Sezatoarea canadiana (113)
Raspunsuri - Pagina 18
nelia spune:
Ange, sanatate lui Robert! Imi pare rau ca s-a imbolnavit chiar acum, cind avea petrecerea de ziua lui, dar sa se faca el sanatos, ca ii vei face dupa aceea. La mult ani, Robert!
Lisandru e bine, astazi a fost prima zi in care s-a dat jos din brate. Dar a devenit si mai mamos de cit era, nu suporta sa plec din raza lui de actiune, le impinge pe fete din brate, le trage de par, le musca, sa-l iau pe el. La inceput am crezut ca mi se pare, dar acum nu cred, pur si simplu foloseste tot ce stie ca sa le dea la o parte.
Am dus-o pe Tudora la gimnastica si eu cu Agata si cu Lisandru am fost in piata de la Atwater. Ori imi place, ori nu! M-a scapat Octav in piata astazi, ca el e ocupat cu scoala lui si am luat ce mi-a placut. Era frumos in piata, mirosea a ploaie si a toamna, toate produsele proaspete si cu apa pe ele, flori multe peste tot, am avut asa o senzatie de... prospetime. Asa ca, acum ma duc sa gatesc. Noi nu am mai mincat carne din septembrie, doar peste, numai la copii iau pui. Dar acum m-au pocnit poftele de ceva taranesc si bun, si nesanatos normal. Am luat cirnati si bacon afumat ca sa fac varza calita (cu mamaliguta), am luat carne tocata si verdeata ca sa fac chiftelute si rosii si castraveti pentru salata. Am luat si mere si frisca ca sa fac un tort cu mere (si am o reteta si cu crema de zahar ars peste blatul cu mere, dar nu stiu daca sa o fac pe aia sau nu, poate o maninc numai eu) si compot de caise ca sa am cu ce insiropa si ornat. Asta ca tot vorbirati despre idei de mincare... dar nu sfatuiesc pe nimeni sa faca ce am facut eu.
Ah, si Cge, si eu fac gogosile cu pricina si le mai fac si pe cele din aluat pripit, care sint cam la fel, doar ca sint mai mult oua si fara iaurt. O data pe luna avem seara de gogosi, vinerea sau simbata in special, si mincam pina plesnim, atit de bune sint! Cu zahar mult pe deasupra, bineinteles, ca sa fie serviciul complet! Daca ar fi dupa Tudora, ar minca in fiecare zi numai gogosi bestiale, cred ca e singurul aliment pe care il maninca fara mofturi, dupa fructe.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
Ktrinel spune:
LA MULTI ANI GABRIELE, MIHAELE, GABRIELI SI MIHAI !!
Ange, multa sanatate lui Robert si multa putere voua!
fetele bolnave , aud extrem de multa lume cu aceleasi simptome ...multa sanatate!
mikiion, bafta la examen!bafta la gradinita!
ce noroc ca exista Disney Channel pt zile urate ca astea...banuiesc ca ne va ajuta si la iarna..e o minune canalul asta.desenele sunt cele clasice cu Mickey, Winnie, etc...toate educative, calme, frumos colorate, fara publicitate si alte umpluturi, fara razboinici si alte fetze ascutite
cge, mi-ai dat o idee de dulce.
apropo de bucatarie, fetele care aveti masina de paine, vreau si eu niste retete: paine, cozonac ( Dana? )
si alt apropo, de imobiliare de data asta: tocmai am auzit azi ca majoritatea agentilor imobiliari si-au luat concediu pana in vara ..sursa : o consiliera in ipoteci de la o banca. deci o per sigur va fi liniste pe piata.
mikiion spune:
Of ce zi obositoare.....
Plus ca am facut prostia sa trec si prin centrele comerciale din centru si apoi pe la galerie d'anjou. A inceput nebunia de dinainte de sarbatori. Toata tevatura asta mi-a provocat o durere de cap....
La old navy au reduse la jumatate toate hainele de exterior( de stofa sau fas) adulti si pentru copii. Ciudat e ca si anul trecut pe vremea asta era aceeasi reducere, ca mi-am luat eu o haina de ziua mea.
Iar la Place Versailles au adus caprioarele. Asta daca nu aveti unde sa mai iesiti.
ktrinel m-ai starnit. Imi pun urgent ilico ca sa am si eu canalul ala.
Intrebare gogosi . In tigaie cat de mult ulei puneti?. Am incercat saptamana trecuta sa fac reteta mamei mele de gogosi cu mere. Nu am putut sa le prajesc pentru ca ea le face in ceaun. Eu logic ca n-am ceaun ca daca as avea ar trebui sa sparg cu ciocanul sticla sa fac o gaura( asta ca mi-am adus de fratele meu care vine la mine acum vreun an si imi cere un ceaun)Asa ca dupa doua incercari in cratite diferite am aruncat restul de aluat la gunoi, enervata. Pacat, ca reteta iesise bine. Poate daca aveam o friteuse mergea.
Deci la reteta asta trebuie tot asa mult ulei cat sa pluteasca? Sau merge mai putin?
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
mikiion spune:
lingurita de drojdie uscata (3 gr.)
1/4 cana de lapte caldut (50 ml.)
1/4 cana de zahar (4-5 linguri de zahar)
Un praf de sare
3 galbenuse
1/2 cana de smantana (8 linguri rase de smantana)
8 Linguri de unt (110 gr.)
3 1/2 cani de faina (500 gr.)
Vanilie
Coaja rasa de lamiie sau portocala
daca ai robot sau masina de paine se pun toate ingredientele inauntru si se framanta bine. se scoate din cuva si se pune la crescut in vas uns cu unt, la loc ferit de curent.
daca framantati cu mana: se topeste drojdia in apa calduta.
Intr-un castron mai marisor se pune faina la care se adauga zahar, sare, galbenusurile, smantana, vanilia si coaja de fructe impreuna cu drojdia inmuiata.
Se framinta un aluat potrivit de tare. La inceput va fi lipicios pe mana dar incet incet adaugati unt in timp ce framintati, pana ce aluatul se desprinde de pe mana si de pe castron. Cam 20-30 minute.
Daca e prea moale sau prea tare atunci adaugati un pic de lichid sau fain, foarte putin cite o lingurita o data) si mestecati pina revine la punctul in care nu se mai lipeste.
se lasa la crescut pana si-a dublat volumul.
apoi se taie aluatul in 4 bucati.
Se intinde o bucata de aluat cu palma incetisor pina se face un dreptunghi de lungimea tavii in care se va coace. Se umple cu umplutura dorita si se ruleaza.
Se unge tava cu unt si se aseaza cozonacul in ea. Se lasa la cald sa dospeasca. (30 minute)
De obicei cind cozonacul a crescut pina la marginea de sus a tavii …e bun de bagat la cuptor.
Inainte de a baga cozonacul la cuptor se bate un ou cu 1 lingura de lapt si se unge cozonacul, peste ou se presara zahar sau seminte de susan. Se coc la 180°C 30 - 35 minute.
O am de la o fata de la americance. Ele acolo au scris mai multe retete pentru masina. dar nu am incercat-o. Ce nu-mi place mie e ca oricum trebuie sa scoti aluatul sa-l pui in cuptor. mie mi-ar place o reteta sa-l las acolo si sa se coaca in masina.
De paine, eu fac chiar retetele din cartea masinii, dar am facut cateva incercari sa vad care din ele imi place.
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
Anda Panda spune:
mikiion, poti sa inlocuiesti ceaunul cu o cratita de fonta, marca creuzet... nu stiu cum. e frantuzeasca. oala e beton, da pretul inca ma face sa ma gindesc biiiiine daca o vreau. in jur de 2oo. am cautat ac oala pe net mai ieftina si nu am gasit decit la set, care costa citeva sute si mai bune. si eu mi-am luat teapa cu aragazul electric insa la urmatoarea casa sigur imi iau pe gaz, ca ma scoate din sarite. arata misto, dar e enervant pt cele care gatesc romaneste. eu data trecuta cind am facut gogosi am luat o tigaie normala dar mai inalta in care am pus ulei cam sa le cuprind pina la jumatate.
cge spune:
Mihaela, noi gogosile le facem in cratita in care punem ceva ulei.
La gogosile astea cu iaurt pun (ca eu fac din astea, Masrius face din celelalte) mai putin ulei.
A, si multumim ptr reteta de cozonac. Poate o incercam si noi.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Anda Panda spune:
mikiion a uitat sa adauge ca la masina de piine ingredientele se pun intr-o anumita ordine, de la lichide la solide si la sfirsit drojdia.
eu cind fac coca pizza (care nu creste asa mult precum cozonacul) o las sa creasca in cuva masinii.
Ktrinel spune:
buna Anda Panda!! ma bucur ca mai aud de tine...si de la tine...ce mai faceti, cum a fost in Ro??
Adaf7 spune:
Cu intirziere, La Multi Ani - Mihaela, Mihai, Gabriel, Gabriela!
Denisa,La Multi Ani sotului!
Sper sa nu gresesc, Denisa parca tu ai spus de cineva pt curatenie? Cum e? Imi poti da PM?
Trebuie sa-mi termin de scris performance review, si ma agit de o saptamina, ma tot sucesc si invirtesc. La voi la job, tot asa de important este?
ange spune:
seara buna
mihaela,la multi ani sanatosi si frumosi!
desi te urez cu intarziere,te rog sa primesti o floricica virtuala si un pupic sincer
multumim pt urari.Robert a fost trist de ziua lui.Am anulat petrecerea,ne-am petrecut sf.Mihail la spital,pe colidoare ,cu febra 40°.Daca ma credeti imi vine sa ma duc si sa ma tot duc invartindu-ma si sa nu ma m-ai intorc vreodata.
De miercurea trecuta traiesc un cosmar.Robert a fost foarte,foarte bolnav.Aproape o sapt. de febra exagerata.Am fost la 3 clinici,am vazut 3 medici,am schimbat 3 tratamente.COSMAR.De 12 ore febra a scazut.Imi rod unghiile si ma rog sa se fi terminat totul.Speram ca de data asta au nimerit diagnosticul si tratamentul.Are faringita streptococica.Acum speram ca Maia sa nu fi luat si ea.Astazi a fost tare blegutza,a stat cam toata ziua in pat dar dau totul pe oboseala din ultimele zile.Am carat-o cu noi prin spitale...
Cam asta-i.
Robert nu a avut nici macar chef sa-si desfaca cadourile primite de ziua lui
Zilele astea m-am tot gandit la mamicile cu copii adevarat bolnavi.Alea necazuri
va pup.
sanatate si sa aveti grija de copii.conteaza cel mai mult.
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."