Colectia de toamna-iarna 2005 (216)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Mi-i somn tare da'-s in urma cu felicitarile (...masa si dansul).

Mult soare pe cer si-n suflet Dariei, lui Daniel si Ralucai si mamicilor lor dragi.

Am vazut poze de reginuta Natalia, si am constatat cu multa bucurie ca aceasta comunitate atrecut de mult barierele spatiului virtual, ci extrem de putini exponenti ai ei () sunt doar membri online.
Sa ne traim multi ani fericiti! (Asa ca unii consorti mai mult sau mai putin actuali pot sa stie ca multe dintre voi puteti linstite sa scoateti cablul de net, prieteniile-s sudate bine)

Din ce-mi mai amintesc:
Ioana sigur ca poti s-o sarbatoresti la gradi. N-are nicio relevanta ca-i in week-end ori in vacanta cum pica a lui Mihai.
Eu deja gandesc din perspectiva unei mame de gradinitar, dar inca n-am trecut de primele etape.

Jurnal de gradi:
Luni - prima vizita la gradi la copii cand se jucau afara.
Marti - zi cu soare, Mihai super increzator, da din coate si se da pe tobogan de pica lat de-amiaza.
Miercuri - ajuns mai devreme la gradi, copiii nu erau iesiti, se da pe tobogan de se plictiseste, vrea sa intre la copiii, ii explic ca nu se poate decat daca vrea sa intre fara mine, zice ca intra, sun educatoarea, zice "no haideti inauntru", zic "si eu?", zice ca da. Raspunde la toate intrebarile (am ramas masca la "Cati ani ai?" - "2 si 10"), la intreabrile cu "iti place...?" raspunde invariabil cu nu, cere in brate la maica-sa, se uita pe pereti, se simte clar incoltit. Nu-i place si nu mai vrea, insa doamna educatoare a hotarat ca maine are loc prima rupere de mami.

Plange Maria, nu cred ca revin.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina, mama lui Mihai (20 dec 2005) si a Mariei (21 nov. 2007).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Cum m-am trezit, cum am sarit la calculator la poze

Melku, frumoasa tare Daria! Pare o domnisoara deja! Ce de papusele a adunat, mititica!

Lavi, ca veni vorba de papusele, chiar m-am distrat s-o vad pe Nati cu bb ei la petrecerea Sahrei
Animator la petrecere a fost de la vitamina vesela, nu? Citisem de pe link-ul la site-ul lor, dar... cine e profi' e profi'. Si se vede clar din poze, cat de captivati sunt toti copiii.

Mi-a placut mult o chestie pana acum in toate pozele aniversare: fiecare petrecere a fost in ton cu personalitatea sarbatoritului, cred: Kriszti inconjurat de familia draga, Sarah cu zbenguiala maxima, Nati captivata si atenta la clown, Alexia si Daria de Melku printre prietenii lor.

Super locuri de joaca aveti pe-acolo, si super-gradinite (m-am uitat si pe site-ul gradinitei Xandrei).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Ripley, stiu ca deja ati abordat pb cu racelile cat mai documentat cu putinta, dar ma gandeam la ceva, afland de un caz similar. Uneori racelile repetate se fac si pe fond alergic. Ati incercat cumva sa vedeti daca nu e asta? Cazul pe care l-am aflat si-a gasit rezolvarea la dr. Mihu la care va merge si Leea si caruia i s-a dus buhul si pana aici.

Si tot cu racelile: Coralia, la voi nu cred ca a fost cazul de cautat polipi caci au fost altfel de viroze decat in cazul Xandrei (unde era amigdalita si otita clara), nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme in sensul asta.
Si la mine cele doua sarcini au fost destul de diferite in simptome, oare asta sa fie semnul ca faci si tu pereche? Cel mai comic a fost ca am ajuns la vorba babelor: la Cristi aveam pofta numai de muraturi si acrituri, de dulciuri nici nu mai atingeam (asa ceva nu exista la mine! ), pe cand cu Ana am facut niste ravagii la ciocolata... .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

'neata, neata!

Ripley schema prescrisa de drita mea este: Panadol alternat cu Nurofen la 4 ore DACA face febra. Adica: face febra. Ii dau paracetamol. Peste 3-4 ore isi cam trece efectul si o controlez. Nu face febra -> mai astept si controlez. Face -> Nurofen. Si tot asa.

Daca febra e peste 39-39.5 facem si impachetari cu apa calaie, sosetele cu otet; daca ajungem la disperare bagam si algocalmin.

Daca are sub 38 nu ii dau nimic dar o urmaresc.

Sa dai din 4 in 4 ore ai/n-ai treaba mi se pare prostie curata din 2 motive: 1. infunzi copilul cu medicamente care nu-s inofensive si 2. nu mai stii de fapt a facut/n-a facut, cat a facut...

La amigdalita asta practic ii dadeam la 5-6 ore antitermic, atunci "se cerea". Doar dimineata cand o lasam cu bona ii lasam sa-i dea la 4 ore dupa mine ca n-am incredere in ea ca stie sa foloseasca termometrul electronic

Mergi la inceput

Ripley te-ai gandit sa-i faci Anei un exudat farinigian? Sau i-ai facut? Ca simptomele voastre la amigdalita sunt tipice pt amigd cu streptococ: febra mare, puroi pe amigdale dar afectare doar a gatului, fara muci & tuse.
E posibil sa fie la voi in casa un purtator sanatos de streptococ de la care sa se reinfecteze copilul, asa ca n-ar strica sa faceti toti cate un exudat.

