Americancele gatesc - 4

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Am gasit placinta cu varza de care spuneam:
http://sella-koch.blogspot.com

Aici scrie sa faci cu varza murata. Eu am emotii, varza de aici nu e la fel.

Lume multa, oameni putini


Ramona, cu varza murata se numesc varzari si sint traditionale de Craciun (in Bucovina). In Ro faceam cu aluat obisnuit de placinta, portii individuale, si coapte in cuptor. Aici le fac cu foi phyllo; umplutura e varza calita (ceapa + morcov).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumesc. Astea cu phyllo par mai simple.
Cele pe care le-am mincat eu in Romania erau ca in blog, forma rotunda si facute in tigaie. Sint dispusa sa incerc diverse variante, dar mi-e dor de varianta asta, ca n-am mai mincat din copilarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Andreea am gasit la Walmart la noi lapte praf de care mi-ai aratat tu, abia astept sa fac ciocolata..

Azi am facut aripi de pui marinate cu reteta de la Ramona..mmm.. super bune.. am pus-o la preferate si piure de cartofi dupa reteta de la Anamaria si asta a iesit super gustos - cu usturoiul copt. Am vrut sa fac si pui cu bere la cuptor dar am uitat sa iau bere si cum astia nu vand alcool duminica a ramas pe altadata.

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

mirela, uite punga de-asta voi folosi:
http://www.reynoldspkg.com/reynoldskitchens/en/product.asp?prod_id=1790
ramona, ce pofta mi-ai facut cu turtele alea numai ca nu stiu daca-mi iese mie aluatul cum trebuie din faina mea :( si mama facea varzari iarna in ro, dar erau cu aluat de poale-n brau (sau nu chiar?, ca parca erau de post) si coapte la cuptor. yummy!

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

eu acum am ciocolata de casa in frigider, a iesit buna dar parca tot se cam simte laptele praf, asa ca textura, trebui sa fi amestecat mai energic. am pus mult rom si nici o nuca (nu-i plac lui philip). f buna, multumesc mirela.

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Buna seara, dragutele, sper sa nu va suparati de intruziune.
Nu stiu din ce motiv, dar ocupatiunea mea mintala e la Craciun, procrastinare cat cuprinde la altele, in schimb carduri am cumparat, liste peste liste am produs, sotul l-am pisat sa mai spanzure niste beculete pe casa.
As vrea sa produc niste prajiturele din alea in forma de omuleti cum fac ei pe aici si intrebarea mea era daca aveti vreo reteta, ca e plin internetul de ele, dar n-as vrea sa coc cinci armate de omuleti pana nimeresc un pluton...
O sa fac si cozonac, la Pasti am facut si a iesit super-aratos framantat la masina, din pacate am pus pecan in loc de nuci si gustul a fost putin cam funny.
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Cu omuletii nu stiu sa te ajut, dar nu m-as supara daca ne scrii si noua reteta de cozonac facut la masina de piine.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Am cea mai banala masina de paine, Black and Decker de la Costco, si am facut aluatul cu reteta de sweet dough:
1/2 cup smantana (am pus degresata)
3 oua
6 lingurite de zahar
6 lingurite (ochiometric) unt sau margarina
jumatate lingurita de sare
4 si 1/4 cups faina
3 lingurite drojdie uscata

Se pun in masina de paine in ordine, se seteaza masina pe Dough si se asteapta sa se faca
Se scoate aluatul, se lasa 10 min.
Crema am facut-o cu: unt, smantana, zahar, rom si nuci, doua oua, prin amestecare + gustare.
Apoi am format cozonacii, i-am lasat sa creasca la caldura pana mi sa parut ca-s copti, apoi i-am copt (la 370C) pana cand nu mai ramane coca umeda pe tepusa de frigarui cu care i-am incercat.
Foarte frumosi, din pacate cu gust de pecan. Am descoperit unde se gasesc nuci (n-am descoperit cum sa le macin fara sa iasa uleioase dar mai studiez).
Si atat. Cred ca ies cu orice masina de paine care are program de sweet dough.

Ies trei cozonaci.n-am forme, i-am copt in tavi de unica folosinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumesc. Acum lamureste-ma cum unesti aluatul cu crema.
Zici ca untul l-ai masurat in lingurite? Ca eu de obicei am retetele in linguri. Nu de alta, dar untul batoane are deja gradatiile in linguri si e simplu sa-l manevrez asa.
Ca sa nu iasa nucile uleioase ma gindesc sa le zdrobesc, sa le las mai maricele. Mie imi plac mai mult in felul asta, dar nu strica la aspect?
Era sa uit, ca mai am o spaima: n-am mai avut reteta cu atitea cani de faina. Nu da pe dinafara? Ieri am facut aluat de gogosi (asemanator) si la trei cani si trei sferturi de faina zau ca ajunsese pina sus cind s-a umflat.
Masina mea e tot ceva de duzina, Sunbeam de la Walmart.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

laura, la ce temperatura coci cozonacii?

philip&andreea

Mergi la inceput