Leoaicele*(25)*

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Neata de la Iasi!

Ma doare-n gat!!
Si cealalta ureche.

Katy,ma bucur ptr sora ta,si tinem pumnii.Ce fel de operatie,daca nu sant indiscreta..
Felicitari ptr ca poti tine post.eu nu sant in stare(mie tot timpul imi trebuie altceva decat ce trebuie sa mananc),iar sotul..daca nu mananca carne la masa(mananca o data pe zi) nu simte ca mananca.I-am dat odata sa manance mancare de post,felul 1 si apoi 2 si dupa ce a mancat m-a intrebat:daaa,de mancare ce-mi dai?
Noi am depus dosarul la gaze luna trecuta,si speram,cu pile si relatii,sa avem gaz pina-n mart-aprilie.Cam asa merge treaba la ei.
Vecinii nostri au asteptat si ei cate cel putin jumatate de an.

Ca sa nu mai zic,ca daca cumva n-ai trecut la dosar exact cate "guri de foc" ai nevoie,te trimit sa depui dosar de la inceput.a patit-o cineva din cartier,n-a mentionat cate guri de foc are nevoie ,a depus dosar,asteptat vre-o juma de an pe putin, au venit in sfarsit,i-au tras gazul si au intrebat-o unde,la aragaz sau la centrala?Ca in dosar e doar o gura de foc,asa ca si-a pus aragaz,ca era vara si a mai depus inca o data dosar..

Cata,as face si eu mancaruri de curcan da nu ma lasa sotul,zice ca e fad si n-are gust..Mai stiu persoane care gatesc cu curcan si-s multumite.Mie-mi place pieptul de curcan la cuptor,am mancat facut de sora mea (face de Craciun sau de Paste) il impaneaza cu slaninuta si usturoi si-l serveste ca gustare rece,taiat felii,cu sosuri alaturi(maionez,usturoi,smantana cu verdeturi)

Eu am rezolvat "pofta de chef" a Catalinei.Mai pateam si eu asa,o rugam sa faca ceva si-mi spunea ca n-are chef sau timp.Cu prima ocazie cand ma ruga ea ceva,ii raspundeam cu aceeasi moneda,n-am chef sau n-am timp..si pana la urma a invatat si i-a aparut cheful ..si timpul..

Aurora,sa-ti traiasca Delfinasul increstinat!
Tortul e facut la o cofetaria renumita in Piatra ptr torturile ei,nu-i asa?

Annie,spor la umblat dupa acte!

Am fost ieri la asa zisa serbare,care de fapt n-a fost serbare,ci..ceva.Nu stiu cum sa-i spun.A venit un grup de tineri care ne-au cantat cantecele-un fel de colinde..da nu colinde.In mijlocul clasei era facuta o spirala din ramurele de brad,in mijloc o "buturuga" mica cu o lumanare,copiii luau pe rand de la Doamna educatoare cate o lumanare infipta intr-un mar,si mergeau in spirala pana in mijloc la lumanare,aprindeau lumanarica lor,si o lasau in locuri marcatecu niste suporturi de hartie,pe marginea spiralei,in asa fel incat ,la sfarsit era o spirala de bradut,luminata din loc in loc de lumanarelele copiilor.Apoi ne-a invitat pe rparinti sa mergem pana in mijlocul spiralei si la intoarcere sa luam lumanarea copilului cu noi,si a ramas iar spirala fara lumina.
la sfarsit i-a servit Doamna cu mere pe cei ce au cantat,si pe copiii ce mai erau in sala,toata lumea manca mere,copiii aveau grija ca lumanarile sa nu se stinga..iar eu n-am inteles ce a fost asta.m-a intrebat Doamna la sfarsit daca am ceva de spus,si i-am raspuns ca deocamdata mai procesez..dar tot n-am inteles.A fost ceva..ca un fel de ..nu stiu ce.pe strada a intrebat-o o doamna pe Catalina daca a fost la o pomana,referindu-se la marul cu lumanare in el.
Sarbatoare a luminii?a sufletelor..duse?

