pt mamici de fete clasa a 4-a Atentie la Gardasil!
Raspunsuri - Pagina 6
isabela spune:
Si la noi la scoala s-a procedat la fel: luni s-a anuntat sedinta cu parintii, marti la pranz am fost la scoala. Dna doctor nu stia nimic in plus fata de ceea ce stiam noi parintii.
Si eu si ceilalti parinti am refuzat vaccinul.
Seara, la televizor, am vazut medicul de la spitalul Grigore Alexandrescu, care spunea ca studiile definitive despre vaccin se vor termina in 2009
Asa cum spunea o mamica aici, daca se va dovedi ca acest vaccin este cu adevarat folositor il voi face copilului suportand eu costul lui.
simonik2008 spune:
Mama mea, fiind invatatoare, e implicata direct in campania asta: trebuie sa le explice parintilor despre vaccin, dar nici cadrele didactice, nici medicii din zona respectiva nu stiu foarte multe.
Un articol bine documentat despre HPV si vaccin gasiti pe http://www.mymed.ro/articol18.html
Popa Nicoleta spune:
Buna seara,
Am primit pe mail cele ce urmeaza mai jos, punandu-mi un semn mare de intrebare asupra tuturor vaccinurilor:
Vaccinurile intre "DA" si "NU" – Interviu cu Dr. Rares Simu, medic specialist in imunologie clinica si alergologie
"Vaccinarea are efecte negative chiar si asupra unui sistem imunitar sanatos"
Toata lumea stie de vaccinare. Din copilarie si pana la batranete suntem somati, sistematic, sa ne lasam injectati. Contra gripei, a tetanosului, a hepatitei, contra... contra... Acceptata de medicina oficiala si mediatizata intens, de la o vreme, apar si semnele de avertisment legate de vaccinare. De obicei, se prezinta numai avantajele vaccinarii si se trec cu vederea sau se minimalizeaza efectele adverse ale vaccinurilor de orice fel. Chiar si printre medici, putini sunt cei care au in vedere aceste aspecte. Intrucat si in revista noastra s-a iscat o discutie pe aceasta tema, ne-am hotarat sa abordam problema vaccinurilor cu un specialist: d-l dr. Rares Simu, imunolog cu mare experienta in lumea virusilor.
"Fiecare pacient ar trebui examinat foarte bine inainte de vaccinare, ceea ce nu este posibil atunci cand se fac vaccinari pe "banda rulanta""
- Desi vaccinurile se bucura de o reputatie nepatata si au avut, de-a lungul timpului, o importanta de netagaduit pentru sanatatea omenirii, de la o vreme incoace eficienta lor este pusa la indoiala, chiar de catre specialisti. Dvs. in ce tabara sunteti?
- Sincer sa fiu, fac parte din categoria scepticilor, bazandu-ma pe o serie de informatii medicale si pe rezultatele cercetarilor specialistilor din lumea intreaga, care au observat ca nu intotdeauna un vaccin ne poate fi de folos, ci dimpotriva... De altfel, in practica medicala am intalnit numeroase cazuri in care vaccinurile au facut mai mult rau decat bine pacientilor.
- Sa incepem ca in abecedar. Cum actioneaza un vaccin asupra organismului uman?
- In esenta, vaccinarea influenteaza un sistem vital al organismului - sistemul imunitar. Acesta este implicat in organizarea rezistentei impotriva agresiunilor, atat din exteriorul, cat si din interiorul organismului. Atunci cand acesta este dereglat, apar afectiuni grave. Chiar una dintre bolile grave a carei frecventa este din ce in ce mai mare - cancerul - are printre cauze proasta functionare a sistemului imunitar. Mecanismul prin care actioneaza un vaccin este destul de usor de inteles. Se introduce in organism un microb (inactiv), un extract dintr-un microb sau o substanta care seamana ca structura cu un microb. Toate acestea produc o reactie imunitara de aparare, respectiv stimuleaza sistemul imunitar sa produca anticorpi, capabili sa distruga acel microb. Aceasta reactie ramane in memoria organismului, astfel incat, la urmatorul contact cu microbul respectiv, sistemul imunitar il recunoaste rapid si il elimina, fara sa mai apara boala, pe care acesta ar genera-o in mod normal. Trebuie sa remarcam insa doua aspecte importante. In primul rand, reactia de aparare este specifica - apare doar la microbul pentru care a fost creat vaccinul, nu si la alti microbi. In al doilea rand, vaccinarea este eficienta doar inainte de instalarea unei afectiuni, nu si dupa aceea!
- Nimic negativ pana acum. De unde ideea ca vaccinurile pot fi periculoase?
- Va voi explica imediat. Pentru producerea vaccinurilor, se utilizeaza medii de cultura cu embrioni de pui de gaina (din oua) sau cu celule provenite de la animale (de exemplu, creier de maimuta!). Tocmai aceste medii de cultura reprezinta un risc, pentru ca celulele respective nu se pot steriliza intotdeauna si, pe langa vaccin, se poate introduce in organism un microb potential daunator pentru om. Dupa unii cercetatori, chiar aceasta este originea bolii secolului - SIDA! Sa ne oprim putin si asupra principalelor contraindicatii ale vaccinarii, recomandate chiar de catre producatori: sensibilizarea sau alergia la unul dintre componentele vaccinului sau la mediul pe care a fost creat. O alta contraindicatie este reprezentata de o afectiune acuta, mai ales febrila, pe care pacientul o are in momentul vaccinarii. Aceasta stare nu este intotdeauna luata in seama si poate fi una dintre cauzele reactiilor postvaccinale. In acest sens, fiecare pacient ar trebui examinat foarte bine inainte de vaccinare, ceea ce nu este posibil atunci cand se fac vaccinari pe "banda rulanta".
"La toti pacientii cu boli autoimune, vaccinarea este interzisa"
- Exista boli anumite care ridica probleme?
- Da, exista. Una din principalele contraindicatii ale vaccinarii o reprezinta prezenta unei boli autoimune. Aici este o mare problema. Bolile autoimune, printre care amintesc lupusul eritematos, sclerodermia, dermatomiozita, poliartrita reumatoida, tiroidita autoimuna, hepatitele autoimune, diabetul zaharat de tip I au o evolutie grava si sunt intotdeauna agravate de vaccinare. Atunci cand pacientul stie ca are o boala autoimuna, lucrurile sunt simple; daca medicul care face vaccinarea respecta protocolul si intreaba pacientul de eventuale boli cronice, poate sa opreasca administrarea vaccinului. Dar cand aceste boli nu sunt diagnosticate, apar adevaratele pericole ale vaccinarilor. Sunt multi pacienti care stiu ca au anumite probleme, urmeaza un tratament, dar medicul curant nu a diagnosticat boala autoimuna. Sa va dau cateva exemple din cazuistica personala. In ultimii ani, se prezinta la cabinet din ce in ce mai multe paciente care au anumite probleme: eruptii, dureri de cap, palpitatii, stari depresive sau probleme ginecologice, inclusiv sterilitate. Oricare din aceste probleme sunt tratate separat - fie de dermatolog, fie de psihiatru, fie de ginecolog. In cel mai bun caz, pacienta ajunge la endocrinolog, si acesta stabileste ca este o dereglare tiroidiana. Dincolo de acest diagnostic, sunt putini cei care cauta si cauza autoimuna a dereglarii tiroidiene, care este din ce in ce mai frecventa. Cel putin una din trei femei cu probleme de acest tip are, de fapt, o afectiune tiroidiana autoimuna. Mai mult, boala poate sa evolueze cu un nivel al hormonilor tiroidieni in limite normale, iar atunci nici macar medicul endocrinolog nu o poate diagnostica. La aceste paciente, orice vaccin (chiar si "banalul" vaccin antigripal) poate avea efecte foarte grave. Iata un exemplu concret in care vaccinarea este strict contraindicata si, totusi, ea se efectueaza!
