***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (83)***

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

dioxinuIn desele noastre episoade de diaree am tot intrebat si am tot fost cu a mica la Dr. si cel putin la noi in Craiova am descoperit ca circula o enteroviroza cauzata parca de un virus rotavirus sau ceva de genu, si ca la multi copii dau diaree rea, si cate 20 pe zi, toate cu sange. Plus varsaturi. Adriana a avut de ori toamna asta, dar nu a fost asa urata, facea de 3-4 ori si nu a vomitat decat o data.Dar ea nu manaca nimic, decat sticksuri cu apa. Du-te la urgente sa vezi ca iti zic aia...Ei stiu mai bine daca e vreo epidemie sau ceva...

BettyR Credeam ca noi scapsem de episoadele de plans afara, dar m-am inselat. Ieri la leagane fie-mea a vazut cum copii mai mari de urca pe scarita de la tobogan...Eu o lasam pe toboganul mai mic dar o puneam eu de la jumate ca are 2 curbe si daca o las de sus se rastoarna in el ca nu stie sa stea... Si am mintit-o eu ieri de 2-3 ori pana a inceput sa fuga rpd sa se urce pe scarita...si macar de ar fi scara de daomne ajuta ca sunt daor niste tevi de metal prin care poate scapa oricand jos... Normal ca tot lunad-o de pe scara pana la urma si-a revenit la 'bunele ' obiceiuri... m-a impins s-o las jos din brate, a inceput sa urle si s-s culcat pe spate in nisip plangad de mama focului...normal ca toti se uitau la noi...eu nu am ce sa-i fac, in nici un caz sa o cert, mai rau ar face. I-am cautat prin geanta suzeta , i-0am dat-o ca sa ma lase sa o iau in brate, si i-am explicat ca nu mai venim acolo ptr ca e prea mica inca sa inteleaga ca nu e voie in unele locuri. Nu a inteles nimic, sunt convinsa, dar nu o mai duc niciunde unde ar trebui sa-i spun nu-i voie la ceva cand e vb de joaca...

Cand tre sa o bag in casa si nu vrea, o mint cu ceva..ii spun uite sus ne uitam la baby einstein..sau ca e oraselu lenes la tv..sau ca vine tati ne duce la Alexandru..la ada..la mama vio...persoane care ei ii fac placere. Daca am apucat sa ii zic ca mergem undeva, cand vine tas-o o ducem undeva caci eu am impresia ca tine minte, ca de fiecare data cum il vede ii repeta ce am zis eu ca va face el...

Revin, ca nu am citit...

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)

Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Sorina, nici Rotavirusul nici Norovirusul nu au in "caietul program" sangerari asociate cu scaunul... nu e normal. sangerarea are alta cauza... si am vazut ceva Rota si Noro la viata mea...

EDIT : Sorina, nu licitezi? ca am pus ala acolo. te duci acolo si zici ca vrei covorul de baie si dai atat pe el. il gasesti in albumul foto din bazar de pe webshots, poza 421.

oana deSOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.

www.helpsonia.com
povestea Soniei

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Fetelor , daca ma uit pe geam vad multi, multi pomi... si cad frunzele intr-o veselie... si miroase a iarna... ma duc sa scot sania !

Ieri am mers la vaccinat anti-gripal. nimic neobisnuit. si Al a incaltat-o pe Sonia. si mergeam cu ea si mi se parea ca schioapata, ca mege prost, da am zis ca ii e somn. si cand ajungem la dr si o urc pe pat, ce sa vezi? adidasii erau pusi invers taica-su asta e criminal de picioare...

ella, hai sa-ti spun ce am eu :

Baby Noah
Mozart
Bach
Dolittle
Beethoven
DaVinci
Santa
McDonald
Neptune
Shakespeare
Worlds Animals
Neighbourhood Animals
Numbers Nursery

trimit acum ca mai studiez problema si daca mai e ceva adaug, da mi-e sa nu stearga S ce-am scris pana acum

oana deSOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.

www.helpsonia.com
povestea Soniei

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Doxinu
Sa ne scrii cand vii de la doctor! Initial m-am gandit ca e de la tine, daca tu ai rana, cand suge el...

Madaiulia
Multumesc! Am citit si eu ca merge cu ceaiul, Mica parca a aplicat cu succes metoda. Din pacate Elias nu serveste biberon nici taiat, asa cum nu vrea nici suzeta. Ceai n-a vrut in viata lui (am vreo 3 cutii de Hipp , am incercat si cu ceai normal mai ales cand a fost racit, naaaaaaah), nici suc de fructe. Doar apa. Am incercat sa-i dau cu cana, dar mi-a tras una de a trebuit sa schimb patul in mijlocul noptii. Am incercat cu stical de apa cu dop sport, s-a pus pe un urlat de s-a trezit, el care nu se trezeste niciodata noaptea, doarme de seara pana dimineata (ma rog, cu supt in somn...si faptul ca seara incepe la 12 noapte..)

Betty
Eu ma feresc sa dau sfaturi, ca n-am experienta , dar recunosc ca lecturez diferiti psihologi de copii si aplic ceea ce mi se pare pertinent. Sau fac experimente...