Saptamana viitoare avem serbare,de data asta chiar vor spune copiii cantecele si poezii.Insa va fi tot ceva cu lumina,vor fi lampase de hartie facute de copii,si lampase de bostani,caci ne-au cerut sa ducem dovlecei la gradi,daca se poate scobiti.

Poze n-am prea facut ca a fost intuneric mai tot timpul,si n-am aparat cu blitz mai puternic,am facut cateva la sfarsit,sa vedeti spirala,si Catalinafericita cu marul cu lumanare aprinsa..le trimit acum in contul comun.

V-am pupat si va doresc un sfarsit de saptamana placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Buna celor mai si mai

O sambata frumoasa si numai bine.

Blogul lui Bogdan-Andrei

Varsta lui Donu'Bodo

Varsta lui BB2

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

Adi sa treaca !

Si eu ma inscriu la chiftele pt maine, am facut acum cateva zile (4-5) si Clau cere iar.

Am fost la plaja, dar cam vant si au venit si norii , da doamne sa ploua. Clau a fost ascultator si nu a intrat in apa , care e cam maro de la alge

De maine incepem gimnastica de ingrasare, sper sa pun vre-o 5 kile, desi mi s-a recomandat 10.

Pupici si o sambata placuta!

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Adriana , mergi la doctor daca in continuare te doare urechea! Cu serbarea nu stiu ce sa zic...cam ciudat din ce povestesti tu acolo, ce fel de gradinita este (catolica ceva? ma gandesc sa nu fie la ei un obicei ceva...)

Daria , gata curatenia? Pe unde va mai plimbati zilele astea?

Annie , cedez eu cu cea mai mare placere 10kg....si mai multe daca vrei

Gabi , voi ce faceti, cum sunteti? ce face Bogdan?

Lilia , pe unde te mai plimbi, nu mai ai intrat deloc

~~~~~~~~~~~~~~~~

noi azi nu facem nimic, Mihai e de noapte asa ca azi stam prin casa ca e urat afara. Am spalat, fac si putin curat si cam atat. Maine mergem la petrecere si abia astept
Azi nu gatesc nimic, maine dupa amiaza fac peste prajit cu mamaliga si mujdei

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil

Bucatareala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Hello fetele...vin si eu cu frigul dupa mine ma primiti?? Sunt doar in umbra... dar pe faza!
Am scris un mega mesajul...dar in prostia mea..am apasat nush pe ce naiba si s-a evaporat! Mai am eu idei acum sa recompun???
Reiau...

Anca- La multi ani fericiti voua si puiului vostru drag!Aveti o poveste f. frumoasa! M-a emotionat f.f. tare!Imi plac povestile frumoase! De la faza cu sosetele mi-am amintit si eu de o faza cu niste sosete...tot la prima intalneala cu al meu sotior...da' mai haioasa!!!
Gabi- ma bucur ca sunteti bine! De mult voiam sa te intreb: fina mea a strans diverse lucrusoare ( vreo 2 pungi si va mai strange!!) i-au ramas deja mici lui Robertel ( multe sunt unisex cred) vrei sa le primesti!! Ea ti le da cu draga inima!Si tu la randul tau le poti da celor care au nevoie!
Cata esti izvor nesecat de bunataturi!!!
Sa stapaneasca sanatoasa geaca Biencuta!
Distractie multa la petrecere maine!
Adi-offf...nu mai scapi de probleme!!!
Catalina e copil... las-o sa pape ca e in crestere!Nu e frumos ce a zis D'onsoara de balet!
Referitor la praji'...daaa... am facut dungi cu furculita da nu am avut alt pieptene!!!F. frumoasa bucatica ta!! Si oala de lut cu pui cu tot e faina tare!
O sa pun eu ceva retete de post sper sa-ti placa ceva!Poate te inspiri!
Mda...ciudata rau "serbarea" voastra! Mie gradi' asta mi se pare cuidatica oleak sa stii! Sau unde nu am auzit eu de astea!!

Ledi- pup burtica si bubulinul!Sa va traiasca nepotelul , sa fie sanatos, mancacios si sa va bucurati de el!Refacere rapida cumnatei tale! Las' nu te mai gandi la ce va fi...vei vedea atunci ce si cum!
Annie- sanatate si voua! Cedez si eu cu draaaga inima vreo 10 kile primesti??? LE DAU GRATIS-GRATIS!
Sufla si la noi oleak de caldurica...caci aici e un friggggg! Ioi!!Brrrr...
Aurorrace delfinas falcos ai!!! E f. frumos!Sa va traiasca!

Daria- ma bucur ca sunteti mai bine!
Spor la trebi ( curatenii, mancari...etc-uri).Yamiii...numa bunataturi aveti toate in program!
Eu nu mesteresc nika... astept Cm-ul ala... o data!

Katty sa treaca durerea de maselute! Offf... DD sa o ajute pe sora ta sa treaca peste hopurile astea! Stresul este urias!Sanatate multa!Si noi vrem sa tinem postul macar miercurea si vinerea...sper sa reusim!
Am ras cu lacrimi la ce a scris Adi de sotul ei...off ce mai seamana cu al meu! Da azi mi-a zis ca vrea sa tinem post asa ca numa bine!

Lilia, Nikolle, Raluca nici un cuvintel nimic?
Eu azi am fost in Herastrau cu copiii mei si am inghetat nitel pe acolo...ma astept sa dau si eu intr-o raceala! a fost frumos...da' cam frig!
Maine mergem la nasi ca nu am fost de lasata secului picand in cursul sapt.
Noi papam ce avem ( mai e mancare) ca dulce am luat niste turta dulce buna de tot de la targul din curtea Muz. Taranului Roman ( fel de fel de bucate traditionale romanesti si ecologile ) dar cam scumpicele!
M-am lipit si eu de o roata de cas afumat de 1 kg-25 lei... un muschiulet crud-afumat-7 lei bucata si turta dulce...vreo 8 bucati mari cu cioco si cocos(5 lei).
Si cam atat!
Ar mai fi dar iau o pauza... ca am scris prea mult -ma duc sa caut retete de post!
Pupi

Mergi la inceput

Danny , nu vad eu bine ??? tu astepti sa vina CM ...si nu mai vine? asta e o veste buna ca intarzie, nu?

Bucatareala

Mergi la inceput

Adriana , uite fursecurile mele , normal reteta e cu fursecurile amestecate in coca, dar mie-mi plac mai mult asa

Bucatareala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Offff..mai Cata esti o draguta tu insa..cum sa-ti spun eu...sansele noastre natural...sunt aproape de zero( f.f. mici dar nu imposibile).Este CM caci ma cunosc EXTREM de bine!
