Sezatoarea canadiana (113)
Raspunsuri - Pagina 14
maru spune:
nelia, imi pare rau sa aud de Lisandru...dar stiu eu ca nu te lasi pana nu afli ce si cum!
sanatate multa la puiut micut
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
try spune:
Denisa, la ce categorie de pret de bilet vrei sa mergi? Ca eu la 100$/biletul, nu merg. Too much for my pocket.
Dar parca si sa ma duc cu 22$ si sa nu vedem nimic pe ring, nici asta nu e treaba. Lasa-ma sa vorbesc acasa sa vedem daca si cum.
Denisam spune:
Try-sorry-am uitat sa zic ca biletele alea de 60 sau 65 sutn ok, si se vede bine si ca pretz- ca doua bilete pt 2 pers fac mai putin decat cat am dat eu pe unul pt madonna, sau tina turner:)
Nelia-sanatate!Or fi dintii sau o raceala mai ciudata?
Denisa cu Emma Andrea 2,9 ani si Mark Alex 1,3 ani
mamaana spune:
denisam noi am fost acum cativa ani la disney on ice si nu ne-a placut (cred ca tudor era deja prea mare pentru tipul de spectacol, avea cred ca vreo 7-8 ani...)
am stat undeva pe la mijloc din cate imi aduc aminte si s-a vazut bine
nelia multa sanatate lui lisandru off mititelul ce mai sufera
try spune:
M-am uitat mai bine la categoria de bilete, desi nu se specifica ce preturi sunt pe toate zonele colorate, dar la ala de 65$ mi-au cazut si mie ochii. E zona mov si aia e ok. Eu nu cred c-as veni ca mi-e tarsa, nu ma trage atza. Dar poate o vrea tati sa mearga cu pruncu'. Mai vedem.
Denisam spune:
Ai mai Andra-cum ti-e tarsa sa duci copilul la show dar la playground e ok? MA rog,zi-mi te rog pina luni-marti ca eu vreau sa iau bilete.
Gata mi-am facut norma,merg sa mai termin din treburi!
almo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carmen77 Fetelor, am nevoie de o informatie: luni imi ajunge soacra si am vrea sa ii facem o asigurare privata de sanatate pe perioada cat sta la noi. Cele care ati adus/aduceti parintii aici, la ce firma ii asigurati? O idee asupra costului? Multam anticipat. Simona, felicitari pt Radu! . Multumesc si ca mi-ati amintit de sf Mihail si Gavril, Matei al meu e Matei Gabriel , deci maine tre sa ii fac o prajitura. Strumfii mei Carmen si Matei Gabriel + Marc David |
Mama mea si-a facut tot timpul asigurare in Ro, la Banca Tiriac din cate imi aduc eu aminte. Ii face pe loc si costa mai putin de 50$ pe trei luni, in timp ce aici costa cel putin $1 pe zi. Ambele asigurari acopera cred acelasi lucru adica urgente.
Denisam spune:
Simona si ANA -HELP-stiu ca voi ati cumparat de la Zellers sau walmart sau winners- nu imi amintesc bine-sistem solar cu planetele de agatzat-fii-mea asta vrea de ziua ei ca o cheama Andreea si telescop ca are Dora-dar e prea mica cred, pe cand sistemul ala mai ales dc se agata d e tavan,tare ma tenteaza sa ii aiu-ma ajutatzi va rog, cu ceva link,poze,idei.
Multumesc!
Simonna spune:
Ziua'
Si-am vrut sa zic ca far' felicitari, ca m-ati mai felicitat o data acu' saptamina tot pt. asta... Da' sar'mina, la cit sint de obosita si stresata imi face bine sa am motive de-astea de bucurie :)
Rox,
dac'ai stii ce ma gindesc si ma razgindesc cu schimbatul scolii. Ca asaaaa ma tenteaza frumusetea aia de scoala... Am platit cei 200 de dolari de inscriere, asa ca sintem corecti, locul e al nostru. Sa vedem daca putem sa ne depasim latura comoda (pe care-o avem din belsug, ca sa zic asa!) si sa ne inhamam la transport. Ne-am pus si pe lista aia de covoiturabili :) poate-poate locuieste cineva pe-aici...
Sincer, eu nu mi-am batut capul cu al citelea a intrat, da' Michael, celalat baietel de la el din clasa care a intrat la B-bois, a fost cu ma-sa la Colegiu sa-si vada notele. Si secretara a lasat lista intratilor pe masa, sau asa ceva, drept pentru care Michael a apucat sa scaneze numele din capul listei si asa am aflat...
Asa ca zi-i tu lui Seba sa se duca la Charlemagne (zi-ne cind e inscrierea ca poate mai venim o data :)) si vedeti voi la toamna la care scoala merge!
CGE,
am avut si noi un model de-asta, da' era cu citiva ani mai mare ca Radu, se uita copilul ca la soare la Leon... Intre timp i-a trecut, ca diferenta de virsta si-a spus cuvintul si, cu timpul, lui LEon a inceput sa i se rupa de Radu :)) Da' V. si R. sint suficient de aproape ca virsta ca sa nu faca de-astea, asa ca-i si vad in 10 ani zicind ca-s unul la altul si de fapt ei sint la discoteca :))
Ktrinel,
eu cred sincer ca intra si daca era in scoala publica.
In cazul lui, specific, scoala privata i-a prins bine pentru ca l-a disciplinat si l-a ordonat... Si l-a obligat sa invete, ca asa era modelul. A si crescut, dar se cunostea pe el ca era "encadré", ca sa zic asa.
Acum, in sc. publica, e mai putin "incadrat", dar are f. mult fun (asa ca s-a "dez-incadrat" cit ai zice peste!). Eu habar n-am ce invata el la scoala (la cea privata stiam si ce respira) dar mai fac eu teme cu el pe-acasa, dupa caietele pe care, daca tot le-am platit la sc. privata, macar sa le folosim!
Pe de alta parte, in rarele ocazii in care binevoieste sa ne impartaseasca din experienta recenta de scolar, incepe prin a spune: "ei (colegii, adica) invata cutare lucru, da' eu stiu deja de la scoala cealalta".
Concluzia: invatau mai multe, dar erau avansati peste programa scolara a Quebecului, ceea ce la un examen din Quebec nu cred ca l-a ajutat intr-un fel decisiv. L-a ajutat felul ordonat in care a fost obligat sa isi faca lectiile si sa invete, ca a reusit sa se concentreze si sa scoata o atare performanta din el, ca eu n-as fi visat never-ever :))
De adaugat ca un alt copil care a fost in gradinita super-fancy (de-aia cu pregatit de soala si alte fonfleuri) + scoala privata inca din maternelle n-a intrat la acelasi examen.
Concluzia numarul doi: scoala privata nu-i o garantie ca copilul e mai bun decit unul care vine din scoala publica.
Iar eu, ceea ce dovedeste ca sint constanta in gindire :)), dupa experienta cu sc. privata, revin la ceea ce afirmam pe-aici acu' citiva ani:
In anii mici, primaire, adica, scoala privata nu este o necesitate. Daca e banul si gasesti O SCOALA SUBVENTIONATA, go for it. (scriu cu majuscule ca mie nu mi-a spus nimeni ca exista scoli subventionate si-am dat la Ch.Perrault Laval 6 mii de dolari pe ceva care la Ch. Perrault Pierrefond sau B-bois costa 3 mii!!!) Daca nu, un copil destept "va faire ton affaire" oricum.
De ce cred ca e bine de evitat secondaire public, in episodul urmator, ca v-ajunge pe azi! :))
Denisam,
ce ma enerveaza, ca l-am vazut in raft de f. curind. si nu-mi aduc aminte in ce magazin. Ma si vad holbindu-ma la el si zicindu-i lu' Colegu' ca e fain... Acu', tre' sa fi fost Walmart sau Winners, ca pe-acolo imi fac eu cumparaturile.
Nelia,
Radu a avut o chestie similara in Ro, putin cunoscuta de dr. de acolo daca am inteles eu bine, se chema "febra de trei zile". Temperatura degeaba fo' 3 zile si pe urma s-a umplut de niste bubite rosii, da' cind zic bubite zic ca trebuia sa te uiti la ele cu lupa, asa erau de non-evidente, copilul parea pur si simplu inrosit. Nasa lui, pediatra in acelasi timp, a zis sa stam cuminti ca n-avem ce sa-i facem, trece.
Iara "habauc"... e o istorie lunga in spate, toti copiii din neamu' lu' Zaharescu sint asa! :) Il mai tii minte pe R. sarind de pe masa pe masa la intilnirea de pe Mont Royal??? :)) No, eu de la copilul ala zbintuit la asta de intra ca tocilarii in primii x la examene nu reusesc sa fac tranzitia :))))) Sint tare mindra, da' tot nu pricep cum a facut! :))
Andreea (Dragaica) uite-aici idee de gatit: ma duc sa pun o lasagna congelata in cuptor, c-am scris pe forum in loc sa bucatesc! :))
Pupici,
un weekend placut tuturor!
Simonna
nelia spune:
Simonna, si nu numai ca a sarit de masa aia de 'nspe mii de ori, dar avea si un bat pe care il vijiia sau il calarea. Dar eu il vad intrind oriunde si da, cred ca ar fi intrat si daca era la scoala publica. Se vede dupa privire ca e inteligent.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU