cremele - un drog necesar?

Am aproape 38 de ani si pina acum nu am folosit creme asa cum scrie "la carte", adica zilnic. Pina si demachiantul este lichid, nu sub forma de crema...
...dar cumpar creme cu raftul, ma dau 1 data sau cel mult de 2 ori dupa care le arunc cind expira.
Acum, bineinteles ca incep sa se vada semnele virstei (riduri, colagen in scadere, etc) si ma gindesc serios la utlilizarea lor, insa ma sperie faptul ca odata ce le voi folosi, imi vor trebui din ce in ce mai puternice si nu vreau ca, la un moment dat, sa ajunga fatza mea hirtie creponata.
Sint in dilema rau. As folosi (dar nu chiar pe cele de +40, ci mai slabe, insa nu stiu daca vor avea efect), dar imi e si frica sa nu se invete tenul meu si sa "ceara" din ce in ce mai puternice (ca la droguri )
www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor
Raspunsuri

monica70 spune:
Si eu am 38 de ani si tot asa,am folosit creme din ani in pasti ... De cumparat am cumparat doar Gerovital H3 crema hidratanta,iar de vreo 2-3 ani mi-am luat tot de la ei crema contur ochi si antirid.Dar si cu alea ma fac cand imi aduc aminte,poate odata la una-doua saptamani ,cam asa ceva.Doar vara,la mare,dupa plaja ma mai dau aproape zilnic cu crema hidratanta.Nu m-am machiat niciodata.Ridurile ce au aparut: cele de la coltul ochilor si ridurile de expresie dintre sprancene,dar nu le bag in seama ...
Maica-mea la 60 de ani tot doar pe-astea le are.Nici ea nu s-a machiat,doar din cand in cand s-a mai dat cu crema si nu te gandi ca din alea de firma ... Sper sa ii seman,dar om mai vedea ... ca la taica-meu fata e mai cu riduri.
Nu stiu ce sfat sa iti dau,depinde cred si de mostenirea genetica.Daca e sa ai riduri multe o sa le ai, indiferent ca pui prea multa sau prea putina crema.
Hai ca poate ne mai dau altele mai in tema niscaiva sfaturi.
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Doamne, prefer Infernul, daca este legat la Internet."(Valeriu Butulescu)
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">

misha71 spune:
Bine ar fi sa o mostenesc pe mama. Are 61 de ani si arata mai bine ca mine (mai ales la corp). As vrea eu sa arat si la fatza la 60 de ani, cum arata ea, in conditiile in care nici macar demachiant nu a folosit vreodata.

kariguld spune:
eu va recomand doar apa rece, sa va spalati fata cu ea si atat! si poate pe timpul de iarna, cand e vant aspru un pic de crema din ceva plante, (am una de la Hemel, am zis bine?).
am experienta cu apa, de pe la 10 ani, deci de vre-o 30 si un pic de ani. si nu am riduri, nici macar in jurul ochilor...
Kari
Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder

misha71 spune:
Kari, auzisem si eu de apa rece, insa nu credeam ca este atit de eficienta! Eu ma spal cu apa foarte putin calda, dar o sa folosesc de acum apa rece. Multumesc pentru sfat!
Iarna este mai greu fara putina crema, mai ales cind bate vintul foarte tare. Nu am auzit de crema asta, sau firma Hemel. Bine, acum la cit folosesc eu creme...nici nu prea am cum sa aud de ea, sau poate ca nu a aparut inca pe la noi.

giani spune:
Acum depinde si de tipul de ten, un ten gras intr-adevar, mai greu se rideaza, si grasimea din piele poate substitui folosirea zilnica a unei creme. In schimb hidratarea e alta poveste, chiar si pentru tenurile grase e necesara folosirea unei creme hidratante.
Apa rece nu e indeajuns pentru curatirea fetei, e la fel ca si cum ai incerca sa indepartezi murdaria de pe miini fara sapun. Particule invizibile inca ramin in piele, in pori, se strecoara pe linga firele de par. Demachiantul reuseste sa le inlature. Un mod excelent de curatire a tenului e expunerea la un vas cu abur, si un prosop in cap, cam vreo 10 minute, si nu mai des de doua saptamini.
Apa rece o folosesc ca un al doilea pas in procesul de ingrijire: primul demachierea, apoi apa rece, dupa care hidratarea; acesti 3 pasi ii fac dimineata si seara, indiferent daca pun make-up ori nu.
Asa ca mai intii vezi ce fel de ten ai, si in functie d-asta, te organizezi cum sa te ingrijesti.

misha71 spune:
Pai, prima si ultima oara cind am fost la cosmetica mi s-a spus ca am ten mixt, da' pe invers, adica T-ul e uscat si obrajii-gras (desi mie mi se pare a fi invers, da' ma rog, o sti ea mai bine).

gabriella1 spune:
nu stiu daca e de speriat cu cremele.Mereu am avut probleme cu tenul, mai ales pe fata.Am tenul uscat si folosesc crema de pe la 21 ani,cu aproximatie. Daca nu ma dau cu crema -mai ales fata si mainile-simt ca in secunda doi imi crapa pielea.
Nu ma plang..inca... am ceva riduri,na ,nu mai sunt o tinerica ,dar fara crema imi este imposibil.
a fost o perioada in care ma spalam pe fata cu apa rece si apoi dadeam cu faina de porumb si clateam cu jumatatea de ora.Pot spune ca simteam pielea proaspata, fina, apoi dadeam iar cu crema ....cam atat.
www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245

ellinia spune:
Si eu folosesc creme de fata, si dimineata si seara. Plus demachiere si tonifiere (ca altfel imi luceste fata). Plus gomaj, masti, imi place cum ramane pielea fetei dupa. De riduri ce pot sa spun ... tot imi rasuna in minte reclama de la Garnier "la 30 de ani incepi deja sa te gandesti la riduri ...". Am ceva riduri pe la ochi din cauza ca n-am purtat ochelari cu protectie pentru soare (sunt ochelarista de cand ma stiu). Sper sa "ma pastrez" cat mai mult timp!
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c

vilma spune:
Si eu folosesc crema de zi si crema de noapte, plus demachiere seara cu un gel, caci nu suport laptele demachiant. Tonicul, din an in pasti. Masca, tot asa.
O tin minte pe madam Monica Tatoiu cand a dat acest sfat la tv: nu conteaza ce crema e, principalul e ca pielea sa ramana hidratata, si fiecare cu ce s-a obisnuit si-i prieste.

misha71 spune:
A fost mai demult o emisiune la TV in care se spunea despre cremele antirid cum ca de fapt nu estompeaza ridurile, totul ar fi o iluzie optica datorita luminozitatii create de respectiva crema. Lumina cade nu-stiu-cum, drept pt. care doar pare ca ridurile n-ar mai fi, dar ele exista in continuare, iar odata cu folosirea acestor creme ridurile de fapt se adincesc, nicidecum nu dispar.
Ce-i drept m-au cam speriat comentariile astea si de aceea in mintea mea am facut asocierea cremelor cu drogurile.