Ce fac sotii vostrii acasa?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pardes spune:

Trebuie sa adaug si un semn bun din partea lui. In weekend ma mai ajuta la treburile casei asta doar daca se rasfata cu un pahar de whiskey sau bere:D Duce gunoiul da cu aspiratorul spala chiuveta si wc-ul mai schimba un bec si repara prizele ! Deh are avant.. o fi de la bautura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Exemplu pentru ziua de ieri:
venim amandoi pe la 18-18.30 acasa. Eu ma apuc sa incalzesc mancare pentru noi si pentru animale, el isi suna neamurile (mama, surorile).
Mancam. El se retrage la calculator iar eu spal vase, mai bag o tura de rufe, ma ocup de caini (curatenie), printre picaturi mai fac un desen cu Cristi, spal WC, cada, chiuveta, pun vasele la loc.
El se culca la ora 22. Eu ma mai ocup de copil, ii fac dus, in sfarsit intru si eu la dus. La ora 23.30 ma culc si cad daramata.
Si asta aproape in fiecare zi.

In week-end el se "sacrifica", merge la piata, iese cu copilul 2 ore in parc in cursul diminetii pentru ca eu sa pot face curatenie / mancare / rufe etc etc.

Si tot asa

Oare si la altii e tot asa ? Uneori chiar simt ca nu mai pot face fata. Deja week-end-ul este un cosmar pentru mine

Ingrid si Cristi 5 ani si 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutza1979 spune:

pepene - nu stiu daca este chiar rasfat, pur si simplu imi place sa am grija de el!
E baietelul meu si ma inteleg bine cu el!
Si eu am si servici si facultate, iar in perioada examenelor e jale!
Insa atunci gateste mama lui!

E bine ca intr-o relatie sa nu-l obligi pe cel de langa tine sa faca nimic! Daca vrea sa faca, face el, daca nu --- asta e! Si daca se apuca de ceva,face foarte bine, nu da rasol ! Plus de asta este foarte destept, lucreaza in grafica si Webdesign, are simt artistic foarte dezvoltat; se pricepe atat la soft-uri cat si la partea de Hardware - PC. (am invatat multe de la el!)

Unui om care ma respecta, imi vorbeste frumos, vine si ma ia in fiecare seara de la servici, nu bea, nu ma bate, nu ma jigneste, nu-i curvar, nu iese nicaieri fara mine! Daca nu am chef sa gatesc (mie imi place sa gatesc, o vad ca pe o provocare - in cazul dulciurilor sansele de reusita sunt cam de 30 %) daca nu, cumparam ceva gata preparat, ori facem o vizita parintilor! Si el se intelege bine cu ai mei si eu cu ai lui!
Ar fi culmea sa nu-mi convina ca nu gateste, sau ca nu face aia si aia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Pardes
Sunt ca niste copii pina nu le dai mura in gura nu se simt bine.

Aici e greseala ! Educatia in spiritul independentei si responsabilizarii trebuie inceputa foarte devreme. Nu glumesc. Pe copiii mei ii invata la gradinita inca de la 2 ani sa se imbrace singuri, sa stranga jucariile. De la 3 ani ajuta la pregatirea mesei, deja nu li se mai serveste in farfurie decat supa, restul isi iau ei, inclusiv apa isi toarna in pahar (de pe o masuta de serviciu aflata la indemana lor). Noi acasa continuam in acelasi spirit, nu mura in gura.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alinutza1979

Citat:

Am uitat un amanunt ! Daca nu sunt acasa si este lesinat de foame nu mananca pina nu vin eu sa ai pun ! A stat si 6 ore lihnit sa ma astepte sa ai pun masa !

...si eu care credeam ca al meu e singurul!
Cu mancarea in frigider, crapa de foame pana nu-i pun eu!

Amin! La fel ca la mine.....si dupa ce ca-i e lene sa deschida si usa frigiderului, mai face si pe victima ca n-are ce manca......uneori asa i-as da unaaaa! Si al meu ma mai streseaza cu ceva: inweek-end, cand as dormi si io mai mult, trage de mine sa ma scol sa-i fac masa, ca cica asa e frumos, s-o pregateasca nevasta! TOT EU!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui andreea81

Citat:
citat din mesajul lui Alinutza1979

Citat:

Am uitat un amanunt ! Daca nu sunt acasa si este lesinat de foame nu mananca pina nu vin eu sa ai pun ! A stat si 6 ore lihnit sa ma astepte sa ai pun masa !

...si eu care credeam ca al meu e singurul!
Cu mancarea in frigider, crapa de foame pana nu-i pun eu!

Amin! La fel ca la mine.....si dupa ce ca-i e lene sa deschida si usa frigiderului, mai face si pe victima ca n-are ce manca......uneori asa i-as da unaaaa! Si al meu ma mai streseaza cu ceva: inweek-end, cand as dormi si io mai mult, trage de mine sa ma scol sa-i fac masa, ca cica asa e frumos, s-o pregateasca nevasta! TOT EU!!!!!