Nu degeaba le e frica copiilor de injectii!
Am intalnit si pacienti cu probleme hepatice (transaminaze foarte crescute), dar la care nu se detecta nici un virus hepatitic. Acesti pacienti erau considerati bolnavi de steatoza hepatica. In momentul in care le recomandam anumite analize pentru etiologia autoimuna a hepatitei, la un procent important, acestea se dovedeau pozitive, deci aveau de fapt o hepatita cronica autoimuna. Vaccinarea poate avea urmari grave si la acesti pacienti, dar ei nici nu stiau ca ar putea avea o contraindicatie de vaccinare.
In majoritatea cazurilor, bolile autoimune se dezvolta in timp. Pacientii acuza diverse simptome care nu sunt sugestive pentru un diagnostic. Mai mult de jumatate din pacientii care s-au prezentat pentru o alergie (respiratorie sau cutanata) aveau de fapt o dereglare autoimuna care inca nu era total instalata, in consecinta fiind greu de diagnosticat. Acesti pacienti pot avea perioade cand nu se poate evidentia nici o anomalie autoimuna, urmate de perioade cand se evidentiaza aceste anomalii prin analize de sange. La toti acesti pacienti, vaccinarea este contraindicata; totusi, ei fac vaccinuri, in necunostinta de cauza.
Din aceste exemple putem trage doua concluzii. Exista din ce in ce mai multi pacienti cu diverse probleme de autoimunitate, care nu stiu de acestea si care nu ar trebui sa faca nici un fel de vaccin. A doua concluzie ar fi aceea ca nu trebuie facut un vaccin, doar daca nu exista contraindicatii, pentru ca o parte din acestea pot sa scape medicului! Vaccinarea trebuie facuta numai in functie de indicatii.
"In ultima perioada, nu se mai tine cont de indicatiile efectuarii unui vaccin, ci se merge pe vaccinarea in masa"
- In acest caz, de ce mai au loc aceste campanii de vaccinare, pe care le impune cu atata reclama Ministerul Sanatatii?
- Pur si simplu, pentru ca trebuie facute. Sunt bani multi in joc, sume uriase, poate si comisioane procentuale... In ultima perioada, nu se mai tine cont de indicatiile efectuarii unui vaccin, ci se merge pe vaccinarea in masa. Or, vaccinarea reprezinta o metoda de tratament profilactic si admistrarea ar trebui sa se faca, la fel ca la orice medicament, bazandu-se pe niste indicatii. De exemplu, un copil sau un tanar sanatos, fara alte probleme, nu are nevoie de nici un vaccin antigripal, pentru ca sistemul sau imunitar este capabil sa faca fata unei raceli. Indicatia, in acest caz, ar fi pentru cei care au imunitatea scazuta (persoanele varstnice sau cei care sufera de boli cronice), din motive care pot fi obiectivate prin analize.
- Se pare ca incidenta cazurilor de gripa este mai mare in randul persoanelor vaccinate antigripal. Cum de se intampla acest paradox?
- Vaccinul antigripal se prepara pe baza unor presupuneri. Printr-un studiu statistic, se aproximeaza care vor fi tulpinile de virusi ce s-ar putea dezvolta mai mult in viitorul sezon rece, si aceste tulpini sunt inglobate in vaccinul antigripal. Rezistenta organismului este asigurata doar la acele tipuri de virusi. Daca se dezvolta si alte tulpini virale (ceea ce este foarte probabil), acestea isi pot face "treaba", chiar mai bine decat in absenta vaccinului. Aceasta este una dintre explicatiile pentru care, in fiecare an, numarul celor care fac viroze respiratorii este din ce in ce mai mare, chiar daca si dozele de vaccin antigripal utilizate sunt din ce in ce mai mari.
- La fel se intampla si in cazul vaccinurilor destinate exclusiv anumitor virusi, cum ar fi cel al hepatitei B sau HPV?
- Vaccinarea pentru virusul hepatitic B se face automat la toti nou nascutii, in maternitate. Aceasta vaccinare ar trebui sa se faca doar in cazuri bine indicate, la cei care sunt expusi unui risc mai mare de infectare cu virusul B, si nu la toata lumea, nicidecum la copii. Ca o paranteza, trebuie spus ca sub 20% din infectiile acute cu virus B se cronicizeaza, ceea ce inseamna ca o persoana cu un sistem imunitar echilibrat elimina virusul fara nici un vaccin.
La fel este cazul cu vaccinarea impotriva Human Papilloma Virus (HPV), care este intens mediatizata si se intentioneaza sa se introduca la toate fetitele, de la varsta de 11-12 ani. Este bine sa se stie ca nici in acest caz nu se respecta principiul indicatiei. Virusul este asociat cu cancerul de col uterin si de aceea vaccinul respectiv este prezentat ca un vaccin anticancer de col uterin. Nimic mai fals! In primul rand, acest virus reprezinta doar un factor de risc pentru cancerul de col uterin si nu cauza lui. Exista cazuri de cancer de col, in care nu s-a detectat prezenta acestui virus. In al doilea rand, procentul de evolutie spre cancer a unei infectii HPV este foarte mic, majoritatea infectiilor fiind eliminate intr-un interval de 2-3 ani, chiar in absenta oricarui tratament. Acesta este un alt argument in favoarea ideii ca un sistem imunitar echilibrat poate face fata si acestui tip de virus. Pe de alta parte, vaccinul contine doar cateva tipuri de HPV, cele mai frecvent asociate cu cancerul de col uterin. Dar exista zeci de tipuri de HPV si este posibil ca peste o vreme sa se descopere ca si alte tulpini ale virusului sunt asociate cu cancerul, si atunci va urma un nou vaccin, apoi un altul si altul... Pe de alta parte, infectia cu acest virus se transmite in principal pe cale sexuala. Este adevarat ca exista si alte posibilitati de contaminare, dar tipurile pentru care exista vaccinul se transmit mai ales pe cale sexuala. Or, nu este logic sa faci un asemenea vaccin la fetite care inca nu si-au inceput viata sexuala. Se presupune ca prin vaccin se obtine o imunitate pe termen lung, dar trebuie avut in vedere faptul ca vaccinul nu este utilizat de mult timp pe scara larga, deci nu se stie care va fi, de fapt, perioada pentru care asigura protectie. La fel a fost si cazul vaccinului impotriva hepatitei B. In momentul in care s-a utilizat pe scara larga, s-a constatat ca perioada de protectie nu este asa de lunga cum se preconiza. Si mai exista un neajuns. Vaccinarea are efecte negative si asupra unui sistem imunitar sanatos. Fiecare vaccin care este administrat reprezinta de fapt un stimul puternic pentru organism, pentru sistemul imunitar, in mod special. Dupa fiecare asemenea stimul, el face eforturi ca sa-si adapteze mecanismele de aparare la microbul respectiv. In momentul in care se face un alt vaccin, apare un nou stimul care actioneaza asupra imunitatii. Cu cat sunt mai multi asemenea stimuli si cu cat sunt administrati de la o varsta mai tanara, cand imunitatea nu este bine definitivata, cu atat creste riscul ca sistemul imunitar sa nu mai faca fata si sa cedeze. Pentru a face o comparatie plastica, putem spune ca lucrurile se petrec similar cu un material elastic care este supus constant unor socuri. La inceput, acest material face fata socurilor, dar daca acestea se tot repeta, isi pierde elesticitatea si chiar se poate rupe.
"Toate vaccinurile contin aluminiu si mercur, substante foarte daunatoare pentru organismul uman"
- Statisticile medicale ce spun? Justifica sau nu utilitatea vaccinurilor?
- In ultimii ani se constata in toate statisticile medicale o crestere alarmanta atat a bolilor alergice, cat si a bolilor autoimune si a cancerului. Din experienta personala pot spune ca in ultimul an, de exemplu, s-a triplat numarul de cazuri de cancer care vin la consultatie.
Mercur, aluminiu: intepatura e o gluma, pe langa efect
In cazul pacientilor cu alergii (atat alimentare cat si respiratorii) sau cu boli autoimune (tiroidita, lupus, poliartrita reumatoida, sclerodermie, sindrom antifosfolipidic), numarul lor este si mai mare. Medicii incearca sa explice aceste statistici prin factori de mediu (poluare), stres, alimentatie gresita etc. Sigur, toate acestea contribuie la declansarea bolilor, dar, in opinia mea, un rol important il au vaccinarile in exces. Prin vaccinare se obtine o reactie specifica "artificiala" din partea sistemului imunitar. Este ca si in cazul unui atlet de performanta care isi antreneaza doar un grup muscular. Sa zicem ca un aruncator cu sulita isi antreneaza doar muschii bratului cu care arunca sulita si, mai mult, isi si injecteaza in acestia niste substante (dopante) care sa-i creasca masa musculara. Sigur ca el va arunca foarte bine sulita cu mana respectiva, dar daca va trebui sa faca alt sport, in care sunt solicitati alti muschi, nu va putea face fata deloc. Mai mult, substantele pe care si le-a injectat in muschi se absorb in sange si au efecte negative asupra intregului organism. La fel se petrec lucrurile si in cazul vaccinarii. Se obtine rezistenta pentru boala respectiva, dar cand organismul trebuie sa faca fata unui alt microb, nu este pregatit. Mai mult, pot sa apara efecte negative asupra intregului organism - cazul bolilor alergice sau a bolilor autoimune. Si ca si cand raul n-ar fi destul de mare, in vaccin exista si substante legate de mediul de cultura, dar si substante necesare pentru stabilizarea si conservarea acestuia. Va pot exemplifica cu cateva date mai putin cunoscute, despre "istoria" gafelor din domeniul vaccinurilor. In 1954, dr. bacteriolog Eddy Bernice a descoperit virusuri simiene (de la maimuta) in vaccinul anti-polio inactivat (presupus a fi steril!) realizat de dr. Jonas Salk. Dr. John Martin, profesor de patologie la Universitatea California de Sud, a fost angajat in perioada 1976-1980 la Laboratorul de oncologie virala a Biroului de Stiinte Biologice al FDA (Agentia Federala a Medicamentelor) din SUA. In decursul activitatii sale acolo, a identificat ADN strain in vaccinul anti-polio, ceea ce sugera o contaminare serioasa. Mai tarziu, dr. Martin a constatat ca toate cele 11 maimute verzi africane (pe care se producea vaccinul anti-polio) prezentau un virus citomegalic simian. Cei care realizau vaccinul stiau acest lucru, dar Biroul de Stiinte Biologice a decis ca productia de vaccin contaminat sa continue. Dr. Martin a identificat anumite virusuri, numite "clandestine", la pacientii cu sindromul oboselii cronice, descoperind ca unele dintre aceste virusuri clandestine isi au originea in tipul de virus citomegalic simian, al maimutelor verzi africane - virus despre care el atentionase ca este prezent in vaccinul anti-polio. In tot acest timp, fusesera vaccinati cateva milioane de copii!
Pe langa contaminarile virale sau bacteriene, vaccinurile contin si multe substante toxice, care se introduc pentru a preveni infectarea lor cu bacterii sau pentru a le creste performantele. Printre aceste substante se afla mercurul, formaldehida si aluminiul, substante foarte daunatoare pentru organismul uman, chiar si in doze mici. Se stie ca mercurul este toxic pentru sistemul nervos. In ultimii 10 ani, numarul de copii autisti a crescut de aproape cinci ori in SUA. Aceasta crestere brusca a survenit dupa introducerea vaccinului anti-varicela, pojar si rubeola, in 1975. Exista un caz celebru in SUA care a condus la un proces rasunator si care a fost urmat de cercetari amanuntite asupra toxicitatii vaccinurilor, multe dintre cele care se foloseau atunci fiind oprite de la comercializare. Unui copil i s-au administrat vaccinuri pentru 9 boli intr-o zi. Vaccinarea a fost urmata de instalarea autismului. Copilul primise o doza de mercur de 41 de ori mai mare decat cea care in mod normal poate afecta organismul!... O noua boala, numita miofasceita macrofagica, determina dureri in muschi, oase si articulatii. Toate persoanele cu aceasta boala au fost injectate cu vaccinuri care contineau aluminiu. Depozitele de aluminiu sunt capabile sa ramana ca reziduuri iritante in tesuturi si sa perturbe sistemul imunitar si sistemul nervos, pe tot parcursul vietii. Or, toate vaccinurile contin aluminiu si mercur. Aceste metale par sa joace un rol important si in etiologia bolii Alzheimer.
"Exista situatii cand vaccinarea este necesara si chiar obligatorie. Dar de aici si pana la "moda" vaccinarii, este cale lunga..."
- In concluzie, nu ne mai vaccinam niciodata de-acum inainte?
- Toate aceste date nu trebuie sa ne faca sa negam orice beneficiu al vaccinarii. Exista situatii cand vaccinarea este necesara si chiar obligatorie (antirabica sau antitetanos). Dar de aici si pana la "moda" vaccinarii, este cale lunga...
