SCHIMBAREA ... pentru Romania, de unde?
Raspunsuri - Pagina 3
natynic spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Eliza5
Crescandu-ti frumos copiii, abtinandu-te de la nervi si injuraturi in trafic, aruncand mereu hartiile la cos si nu pe strada, fiind onest la serviciu, implicandu-te activ intr-o fundatie in timpul liber, citind mult in loc de TV, curantandu-ti aleea din fata casei, convingandu-ti vecinii sa curatati si sa plantati flori impreuna gradina blocului, raspunzand la injuraturi cu zambete si cate si mai cate. Daca mai ai si sansa de a avea propria afacere: tratandu-ti cu dreptate angajatii, implicandu-i in zugravirea vreunui centru de plasament, creind parteneriate profitabile, implicandu-te in comunitate, etc. Sunt multe cai in care poti sa influentezi pozitiv comunitatea in care traiesti. Eliza si Alex (15 nov. 2004) |
As continua: facand, atat cat poti, donatii pentru atatea si atatea cauze umanitare, abtinandu-te de la a da niste bani "bacsis/spaga/mita" pe care nu ti i-a cerut nimeni doar pt ca asa "cere traditia", mergand totusi la vot, facand petitii inteligente si cu sens sau chiar, cum a sugerat Marius, implicandu-te direct in viata politica (asta recunosc, nu e pentru oricine dar nu e nici imposibil, cu un anumit caracter)sau macar intr-un ONG util si potrivit.
Daca nu, atunci continuam sa pe forumuri si sa umplem si cate 70 de pagini criticand si facand misto.
In afara de faptul ca e fata presedintelui si ca e frumoasa, cu ce v-a gresit Elena Basescu? In afara de ce scrie presa de scandal cares tim cum e, ce stiti despre ea? Sau despre alte fete tinere din politica (ca vad ca la barbati nu se pune, Bogdan Olteanu era ok in functtia aceea la aceeasi varsta la care "fatuca" nu e, ca n-are experienta)
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Eliza5 Crescandu-ti frumos copiii, abtinandu-te de la nervi si injuraturi in trafic, aruncand mereu hartiile la cos si nu pe strada, fiind onest la serviciu, implicandu-te activ intr-o fundatie in timpul liber, citind mult in loc de TV, curantandu-ti aleea din fata casei, convingandu-ti vecinii sa curatati si sa plantati flori impreuna gradina blocului, raspunzand la injuraturi cu zambete si cate si mai cate. Daca mai ai si sansa de a avea propria afacere: tratandu-ti cu dreptate angajatii, implicandu-i in zugravirea vreunui centru de plasament, creind parteneriate profitabile, implicandu-te in comunitate, etc. Sunt multe cai in care poti sa influentezi pozitiv comunitatea in care traiesti. Eliza si Alex (15 nov. 2004) |
sincer, ma asteptam la ceva "mai inalt", nu la lucruri atat de normale!
nu s-a schimbat nimik daca eu am plantat flori, intr-un anume loc...
nu s-a schimbat nimik cand am donat bani la diferite fundatii pentru copii strazii,
DA! angajatii mei au fost si sunt multumiti de felul cum i-am tratat, sper sa fie si acuma cand este altcineva in loc...
repet, astea mi se par lucruri normale, in nautra omului sa le faca...
schimbarea vine intotdeauna de sus, de la cap....
Kari
Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder
Eliza5 spune:
E absolut firesc sa avem idei diferite. Tu crezi ca schimbarea trebuie sa vina de sus, eu cred ca schimbarea nu are cum sa vina decat de jos, si abia apoi in sus. Asa cum bine spui, sunt lucruri normale si se rezuma prin "constiinta civica" si implicare sociala.
kariguld spune:
citat din mesajul lui Eliza5 E absolut firesc sa avem idei diferite. Tu crezi ca schimbarea trebuie sa vina de sus, eu cred ca schimbarea nu are cum sa vina decat de jos, si abia apoi in sus. Asa cum bine spui, sunt lucruri normale si se rezuma prin "constiinta civica" si implicare sociala. Eliza si Alex (15 nov. 2004) |
"schimbarea vine de sus, "de la cap", caci cu capul gandim, judecam...
