Cum redenumesc mai multe fisiere?

Cum redenumesc mai multe fisiere? | Autor: A_Iulia

Link direct la acest mesaj

Problema o am din cauza aparatului foto.

De fiecare data cand descarc pozele in laptop, imi reia numaratoarea la pozele nou facute de la zero (aparatul vechi nu facea asa, dar cel de acum asa face si nu i-am gasit nici o setare sa modific asta). Daca incerc sa le descarc in acelasi loc, nu pot, avand aceleasi nume (Picture 001, etc)

Poate exista o comanda prin care sa poti redenumi mai multe fisiere, fara sa trebuiasca sa iei unul cate unul si sa-i modifici numele? Le-as descarca eu in alt loc, le-as modifica numele, apoi le-as aduce acolo unde trebuie...dar sa nu trebuiasca sa fac asta poza cu poza.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Le selectezi pe toate, click de dreapta, rename, le redenumesti si apoi ti le face pe toate cu numele respectiv si le numeroteaza. De ex. daca le spui august2008 o sa ai august2008.01 jpg, ....02jpg, pana la cate poze ai.

La mine e distractiv pentru ca desi am setare sa le numesc pe toate inca dinainte de a le descarca, de la o descarcare la alta mai uit sa schimb, iar setarea ramane pe pozitii, asa ca am poze cu fi-mea in parc care se numesc botezdegemeloshi. De fapt asa am descoperit ca le pot schimba numele in masa.

Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

A mers! Multumesc frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Uite-te daca nu ai setare sa le denumesti inainte sa le descarci .

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia
Le-as descarca eu in alt loc, le-as modifica numele, apoi le-as aduce acolo unde trebuie...dar sa nu trebuiasca sa fac asta poza cu poza.

Inainte de a descarca, redenumeste folderul unde ai deja poze in comp, de ex cu datele cand au fost facute pozele, de exemplu 03.11-30.11.2008. Asa ai sa stii peste timp cand le-ai facut. iar cand descarci in comp va crea un nou My Picture unde se duc Pict001 etc. Eu asa procedez cand salvez pe hard extern, ca orice salvez tot My Picture este.

www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">Monica

I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Monica, pai pana acum asa am facut, cum ai spus tu, insa din cand in cand fac o selectie si le duc la printat - si trebuie sa le duc pe un CD la gramada, nu pe foldere. Acolo-i baiul , ca se amesteca.

Dar m-a lamurit Androix.

Deianira, nu cred ca are aparatul meu foto setarea asta, ca l-am raspucit pe toate partile. Incepe de la zero mereu cu "Picture" in fata.

Mergi la inceput