INSEMINARE (29)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Buna fetelor,
Sunt noua pe aici. Ca si voi, am avut probleme cu fertilitatea. Nu am avut ramas niciodata insarcinata. 5 ani si jumatate de sperante, lacrimi si vise spulberate. Am "sarit" de la un medic la altul, pana am gasit-o pe Cezara Bucur si Melihan Bechir. Sunt pacienta Cezarei de vreo 2 ani. Am stat pe loc cu tratamentul pana am slabit suficient de mult ca sa am curaj sa intru intr-o sarcina.
Pe 15 noiembrie a fost ultimul ciclu indus prin Duphaston. Fara medicamente, ciclul nu a vrut sa vina. Mai venea din cand in cand. Am avut problemele astea din copilarie. Am facut stimulare cu Ova-mit si Puregon. La inceput mi-a dat Puregon 50 UI, apoi a marit doza la 100 UI. M-am dus la monitorizare de cateva ori. Pe 30 noiembrie, endometrul era de 6 mm, asa ca Dr. Bechir mi-a dat niste ovule Viviflor si un unguent Oestrogel sa ma dau pe maini.
Pe 2 decembrie am facut inseminarea artificiala cu Dr Bucur si Dr Bechir la Dacia Medical Center. Aceasta este prima mea inseminare artificiala. De obicei, este o aglomeratie de ma apuca nervi pana ma urc pe masa. Dar in ziua aceea, nu era multa lumea. Mi-a zis asistenta, Ani, ca este ultima zi inainte de a intra in concediu si multe paciente nu le-au onorat cu prezenta. Deci am stat foarte linistita, foarte calma si l-am asteptat pe sotul meu sa vina repede de la servici.
La control mi-am gasit E=9.5mm, 1F=21mm, 1F=18mm, 1F=15,8mm. Dr Bucur mi-a zis ca s-ar putea sa obtin o sarcina multipla. Mi-au facut o injectie Ovitrel. Asistenta mi-a spus ca acesta este mai bun decat Pregnylul, pentru ca este mai concentrat decat Pregnylul. Nu stiu! A venit sotul si a donat o mostra. A lucrat-o dr. Bechir, cred, pentru ca era semnatura ei pe foaie langa datele despre sperma. Initial a avut 3 mil/mm A+B si dupa preparare 5 mil/mm.
M-a urcat pe masa si au venit amandoua si Cezara si Melihan. Mi-au spus ca am glera prezenta si colul este intredeschis. S-au cam chinuit sa imi deschida colul. Mi-a spus Cezara ca am colul foarte inalt. Am sangerat dupa procedura. De altfel mi-au si spus ca o sangerez pentru ca s-a zgariat un pic vaginul. M-au lasat pe masa 2-3 minute dupa care mi-au spus sa cobor. Eu nu am vrut dar ele mi-au explicat ca sperma este sus, pe la trompite si colul este inchis asa ca nu are ce sa curga afara. M-am ridicat, ce putem sa fac? M-au chemat din nou peste 2 zile ca sa imi mai faca inca o inseminare pentru a se mari sansele de reusita.
Dupa 2 zile, dr. Bechir mi-a spus ca nu mai este nevoie de inca o inseminare pentru ca a gasit lichid in Douglas si asata inseamna ca am ovult deja. Cred ca am ovulat pe 3 decembrie de ziua nepotului meu. Mi-a spus ca rezulatatul o sa il aflu peste 2 saptamani ori prin test de urina ori BHCG.
Teoretic pe 16 decembrie ar fi trebuit sa imi vina ciclul, exact dupa 2 saptamani de la inseminare. Eu stiu ca nu pot avea incredere in ciclul meu si nu mi-am mai facut sperante ca de fiecare data. Sunt foarte rationala, chiar dura cu mine, nu ma pot mintii singura.
Pe 25 decembrie, dupa 23 zile de la inseminare, am facut testul. M-am trezit de dimineata si m-am dus la baie. De cand ma- trezit am avut in cap o singura fraza care nu stiu de unde m-ia intrat in cap "de sarbatori visele devin realitate". Am facut un ClearBlue si au iesit 2 linute. Am inceput sa plang ca o nebuna. Nu am crezut ca voi vedea vreodata in viata mea 2 linute. Am facut tone de teste cu 1 liniuta, niciodata nu a vrut sa imi arate 2.
L-am trezit pe sot si l-am mai trimis dupa inca un test. Surecheck, de data asta. Si asta a iesit pozitiv. Va dati seama ca asta a fost cel mai fericit Craciun din totdeauna. Acum astept sa vina 5 ianuarie sa ma duc la Cezara si sa imi confirme sarcina.
Vroiam sa intreb fetele, credeti ca se poate vedea la ecograf sarcina la doar 5 saptamani? Credeti ca ar trebui sa imi fac si un BHCG? Ma pot insela testele de urina? Le-am facut pe cele mai bune ClearBlue si Surecheck dupa 23 zile de la inseminare.
Va rog sa im raspundeti la aceste intrebari. Va doresc si voua sa vedeti si voi 2 liniute. Daca crezi cu adevarat se va intampla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramyy spune:

dankutza- eu zic sa stai linistita ca e bebe 100% nu au cum sa iasa 2 teste pozitive si sa nu fie felicitari

eu azi sunt a 15 zi de la inseminare si am facut un test care are o singura liniuta sunt atat de suparata ca nici macar nu mai pot plange , asa m-am saturat de sentimentul asta de nu mai pot, as vrea sa renunt dar nici asta nu pot face...asa ca voi merge mai departe luna viitoare mai fac inca o inseminare.

raluca30- imi pare rau as vrea sa pot sa iti zic ceva pozitiv dar nu stiu ce sa iti zic decat ca stiu exact ce e in sufletul tau.
te pup si te rog sa ne mai scri sa stim ce faci.
va multumesc inca o data la toate pt incuajarile pe care mi le-ati dat si luna asceasta, conteaza foarte mult pt mine
la toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca30 spune:

ramyy daca tot nu ti-a venit CM poate poate e cu ochisori si nu iese testul inca la tine...au fost fete gravide cu teste negative care s-au pozitivat mai dupa 20 zile...eu una sper pana cand vine CM :))..al meu sot e terminat..isi doreste asa de mult un bebe ,am decis sa fac o luna doar pauza cu anticonceptionale pt chist,apoi din februarie incep cu clomifen o luna, apoi iar clomifen si gonal f..am auzit ca sunt sanse mai mari dupa 2,3 luni de stimulari cu clomifen si gonal f...eu am decis la urmatoarea inseminare ma voi duce doar cu minim doua ovule si minim unul de 20mm,pana acum am avut doar cate un ovul de 18mm si nimic:(...as vrea sa te intreb daca tu tii vreun tratament si daca da ce iei tu exact?

Mergi la inceput

raluca30- eu iau clostylbegyt din ziua 3 pana in ziua 7 a cm si pe urma merg la foliculometrie din 2 in 2 zile pana foliculul ajunge la 18mm atunci fac o injectie de pregnyl iar la 36 de ore imi face inseminarea, dupa inseminare iau duphaston 10 zile cate 2 pe zi, asta e tratamentul pe care il fac de 2 luni de cand am inceput sa fac inseminare.

inca cm nu mi-a venit undeva in sufletul meu mai sper desi am dureri mari de burtica ceea ce inseamna ca e pe drum azi maine trebuie sa vina.
sa sti ca si eu am sperante mari ca o sa raman gravida la a3 inseminare pt ca acum 3 ani am mai facut acelas tratament ca si acum dar fara inseminare si am ramas gravida natural in a 3 luna, doar ca am pierdut sarcina la 12 saptamani. imi pun mari sperante in luna viitoare, oricum daca nu iese fac si eu o pauza 2-3 luni si fac fiv incerc si ala de 2 ori daca nici asa nu iese o sa ma gandesc serios sa infiez un copil.
pana atunci ma alin cu al meu sot si catel care este un copil pt noi si se si comporta ca atare
pup la toate

Mergi la inceput

ramyy-eu zic ca ti-ai mari sansele de reusita daca dupa clostilbegyt(probabil 2 pastile pe zi?) faci si vreo 3-4 injectii cu gonal f,sa-ti creasca foliculul la 20mm...zic si eu din ce am studiat pana in prezent de pe net:)
si noi avem catei,pisica,sunt ca niste copii,dar totusi nu sunt copii...si noi ne-am gandit la adoptie copil,dar al meu sot e cetatean strain si nu putem ca nu are domiciliul in Ro,asa ca nu-mi ramane decat sa ma zbat sa raman gravida,dar simt eu ca voi reusi mai devreme sau mai tarziu:)

Mergi la inceput

raluca30- clostylbegyt am luat cate una pe zi , luna viitoare a zis medicul sa iau cate 2 daca nu ramna acum, o sa vb cu el de gomal sa vad ce zice ca asa de capul meu nu pot sa iau.
nici eu nu inteleg de ce imi face pregnil cand foliculul ar 18mm, si nu mai asteapta pana e de 20mm dar o sa il intreb acum cand merg iar la el.
ma omoara asteptarea asta sa imi vina cm, si totusi nu inteleg de ce nu vine pt ca de obicei imi vine exact la 14 zile de la ovulatie,ma rog mai astept o zi doua
la toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

ramyy, eu nu inteleg de ce medicul ti-a facut inseminare cand foliculul a avut doar 18mm. Din cate am inteles de la dr Bucur, 18mm este minim. Ea mi-a spus ca in momentul in care foliculul a ajuns la aceasta dimensiune, poate "ghici" foarte usor cat va creste in urmatoarele zile. Pe mine m-a mai "chinuit" 2 zile pana sa-mi faca inseminarea. Astfel ca dupa inca 2 zile , se putea baza pe 3 foliculi: 21mm, 18mm si 15,8mm. Intre timp, a crescut si endometru cum trebuie. Pe mine, dupa ce m-a dat jos de pe masa, la maxim 10 minute mi-a facut injectia si la maxim 2 ore mi-a facut inseminarea. Si cred ca a fost cu noroc. Nu am cum sa dau de doctorita pana pe 5 ianuarie ca sa imi confirme, dar pe langa cele 2 teste, mi s-a ascutit mirosul si ma dor sanii rau.
Din cate stiu eu, la IA cel mai important este "perfect timing". Ovulatie se obtine in maxim 24 ore de la injectie. Atunci la tine, dupa 36 ore, ar trebui ca ovulul sa se plimbe ca pe Calea Victoriei.
Eu totusi sper ca si tu sa fi ramas gravidutza, mai ales ca ai un ciclu regulat. Incearca un BHCG ca sa stii sigur.
In ceea ce priveste pe fetele celelalte, incercati si la Cezara Bucur. Mie mi se pare o profesionista. De obicei este foarte aglomerata, dar insistati. Si cel mai important. Duceti-va si rugati-va la Sf Spiridon. Eu stiu ca el m-a ajutat pe mine. Moastele lui sunt in Corfu. Sejururile pt Corfu sunt destul de ieftine. De altfel, puteti sa va duceti si cu avionul sau cu masina personala. Eu m-am rugat la moastele lui si m-am atins cu burta de racla lui. Preotul de acolo mi-a dat si o bucatica din haina lui, pe care am purtat-o la inseminare. Cat am fost pe masa, m-am rugat numai la el. De acolo mi-am cumparat si mir. Incercati si asa. Asta a fost " reteta" mea.
Va pup si sa auzim numai de bine.

Mergi la inceput

ramyy eu zic ca o pastila pe zi e f putin,macar doua sa iei luna aceasta, daca nu ai ramas inca:),si intreaba-ti dr-ul de gonal f(macar doua injectii)...mie mi-a venit cm,am iesit din competitie o perioada:)
bafta fetelor!

Mergi la inceput

dankutza- cand foliculul are la mine 18 mm imi face pregnil iar la 24-36 de ore inseminarea, asta inseamna ca in momentul in care im face inseminarea ovulul este gata de fecundare cel putin eu asta am inteles de la medic , dar il mai intreb inca o data cand merg la el.
cm la mine nu e regulat si nu a fost niciodata, dar intotdeuna la 14 zile de la ovulatie imi vine cm si crede-ma ca stiu asta 100% pt ca ma daore ovarul in mometul in care am ovulatia plus ca am facut tone de teste de ovulatie si intotdeuna la 14 maxim 15 zile de la ovulatie am avut cm.

raluca30- nu mi-a dat mai mult clostylbegyt pt ca se obtinea si asa foliculul desi ce e drept destul de tarziu in ziua 17 18 cm. dar cum eu nu am ciclu regulat este destul de bine.

adevarul este ca mi-e frica de mor sunt in ziua 17 de la inseminare cm nu a venit testele negative, mor de frica sa nu fie extrauterina.
ajung direct la nebuni daca e extrauterina pt ca doar trompa stanga imi e buna si mor daca raman si fara ea.

beatriz tu ce mai faci ?

la toate

Mergi la inceput

fetelor imi e din ce in ce mai frica , cm nu vine burtica nu ma mai doare decat aleator si asa mici crampe, sanii inca ma dor si bine de tot , testele ies tot negative.
medicul meu nu este pana in 5 ian ce sa fac ?
ar putea exista posibilitatea sa fie extrauterina ?

Mergi la inceput