INSEMINARE (29)
Raspunsuri - Pagina 21
ramyy spune:
buna fetelor si LA MULTI ANI 
va multumesc pt urari si incurajari si eu sper ca totul sa fie bine.
beatriz burtica momentan e bine mai am crampe si durerei dar mai iau cate un nospa, frica imi e in fiecare secunda sa se nu intample ceva la fel ca data trecuta, abia astept ziua de maine sa merg la medic sa imi confirme si el si sa imi zica ca totul e ok.
parca am pluti si eu si sotul meu
e atent la fiecare miscare a mea i-am zis ca daca ma tine asa 9 luni ma inebuneste e in stare sa ma spele si pe dinti sa nu cumva sa fac eu prea mare efort![]()
![]()
![]()
astept ziua de maine sa merg la medic si va scriu ce a zis medicul.
momentan nu am trecut la alt subiect mai stau cu voi ca ma simt foarte bine aici cu voi 
la toate
Beatriz spune:
Ramyy - cum ti-am mai zis, sa nu te stresezi. E f important sa fii optimista si sa crezi in sansa ta. Daca vei gandi de bine, numai bine vei avea!
Sa ne scrii dupa vizita la medic.
Cred ca e bine sa incepi sa scrii si la subiectele burtoase, acolo fetele sunt mai optimiste si iti vor transmite si tie starea lor. Asta nu te impiedica sa te simti in continuare bine si cu noi si sa ne sustii pe acest subiect (va fi nevoie)...si oricum te vom gasi noi si pe acolo, mai devreme sau mai tarziu.
ruzu30 spune:
Dankutza,tu ai zis ca ai trompele putin permeabile,in schimb trompa mea stanga este incert permeabila iar dreapta care a fost operata este sigur permeabila dar s-ar putea sa nu mai fie functionala;la mine totul este sub semnul intrebarii;cele doua inseminari pe care le-am facut,le-am facut pe ciclu fara stimulare,am ovulatie in fiecare luna,dar am inteles de la voi sunt sanse mai mari daca fac stimulare asa ca data viitoare o sa-i cer doctorului sa iau medicamente.
Beatriz,Ramyy 

Beatriz spune:
Dankutza - acum am vazut mesajul tau, esti inca moderata si apar cu intarziere. Eu am facut 2 IA la MNL si in ianuarie o voi cunosate pe Dr. Dracea la Gynera. Planul meu pe 2009: o ultima IA cu ea, in martie. Intre timp intru si in programare de FIV, ca sa il fac in aprilie sau mai daca nu obtin succes cu Dracea. Insa FIV fac in Austria, ma preseaza varsta sa trec rapid pe aceasta procedura, altfel as incerca mai multe IA. Eu nu am fost stresata cand le-am facut, doar ultimele zile de asteptare au fost grele. Sa ne dai si tu "raportul" dupa vizita la medic. Multumim de incurajari! Experientele fiecareia ne ajuta.
raluca30 spune:
La multi ani si multi copii!
Beatriz-si eu am facut tot la MNL doua IAD nereusite,acum astept pana in martie si mai incerc una la ei,daca nu, ma gandesc si eu la FIV,dar parca totusi as merge o perioada pe inseminari cred ca un maxim cinci inainte de FIV.cu ce dr ai facut IA la MNL?ti-a facut direct IA sau vreun eco inainte?mie mi-a facut direct,cred ca data viitoare am sa cer un eco inainte sa fiu sigura ca s-a spart foliculul,sunt usor confuza cu foliculii astia,ca cica nu toti sunt buni de facut bebei,e la noroc:)
ramyy-astept sa-mi zici ca misca bebe:)
la toate fetele
ramyy spune:
fetelor am fost la medic care ma dat total peste cap, mi-a zis ca nu se vede nimic la ecograf si sa merg iar sambata...mari sperante nu mi-a dat ...asa ca mai am de asteptat pana sambata ...eventual o sa merg dimineata sa fac o beta hcg
dankutza spune:
Buna
Am sunat-o azi pe asistenta Cezarei ca sa ma programez la o eco ca sa fiu sigura de sarcina. Mi-a zis ca e in concediu pana pe 20 ianuarie si ca este alt medic daca vreau. Pana la urma am facut programare la doctorita Bechir pt 15 ianuarie. Mai mult de atat, chiar ca nu mai aveam rabdare. La 6 saptamani ar trebui sa se vada mai bine. Intre timp mi-a zis sa fac o BHCG. Eu sincer nu ii vad rostul. Nu este, oare acelasi hormon pe care il depisteaza testul de urina? Daca e in urina, ar trebui sa fie si in sange. Cel putin asa cred eu.
Ramyy, nu dispera. Acum bebelul este foarte mic. Este greu de vazut. Chiar si pt medicii cu experienta.
Uite, foloseste linkul asta. http://3dpregnancy.parentsconnect.com/calendar/7-weeks-pregnant.html
Asta este la 5 saptamani de la fecundare (7 de la ultimul ciclu). Este exact cazul meu. Deci la 5 saptamani este cat un Tic-Tac. Pai cum naiba sa vada ala asa bine?
Din ce am citit am aflat ca prima eco se face pe la 8 saptamani. Pana atunci te bazezi pe teste de urina sau BHCG.
Deci, putintica rabdare...
Pupici la toate
Beatriz spune:
Ramyy - nici nu ma gandesc! Esti sigur
Tu ai zis ca tie iti vine mereu ceas. Si chiar daca nu ti-ar fi venit ceas de obicei, de la dupha iti venea sigur, daca era sa nu fi ramas. Am luat si eu anul acesta destul dupha, stiu. Ori aparatul echo nu este performant, ori doctorul nu e suficient de priceput ca echografist. Oricum, Dankutza are dreptate cu info pe care le-a dat, eu citesc si ce scriu fetele experimentate de la subiectele cu FIV. E f greu sa se vada ceva, e sarcina mica. Fa maine analiza de sange, eu sunt sigura ca ai ramas, dar te va linisti psihic.
Dankutza - ramane la alegerea ta daca sa faci testul de sange sau nu. Asta doar reconfirma, nu ajuta cu nimic sarcina.
Ramyy& Dankutza - ati zis ca de 5 ani asteptati. Pai e cazul sa va bucurati, fetelor, in fiecare minut, sa va traiti "momentul" ca e al vostru, nu sa va faceti griji si sa fiti nerabdatoare si/sau stresate. Uitati de trecut! Luati ceva de sustinere, gen utrogestan (intrebati medicul) si credeti in voi!!!

Raluca30 - Am facut cu Dr. Gherasie. Eu am un CM scurt in general, dureaza maxim 24 zile (mai nou doar 18 zile) si mai mereu ma ia si ovulatia pe "nepregatite" (si pe doctora). La ambele IA am mers pt monitorizare prin ziua 9, respectiv 10 si a constatat ca in maxim 7 ore, respectiv 12 ore trebuia sa facem interventia. Asa ca "am sarit" pe masa si am facut IA in intervalul orar decis. Dupa nickname se vede varsta ta
deci ai destul timp sa mai incerci niste IA-uri anul acesta. Chiar si eu voi mai incerca pe langa FIV. Reusim sigur cu vointa si noroc, indiferent de metoda.
pe toate!!!!!
cosicel spune:
Buna!
Si pe mine m-ar cam tenta sa fac IA la MNL. Am cunoscut-o pe dr Gherasie cand am facut o eco, acum 2 saptamani si mi s-a parut tare dragutza! Asa ca acum sunt intr-o dilema: sa merg la de Cocei (din pacate la spital - deci cozi, mult timp pierdut) sau sa o sun pe dr Gherasie?
La MNL pt IA ai nevoie de tot setul de analize (HSG, hormonale, imunologice, secretii)? Pe site scrie c-ar avea program doar luni si joi dupa-amiaza, dar cum eu ovulez in z15, si asta nu pica in zilele de consultatii, cum se procedeaza? Si ce stimulare se face?
ramyy spune:
am fost acum dimineata si am facut betahcg, la ora 13 am rezultatul si macar o sa stiu sigur .
va scriu la ora 13.
la toate