eu ca simplu cetatean mi-am facut datoria, tu la fel, altii aidoma. dar cand am incercat la cei de mai sus, cel putin mie mi s-a spus "stii, trebuie sa gandesti ca noi, sa-ti insusesti principiile noastre...sa fii mai indiferenta, nesimtita, sa nu mai dai atatia bani...sa ....sa...." si intram in soch, eu cetateanul model , plantator de flori, stragator de harti, cumparatoare si cititoare carti, zambitoare tuturor...si mi se ridica bursc un nod amar din stomac, ma gandeam de ce mi se impune sa fiu altfel, cand "acele " persoane ma cunosteau si stiau dupa ce principii imi conduc viata...
si ii dau dreptate unei prietene, care imi spunea deseori :"ii uneste acelasi demon...de lacomie, indiferenta, nepasare...trebuie sa devii ca ei ca sa le poti fi prieten!)
fratele meu, este intr-o slujba foarte inalta si are contacte cu multe persoane influente...dar prietenii cu nici unul, doar oamenii simpli ii sunt prieteni. si a incercat si el multe....dar foarte greu reusesti acolo unde valorile sunt altele decat cele morale!
Kari
Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder
mirandolina spune:
Citesc de la inceput si cu unele mesaje sunt de acord, cu altele mai putin, asa cum e si firesc, insa la final in loc de comentariu va spun ce am primit pe mail de curand (si am auzit ca circula de multa vreme) bine ar fi fost daca si invata lumea din el ceva... cred totusi ca ar trebui vehiculat cat mai mult.
"Nevoile primare ale oamenilor se considera a fi:
1. Sanatatea
2. Banii (prin intermediul carora obtinem alimente, adapost, imbracaminte, si distractii)
3. Dragostea
Unul din modurile de a atinge aceste obiective este sa fii bogat si prosper. Dupa cum exista oameni bogati si oameni saraci, exista si tari bogate si tari sarace.
Diferenta dintre tarile bogate si tarile sarace nu consta in vechimea lor. Acest fapt poate fi dovedit daca dam ca exemplu tari precum India sau Egipt, care exista de mii de ani, dar sunt sarace. Spre deosebire de acestea sunt tari precum Australia sau Noua Zeelanda, care pana in urma cu mai putin de 150 de ani erau necunoscute, iar astazi sunt tari dezvoltate si bogate.
Diferenta dintre tarile bogate si tarile sarace nu este legata de resursele naturale pe care acestea le poseda. De exemplu Japonia, care are un teritoriu mic si muntos, care nu este deloc potrivit nici agriculturii si nici cresterii vitelor si nici nu are petrol sau minereuri, este a doua putere economica mondiala. Teritoriul sau este ca o mica fabrica plutitoare, care importa materie prima din toata lumea, o prelucreaza, iar produsul rezultat este apoi exportat, si uite asa...se acumuleaza bogatia...
Mai avem si exemplul Elvetiei, tara fara acces la mare, dar care detine una din cele mai mari flote maritime din lume; care nu are cacao dar are ciocolata cea mai buna din lume; care in putinii ei km patrati creste vite si permite cultura doar 4 luni pe an, fiindca in restul anului este foarte frig; care are cele mai bune produse lactate din Europa; care ca si Japonia, nu are materii prime dar exporta produse ale caror calitate este greu de intrecut.
O tara pe care siguranta, ordinea si munca au transformat-o in "casa de bani" a lumii...
...si nu este nici inteligenta oamenilor cea care face diferenta intre bogatie si saracie... Acest fapt este demonstrat de studentii din tarile sarace carre studiaza in tarile bogate si obtin rezultate excelente in educatia lor. Un alt exemplu poate fi vazut la managerii din tarile occidentale care ne viziteaza tara. Vorbind cu ei ne putem da seama ca nu exista nici o diferenta intelectuala notabila.
In sfarsit putem spune ca nici rasa nu face deosebire intre bogati si saraci... In tarie Europei Occidentale putem vedea cum "lenesii" (hispanici sau africani) demonstreaza ca ei sunt forta productiva in aceste tari.
Si atunci ...ce face diferenta?
ATITUDINEA oamenilor face diferenta!
Studiind comportamentul oamenilor din tarile bogate, descoperim ca mare parte a populatiei respecta urmatoarele regui (ordinea nu este importanta):
1. Etica
2. Ordinea si curatenia
3. Integritatea si cinstea
4. Punctualitatea
5. Responsabilitatea
6. Dorinta de perfectionare
7. Respectul pentru legi si regulamente
8. Respectul pentru drepturile celorlati
9. Dragostea pentru munca
10. Efortul pentru a face economii si cheltuiala cu chibzuinta
Are Romania nevoie de alte legi? Nu ar fi mai simplu sa respectam cu totii aceste 10 reguli simple? In tarile sarace numai o mica parte (nesemnificativa) se conduce dupa regulile acestea in viata de zi cu zi.