~Este mai importanta pacea decāt dreptatea...(Parintele Arsenie Boca)

~Tragedia vietii nu este ca se termina atāt de repede, ci ca asteptam asa de mult sa o īncepem.

Incredibil!!! Sincer, eu is fire mai sadica: chiar nu i-ati lasat niciodata sa vedeti in cat timp vor muri de inanitie? ... glumesc, dar nu complet....

Eu cred ca fiecare casnicie are regulile ei si ce mie mi se pare normal, poate la altii e inacceptabil.

La noi face fiecare ce e de facut fara imparteli f stricte. De spalat rufe, adunat, calcat etc ma ocup eu, cumparaturi facem toti trei in we ca taaare ne place. Daca mai e ceva de trebuinta, merg eu in timpul saptamanii la piata cu copilul si carutu de cumparaturi (vehicul eceologic, da?). Sau cumpara care apuca in drum spre casa.
Copilul de la gradi il ia cine poate in ziua aia, marturisesc ca anul acesta m-am cam lenevit si se ocupa mai mult tati.
Dupa aia ei merg acasa si, dupa caz, ori ma asteapta cu masa pusa, ori mananca si dupa aia imi pun tot ei si mie cand vin. La noi masa e sfanta si in general, punem masa toti trei, strangem masa toti trei, asta ca sa stie si copilul ca mancarea nu creste in frigider si vasele nu se spala singure.
Serile, daca unul dintre noi are treaba, celalalt tine ocupat copilul, in functie de a cui treaba e mai urgenta. De pierdut vremea la calculator, doar eu ocazional cu forumurile ca de jocuri nu stie nimeni in familie. La cat avem de munca pe calculatoare, de distractie nu ne mai arde. Daca nu e de treaba, eu gatesc si ei se joaca sau se uita la filme, sau lenevim toti trei la tv, cel mai adesea tati face baie copilului dupa care are dreptul sa stea la televizorul lui in timp ce eu ma ocup de culcat.
Dupa aia mai avem uneori chef si tihna de un pahar de vin si pierdut vremea la televizor.
De cate ori vremea e frumoasa, tati iese cu baiatul la fotbal sau la haladuit pe tricicleta. SI asta nu ca sa ma lase sa fac curat, ci ca sa ma lase sa lucrez sau sa trag o baie cu spuma .

Sambata mami are dreptu sa doarma mai mult iar baietii pregatesc micul dejun...invariabil omleta cred ca daca imi dai omleta intr-o zi de lucru nu mai plec la birou ca io cred ca e sambata

De gatit ma ocup numai eu ca tare imi place. De fapt rectific, eu cu copilul . Cu curatenia am cazut la pace, nu avem timp asa ca vine cineva si ne face curat de doua ori pe saptamana.

Daca el pleaca in delegatii ma ocup eu de tot, daca eu plec, ramane el cu copilul si se descurca amandoi fara probleme.
Facturi, impozite, chestii curente, care cum are timp. Achizitii importante, numai impreuna. Planificarea cheltuielilor - el ca are talent, daca lasa pe mine intram in faliment

Cam asa...fiecare cum poate fara sa se lase pe lene. Cand nu aveam puiul, sa zic ca ma ocupam mai mult eu de casa, dar de cand avem si puiul responsabilitatea e alta, nu?

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea81 spune:

Draga mina, esti super simpatica cum povestesti....

P.S. De inanitie n-o sa moara, ca are mamica (a lui )grija! Si mamica mai are grija sa afle tot satu' ca nora-sa nu s-a trezit sa-l hraneasca pe puiutz (apropo, puiu' are 85 de kg, deci resurse de supravietuire ar fi).....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui andreea81

Draga mina, esti super simpatica cum povestesti....

P.S. De inanitie n-o sa moara, ca are mamica (a lui )grija! Si mamica mai are grija sa afle tot satu' ca nora-sa nu s-a trezit sa-l hraneasca pe puiutz (apropo, puiu' are 85 de kg, deci resurse de supravietuire ar fi).....

~Este mai importanta pacea decāt dreptatea...(Parintele Arsenie Boca)

~Tragedia vietii nu este ca se termina atāt de repede, ci ca asteptam asa de mult sa o īncepem.

Mda, adevaru e ca mai conteaza si cum au fost invatati de acasa. In cazul meu, mamica lui ar fi prima care l-ar altoi daca ar face asa....acu e momentu sa o laud ca l-a crescut super, asta in conditiile in care au stat si cu o bunicuta dispusa sa le stea in picioare.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madi79 spune:

Eu sunt mai norocoasa, sotul meu e navigator, asa ca in perioada cand este acasa face aproape totul.Cand lucram (acum sunt in cic), seara gaseam totul in regula :curatenie, mancare, spalat.
Tin sa precizez ca nu este contrans in niciun fel sa faca aceste lucruri, efectiv ii face placere sa le faca.
Acum cu cel mic , el se ocupa de casa si eu de bebe.El e cam stangaci in ceea ce il priveste pe bebe si ma lasa pe mine, doar se joaca cu cel mic.

Madalina, Andrei - Rares (11 iunie 2007)

Mergi la inceput