce am mai citit pe-aci pe DC discutii.Ingrid zice ca poate de la desene animate o stie ,dar nu cred,eu cel putin nici nu stiam ca exista desene animate cu acea locomotiva 
 Cand am intrebat-o de unde stie ea mi-a zis ca de la gradinita.Acum sau au asa ceva pe-acolo si a auzit copiii numind-o asa ,sau or fi vazut desene animate cu ea acolo,daca exista.

monica70 spune:
 Eu inca bantui,adica am cautat sa vad cum o fi vremea maine,i-am pregatit hainele de gradi Dianei.M-as fi uitat si eu la un film,ca vad ca Ghita se uita pe un DVD la Razboi si pace,dar nu l-am prins de la inceput.Cartea a fost super 
Ma gandeam acum ca eu consider mult mai educativ sa ii citesc povesti decat sa faca puzzle-uri.Insa la puzzle e o super chestie atunci cand le termina si e asa de fericita,mai ales daca o lauzi si o admiri 
 De fapt e satisfactia lucrului terminat si e bine ca il pot simti de mici cu puzzle astea.Totusi ma intreb acum ce sa fac,sa ii cumpar unul de 36 de bucati? Si pe urma de 72, de 100? Cand sa ne oprim??  Ce jocuri mai exista pentru prescolari ca sa le dea sentimentul asta de "implinire" 
 dar nu puzzle? 
Ma gandeam zilele trecute ca deja am putea sa ii invatam "Nu te supara frate" daca stiu sa numere macar pana la 6 cate numere are zarul,nu? 
 INGRID o sa cumpar unul si data viitoare cand ne intalnim (sper ca la Arad) trecem la un alt nivel 
 Ce zici,te bagi?
Gata trec la nani,maine incep iar de dimineata cu salariile,sectiunea prime si penalizari 
 Brambureala pe batz 

pisoi3 spune:
 Neata,
DANIELA, eu iti recomand Lego, ca intrebai de jucarii. Adica gama Lego Duplo. Sunt super frumoase si se gasesc si pentru fetite si pentru baietei. Mark al meu sta si doua ore sa se joace cu Lego. 
MONI, mi-a placut de Dia cu puzzle. Super repede il face, bravo. S-a uitat si Mark, cascase o gura, ca stia si el ce e ala, se uita si nici nu misca. Normal ca o tine minte, tot striga Dia Dia si ca vrea sa se joace cu ea, asa ca ia vezi, poate faceti o mica excursie pana la noi.
 Uite, si cu ocazia asta aude Dia vorbindu-se franceza si poate ii place si o sa fie motivata sa invete, ca de, trebuie sa sa inteleaga cu Mark, nu? 

Cat despre ce alte jocuri or exista pentru prescolari in afara de puzzle, nu stiu sa iti zic, si aici la noi, vorbesc de jocuri, tot puzzle sunt, dar mai sunt o multime de genul recunoscut de culori, adunari, alfabet etc. Toate sunt de la trei ani in sus, nu stiu daca exista in Romania.
Anda si Mark (16.01.2006)
www.helpsonia.com

marchplayer spune:

Neata
Moni, cu siguranta le-a pus la gradi desenele cu locomotiva. 
Anda, avem cubulete si tot felul de prostioare de construit din lemn, ca sa nu mai spun ca am doua cutii uriase cu lego dar sunt pentru copii mai mari, peste 3-4 ani ca au si piese foarte mici.
Un filmulet mai demult facut, nimic matematic, doar zbantuiala![]()
http://www.dropshots.com/marchplayer1#date/2008-10-08/10:17:54
daniela cu minunile ioana alexandra (05.02.2006)si rares stefan (15.07.2007)
www.dropshots.com/marchplayer" target="_blank"> filmulete 

monica70 spune:
 Buna ziua!
DANIELA am vazut filmuletul dar pe mut deocamdata.Faina ideea cu sotronul,i-ar placea si Dianei mele!
DEEA cum ai dormit? Sper ca te-ai odihnit. N-ai mai pus nimic nou prin drop 
 Pai nu vezi ca Diana tot aia vrea mai nou sa vada ce mai face Daria? S-a prins ca ea face chestii interesante ![]()
Restul lumii?
Eu cu italianca pe cap la calculat salarii (tot impreuna vrea sa le facem) si a mai venit si patronul,deci agitatie in zona.Acum sunt plecati la masa,si eu am mancat si-s la a doua cafea.
Diana e ok,tot cam semi-mucoasa,nu-i mai trece vad.Dar a dormit foarte bine.La gradi ieri au colorat cate o veverita se pare. Ma distreaza taica-su ca zilnic imi da raportul si e tare incantat ca dintre toate desenele ale ei sunt printre cele mai frumos si corect colorate.Acum a zis ca avea culoarea corecta si numai al ei si inca unul erau colorate complet,restul cam linii trase aiurea sau mazgaleli.Sau veverite verzi,mov etc. 
 Dupa cum banuiesc eu, le spun educatoarele in ce culoare sa coloreze ,doar ca in mod sigur nu toti cunosc culorile ... Daca nu le-ar spune,nici Diana nu cred ca ar colora in culoarea potrivita,pentru ca acasa coloreaza cum are ea chef.Deci cu altceva nu avem cu ce ne lauda de pe la gradinita.Eventual ca acum cu totii isi cunosc bine dulapurile,hainele,canile ... lucrusoarele in general,ca in primele zile era dezastru si confuzie generala ![]()

monica70 spune:
 ANDA lasa ca tot venim noi odata,or veni si zile mai bune ...
Mi-am amintit ce jocuri mai sunt si chiar le aveam,alea cu "creionul magic".Avem doua acasa.Trebuie sa le mai scot la iveala ,ca acum probabil va stii si chestiile mai complicate de la ele,ca sunt si cu ceva matematica pe langa cultura generala.
DANIELA tare mult imi place de Ioana cum canta si cate poezii stie!!! Se vede ca te ocupi de ea.Sper ca le-au placut copiilor cantecele alea.Uite ca noi cam degeaba le avem, ca seara vesnic Ghita se uita la TV si mai devreme nu prea apucam sa ne intalnim, sa i le mai pun si Dianei.Asa ar mai invata si ea.Acum mami vrea sa recupereze cat n-a putut sa stea cu Diana de-o tot ia la ea aproape zilnic cateva ore ...

LunaNoua spune:
 Salutare fetili
Hahaha, Moni, nu la o asa clasificare m-am referit. Doar la o impartire de genul "agresivi", si ...."neagresivi". Uite, tocmai povesteai ca l-au izolat pe Dani. Deci si simte nepoia separarii. In clasa cu agresivi poate trebuiesc aplicate alte metode de educatie, pentru intr-un alt ritm, alt program, etc, pentru a reusi sa le educe aceasta agresivitate. Pe Daria a imbrancit-o un copil pe topogan tubular, si au ramas blocati la mijloc, s-au imbrancit si s-au batut acolo, nu stiu ce or fi facut, cert este ca Daria a ajuns jos cu nasul julit rau si cu vanatai. Baiatul acela era si mai mare si agresiv de fel. Mult timp dupa aceea, cand se intalnea cu un copil care nu facea parte din cercul ei, Daria ii tragea doua peste fata si il imbrancea 
, in loc de bun venit. Pentru mine asta este dovada efectului socializarii cu copii agresivi. De cel agresiv nu s-a lipit cumintenia ei, dar de ea s-a lipit imediat comportamentul lui agresiv. Acum am observat ca i-a trecut acel comportament, dar am avut ceva de munca sa ii explic cum sa se comporte frumos. Copii sunt ca un burete, iar un burete absoare orice, si nectar, si gunoi. Ca sa nu creez confuzii, precizez ca agresiv denumesc eu un copil care nu se poate manifesta altfel decat lovind, trantind si stricand in dreapta si in stanga, care in relatiile cu alti copii cauta mereu sa ii raneasca pe cei din jur, cu violenta sau cu alte metode. 
Oricum, sunt foarte constienta ca ceea ce vreau eu este utopic, si nu se poate pune in practica in sistemul nostru de scolarizare. Dar asta nu ma opreste sa visez :D
blog