stricaciuni dupa nastere
buna fete.am deschis acest subiect ca sa imi explicati si mie daca stiti de ce dupa nastere aprope la toate femeile le raman cate o chestie pe care nu o avea...si aici nu ma refer la sani lasati.burta,su caderea parului ci alte lucruri mai intime.de exemplu mie dupa epiziotomie am ramas cu ceva parca pe viata.ori mi-au cusut aia prea mult din orificiul anal ori am ramas eu cu constipatie caci am observat sange in scaun.am fost la medic si mi-a spus sa mananc fibre iaurturi,dar nici o schimbare majora!
acum sunt doar pe ciorbe ,se mai amelioreaza cumva dar inainte de a raman egravida mancam si cirese cu samburi iar acum doar ciorbe si tot nimic?precizez ca cris are 8 lunisoare si ar cam fii trebuit sa imi revin.
voi ati ramas cu vreo surpiza din asta?dupa nastere?datorita cui?pup la toate mamicutzele
mami de cristian 14 martie 2008
Raspunsuri
luny spune:
Nelia, sigur e constipatie?,...ca sange in scaun ar putea fi si din alte cauze, ai facut niste investigatii?..si eu am nascut normal si pana acum, nu mi-am vazut epiziotomia..nu's de ce..parca nu-mi vine sa ma uit..de cand zic,dar..in rest, normal ca sanii s-au mai lasat,inca alaptez si eu, si am si ceva burtica ramasa care cere clar ceva antrenament la sala.. nu ma gandesc la astea acum, ca ma ia capul
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
neliaCris spune:
eu cred ca da...am zili in care nu prea mananc si stomacul se invarte in gol si ma ia cu crampe si atunci e durere!parca as avea contractii...inca nu am fost la control amanuntit.am auzit de colonoscopie.si toata alea.m-am interesat.daca mai continua cnd ajung in ro e musai sa fac ceva..eu dupa ce am nascut nu am facut scaun decat pete 3 zile..am mancat ca la foamete ca sa fac lapte,bla bla de parca conta mancarea.apoi am mai facut 1 data dupa 5 zile obligat fortat.atunci era sa lesin am stat 1 ora pe wc cu crampe si cu jelit si pe langa wc ma vaitam in genunchi vai de mama mea cum se zice.apoi sotul s-a dus la faramcie si mi-a cumparat clisme...si asa am reinviata si eu .dar roblema cu scaunul e mai pe acum la 4 luni.
de ex sora-mea nu mai putea avea contacte sexulae din cauza ca ia ramas un fel de pielita cam mare in interior.ea a nascut la 4 sap o fetitza cu pelviana de 3200.a doua pelviana.primul a avut noroc ca a fost mic,prematur.acum ea ce poate sa faca?decat o interventie chirurgcala ma gandesc...am dreptate?
geniest spune:
Mie mi se pare ca-s mult mai fragila decat inainte.
Am tot felul de dureri si se prind de mine fel de fel de boli.
Eu am asimilat nasterea in cazul meu cu un uragan care devasteaza pe unde trece. Oricum n-as mai naste natural nici sa ma omori...
www.andreialmeu.piczo.com
luny spune:
nelia pai sa stii ca e nasol in cazul sorei tale, probabil da, chirurgical..dar eu as face-o dact sa ma chinui o viata..iatr tu chiar cred ca ar trebui sa faci nite analize mai amanuntite..poate nu-i nimic, dar e mai bine sa stii exact cum stai..
geniest imi pare rau ca te resimti asa de rau dupa nastere..eu, care inainte de a ramane, nu trecea luna fara o bolesnita, mai ales de la amigdale, de cand am nascut, nici macar o data nu mi-a curs nasul, culmea!!..eu ma laud cu o nastere usoara, fara probleme..
neliaCris spune:
luny atai ca ajung si la tine cu odiseea sunt numai la cap 2.ma bucur pt nasterea ta.au fost cadre medicale profesioniste
geniest super naspa,eu cu asta ma cam am de constipatie sau micsorare de canal ce o fii.doar sa nu ma taie iar ca mai bine mai nasc odata.
a si sa nu uit.picioarele nu mi sau umflat dar de cand eram gravida in 7 luni faceam puroi la degetele de la picioare.cum crestea unghia cum iesea direct prin carne.am incercat sa o tai inainte de a face puroi mare.taiam coltul pana in carne de tot asa de ascuns era si de acolo iesea numai puroi cu sange.apoi cu apa oxigenata sa se retraga umflatura si puroiul.sau o lasam sa creasca pana trecea de colt.si iesea afara.dar trecea 2 luni jum si nu prea reuseam.si acum mai am probleme .cu asta ce sa fac?am meru puroi la degete.dau cu tetraciclina,nu de toate.trec iar cand cresc ies ori una ori alta...
luny spune:
nelia ce faci, citesti odiseea? eu am 'intrat' mai tarziu in gasca, te rog mult, dak dai cumva de primul meu mesaj, sa-mi spui si mie
bai, dar ce nu ti-a priit sarcina tie..imi pare rau..
cristina1974 spune:
Nelia, ai grija ca sangele in scaun nu e bine.... Poate sa nu fie nimic, insa pot fi niste fisuri anale care, daca nu sunt depistate si tratate, dau in chestii la care nici nu vrei sa te gandesti. Fa-ti analize foarte amanuntite si mananca multe alimente bogate in fibre.
Cat despre nastere.....de doua ori am patit-o,natural de fiecare data,iar a doua oara a fost cumplit, asa...ca la final,sa nu-mi mai trebuiasca in veci si pururi. Ce sa zic? Nu am avut epiziotomie niciodata,sanii s-au cam lasat atunci imediat dupa nastere, insa s-au ridicat iar la cum erau. Burtica am avut si eu un pic, insa am tras de fiare si s-a dus tot,vergeturi nu am avut,alte probleme nici atat. Singura mea chestie negativa despre nastere a fost durerea, care m-a omorat, pur si simplu, la a doua fetita.
Nu ma simt nici mai fragila ca inainte, am aceeasi energie...
Nelia, problema surorii tale aici se rezolva imediat chirurgical.fara nici un fel de consecinta negativa. Mai sunt si niste creme care, odata aplicate cu regularitate, duc la disparitia, in timp, a pielitii de care zici. Oricum, aceste creme sunt data numai cu prescriptie medicala.
Sanatate multa!
Cristina_C spune:
Hemoroizi, fisurile anale care se manifesta prin sangerari se rezolva. Bine-ar fi sa fie numai atat. Fa o colonoscopie partiala, macar (nu la tot colonul, sau la tot, cum zice dr.). Sangele in scaun e mereu un semnal de alarma.
Eu n-am avut stricaciuni de nici un fel dupa nastere, chiar n-am ramas cu nimic neplacut, nici macar cu o experienta neplacuta. Imi pare rau ca nu la toate mamicile n-a fost la fel.
Mindy spune:
Au m-am pricopsit dupa nastere cu:
(le insir si pe cele minore, pt mine sunt oricum o transformare - sub genericul ce am, fost si ce-am ajuns :))
-dureri de spate (le am si acum dupa aproape doi ani dupa nastere, or avea legatura cu alaptatul)
-sani lasati si asimetrici, burta, latire in solduri
-pipi mai des, inclusiv noaptea
-ma racesc mult mai repede
-obosesc mult mai repede
-un numar mai mare la papuci, a trebuit sa imi cumpar incaltaminte noua
-inca ma umflu seara, mainile si picioarele (inainte de sarcina habar nu aveam ce e asta)
-transpiratii si alte chestii pe care nu le experimentasem inainte.
-sunt mult mai emotionala, ma deprim usor
XIO spune:
Depinde cand ai vazut sangele: la inceputul scaunului, la sfarsit sau chiar in scaun?
Poti face o anoscopie sau un simplu tuseu rectal pt. a vedea daca ai hemoroizi, fisuri sau vreo tumoreta joasa, iar daca nu gasesti nimic faci o colonoscopie.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/