Tu citesti in limba engleza? Eu folosesc Tanya Byron (avea si o emisiune la BBC, aia initiala cu nanny, atat ca ea e psiholog, nu nanny, pe urma au inceput sa copieze formatul si au aparut mai multe Supernanny) si Elizabeth Pantley - The no-cry discipline solution. Asta din urma scrie foare simplu si la obiect, direct pe tipuri de probleme. Daca vrei iti copiez ceva la capitolul "tantrums", care e o chestie foarte normala, E. practica regulat , trebuie doar sa fii in control. Eu am inceput cu time-out de vreo cateva zile, ca aplicasem o chestie de la ea care a functionat si am zis sa mai incerc.

Cealalta chestie, cred ca tu ziceai la fel, era ca Elias vine la mine la bucatarie si mi se agata de un picior, trebuie sa-l iau in brate, nu faceam nimic. Am incercat sa bucataresc DUPA ce am facut o activitate cu el. Si in general atunci se joaca singur. Daca a venit, m-am aplecat intotdeauna pup langa el (de obicei il ridicam sus la mine) si i-am zis, ti s-a facut dor de mama, hai sa te strang in brate. Si-l tineam un pic, pe urma il trimiteam sa vada ce face ursuletul, masina... Daca chiar nu voia, il impingeam eu o tura cu masina prin casa. Dar a vrut. Pe urma am introdus pupatul cu pinguinii, adica frecat de nasuri, insa i-a placut asa de mult, ca venea mai non stop sa pu-pu, asa ca m-am reintors la simple imbratisari. Dupa o saptamana nu mai imi urla de picior. Singura chestie e sa incerc sa ma aplec la nivelul lui si in alte situatii, in loc sa-l iau de jos, ca dintr-un loc periculos. Si sa nu bucataresc mai mult de 20-30 de minute, ori daca e nevoie - intrerup, fac un puzzle cu el si plec iar.

Mai e Miriam Stoppard, am mai scris de ea. Mie imi place Dr Thomas Gordon, e un tip cu contributie insemnata in psihologia americana - Parent Effectiveness Training, care abordeaza problema din prisma parintelui (ce fel de parinte esti, ce parenting style ti se potriveste, cum sa dezvolti anumite abilitati in relatia cu copilul, de ex. ascultarea activa, rezolvarea conflictelor).

Chiqui
Vazut poze de Livioara, e superba in roz !

Mamica lui ELIAS - ( 31.05.2007)

La joaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Doxinu, sper ca Stefan e bine!

Deci, am reusit. Mi-am oferit un cadou extraordinar de ziua mea. Sunt suspecta de varicela. Fetelor mor de frica.
Febra nu am avut, ieri se invartea casa cu mine, azi dimineata m-a durut capul si mi-a fost un pic greata, si am descoperit dupa aia ca am si niste vezicule - 4-5 (ca nu stiu daca ce am avut sub buza) - dar culmea nici una pe burta si nici nu ma mananca
Mi-au zis ca sunt riscuri minime la varsta asta de sarcina 2%, dar tot sunt. La Matei Bals au vrut sa ma interneze - dar a zis ca se poate amana pana sunt gata analizele (miercuri! abia miercuri!!!!!!!!!) sau pana se confirma clinic varicela - adica ma umplu toata de bube.
Ginecologul mi-a zis sa stau acasa linistita, ca asta e, si ca nu vrea sa vorbeasca prin telefon cu mine de riscuri, si ca prin analize/control se poate vedea daca a fost afectat fatul.

Manucu nu are nimic - nimic. Eu mor de frica, sotul e suparat pe mine ca plang, imi zice ca nu am nimic si sa termin cu prostiile etc
Mi-e frica sa nu pateasca ceva bebe, sa nu pateasca ceva Manucu...

Eu cu varicela am intrat in contact acum 2 sapt. si 1/2, luni - deci are fi perioada.
Mamicile care sunt gravide - daca au copiii ceva - nu va duceti voi cu ei la doctor. Lasati sotul/rudele sa se duca. Eu nu am facut asta pentru ca am zis sa nu ii deranjez, ca e fetita mea, ca doar nu o abandonez doar ca sunt insarcinata...

Anca 16+ & Manu 02.06.2007

Poze1 Poze2
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Doxinu, sanatate multa piticului, scrie-ne dupa ce te intorci de la dr!

Poohy, stiu prin ce treci ca Andrei a fost suspect de rubeola cand sarcina mea era chiar mai mica decat a ta, si asta se considera mai fioroasa.Te rog sa nu mai plangi, intr-adevar sansele ca bb sa pateasca ceva sunt f.f.f. mici.Cumnata mea a facut varicela la 20 de sapt si a facut fara a intra in contact sa zic direct cu copii.Pur si simplu s-a intamplat; nepotelul meu e ok, nu s-a intamplat nimic, au monitorizat-o apoi mai amanunttit si totul e in regula.Iti tin pumnii sa fie totul cat mai bine.Si mie imi e teama de varicela, am vrut sa ma vaccinez inainte de bb2 si nu am facut-o, dar nu mai pot da timpul inapoi.Te pup!

