minimartieni chimici

http://www.jurnalul.ro/articole/137830/minimartieni-chimici
Am tot citit despre copii care sunt "suplimentati" cu bunatati de genul vitaminutelor,calciuletului etc.Articolul de mai sus arata compozitia chimica a minunatelor suplimente luate de acesti copii.
Poate ,inainte de a apela la asa ceva,mamicile se vor gandi de doua ori si vor face analize sau vor citi cu atentie prospectele.
Raspunsuri

loryi1974 spune:
Si aromele "naturale" de lamaie ,coacaze etc de la uleiul de peste pot avea aceeasi provenienta.Iar capsulele contin gelatina.

dulcetica spune:
In general medicamentele sint obtinute pe cale chimica.Teoretic nu ar trebui sa mire acest lucru!Faptul ca fac uneori mai mult rau,asa cum precizeaza articolul,banui ca-i discutabil.
Eu tocmai am terminat sa-i dau ursuleti cu echinaceae si am cautat pe google ce au in compozitie,deoarece pe ambalaj nu era trecut in detaliu.Acelasi lucru l-am gasit si pe net.Compozitie / tableta: Echinaceae purpurea 30 mg.Trebuie sa deduc deci ca e 100% natural ,desi scrie ca e cu agrise negre si bineinteles ca-s dulci.
Un alt articol care-ti ridica parul in cap este asta din stinga paginii de pe DC, cu 93% din copiii prescolari din Romania au carente alimentare de calciu si vitamina D.Indicatia e clara:dati-le danonino.Sincer,cu un asemenea procentaj eu cred ca ministerul sanatatii ar trebui sa distribuie calciu si D3 la copii.Cumva ei n-au aflat?

loryi1974 spune:
http://www.andyfarm.ro/produs.php?id=551
Alta minune plina de vitamine si minerale si altele....
Ca sa vezi,la cat calciulet si ursuleti si martieni se baga in copii,tot aia neindopati cu aceste bunatati sunt in restul de 7%

anya spune:
Acum ceva timp am intrebat pediatra daca sa dau copilului "brontisori", "martieni" si alte asemenea.
Mi-a zis ca daca vreau, pot sa-i dau in loc de bomboane, ca alt efect nu au. A avut un caz de copilas care a mancat toata cutia de martieni deodata (a gasit-o si a mancat toate "bomboanele"). Mamica, disperata, a sunat-o. S-a uitat doctorita exact pe prospect si s-au pregatit de hipervitaminoza cu...ce continea. Ei bine, n-a avut copilul nimic. Asa ca ori cu ele, ori fara...

mychydutza spune:
eu consider ca e o tampenie sa dai copilului asa ceva. doar daca tii mortzish sa indopi copilu inca de acu cu chimicale.............
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!

A_Iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Acum ceva timp am intrebat pediatra daca sa dau copilului "brontisori", "martieni" si alte asemenea. Mi-a zis ca daca vreau, pot sa-i dau in loc de bomboane, ca alt efect nu au. A avut un caz de copilas care a mancat toata cutia de martieni deodata (a gasit-o si a mancat toate "bomboanele"). Mamica, disperata, a sunat-o. S-a uitat doctorita exact pe prospect si s-au pregatit de hipervitaminoza cu...ce continea. Ei bine, n-a avut copilul nimic. Asa ca ori cu ele, ori fara... ![]() Anya |
Nu e chiar asa. Intr-adevar, producatorii de suplimente alimentare nu au nevoie de certificari speciale ale institutiilor statului (Ministerul Sanatatii, etc) care sa ateste calitatea produselor si a procedeelor de fabricatie, totusi producatorul la care ne referim are GMP (Good Manufacturing Practice)- o certificare necesara producatorilor de medicamente - deci produsul contine exact ce scrie pe eticheta.
Ca mamica (copilul) respectiv a avut noroc si nu s-a manifestat nici un semn de hipervitaminoza, asta este altceva.
Imi pare rau ca medicul respectiv a putut sa-ti recomande sa-i dai copilului tau o cantitate nelimitata (ca bomboanele), doar datorita unei experiente fericite.

ang3lt0uch spune:
Uite, eu ii dau adrianei CAVIT junior, dar nu ii dau ptr ca ma gandesc ca ii tre vitamie, ci pur si simplu ptr ca deja amd e ales intre ciocolata si aceste tablete care totusi contin si vitamine. Insa daor una pe zi ..... deci i le dau pe post de bombonele, dar limitat...
Tre sa mentionez ca s-au gasit diversi bunici care sa o invete ce e aia ciocolata, si ce forme are (la kinder ma refer) iar CAVIT seamana oarecum, ea crede ca-s dalea...
Insa uit des sa cumpar CAVIT, nu ii dau constant...decat daca nu se mai poate si cere bobo bobo prin vre-un magazin...
Nu ii dau danonino insa In capu' meu ala chiar ca e plin de chestii artificiale ...
Si cu toata inconsistenta mea in a-i da vitamine sau calciu (care dupa 1 an nu i-am dat deloc ), dandu-i daor Vigantol, cand i-am facut analizele i-au iesit f bine, deci suntem in aia 7% se pare...
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic

speed spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dulcetica Un alt articol care-ti ridica parul in cap este asta din stinga paginii de pe DC, cu 93% din copiii prescolari din Romania au carente alimentare de calciu si vitamina D.Indicatia e clara:dati-le danonino. |
articolul ala m-a lasat si pe mine masca.

loryi1974 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui speed
articolul ala m-a lasat si pe mine masca. |
De-aia o invat de mica pe fiica-mea sa nu creada tot ce aude in reclame.Este un articol publicitar.Si chiar daca este asa,nimeni nu te pune pe tine ca parinte sa-i cumperi Danonino,poti sa-i dai iaurt simplu(eu ma feresc de tot ce are adaugat pe eticheta "imbogatit" fie ca e vorba de calciu,fier sau omega 3),smantana,lapte cu 3% grasime,unt,branza,urda,cas,sana,lapte batut,cascaval etc.
A fost o vreme cand copilul meu,vazand o reclama,adauga imediat "vreau si eu".Intre timp,a renuntat la a cere ,noi invatand-o sa inteleaga ce-i aia o reclama.
Eu ii dau ciocolata simpla cu un continut mare de unt de cacao .Portia este de doua patratele in ziua in care mananca asa ceva.S-a invatat si cu asta.Alternam deserturile in saptamana:fructe,prajituri de casa/placinte,ciocolata(vara includeam si inghetata),uneori bomboane sau prajituri din cofetarii.