Endometrioza ne-a unit in lupta pentru BEBE cap39

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns romanitza spune:

Ioana - grea decizie... dar cred ca trebuie sa fii calma si optimista in primul rand. Consider ca asta e cheia succesului. Oare nu exista pastile si pt asta??? Mie imi trebuie ceva sa nu ma mai gandesc tot timpul numai la asta... sunt constienta ca am o problema, incerc sa ma iau cu unele si altele, dar tot nu reusesc sa imi scot gandurile din cap...
De exemplu, aseara am fost la gym si instructorul ne zicea ce si cum sa facem, la final ne spunea sa ne relaxam toti muschii, sa ne eliberam mintea de ganduri, etc... eu ma gandeam tot la ale mele, ma gandeam cate luni mai sunt pana am programarea la doctor, ce retete sa mai gatesc, cand sa ma duc la acupunctura...

Clar ca mie imi trebuie niste pastile sa fiu calma si sa nu ma mai gandesc la nimic pentru o perioada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Lucialu nu stiu cata experienta are dr. Codreanu, chiar daca e mana dreapta a dr. Dracea si sunt in ceata acum. Daca nu incep acum, in decembrie nu prea mai vine nimeni la Giulesti, asa ca raman inhibata pina in ianuarie Sincer nu stiu ce sa fac!! Cu dieta am inceput sa mananc deja carnita fiarta in 5 arome, reteta sotului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romanitza spune:

Nu stiu ce sa iti zic, Ioana. Poate fetele care deja au facut FIV pot sa te ajute. Cere referinte si crede in sansa ta! Asta e cel mai important. Eu sunt intr-un fel linistita, pentru ca am dus munca de cercetare, dar in final am reusit sa gasesc un doctor care este foarte bun in specialitatea asta si care are rezultate f bune. Problema acum este perioada de asteptare... mereu am fost in asteptare (7 luni pentru laparoscopie), inca 5 luni pentru prima programare la doctorul specialist.
Eu deja am clar in minte ce urmeaza: daca nu reusesc natural pana in martie, fac o inseminare cu injectabile (anul trecut am facut 3 inseminari, dar toate cu Clomid)... Si daca nici asa nu reusesc, trec la FIV in urmatoarele luni.

Bafta multa inca o data si gandeste pozitiv, ca ai sa reusesti!

Luci - deci trebuie sa apelam la serviciile secrete... sa scoatem retetele de la svaboaice!!! O sa ma gandesc eu cum punem mana pe retetele alea faimoase...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Eh trebuie sa reusim sa ne detasam cumva...distiplina e cuvantul cheie.Da Romanitza, ne facem spioance furacioaseaaa hackere de bucatarie
Ioana pai...cam pana cand tre sa te hotarasti?Nu stiu,vorbeste si cu sotul.In final voi trebuie sa hotarati.Daca mai ai timp...incearca sa te iei cu altele 2-3 zile macar,sa te detasesi(sa nu ma injuri! ).Stii cum se spune:noaptea e un sfetnic bun.Tu fa-i o extensie la zicala asta.
Daca va spun eu unde imi vin mie cele mai bune idei...asa mi-am amintit unde am ascuns niste banuti(cand eram fata nu ca acum as fii mai lucidasau nu mai am obiceiul sa pun lucrurile bine!dar am sos care stie ce comoara ametita are si imi repta chestiile importante de trei ori )...la toileta fix pe tron!Si sa nu va spui cat i-am cautat si de cate ori am dat biblioteca jos ininte sa ma strafulgere ideea buna.

www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Romanitza multumesc iubita!
Lucialu nu am prea mult timp de gandire, sambata voi fi in z21 si ar trebui sa incep inhibarea. Sotul zice ca eu sunt sefa, daca zic stop acum el face ca mine. Asa ca maine voi lua o decizie....sper buna! Multumesc de sfaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Ioana asculta-ti in final si instinctul ori inima,dar trebuie sa fii linistita si cu o doza de sange rece.Bafta la luat decizia corecta!
Legat de intrebarea cu imunitatea:prea puternica ori aberanta...personal tind sa crez ca e ultima varianta.Poate aparent aberant,ca nu se cunosc cauzele care determina acest comportament aberant asa cum de ex stim in cazul anticorpilor anti Rh ca se datoresc incompatibilitatii de Rh dintre fat si mama(mama fiind neaparat cu Rh negativ).Poate multe dintre noi nu racesc usor,dar eu stiu sigur ca in copilarie am fost bolnavicioasa.Este bine de verificat si tot ce tine de reuma,analizele pt ea-artrita,poliartrita pe langa cele enumerate anterior.
Asa ca eu cred ca este bine sa folosim imunostimulatoare atat timp cat nu interfereaza cu fertilitatea,pt ca bioflavonoidele cam asta fac,mai ales pt ca sunt imp in buna circulatie a sangelui.
Eu ma retrag.NB!
KISSES