Din pacate pt. a avea ceva mai multe sanse treb. sa mai fac o incercare si poate atunci sa trag vreun loz norocos ( dar mi-ar trebui asa vreo 70 mil. ) pt. un nou FIV. Sper sa gasesc modalitatea de a strange toti banutii si de a ma reapuca! Desi m-am simtit extrem de rau...desi...desi...nu pot neam sa renunt...nu asa usor!

SI INCHID SUBIECTUL CA NU MAI VREAU SA PLANG!!!

ADI
Mai jos am dat PASTE la tot ce aveam prin calc. referitor la mancaruri si dulciuri de post! Poate va mai inspirati!

1.salata de vinete(adaugi la sfarsit un dovlecel fiert ca sa-i dea gust)sau poti umple rosii cu salata asta

2. salata a la rousse (adica salata boeuf fara carne, cu maioneza de post

3.salata orientala

5.salata de ridichii cu telina si maioneza de post

6.salata de conopida cu maioneza vegetala

7.placinta cu dovleac, strudel cu mere

8. la strudel in loc de mere pui smochinele din dulceata(fara sirop)

8.baclava

maioneza de post din cartofi (cativa) fierti in coaja, curatati si mixati cu putin mustar si ulei, dar in cazul vinetelor nu adaug maioneza asta de post ci le fac simplu cu ulei si ceapa rasa si scursa.

Paste fainoase fierte cu putin ulei de masline, masline, porumb fiert si castraveciori murati sau gogosari murati.Super.....

Sau un pilaf de orez in care adaugi morcov ras calit cu ciuperci si condimente care-ti plac.

-Clatite sarate fara ou, umplute cu ciuperci, morcov ras, putin ceapa,si ce legume mai vrei, la care adaugi si putin sos de tomate.Se umplu clatitele si le tai in jumatate.Sunt si aspectuoase si gustoase.

- Salata de cartofi fierti(ii dai pe razatoare sa fie mai fina)cu masline, porumb fiert si ulei de masline.Aceasta compozitie o poti intinde pe felii de toast(pe care le pregatesti de acasa)

- Prajitura de post:
Ingrediente: 1 cana de zahar,
1 cana de apa minerala,
1,5 kg de faina,
1 borcan de gem (dupa preferinta)
3/4 cana de ulei
,putin bicarbonat de amoniu stins cu zeama de lamaie,
esenta de rom, zahar vanilat,
stafide si nuci facultativ.
Preparare: Amesteci toate ingredientele intr-un vas, apoi torni aceasta compozitie intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Tii prajitura la cuptor aprox. 40 min. Este delicioasa.

- Cornuri cu gem de caise su ce preferi..
:
Faci maiaua dintr-un cub de drojdie cu putina apa calda si putin zahar.
Pana creste maiaua, intr-un lighenas pui 1 kg faina alba, coaja rasa de la o lamaie,
3 linguri de margarina, un pic de sare,
1 canita de zahar tos, un varf cutit de amoniac, cateva stafide inmuiate in rom,
dupa care adaugi maiaua.daca mai trebuie, adaugi apa calduta.
Framanti bine si mai pui putin ulei.Lasi la loc caldut o ora, 1si 1/2.
Intinzi aluatul pe planseta din care tai romburi in care pui gem, le rulezi sub forma de cornuri, le pui in tava unsa si le dai la cuptor.Cand sunt fierbinti le ungi cu miere de albine si le presar cu nuca de cocos.

Prajitura de post am facut-o si eu..e ok..eu i-am pus multe stafide, alune, si un strat de gem si a iesit f. interesanta!

Mergi la inceput

Dany , crede-ma ca nu am vrut sa te fac sa suferi chiar i-mi pare rau ca nu poti ramane gravida iar 70 mil mi se pare foarte mult! L doctorul Ancar ai ajuns? stiu ca a ajutat foarte multe femei care nu au putut sa faca copii si in urma tratamentelor au facut!

Bucatareala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Citat:
citat din mesajul lui danyalo
Gabi- ma bucur ca sunteti bine! De mult voiam sa te intreb: fina mea a strans diverse lucrusoare ( vreo 2 pungi si va mai strange!!) i-au ramas deja mici lui Robertel ( multe sunt unisex cred) vrei sa le primesti!! Ea ti le da cu draga inima!Si tu la randul tau le poti da celor care au nevoie!

Dany sigur ca da,iar culoarea nu conteaza-asa am procedat cu hainutele lui Bodo am dat tot la alti copii mai mici.

Dragelor am absentat din motiv de ;
s-au intors nasii din Italia si am petrecut ziua lui Bodo,sf.Dumitru,Mihail si Gavril la pachet(promotie-iar.

O seara placuta si numai bine.

Blogul lui Bogdan-Andrei

Varsta lui Donu'Bodo

Varsta lui BB2

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!

Doamne ajuta!

Mergi la inceput