Despre fum de tutun nu stiu ce sa zic ca eu ma feresc de el cat pot pt ca ma doare gatul daca stau langa cineva pana fumeaza o tigara, ma ustura ochii samd.

Maria da, la petrecerea Nataliei a fost animator de la Vitamina vesela; la a Sarei nu. Nu ca asa am ales noi, asa ne-au dat cluburile.

alexandrina cu adaptarea la gradi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Maria, racelile sunt de pe la gradi, insa ai mare dreptate, azi facem programarea la alergolog, si orl-ista nea recomandat fix acelais lucru. Mai ales cu Ana a avut dermatita aia topica, care acum se manifesta la 5 luni prin ceva mancarimi pe la spate.... e un aspect clar de studiat

Lavi, si eu sunt total contra medicamente, mai ales cand aud de antibiotice mi se intuneca, si uite ca iar trebe sa ia pt ca bronsita asta e nashpa. Si Iris are acum, tuseste de rupe de cateva ore. De aia am haladuit in noapte pe net, sa le pot supraveghea.

Exudat am facut si eu si tati si Ana, suntem curati lacrima in gat. Si asta sapt. trecuta.

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Ripley asta-i veste buna cu streptococul, ca n-aveti! Naspa cu antib la bronsita, esti sigura ca trebuie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Mneatza si de la noi!

Rapid, 2-3 raspunsuri, ca-s haituita de examenul meu de luni.

Negara- ce figura ai fost cu cuscrele. Cuscra e Xandra, Mitza e "Vecina". Amu, ca se tot pupiceste fii-mea cu baieteii treaba e cam asa: Tzitzi e marea ei pasiune , dar Vlady e iubitul oficial. Si culmea e ca la party Tzitzi se certa cu Karina (care by the way, nu e a Ancai de pe forum, nu mai stiu cine a zis asta, ci e fetita unor prieteni apropiati de-ai nostri) ca EL e prietenul Sarei, nu ea. as aca am transat problema cu acordul Mitzei: Tzitzi e fratele lui Sarah, ca si-asa nu va pupa veci asa ceva (Doamne ajuta!!!).

Ripley- bine ca nu e amigdalita iar. Diagnosticul asta e parca mai cumintel. Sanatate multa.

Melku- gradi lui Sarah e particulara, nu de stat. Cred ca de-aia mi-au dat voie, dar oricum, am dus certificat de la cofetarie.Cu copilasii...ai observat bine, sunt grupe mixte, e sistemul de invatamant nemtesc, unde sunt copii de diverse varste. Oricum, din toata gradi, Sarah e printre cei mai mici. Mai sunt 2 gemeni cred ca cu vreo 2-3 luni mai mici ca ea, dar nu la noi in grupa.

Anda- imi pare rau ca treci prin stresul asta cu gradi, ca numai asta-ti mai lipsea! Pentru ca stiu cat de mult ti-au placut conditiile de acolo. DAR ...ca la mine mereu trebuie sa fie un dar.Tu-mi stii parerea despre faptul ca asta era ceva intermediar intre gradi si bona, cu tendinte catre bona decat catre gradi. Deci achiesez parerii Laviniei, ca mai degraba e un lucru bun pentru Nic pe viitor, decat un lucru rau. De adaptat se va adapta el oriunde nu n-am dubii, ce e nasol e ca trebuie tu sa gasesti acum o solutie si sa scoti mai multi bani din buzunar.Dar si asta se rezolva. Iti tin pumnii la cautari.

Ma duc inapoi la toceala. Cand voi lua o pauza, ma apuc de vizionat poze.

Poze cu Sarah si mami 1 si 2
www.dropshots.com/saralyna2005#albums/Party%20Sarah%202%20anisori" target="_blank">PARTY SARAH 2 ANISORI!!!!
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Neatza!

Doamne, Ripley, prin ce-ati trecut !!! Sanatate maxima floricelelor!
Bine ca stiti ca nu e niciun streptococ!

Fii-mea n-a dormit aproape toata noapte! S-a frichinit , s-a scarpinat, s-a frecat! Toate bubitele alea sunt pline cu lichid si o mananca rau ! Arata fix ca niste bataturi pline cu lichit!
Mergem la dermatolog cand se trezeste!
Am tot citit pe "medicina in familie" si seamana cu o "infectie stafilococica la nivelul pielii" ... om vedea ce ne zice medicul!

Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

Dariuca creste si iar ... creste!

Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea intre cei zece copii ai ei
si totusi sa i-o dea fiecarauia intreaga.

Mergi la inceput

cami poate fi si varicela, la varicela in prima zi sunt rosii, apoi se umplu cu lichid.
Silvia a avut vreo 10 bubite pe tot corpul. Are cumva vreo bubita prin par sau pe mucoase? Daca da, e foarte posibil sa fie varicela.
Infectria stafilococica nu cred ca se face pe tot corpul. Cred ca se face local daca se infecteaza o rana/piscatura.

Noki zice Silvia ca nu i-a placut de Karina ca tot ce facea Sarah facea si ea sau voia si ea. Balon de aceeasi culoare, unde mergea Sarah mergea si ea, sustinea ca doar ea e prietena Sarei...

Mergi la inceput