Totusi, cateva concluzii sunt necesare: * Atunci cand ne hotaram sa facem un vaccin, trebuie sa avem in primul rand in vedere indicatiile, sa stim daca ne este intr-adevar necesar acel vaccin sau nu. * Pasul urmator este reprezentat de contraindicatiile vaccinarii. Trebuie sa ne cunoastem foarte bine starea de sanatate si de aceea este salutar un control medical amanuntit, inainte de fiecare vaccin. * Este bine sa luam in calcul impactul negativ pe care fiecare nou vaccin il are asupra sistemului imunitar. Subliniez inca o data cresterea alarmanta a cazurilor de boli alergice, boli autoimune, cancere, care toate au ca punct comun dereglarea sistemului imunitar. Aceasta crestere este in directa corelatie cu numarul de vaccinuri administrate pe parcursul vietii. De aceea, este necesar sa evitam administrarea oricarui vaccin care nu este vital pentru sanatatea noastra. Aici ma refer la toate aceste vaccinuri de ultima ora, insuficient testate in timp (aprecierea efectelor pe o perioada indelungata), sau a caror eficienta este cel putin indoielnica (cazul vaccinului antigripal).
Pentru varstnici, vaccinul este, adesea, obligatoriu
- Ce alternative propuneti?
- Exista cai de evitare a acestor vaccinuri: intarirea si echilibrarea sistemului imunitar in ansamblu, nu pe bucatele. In aceasta directie, tratamentele fitoterapice si homeopatia ofera suficiente alternative naturale. Daca aceste tratamente sunt eficiente pentru corectarea si vindecarea unor boli autoimune grave sau a alergiilor, atunci cu siguranta sunt eficiente si pentru asigurarea imunitatii impotriva majoritatii afectiunilor infectioase.
Vaccinarea copiaza, de fapt, principiul de baza al homeopatiei. Se considera ca o boala poate fi vindecata de ceea ce o produce - similia similibus curantur. Si atunci, de ce sa folosesti copia, cand poti sa ai originalul?
D-l dr. RARES SIMU poate fi contactat la Cabinetul "API ESTETIC", str. C. A. Rosetti nr. 31, sector 2, Bucuresti, tel. 021/317.37.91, 0722/82.42.12
aquariusrpro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ange noi l-am facut deja... |
Dar ati testat daca nu exista cumva o infectie pre-existenta, mai ales cu tulpinile din vaccin? Virusul HPV se poate transmite de la mama la copil, indiferent de tipul de nastere.
Citat: |
Infectiile perinatale si persistenta tipurilor de HPV 16 si 18 la nou nascuti (1995) Studiu a fost realizat pentru a investiga daca infectarea cu HPV (16 si 18 ) a nou nascutilor contaminati la nastere persista pana la varsta de 6 luni. (…..) La 24 de ore de la nastere, rata de transmitere a HPV de la mamele pozitive la copii lor era de 73 % (HPV-16: 69%; HPV-18: 76.9%). (…….) La varsta de 6 luni, infectia persistenta cu HPV-16 a fost detectata in 83.3% din cazuri, dar HPV-18 a persistat numai la 20%. (……) Faptul ca infectia cu HPV de risc inalt poate aparea foarte devreme si persista o lunga perioada de timp este de o importanta considerabila pentru strategiile de vaccinare anti HPV. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.f...p;dopt=Abstract 2. Infectiile cu HPV cu risc inalt se transmit pe verticala ( 1999) ” .. prezentam probe ale transmiterii pe verticala a infectiei cu HPV de la mama la copil, in cazul a cel putin 30% din mame. Faptul ca mama este sursa infectiei de la copii a fost confirmat de secventele de ADN . (….) 48% din copii sub 11 ani s-ar putea sa fie infectati cu HPV ( tulpina 16) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.f...p;dopt=Abstract 3. ” Prezenta frecventa a infectiilor cu HPV tip 16 la copii. (2000) In acest studiu ( in Londra) 267 de copii sanatosi, cu varste intre 3 si 11 ani au fost testati pentru prezenta HPV ADN in gura. (…..) HPV 16 a fost detectat la 138 de copii (51.7%) din grup. Prezenta infectiei a fost aceeasi, indiferent de sexul copilului. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.f...p;dopt=Abstract 4. Un studiu din 2005 prezinta o multime de aspecte interesante si merita citit. Au fost urmarite 76 de familii timp de 2 ani. http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlere...bmedid=15634997 „La nou nascuti ( la nastere), s-a detectat prezenta HPV in zona genitala ( 15%) si in 10% din cazuri in probele luate din gura bebelusilor. La 6 luni s-a inregistrat o crestere si s-au atins valori de 18 si respectiv 21%. La 24 de luni s-a inregistrat un declin, HPV fiind prezent doar la 10% din copii. Graficul este aici http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlere...igure&id=f3 ” |
Daca exista deja o infectie cu hpv, efectul vaccinului este exact pe dos, cel putin asa arata datele din studiile merck-ului, asa cum sunt ele in documentele de la fda : http://www.fda.gov/ohrms/dockets/ac/06/briefing/2006-4222B3.pdf
Citat: |
Concerns Regarding Primary Endpoint Analyses among Subgroups There were two important concerns that were identified during the course of the efficacy review of this BLA. One was the potential for Gardasil™ to enhance disease among a subgroup of subjects who had evidence of persistent infection with vaccine-relevant HPV types at baseline. The other concern was the observations of CIN 2/3 or worse cases due to HPV types not contained in the vaccine. These cases of disease due to other HPV types have the potential to counter the efficacy results of Gardasil™ for the HPV types contained in the vaccine. 1. Evaluation of the potential of Gardasil™ to enhance cervical disease in subjects who had evidence of persistent infection with vaccine-relevant HPV types prior to vaccination. The results of exploratory subgroup analyses for study 013 suggested a concern that subjects who were seropositive and PCR-positive for the vaccine-relevant HPV types had a greater number of CIN 2/3 or worse cases as demonstrated in the following table: |
Tabelul il gasesti pe link, la pagina 13.
Andrea_S spune:
Vaccinul HPV Gardasil / Silgard
Vezi PDF | Tip#259;rire
Autor: tomilika@yahoo.com
Data: Dec 4th 2008
Cuvinte-cheie: vaccin
Vizualiz#259;ri totale: 566
Num#259;r de cuvinte: 1303
Ministerul român al S#259;n#259;t#259;#355;ii a lansat luna aceasta un program na#355;ional de vaccinare împotriva papilomavirusului uman (HPV) cunoscut #351;i ca "vaccinul împotriva cancerului de col uterin" cu Silgard (Gardasil în variant#259; american#259;).
Programul vizeaz#259; peste 110.000 de fete de 10-11 ani, din clasa a IV-a. (Cite#351;te aici!) Acest program ne dovede#351;te înc#259; o dat#259; la ce nivel ac#355;ioneaz#259; mafia farmaceutic#259; #351;i cât de departe pot merge unii oameni pentru bani.
Gardasil
În 2004, compania Merck (producatorul Gardasil) a retras de pe pia#355;#259; un alt medicament considerat "sigur": Vioxx. Netestat suficient, acesta s-a dovedit a avea efecte secundare excep#355;ional de grave (inclusiv infarct #351;i deces).
ANM (Agen#355;ia Na#355;ional#259; a Medicamentului) sus#355;ine c#259;: Firma Merck & Co retrage produsul VIOXX de pe piata dupa ce Comitetul Independent de Monitorizare a Sigurantei, responsabil pentru monitorizarea sigurantei unui studiu clinic efectuat cu VIOXX, a recomandat oprirea studiului respectiv din cauza riscului crescut pentru aparitia de evenimente cardiovasculare grave, incluzand infarctul miocardic si accidentul vascular cerebral, la pacientii studiului care au primit VIOXX in comparatie cu pacientii care au primit placebo, in mod particular la aceia care au utilizat medicamentul pentru perioade mai mari de 18 luni. Studiul a fost efectuat pe pacienti cu risc de a dezvolta polipi de colon recurenti. (Cite#351;te aici!)
Povestea începe cu compania HiFi DNA Tech, implicat#259; în fabricarea aparatelor de dedec#355;ie a HPV (Human Papilloma Virus), bazate pe analiza secven#355;elor de ADN. Timp de 20 de ani, HiFi DNA Tech a sus#355;inul c#259; testele pentru virusul Papilloma sunt, în acela#351;i timp, teste pentru cancerul de col uterin.
FDA (Food and Drug Administration) #351;i-a schimbat pozi#355;ia privind HPV #351;i cancerul de col uterin înc#259; din 2003, sus#355;inând c#259; HPV nu este asociat cu cancerul. Ulterior, #351;i HiFi DNA Tech #351;i-a schimbat pozi#355;ia, ajungând la concluzia c#259; testele lor nu sunt pentru a detecta cancerul cervical, ci DOAR pentru detectarea virusului Papilloma. În concluzie, FDA a sus#355;inut c#259; nu exist#259; nici o legatur#259; între cancer #351;i virus, deci aprobarea ulterioar#259; a vaccinului Gardasil se bazeaz#259; pe o enorm#259; eroare medical#259;.
FDA sus#355;ine în acest document c#259;: "Most infections (by HPV) are short-lived and not associated with cervical cancer", in recognition of the advances in medical science and technology since 1988. In other words, since 2003 the scientific staff of the FDA no longer considers HPV infection to be a high-risk disease when writing educational materials for the general public whereas the regulatory arm of the agency is still bound by the old classification scheme that had placed HPV test as a test to stratify risk for cervical cancer in regulating the industry".
Adic#259;: Majoritatea infec#355;iilor cu HPV #355;in pu#355;in #351;i nu sunt asociate cu cancerul, dup#259; cum atest#259; cercet#259;rile medicale #351;i tehnologice din 1988 pân#259; azi. Cu alte cuvinte, din 2003, oamenii de #351;tiin#355;#259; de la FDA nu mai consider#259; infec#355;iile cu HPV boli cu risc major când redacteaz#259; materiale educa#355;ionale pentru publicul larg.
Tot FDA sus#355;ine în acest articol c#259;: Most women who become infected with HPV are able to eradicate the virus and suffer no apparent long-term consequences to their health, adic#259;: Majoritatea femeilor infectate cu HPV sunt capabile de a eradica virusul #351;i nu sufer#259; de consecin#355;e pe termen lung, în ceea ce prive#351;te s#259;n#259;tatea.
FDA ne spune c#259; infec#355;iile cu HPV sunt controlate natural de organism, f#259;r#259; a fi nevoie de medicamente sau vaccinuri. Nu virusul Papillloma cauzeaz#259; cancer cervical, ci o lips#259; de s#259;n#259;tate continu#259; a pacientei, ce o face vulnerabil#259; la infec#355;ii persistente.
Afl#259;m c#259;: "Based on new scientific information published in the past 15 years, it is now generally agreed that identifying and typing HPV infection does not bear a direct relationship to stratification of the risk for cervical cancer . Most acute infections caused by HPV are self-limiting [1, 4-7]. ...Repeated sequential transient HPV infections, even when caused by "high-risk" HPVs, are characteristically not associated with high risk of developing squamous intraepithelial lesions, a precursor of cervical cancer.A woman found to be positive for the same strain (genotype) of HPV on repeated testing is highly likely suffering from a persistent HPV infection and is considered to be at high risk of developing precancerous intraepithelial lesions in the cervix . It is the persistent infection, not the virus, that determines the cancer risk".
Pe scurt: Pe baza noilor informa#355;ii #351;tiin#355;ifice publicate în ultimii 15 ani, s-a creat un acord general c#259; HPV nu cauzeaz#259; cancer de col uterin #351;i c#259; majoritatea infec#355;iilor cu acest virus se vindec#259; de la sine. Nu virusul cauzeaz#259; cancerul, ci starea organismului, care este sl#259;bit #351;i infectat permanent.
Vaccinul Gardasil prezint#259; numeroase efecte negative. Dac#259; vaccinul este distribuit unei femei care poart#259; HPV într-un stadiu de dezvoltare minor, este posibil s#259; fie activate #351;i s#259; cauzeze leziuni precanceroase. Cu alte cuvinte, vaccinul poate s#259; accelereze dezvoltarea unor leziuni precanceroase în organsimul femeii. FDA sus#355;ine c#259;, pentru siguran#355;#259;, vaccinul trebuie administrat doar femeilor virgine. Din documentele FDA, reiese c#259; exist#259; patru posibilit#259;#355;i cu privire la administrarea vaccinului:
- f#259;r#259; activitate sexual#259; #351;i f#259;r#259; administrarea vaccinul Gardasil - nu exist#259; riscul de a face cancer cervical
- f#259;r#259; activitate sexual#259; #351;i cu administrarea vaccinul Gardasil - nu exist#259; beneficii
- activitate sexual#259; #351;i f#259;r#259; administrarea vaccinul Gardasil - infec#355;ia virusului Papilloma se vindec#259; de la sine #351;i nu exist#259; riscul de cancer
- activitate sexual#259; #351;i cu administrarea vaccinul Gardasil - cre#351;terea posibilit#259;#355;ii de a face leziuni precanceroase cu 44,6% #351;i nu reduce riscul de apari#355;ie al cancerului
În concluzie, vaccinul Gardasil nu are nici un efect pozitiv!
Într-un document de la University of Louisville scrie c#259;: "No significant evidence of a vaccine therapeutic effect was observed in analyses restricted to women who received all doses of vaccine or those with evidence of single HPV infections at entry. We observed no evidence of vaccine effects when we stratified the analysis on selected study entry characteristics reflective of [various parameters]. Similarly, no evidence of vaccine effects was observed in analyses stratified by other study entry parameters thought to potentially influence clearance rates and efficacy of the vaccine, including time since sexual initiation, oral contraceptive use, cigarette smoking, and concomitant infection with C trachomatis or N gonorrhoeae".
Pe scurt, cercet#259;torii de la Universitate nu au observat nici un efect al vaccinului aspupra femeilor infestate cu HPV. Din acest motiv autorii au ajuns la concluzia c#259;: rates of viral clearance over a 12-month period are not influenced by vaccination, adic#259; rata de vindecare nu a depins de vaccin. A#351;adar, nu exist#259; nici un motiv care ne poate face s#259; credem c#259; vaccinul Gardasil are efecte benefice asupra s#259;n#259;t#259;#355;ii si c#259; trebuie distribuit po****#355;iei.
A#351;adar, ce putem face? Ministerul S#259;n#259;t#259;#355;ii publice a trimis un document cu r#259;spunsul la acuza#355;iile aduse de ProVita. De aici afl#259;m c#259; vaccinarea nu este obligatorie, deci putem sa o refuz#259;m. Trebuie s#259; ne opunem mafiei din medicina alopat#259; #351;i s#259; ne ap#259;ram drepturile!! Ne-a ajuns s#259; cump#259;r#259;m medicamente inutile sau d#259;un#259;toare, pompând bani în fundul unor magna#355;i!
Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, a anun#355;at recent c#259; va depune la Parchetul instan#355;ei supreme o plângere penal#259;.
Persoane din conducerea Ministerului S#259;n#259;t#259;#355;ii #351;i a Guvernului care au fost de acord cu vaccinarea fetelor împotriva cancerului de col uterin sunt acuzate de genocid. Senatorul a anun#355;at c#259; va sesiza #351;i Avocatul Poporului, deoarece se încalc#259; dou#259; drepturi prev#259;zute în Constitutie - cel la via#355;#259; #351;i cel la s#259;n#259;tate.
"Vaccinul este experimentat doar de câ#355;iva ani, în timp ce perioada de la infectarea cu HVP pân#259; la apari#355;ia cancerului este de zece ani. Dup#259; folosirea acestui vaccin în SUA s-au raportat 21 de decese #351;i circa 10.000 de efecte adverse, inclusiv pierderi de sarcin#259;", a afirmat Funar.
Potrivit acestuia, s-a constatat c#259; vaccinul are foarte multe efecte secundare, printre care sterilitate, pierderea temporar#259; a vederii, paralizii, epilepsie, atacuri de panic#259; #351;i tulbur#259;ri circulatorii, dureri articulare, ame#355;eli, erup#355;ii cutanate, c#259;derea p#259;rului, meningit#259; viral#259;, febr#259; sau gre#355;uri.
ÎIn SUA, produc#259;torul Cervarix a cerut înregistrarea vaccinului în 2007, dar s-a r#259;zgândit #351;i a cerut amânare pentru a colecta mai multe date despre efecte. În România, pentru vârsta feti#355;elor la care s-a decis administrarea vaccinului, nu exist#259; date #351;tiin#355;ifice care s#259; garanteze absen#355;a unor efecte secundare", a precizat senatorul PRM.
"S-a ajuns la aceast#259; achizi#355;ie pentru c#259; marile concerne farmaceutice acord#259; mari comisioane, iar Guvernul face jocul afaceri#351;tilor. Nimeni din Guvern nu s-a l#259;udat cu comisionul primit, dar care este înregistrat în contabilitatea firmelor produc#259;toare", a afirmat Gheorghe Funar.
Acesta a acuzat Ministerul S#259;n#259;t#259;#355;ii c#259; nu are dovezi de eficacitate #351;i siguran#355;#259; a tratamentului cu acest vaccin. "Guvernul a înc#259;lcat regula în cazul introducerii unui program na#355;ional de vaccinare din fonduri publice, care stabile#351;te c#259; se poate accepta acoperirea din bugetul de stat numai a produselor care #351;i-au dovedit în timp eficacitatea, lipsa de nocivitate #351;i avantajul economic fa#355;#259; de celelalte alternative terapeutice", a subliniat Funar.
GardasilASPECTE CE RIDIC#258; SEMNE DE ÎNTREBARE în leg#259;tur#259; cu utilizarea vaccinului Silgard sau Cervarix
#65533; Vaccinul este destinat prevenirii infec#355;iilor cu virusul Papiloma Uman (HPV), cu transmitere preponderent sexual#259;, #351;i nu împotriva cancerului de col uterin (nu exist#259; #351;i nu a existat niciodat#259; un vaccin îndreptat împotriva vreunui cancer, inclusiv de col uterin).
#65533; De-a lungul vie#355;ii, cca. 80% din po****#355;ia feminin#259; contacteaz#259; cel pu#355;in o dat#259; virusul HPV. Doar 10% dintre aceste infec#355;ii r#259;mân #351;i pot provoca modific#259;ri celulare (displazii) la nivelul colului uterin. Doar în 1-3% dintre cazuri evolu#355;ia va fi spre un cancer de col uterin într-o perioad#259; îndelungat#259; de timp, respectiv 12-15 ani de la data infec#355;iei persistente. Dar aceste modific#259;ri (displazii) de la nivelul colului uterin sunt, de obicei, detectabile #351;i tratabile. Şi f#259;r#259; vaccin, exist#259; statistic o protec#355;ie de peste 99%.
#65533; Statistic, avem cea mai mare inciden#355;#259; din Europa la cancerul de col uterin în ultimii 20 de ani, dup#259; cum afirm#259; Ministerul S#259;n#259;t#259;#355;ii. Ar fi fost necesar s#259; fim informa#355;i despre acest lucru pân#259; la iminen#355;a vaccin#259;rii copiilor. Trebuiau luate m#259;suri de preven#355;ie, cunoscându-se faptul c#259; acest cancer poate fi prevenit foarte u#351;or prin identificarea #351;i tratarea infec#355;iilor persistente care apar la nivelul colului uterin.
Depistarea infect#259;rii cu virusul Papiloma Uman (HPV) se f#259;cea în cadrul unui program de screening la nivelul po****#355;iei cu testul Babe#351;-Papanicolau. De ce acest test nu mai este f#259;cut gratuit de c#259;tre stat, pentru ca infec#355;ia s#259; fie identificat#259; la timp #351;i tratat#259;, dac#259; ea cre#351;te inciden#355;a acestui tip de cancer atât de însp#259;imânt#259;tor?
#65533; Nici m#259;car în aceste zile, când a început campania de vaccinare, nu se vorbe#351;te mai deloc despre m#259;surile de preven#355;ie #351;i de vindecare a leziunilor de col uterin #351;i a cancerului care deriv#259; din acestea. De aici putem în#355;elege c#259; Ministerul S#259;n#259;t#259;#355;ii, prin reprezentan#355;ii s#259;i, este mai curând interesat de vaccinarea feti#355;elor, decât de preven#355;ia #351;i tratarea din timp a cancerului de col uterin prin efectuarea periodic#259; a testului Babe#351;-Papanicolau.
Adic#259; prefer#259; s#259; cheltuiasc#259; câteva zeci de milioane de euro pentru a fi achizi#355;ionat vaccinul pentru fiecare feti#355;#259;, decât s#259; suporte câteva sute de mii pentru a se încuraja efectuarea testului Babe#351;-Papanicolau de c#259;tre fiecare femeie anual.
#65533; Virusul Papiloma Uman (HPV) are 100 de tulpini #351;i se presupune c#259; tulpinile 16 #351;i 18 sunt responsabile pentru aproximativ 70% dintre cancerele de col uterin. Întrucat cancerul cervical (de col uterin) se dezvolt#259; dup#259; ani de infec#355;ie cronic#259; cu virusul HPV, nu exist#259; o dovad#259; absolut#259; c#259; protec#355;ia împotriva acestor dou#259; tulpini va reduce num#259;rul de cazuri de cancer. De asemenea, este evident faptul c#259; virusul este doar un cofactor al#259;turi de rela#355;iile sexuale cu mai multi parteneri, fumatul, contraceptivele, stresul, sc#259;derea imunit#259;#355;ii, poluarea, etc., care constituie factori favorizan#355;i ai oric#259;rui cancer.
#65533; Infec#355;ia persistent#259; cu HPV #351;i nu virusul este cea care determin#259; riscul de cancer. Tratamentul împotriva virusului HPV d#259; rezultate foarte bune, este foarte simplu #351;i nu are efecte secundare (ajustarea aportului de acid folic #351;i licopen, vitamine, efectuarea de controale periodice, respectarea condi#355;iilor de igien#259; #351;i o nutri#355;ie corect#259;).
#65533; În România, exist#259; un medicament care vindec#259; leziunile de col uterin: CERVUGID. Este inventat de un medic român, profesor universitar, dar este prea pu#355;in mediatizat deoarece nu beneficiaz#259; de un marketing la nivelul marilor produc#259;tori mondiali #351;i, ca atare, pu#355;in recomandat de medicii ginecologi.
#65533; Toate studiile care au dovedit leg#259;tura dintre HPV #351;i cancerul de col uterin au fost sponsorizate de c#259;tre firmele produc#259;toare de vaccinuri. Nu exist#259; studii independente în acest sens. Cancerul de col uterin apare în 99% dintre cazuri la persoane cu o infec#355;ie persistent#259; cu HPV, dar nu este clar rolul virusului în declan#351;area cancerului.
#65533; Vaccinul Cervirax este îndreptat împotriva a 2 tulpini de HPV:16 #351;i 18, iar vaccinul Silgard se îndreapt#259; împotriva a 4 tulpini de HPV: 6,11,16 #351;i 18. Ap#259;rute în urm#259; cu doi ani în SUA #351;i Europa, ambele vaccinuri au fost vândute imediat pe scar#259; larg#259;, dat#259; fiind r#259;spândirea mare a HPV #351;i dorin#355;ei de prevenire.
#65533; Pân#259; în prezent, în SUA s-au raportat 27 de decese posibil asociate cu Gardasil #351;i alte aproape 11 000 de efecte adverse. Alte 2 decese s-au constatat în Germania #351;i Austria. În SUA, au fost înregistrate oficial peste 600 cazuri cu efecte grave, printre care o boal#259; neurologic#259; rar#259; (pe lâng#259; alte 9.400 cazuri efecte non-grave) #65533; statistici oficiale FDA (Food and Drug Administation). Faptul c#259; 94% dintre efectele adverse nu sunt grave nu este de natur#259; s#259;-i lini#351;teasc#259; pe p#259;rin#355;ii ai c#259;ror copii urmeaz#259; s#259; fie supu#351;i unui experiment cu un vaccin ce a creat deja suficiente victime.
#65533; Informa#355;iile provenite de la americani trebuie privite totu#351;i cu rezerv#259;, deoarece raport#259;rile se fac pe baz#259; de voluntariat. Este posibil ca efectele colaterale ale vaccinului s#259; fie mult mai ample decât statisticile la care are acces publicul.
#65533; 25% dintre toate reclama#355;iile legate de efectele adverse ale vaccinurilor practicate în SUA sunt la adresa Gardasilului.
#65533; La presiunea public#259;, FDA a tip#259;rit în publica#355;iile proprii statisticile despre efectele grave (inclusiv moartea), iar produc#259;torul Merk Sharp & Dohme a renun#355;at la orice ac#355;iune de a mai convinge guvernul american s#259; fac#259; obligatorie vaccinarea anti-cancer de col uterin.
#65533; Cele dou#259; vaccinuri utilizate au fost introduse pe pia#355;#259; acum doi ani #351;i jum#259;tate, dup#259; o testare clinic#259; care a durat cca 6,5 ani, timp insuficient pentru o testare complet#259; #351;i pentru a cunoa#351;te efectele pe termen lung. Efectiv, nu exist#259; studii despre siguran#355;a vaccinului #351;i nici despre genotoxicitate sau carcinogenitate. Potrivit New York Times, care citeaz#259; publica#355;ii de specialitate, efectele pe termen lung nu se cunosc suficient, vaccinul fiind licen#355;iat în SUA în regim rapid, datorit#259; impactului sperat.
#65533; Lumea #351;tiin#355;ific#259; ridic#259; semne de întrebare #351;i cu privire la durata perioadei de imunizare, necunoscându-se dac#259; va fi sau nu necesar#259; repetarea vaccinului peste o anumit#259; perioad#259;.
#65533; Guvernul a alocat sumele necesare prin rectificare bugetar#259;. În Ordinul 1612/2008, prin care se introduce HPV la 110.000 fete din clasa a IV-a, se precizeaz#259; urm#259;toarea NOTĂ: "Refuzul de a efectua vaccinarea se face prin declara#355;ie scris#259; a p#259;rin#355;ilor copilului, cu asumarea consecin#355;elor ce decurg din acesta."
Genul acesta de note nu este specificat la alte tipuri de vaccin obligatoriu. De ce ministerul, cel care are ini#355;iativa vaccin#259;rii, nu-#351;i asum#259; în scris r#259;spunderea pentru efectele adverse pe termen scurt #351;i lung ale vaccinului? De ce trebuie s#259; recurg#259; la astfel de tehnici de presiune psihologic#259; înc#259;lcând legile #355;#259;rii #351;i constitu#355;ia? Iar, dac#259; vrea s#259; ne asum#259;m în mod con#351;tient #351;i documentat semnarea sau nesemnarea unei declara#355;ii, de ce nu se îngrije#351;te de informarea corect#259; a p#259;rin#355;ilor asupra tuturor punctelor de vedere privind vaccinul?
#65533; Vaccinarea impus#259; de Ministerul S#259;n#259;t#259;#355;ii se face f#259;r#259; a verifica în prealabil dac#259; feti#355;ele nu sunt deja infectate (HPV se transmite #351;i de la mam#259; la copil, indiferent de tipul de na#351;tere). Vaccinarea celor care au deja infec#355;ia cre#351;te riscul de cancer cu 44% dup#259; cum se men#355;ioneaz#259; chiar în documentele de la FDA. Din p#259;cate, produc#259;torii vaccinurilor nu men#355;ioneaz#259; acest lucru în prospect, omisiune ce poate fi fatal#259;.
#65533; Atât produc#259;torii vaccinurilor cât #351;i cei care au decis utilizarea lor în Romania refuz#259; s#259;-#351;i exprime în scris responsabilitatea privind efectele secundare pe care le pot avea pe termen scurt sau pe termen lung. Nimeni nu poate sus#355;ine c#259;, odat#259; vaccinat, este eliminat riscul de cancer de col uterin, ci doar diminuat într-o oarecare m#259;sur#259;.
#65533; Nu se cunoa#351;te r#259;spunsul la întrebarea dac#259; vaccinul creeaz#259; probleme în raport cu alte tulpini. Este posibil ca procentul mare al persoanelor vaccinate la care s-au constatat efecte adverse s#259; fie cauzat de faptul c#259; se activeaz#259; anumite tulpini ale virusului, poten#355;ial cauzatoare de cancer, sau care sl#259;besc imunitatea natural#259; a organismului.
#65533; În Austria, Gardasil este interzis. În S.U.A. #351;i Canada, vaccinul este permis, dar nu obligatoriu, în unele state din Europa vaccinul este gratuit, dar la dispozi#355;ia cui îl cere. În Fran#355;a, reclama vaccinului a fost f#259;cut#259; de produc#259;tor, nu de guvernul francez #351;i nu mai apare la televiziune. Irlanda, care trebuia s#259;-l introduc#259; în septembrie, a renun#355;at la el.
În România, s-a instituit obligativitatea de a-l face. Nu cumva sunt înc#259;lcate drepturile omului în acest caz? (Conform Conven#355;iei Drepturilor Omului, "O interven#355;ie în domeniul s#259;n#259;t#259;#355;ii nu se poate efectua decât dup#259; ce persoana vizat#259; #351;i-a dat consim#355;#259;mântul liber #351;i în cuno#351;tin#355;#259; de cauz#259;").
#65533; Chiar dac#259; vaccinul a primit avizul celei mai importante institu#355;ii de avizare a medicamentelor, cea american#259; - Food and Drug Administration, agen#355;ie a Departamentului pentru S#259;n#259;tate al Statelor Unite - se scap#259; din vedere un lucru esen#355;ial: aceea#351;i agen#355;ie a avizat în urm#259; cu 8 ani un alt produs al companiei Merck, medicamentul Vioxx, care, în numai câ#355;iva ani, a fost scos de pe pia#355;a american#259;, dup#259; ce a omorât câteva zeci de mii de persoane #351;i a îmboln#259;vit de afec#355;iunii cardiace mult mai mul#355;i.
#65533; Merck Sharp & Dohme, primul produc#259;tor al vaccinului, a oprit cu peste un an #351;i jum#259;tate în urm#259; (februarie 2007) campania de lobby din SUA în urma protestelor p#259;rin#355;ilor, a grupurilor de advocacy #351;i a exper#355;ilor în s#259;n#259;tate public#259;.
#65533; Studiile clinice pot con#355;ine erori; una dintre cele mai importante este faptul c#259; s-a folosit placebo reactiv (o solu#355;ie cu adjuvantul care con#355;ine aluminiu) #351;i nu placebo neutru. Toate rezultatele referitoare la efectele adverse din studiile clinice ar putea fi denaturate. Adjuvantul cu aluminiu d#259; el însu#351;i reac#355;ii adverse. De remarcat este faptul c#259; la FDA nu exist#259; informa#355;ii despre concentra#355;ia de adjuvant folosit#259; în solu#355;ia considerat#259; ca fiind placebo.
#65533; Tot mai mul#355;i medici spun c#259; vaccinul nu trebuie s#259; fie obligatoriu: Journal of Law, Medicine & Ethics îi d#259; ca exemplu pe Gail Javitt de la Johns Hopkins#65533;s Berman Institute of Bioethics, Deena Berkowitz de la George Washington University School of Medicine #351;i pe Lawrence Gostin de la Georgetown University Law Center.
#65533; Pe forumurile de discu#355;ii din str#259;in#259;tate sunt sute de mesaje exprimând îngrijor#259;ri #351;i sunt redate cazuri concrete ale celor afecta#355;i de acest vaccin.
#65533; Absen#355;a studiilor pe termen lung ar putea fi o problem#259; real#259;; au mai existat cazuri de medicamente lansate prematur pe pia#355;#259; #351;i care au trebuit retrase din cauza efectelor secundare periculoade pe termen lung (ex. chiar produc#259;torul Cervarix, compania Glaxo Smith-Kline, f#259;cea în 2003 reclam#259; în Anglia la Solpadeina, care a fost ulterior retras#259; de pe pia#355;#259;).
#65533; Lista efectelor adverse prezentate în prospectul vaccinurilor este impresionant#259;:
Gardasil
Gre#355;uri, V#259;rs#259;turi, C#259;derea p#259;rului, Tulbur#259;ri de echilibru, Tulbur#259;ri de concentrare, Cefalee, Gastrite, Tulbur#259;ri senzitive, Hipotiroidism, Lipsa poftei de mâncare, Ame#355;eli, Condiloame, Tulbur#259;ri circulatorii, Tulbur#259;ri de vedere, Tulbur#259;ri de ciclu menstrual, Astenie, Migrene, Erup#355;ii cutanate, Dureri abdominale, Hipertensiune arterial#259;, Infec#355;ii, Tinnitus, Şoc anafilactic, Dureri musculare, Edem ale fe#355;ei (alergic), Balon#259;ri, Tahicardie, Dureri de spate, Reac#355;ii alergice, Modific#259;ri ale probelor hepatice, Convulsii, Adenopatie, Dureri pelviene, Amenoree, Acufene (zgomote în urechi), Fotofobie, Somnolen#355;#259;, Dureri articulare, Crize epileptice, Tulbur#259;ri de personalitate, Tuse, Tremur#259;turi, Lipotimii (le#351;in), Tulbur#259;ri de auz, Tulbur#259;ri de orientare, Paralizii, Tromboze, Crize de astm, Atacuri de panic#259;, Tulbur#259;ri de ritm cardiac, Diaree, Metroragii, Bufeuri, Mânc#259;rimi ale pielii, Tulbur#259;ri de degluti#355;ie, Depresii, Febr#259;.
Doar la un procent de 17% nu au ap#259;rut reac#355;ii adverse. Pân#259; acum, nu a existat nici un vaccin pe pia#355;#259; care s#259; manifeste atât de multe reac#355;ii adverse #351;i de o variabilitate atât de mare, putând fi afectate aproape toate aparatele #351;i sistemele organismului. Observati ca DECESELE nu sunt mentionate!
#65533; Nu se cunosc efectele asupra fertilit#259;#355;ii. În documenta#355;ia de la Food and Drug Administration (FDA), dat#259; de Merck Sharp & Dohme pentru Gardasil, se men#355;ioneaz#259; un studiu despre efectele asupra fertilit#259;#355;ii f#259;cut pe... ŞOARECI... #351;i doar pe un singur ciclu de fertilitate. Cum de s-a tras concluzia c#259; nu exist#259; efecte adverse asupra fertilit#259;#355;ii dac#259; virusul este specific uman? Gardasil a fost f#259;cut dup#259; tulpinile de papiloma uman.
Exist#259; #351;i alte tulpini care îmboln#259;vesc animalele, îns#259; nu sunt cele din vaccin. De ce nu ni se aduce la cuno#351;tin#355;#259; faptul c#259; în#351;i#351;i produc#259;torii au afirmat c#259; nu au verificat dac#259; vaccinul Gardasil poate conduce la apari#355;ia cancerului #351;i a sterilit#259;#355;ii?
Atitudinea naste altitudinea!