www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Lucic noapte buna iubita! Voi dormi stramb si voi judeca drept, poate va veni si inspiratia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

salutare , tot mai citesc cate una in care ma identific cu cate un a din voi si eu am fost foarte bolnavicioasa cand eram mica si una peste alta mai am si rh negativ....eu am mai fost operata cand eram mica de hemangiom tubercos, a mai avut cineva astfel de antecedente? cine stie si endometrioza asta pe unde isi are legaturile in antecedentele noastre medicale pe care le-am privit pasiv pana acum ....aaa si inca ceva dieta pt endometrioza o gasesc la naturiste si homeopate? merci va pupic si merci de info

didi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

Buna fetele,
Sunt si eu posesoarea a 2 leziuni de endometrioza, operatia facuta pe 22 octomb. cu dr Tutunaru.
Nu prea stiu mai nimic de endom., trebuie tinut un regim tot timpul, va rog sa-mi da-ti mai multe sfaturi.
Dr Tutu mi-a dat sa fac diphereline 3 injectii cate 1 pe luna.
A putut careva sa ia compensat diphereline?
Am fost si m-am intersat la CAS si se da compensat 50% .
Cei de la CAS m-au trimis la maternitate la dr. care se ocupa pt aprobarea injectiilor si mi-a spus ca tre. facut un referat tip de dr care ma opertat si reteta tip dupa care se va intruni o comisie si sper si aprobarea. A-ti putut obtine acest referta de la dr?
Va multumesc si va doresc sanatate si succes.

sper viitoare mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Didi,treaba cu Rh nu are legatura cu endo.Am amintit-o pt ca mie asa mi s-au revelat chestiile cu anticorpii anti blabla in bolile autoimune.Rh negativ la mama inseamna ca trebuie sa faca vaccin preventiv in saptamana 28 cred(scrisesem undeva)si inca unul imediat dupa ce a nascut-72 ore daca se dovedeste ca BB are Rh pozitiv(in cazul in care tatal are Rh pozitiv-mama negativ).Vaccinul se numeste Roghamm.Asta pt ca sa fie BB bine dar si mami sa poata sa mai aive o noua sarcina OK dupa primul BB.Si sa poata alapta.Deci se rezolva treaba asta(faci dozari lunar pana cand poti sa te vaccinezi).Poate candva...am tras o raceala zdravana sau egal ce si ne-a prins cu imunitatea varza,poate am fost sufleteste deprimate si de aici a inceput circul cu endometrioza.A fost probabil un moment in care anticorpii nostrii(aia normali)nu au facut ce fac la majoritatea femeilor cand menstra o ia in sus pe trompe.Nu mai stiu,dar vreo 90 si ceva la suta dintre femei au flux retrograd-adica suie menstra nu iese toata afara,insa anticorpii papa celulele endometriale care se gasesc in locuri nepotrivite.Probabil ca ceva (cum am scris),o imunitate scazuta candva ori o dereglare hormonala a facut ca acesti anticorpi pe care toata lumea ii are sa nu-si mai faca treaba si am ramas cu celule endometriale in burtica.Iar apoi s-a declansat nebunia.Adica ne-am lovit de disfunctia imunitara grava si de cea hormonala,care a dus la endometrioza.
Gabriela bine ai venit printre noi!Si iti doresc sa treci cat mai repede de incercari si sa ramai gravi!!!(dupa dipherelyn sunt fete care au ramas repede si natural )
Legat de regim,uitasem sa spun...il gasiti pe prima pagina la endo-resolved.com.Acolo aflati mai multe despre endo.Din pacate este in lb engleza.Daca aveti nevoie de ajutor,spuneti.In principiu carnita nu prea avem voie decat slaba,grasimile sunt scoase.Faina a explicat Romanitza mai sus ce si cum pt paine.Soia nup.Cam tot ce se considera estrogenic.Oute mai putine sau inlocuite cu cele de prepelita.Ciocolata si dulciuri in genere nu avem voie.La capitolul fibre-legume multe si cereale tot la fel ca faina rezultata din ele.Ideea e sa nu mancam estrogenic,cancerigen-a se vedea carnita +grasimile(prajelile)si mai ales de evitat hrana plina cu conservanti,E-uri,toxica-de preferat sa mancam bio ori organic.Cafeaua nu e permisa(dar putem sa o inlocuim cu ceaiurile bune pt noi ori cu cicoarea,eu mai atentez la o cafa mica si buna in oras,cu lapte )Aaaa si sucurile din comert clar pica din ecuatie.Eu beau freshuri ori limonada.Incercati sa consumati lichide multe-ceaiuri ori apa.Branzeturile cu frana multa avem voie in special iaurtul viu.La naturiste este trecut regimul lui Amely(Gudinde este fata care a pus link)In loc de zahar folosim zahar brun sau fructoza.
Va pup.

www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput