Americancele gatesc - 4

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Eu fac racituri din bucati de curca (neafumata)(picioare, aripi) si ies, dupa parerea mea, mai bune decat cele de porc. Din afumatura parca nu as face, mie imi place gustul simplu la racituri si aspectul frumos asa cu morcovei asezati pe fundul castronelului.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

ALINA,zi te rog cum faci cu curca raciturile?...detaliaza please,..eu nu am facut niciodata racituri,dar anul asta mie o pofta...si am doi curcani in casa...a primit sotu' de la munca dupa ce cumparase noi...asa ca unul e la congelator si tre' sa vad ce fac din el in viitor





Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Crisspoliss
mersi foarte tare de explicatia cu fasoalea verde.. Chiar asa o sa fac.. Ma cam enerveaza collard greens ca nu stiu cum sa le fac.. Azi am facut tortul de cioco si nu prea mi-a iesit, e cam ca Turnul din Pisa.. asa ca sunt plouata .. Daca nu-mi iese cozonacul maine... plec de acasa.. Il las pe sot singur cu copii si eu ma duc la shopping sa-mi treaca,,, daa
Acum ma simt mai bine ca am backup
Voi spuneti racituri la piftie? De asta stiu sa fac, sunt experta, dar de purcel.. de curca .. no way.. sa nu vad curcan in fata..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Si mie imi place de oricare: de porc, de curcan sau cu afumatura. Eu nu sint pretentioasa.
Eu n-am facut ceva deosebit la carnea de curcan, iese si asa fara probleme. Anul trecut de sarbatori a fost mama la noi si ea a pus putina gelatina ca s-a temut ca nu iese, mai ales ca initial n-au incaput toate mincarurile la frigider si unele au mai ramas pe afara, ori aici nu e chiar atit de rece. Au iesit beton, eu zic ca nu era nevoie de gelatina. Adevarul e ca le prefer pe astea, sint mai usoare si nu asa grase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

Tipa(americanca) la care suntem noi invitati face niste fasole verde f.f. buna- un fel de caserole cu ciuperci si pesmet cred; cu alte cuvinte as putea sa-i zic "fasole verde gratinata"). Stiu ca i-am cerut o data reteta- dar mi s-a parut ca dureaza cam mult- asa ca nu-i de mine . Si anul trecut stiu ca am incercat jeleu d-ala verde(gust de menta) cu carnea de curcan. Prefer cranberry sos sau gravy!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Mirela, pun la fiert cam doua pulpe de curca (in jur de 1,2 kg) si ca sa nu am emotii ca nu se incheaga, mai pun si doua gaturi (care-s ieftine, dar carnea lor e cam atoasa asa ca nu o adaug la sfarsit in farfurii), piper boabe (neaparat ca sa nu tulbure supa), sare, apa in jur de 4L. Las sa clocoteasca, reduc putin focul si spumez bine apoi adaug doi morcovi, jumate de telina, un pastranc. Las sa fiarba la foc mic pana cand se desprinde carnea de pe oase(in jur de 2 h)si supa scade aproape la jumate. Putin inainte sa fie gata adaug usturoi pisat (dupa preferinte, fiecare pune cat o lasa inima). Strecor supa, indepartez pielea, oasele, zgarciuri etc. Tai feliute de morcovi si le aranjez pe fundul castronaselor in care pun piftia sa se raceasca. Uneori pun si cate o boaba de mazare, asa de culoare. portionez si adaug carnea, apoi supa si la rece pana a doua zi. Sigur se intaresc sa le tai cu cutitul. cand le servesc imi place sa le rastorn pe farfurie ca sa se vada decoratia si sa ma laude lumea
Daca ai dubii ca nu se intaresc, iei cateva linguri de supa si pui pe o farfurie intinsa la racit, apoi in frigider cateva min pana vezi ca devine gelatinoasa. daca nu, mai lasi sa fiarba pana se mai evapora ceva zeama. ies tare bune si fara pic de grasime. Voila!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Uitai sa spun, zarzavatul il scot mai devreme, cand e fiert, nu-l las in oala pana se desprinde carnea de pe oase ca la vremea aia probabil ca e deja dezintegrat.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

LucasMom pentru piftia de curcan. Am salivat citind reteta. O fac de Craciun!
Pietul de curcan il fac ca la Biggest loser- daca v-ati uitat aseara (varianta Healthy-in josul paginii):
http://www.nbc.com/The_Biggest_Loser/exclusives/nutrition/roccos_recipes/thanksgiving.shtml
iar din copane, gat si aripi ies raciturile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Adrianaloy, alaltaieri am facut din nou paste cu varza.
Pentru mine cele mai rapide meals sint steakurile. Pacat ca nu putem minca din astea in fiecare zi! Aseara am facut steak cu brinza Boursin si un sos cu vin si ciuperci. Gata in mai putin de 30 min., mai ceva decit Rachael Ray!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Happy Thanksgiving Day fetele, curcan gustos si bucurie sa aveti in suflete, iar pentru maine.. enjoy the shopping

O intrebare scurta.. stie cineva o reteta de cozonac care se poate face cu mixerul vertical? Mi-am luat un KitchenAid si vreau sa-l pun la treaba pentru Craciun, dar as vrea sa incerc reteta si inainte ca sa nu o dau in bara lamentabil (pentru a nu stiu cata oara) cu cozonacul inaintea Craciunului . Iar cand zic reteta, mie imi trebuie si cantitati si timpi de framantare si viteze.. sper sa nu cer prea mult daca voi sunteti obisnuite sa le faceti dupa ochi in functie de cum arata alatul .
Sper ca nu s-a mai discutat de asta aici, iar daca da, dati-mi si mie un link, ceva.

Mergi la inceput