Singura la petrecere?
Raspunsuri - Pagina 6
madau spune:
Si la sotul meu la sv se organizeaza 2 team-buildinguri pe an, de cate 3 nopti, in general se pleaca joi si vin duminica. Bine...eu le mai zic "spritz-building" pt ca mai mult la asta se refera, dar ce sa fac? Prima data m-am suparat tare, dar apoi am stat si m-am gandit mai bine si am ajuns la concluzia ca m-am suparat degeaba. Cum sa-i interzic sa mearga? sau sa-l amentint cu divortul? dar ce...e proprietatea mea?. Sincer..mi se pare o prostie, sau o lipsa totala de maturitate.
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI , www.flickr.com/photos/madau/sets/72157606362146432/" target="_blank">de la 2 la 3 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
catale spune:
Am primit cadou de la serviciu o vacanta de o saptamana in tarile calde (pica si Pastele in acea saptamana). Nu a fost nimic impus, puteam sa refuz. Insa am acceptat, pentru ca simteam nevoia sa ma odihnesc, sa fiu un pic departe de toate. Copilul l+am lasat cu bunicii. Prietenul meu nu a avut nimic de comentat si a inteles, chiar daca nu puteam sa-l iau si pe el. Sincer, m+am intors cu bateriile incarcate, departe de toate... Si a fost mult mai bine pentru toata lumea, copil, prieten, cei din jur...
Excursia de care spune Tweety e anuala. Nu e in fiecare weekend, nici in fiecare luna. Nu mi se pare ok sa+i interzica sotul, sa+i faca scandal si s+o si ameninte cu divortul...
Din ce scrie Tweety despre reactia lui, probabil ca ar avea probleme si daca ar fi vorba despre cursuri sau team-buildinguri.
avmaria spune:
Rufus, si mie mi se intampla sa exagerez pt a sublinia un aspect in mod voit.
Nu despre parasitul corabiei in secunda doi e vorba ci despre inceputul dez-iubirii. Si despre acumulurarea frustrarilor. A rupe lanturile nu inseamna a rupe casnicia, ci inseamna a decide totusi sa ma duc, sa nu cedez injuraturilor, a santajului si a amenintarilor cu divortul. Daca mi-ar spune bland te rog io mult nu te duce, am nevoie de tine, vreau sa-mi fii alaturi de ziua mea, l-as strange in brate si l-as iubi si mai mult. Si nici nu mi-as pune mai problema sa ma duc.
Dar daca ar incepe sa ma ia in suturi, sa-mi faca un scandal monstru, sa ma injure, sa ma intimideze, exista probabilitatea sa ma duc totusi, caci cu mine amenintarea si santajul nu fac bun menaj, asa mi-e firea - "buna", "rea". Pt mine casnicia, cuplul, nu inseamna o impunere prin forta, prin violenta verbala, ci incepe cu intelegerea nevoilor celuilalt (in cazul de fata Tweety isi dorea aceasta evadare si nu cred ca e cazul sa-i judecam noi pertinenta motivelor si sa epilogam pe tema team-buildingurilor). Sau exista probabilitatea sa nu ma duc, dar sa sufar. E cazul lui Tweety, cred. A avut o atitudine cat se poate de inteleapta, dar a ramas dezamagita. A afectat-o suficient de tare ca sa scrie aici. Poate sotul ei nici nu simte gustul ei amar, caci se simte prea in drepturi.
Sotia ta nici nu si-ar fi pus problema sa mearga, deci nu s-ar fi ajuns la un asemenea conflict niciodata. Am toata admiratia pt sotia ta si pt modul ei de gandire, la modul cel mai sincer. Dar daca eu mi-as impune sa reactionez la fel ca ea caci asa "cred ca e bine", chiar daca nu simt asa, as fi probabil nefericita. Intelegi de ce vorbesc de firi diferite? Nu e bine sa ne transpunem in pielea celuilalt, desi e in natura noastra sa o facem.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui J G Insa cred ca ideea acestui topic e reactia absolut deplasata a sotului lui Tweety... sunt doua lucruri separate. |
Si eu am inteles asa, dar pe parcurs discutia s-a largit si au iesit si alte lucruri la iveala. Nu-i rau. Nu casnicia mea este etalon, ca sa o dau eu ca exemplu, dar cred ca daca ambii soti au aceeasi optiune, nu o "multinationala" trebuie sa-i dezbine. Ca nu traiesti cu multinationala in familie. Dar nici firma respectiva nu-i vinovata de problemele dintre soti sau ca sotul lui Tweety e badaran. Iar daca tot vrem sa ne afirmam independenta, eu prefer sa-mi pastrez familia si nu slujba, ca pe prima mi-am luat-o (sper) pe viata, slujba o tin pana apare altceva mai bun.
Xio, la mine varsta inseamna trei copii. Facem eforturi ca sa avem "timpul nostru". Timpul meu sau al ei nu e, fizic, posibil (in doar 24 de ore). Culmea e ca se mai schimba din idei, ce-ti placea odinioara nu mai e asa important. Asa ca trebuie sa ma crezi pe cuvant ca, e posibil, parerile se schimba odata cu anii. "Trebuie" de odinioara se transforma in "poate" , "ar fi bine" sau, mai rau "despre ce era vorba?"
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
ocebine spune:
Intr-adevar, discutia a degenerat.
Ideea era ca la un moment dat a aparut nevoia sa se mearga in interes de servici iar sotul a amenintat divort si a jignit.
Restul discutiilor (unde, cum si in ce fel este ingaduita "distractia") sint pe linga.
Acuzatii, jigniri si intreziceri nu au locul intr-o casnicie indiferent in ce nuante de roz bombon le imbraci ("din dragoste draga mea iti pun divortul pe tava").
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
Natasa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui TweetyGeo De obicei la firma lui se fac petreceri, excursii sau iesiri la padure, dar intotdeauna si cu partenerul de viata. El nu intelege cum as putea sa plec singura sa ma distrez si sa las copilul cu taica-su acasa 3 zile. Mai ales ca e ziua lui taica-su chiar atunci si ce le spune parintilor? |
Sint singura care intelege din fraza asta ca nu era ziua sotului ci a socrului? Adica divorteaza daca nu vine nora la ziua socrului, ca ce le spune bietul "copil" parintilor? Ridicol rau de tot.
buli spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Natasa
Sint singura care intelege din fraza asta ca nu era ziua sotului ci a socrului? Adica divorteaza daca nu vine nora la ziua socrului, ca ce le spune bietul "copil" parintilor? Ridicol rau de tot. |
nu
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Cristina_C spune:
Dar mai tarziu, in alt an, cand excursia nu va mai cadea odata cu ziua socrului si copilul va fi si el mai mare, sotul va fi de acord sa te duci sau subiectul este, oricum, incheiat?
carla2005 spune:
Sotul meu a avut ocazia de nenumarate ori sa plece la cursuri in Bucuresti, pentru o saptamana-doua, cateva zile etc! Niciodata nu a ramas peste noapte acolo (noroc ca poate face naveta)! Dupa ce am nascut a spus la serviciu ca el are copil mic acasa si nu mai poate pleca la astfel de cursuri (nu-i problema ca trimit alt om de la el din departament)! Lucram in aceasi institutie si nu va spun ce glume se fac pe treaba asta, ba ca nu ramane peste noapte ca ii e frica sa ma lase singura acasa , ba ca e gelos, ba ca sunt eu geloasa etc., dar nu e asta, e vorba ca nu ar pleca fara mine, cum spune Rufus, cred ca nici nu ar concepe sa puna altceva mai presus decat familia, cel putin decand am nascut vine acasa mancand pamantul!
Nici eu nu as pleca fara el, sincer as muri de grija lor, eu mor de grija si daca intarzie 15 minute, i-am zis poti sa faci ce vrei, dar sa stiu de tine ca esti bine! Pentru mine plecarile aste anu ar fi o oportunitate, un motiv de relaxare, ci un stres inutil, as vedea-o ca pe o obligatie care necesita sacrificii pentru a o indeplini!
Iar pe sotul meu nu o sa-l uit niciodata, cand dupa nasterea fetitei noastre si-a luat concediu 2 saptamani, iar cand a inceput serviciul, dimineata mi-a zis(era trist de ziceai ca cine stie unde pleaca):"cum o sa stau eu 8 ore fara ingerasul asta mic?".
mama din 16 nov 2006
Draga mea
TweetyGeo spune:
Cristina C, subiectul este incheiat. I-am vorbit cu frumosul prima data, am incercat sa redeschid subiectul a doua oara si cand am vazut ca are aceeasi reactie n-am mai incercat. Si nici nu o sa-l mai intreb vreodata, la anu sau alatadata. Am inteles ca e foarte gelos, dar nu am inteles de ce m-a jignit si de ce m-a amenintat, in loc sa-mi spuna cu frumosul ca nu e de acord. Mi-a lasat un gust amar. Acum stiu ca exista o problema la casnicia noastra.
Excursia nu este pe 24 decembrie, e in noiembrie, de ziua socrului, de vineri pana duminica, iar marti e ziua mea. M-am gandit ca o sa fie de acord cu excursia tocmai pentru ca vine ziua mea. Dar el a pus dorinta parintilor de a merge la ei la masa mai presus de dorinta mea. Inca o dovada ca tine mai mult la ei decat la mine.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si de acum consider subiectul incheiat.