Elteka, imi place cand scrii asa des, si mult, si chestii folositoare...cu jucatul singuri si noi avem o problema, io incerc sa intrerup ce fac, ma joc cu el, dar cum plec de langa cum il apuca...mai mult de 10 mion nu cred ca se joaca singura, si asta dc sunt in raza lui vizuala.Altfel e calare pe mine.Mancarica si noi tot in castron mare cu apa rece o racim...

Lavinia, 24+ si Andrei (11 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7 spune:

Elteka, sper sa fie totul ok si sa ai succes la bb2.

De Franzen chiar nu auzisem, cand am dat search pe net am gasit si poveastea cu oprah, ca nu a dorit sa apara in show-ul ei. In ultimul timp m-am dat pe carti politiste, mistere; tabloul flamand de perez-reverte si crimele din oxford, mi-am mai cumparat si Witches Abroad de Terry Pratchett. E ok cand mai citesc pentru razvan in engleza si ma stramb ca toate alea ca sta cuminte. Din cauza asta nu am ajuns nici la jumatatea cartii.

La noi baby einstein nu mai are succes. Am facut si o incercare cu teletubbies (gasisem pe youtube un fragment de cateva minute) si dupa generic isi gaseste altceva de lucru. In schimb, a crescut cu naruto (un serial anime japonez) si cu filmele lui Hayao Miyazaki, asa ca e cumintel si cand aude japoneza.

doxinu sper sa nu fie nimic grav. insanatosire grabnica!

Bettyr si razvan protesteaza cand iese in parc si nu facem cum vrea el. Daca iesim toti trei e mai ok, sta cuminte. Daca iese cu bunica e dezastru. Ne-a povestit ca era cu razvan in parc si vorbea cu o bona care era cu o fetita cuminte ce statea langa ele pe banca si se juca frumos si bona cand a vazut cat poate alerga si protesta razvan ii zice bunicii "Doamna, daca as avea un copil ca asta as cere dublu!" E foarte independent si face numai dupa cum ii tuna lui. Se duce singur la copii, la fantani,la caini, parca nu ar avea insotitor.

Primisem pe email saptamana trecuta o alerta de la babycenter cu ce face un copil de varsta lui si zicea acolo ca ar trebui sa prinda ce are voie si ce nu incepand de acum. Si am incercat sa aplic, sa vezi drama la inceput! Il luam de unde nu avea voie si se stramba, aproape sa planga si se ducea la tati ca eu eram aia rea, dar ii trecea repede si pana la urma intelegea. Sotul face minuni cu el. E ferm si ii zice pe un ton ca nu se supara tare, ii mai si zambeste. Am mai observat o chestie: cand se supara ca cineva nu il baga in seama se leaga de ce ii place mai mult persoanei respective. cand nu il baga in seama bunicul se duce si trage de floarea preferata a bunicului, cand nu il baga in seama tati se duce la cartile vechi de care are nevoie tati si le da pe toate jos. Pe asta nu stim cum sa o rezolvam.

Imi place foarte mult sa rasfoiesc albumele cu capsunei: de ella, doxinu, pepsi, didi, kay, poohy, ang3lt0uch, de fapt, toate albumele si blogurile de aici.

kay, cand ai zis miros de iarna, m-am si gandit la craciun...

a, mai am o datorie: poza cu ghetutele roz. o sa incerc in seara asta.

gata... ca scriu de dimineata

Salvati o inimioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

La Cluj e o ceata atit de deasa, ca parca ploua. P a si dorit un somnic din cauza asta

Poohy Doamne ajuta sa fie o simpla raceala! Manu nu are ce sa pateasca, chiar daca face varicela.

Doxinu
cind a avut P enterocolita, toti dr ma intrebau daca face kk cu singe. Nu stiu de ce. Daca inca alaptezi e usor ca poti sa ii dai lapte de la tine si trece mai repede diareea.

Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Pai Kay, nu mai e nevoie, ca s-a oferit Arcadia si tot tb sa ma intalnesc cu ea sa iau niste lucruri de la bazar. Multumesc mult oricum.

Mami de fetita si de baietel 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

kay nu gasesc aia in bazar, acu ca ai zis numarul poate ma descurc

Iar de rotavirus, eu stiam ca doctorii de la noi sunt ...vai de ei, deci nu ma mira ca am zis prostii transcriind ce mi-au transmis. Eu ti-am zis ce mi-au zis ei mie, nu unul, ci mai multi. Citatu ar fi cam asa: ca sunt multi copii care au diaree in perioada asta si ca e cauzata de o enteroviroza, multi din ei varsa tot timpul si au si scaune cu sange. Poate or fi vrut sa spuna ca de la atata diaree s-a distrus floara abdominala...nush, nu ma pricep, oricum pe aici prea multe explicatii nu iti dau si daca intrei te mai si roaga politicos sa 'nu mai vb atata' ca ce tre sa stii ti se spune oricum... Dar a mea nu a avut scaune cu sange, decat cu mucus la greu.

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)

Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput