Raspunsuri - Pagina 4
iuliarus spune:
Am si eu o intrebare legata de taxe si de idemnizatia pt copil.Daca sunt PFA si am platit in urma venitului toar impozit 16% si sanatate 5.5% am dreptul la indemnizatia pt copil? Si care e procentul? 70% din venit?
Nu am platit pensie si nici la somaj.
Multumesc anticipat,
Iulia
TweetyGeo spune:
Pentru concediu medical trebuia sa cotizezi la sanatate FNUASS 0.85%. Pentru indemnizatie de crestere a copilului se iau in considerare veniturile nete din ultimul an anterior nasterii copilului, adica veniturile care au fost declarate la finante si care rezulta dupa retinerea de impozit 16%.
marius spune:
ca sa ai dreptul la aceasta indemnizatie pt cresterea copilului, trebuie sa ai venituri din activitati PFA declarate cu minim 1 an anterior datei nasterii copilului.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
onniex spune:
Buna ziua,
Doresc si eu o infornatie:
Am PFA si sunt si asociat unic/administrator la un SRL.
Pe durata concediului de crestere al copilului (cat timp PFA-ul este suspendat si declar ca nu am venituri de natura profesionala), pot emite facturi si avea incasari pe SRL? Precizez ca pe SRL nu intentionez sa retrag dividende pe aceasta perioada de timp si nici nu am incheiat vreun alt contract.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Va pup pe toate, fete curajoase!
33+
Mediajust spune:
Citat: |
citat din mesajul lui onniex Buna ziua, Doresc si eu o infornatie: Am PFA si sunt si asociat unic/administrator la un SRL. Pe durata concediului de crestere al copilului (cat timp PFA-ul este suspendat si declar ca nu am venituri de natura profesionala), pot emite facturi si avea incasari pe SRL? Precizez ca pe SRL nu intentionez sa retrag dividende pe aceasta perioada de timp si nici nu am incheiat vreun alt contract. Va multumesc anticipat pentru raspuns. Va pup pe toate, fete curajoase! 33+ |
Da, poti.
onniex spune:
Multumesc mult pt raspuns.
Revin cu o solicitare informatii/confirmare.
Eu sunt PFA, cu impozit pe venit real, achitat contributii la zi fond de sanatate si indemnizatii, concedii, etc.
Din cate am inteles, exista mai multe etape de parcurs:
1. Concediu pre si post natal - depus la Casa de Sanatate (126 de zile): conteaza daca nu este impartit egal, adica: pre-natal 10 zile si post natal, 126-15 este ok?
2. Indemnizatia de crestere a copilului - dosar depus la Primarie
3. Concediu de crestere a copilului (2 ani) - Directia de Protectie/Asistenta Sociala
Va rog confirmati daca am inteles bine.
Multumesc anticipat.
Va pup pe toate, fete curajoase!
36+