Nu suntem saraci pentru ca tara nu are suficiente resurse naturale, sau ca natura este cruda cu noi...Suntem saraci pur si simplu din cauza atitudinii noastre! Ne lipseste caracterul pentru a ne comporta dupa aceste principii de baza ale functionarii societatii. Daca vom astepta ca Guvernul sa ne rezolve problemele noastre, vom astepta toata viata. O atentie deosebita acordata faptelor noastre, impreuna cu schimbarea de atitudine, pot semnifica intrarea tarii noastre pe drumul progresului si bunastarii. Valorile acestea vor anima fiecare proces de schimbare pe care il impulsionam, fiecare obiectiv pe care il vom atinge si in principal stilul de viata pe care il vom avea. Impreuna vom putea modela o tara mai buna.
Daca dupa ce citesti aceste randuri, nu iei atitudine, nu iti va muri pisica sau cainele, nu te vor da afara de la serviciu si nici macar nu vei avea 7 ani ingrozitori. Dar daca iti doresti un alt viitor mai bun pentru tine si copiii tai, lasa acest mesaj sa hoinareasca prin internet, astfel incat mai muti oameni sa se poata gandi in mod serios la aceste idei."
BeLucci spune:
Citat: citat din mesajul lui Eliza5 E absolut firesc sa avem idei diferite. Tu crezi ca schimbarea trebuie sa vina de sus, eu cred ca schimbarea nu are cum sa vina decat de jos, si abia apoi in sus. Asa cum bine spui, sunt lucruri normale si se rezuma prin "constiinta civica" si implicare sociala. Eliza si Alex (15 nov. 2004) "schimbarea vine de sus, "de la cap", caci cu capul gandim, judecam... eu ca simplu cetatean mi-am facut datoria, tu la fel, altii aidoma. dar cand am incercat la cei de mai sus, cel putin mie mi s-a spus "stii, trebuie sa gandesti ca noi, sa-ti insusesti principiile noastre...sa fii mai indiferenta, nesimtita, sa nu mai dai atatia bani...sa ....sa...." si intram in soch, eu cetateanul model , plantator de flori, stragator de harti, cumparatoare si cititoare carti, zambitoare tuturor...si mi se ridica bursc un nod amar din stomac, ma gandeam de ce mi se impune sa fiu altfel, cand "acele " persoane ma cunosteau si stiau dupa ce principii imi conduc viata... si ii dau dreptate unei prietene, care imi spunea deseori :"ii uneste acelasi demon...de lacomie, indiferenta, nepasare...trebuie sa devii ca ei ca sa le poti fi prieten!) fratele meu, este intr-o slujba foarte inalta si are contacte cu multe persoane influente...dar prietenii cu nici unul, doar oamenii simpli ii sunt prieteni. si a incercat si el multe....dar foarte greu reusesti acolo unde valorile sunt altele decat cele morale! |
De la cap se impute pestele. parca asa era vorba. Trebuie toti sa ne dorim schimbare. Pt ca degeaba eu ma pun si adun toate gunoaiele de pe strada mea si plantez flori si vine un tip cu jeep-ul si-mi arunca gunoiul in fata curtii. Chiar zilele trecute sa intamplat ceva ce nu am crezut ca o sa-mi vada ochii vreodata. Mama mea sta intr-o zona centrala, si casa este pe colt, la o intersectie ff aglomerata. Eu si sora mea veneam acasa, si ce vedem pe gazon era o fata de vreo 12 ani si facea kka si pipi, incurajata de mama ei. Parea o doamna dupa imbracaminte. Dar era(gunoi am vrut sa zic...) altceva ,mi-am dat seama. Deci..........cum se poate asa ceva?? Nu putea sa faca acasa...la scoala..sau de unde veneau...Atunci copilul ala ce va face mai tarziu...Daca acasa nu are exemplul? Era mare, deci nu avea 2 ani sa zici ca asta e...nu sa putut tine copilul e mic, nu intelege. Si era si ditai intersectia fff circulata. Si am pus-o sa adune. Am crezut ca se oftica mama, ca nush ce-i ziceam...
Era si mama pana in 35 de ani. Nah...Credca in tot ce facem trebuie sa ne gandeim la consecinte, mai ales daca bunul simt nu ajuta!