Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (76)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Criss, ma bucur ca te-ai distrat fain!

Ira, sa stii ca si la mine cam la fel s-a intamplat... ani de zile nu mi-a trebuit salata de icre (era o perioada cand mancam zilnic pana am descoperit cate calorii are si am zis "pas")... acum chiar i-am zis sotului ca dupa ce nasc pe mine sa nu ma astepte cu flori si sampanie acasa... ci cu salata de icre, doner&chips cu sos picant, branza brie si tocanita de ficatei (asa buna o face mama [pofta, trebuie doar sa am grija sa fie ficatei de pui in congelator])

Ufff... numai bunatati o sa visez la noapte (wishful thinking)

Dark Bendis

30+ cu "Huckleberry" Baby

AMR 10 SAPTAMANI!!!!!

http://bd.lilypie.com/gSJep1.png

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

deci nu vreau sa fac reclama nimanuia,dar am facut o noua reteta de vineta luata de pe culinar ,sa mori nu alta. daca vreti va dau reteta. e super buna.
crisspoliss de abia astept sa vad ce ai primit

28S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Fetelor, hai totusi sa va scriu rtzeta aia care contzine kaizer, k mi-e k maine n-o sa am timp sa v-o scriu. Am constatat k, de cand sunt acasa, va scriu mult mai rar pt k am mult mai multe chestii de rezolvat k sa nu ma prinda nastera cu ele nefacute.

So: PUI FERMIER

Ai nevoie de: pulpe de pui - cca 4, mie atat imi intra in tava d la aragaz, merg si ciocanele de pui; kaizer - cca 200 gr, feliati-l fin la magazin cand in cumparazti k sa nu va chinuitzi acasa; 2-3 morcovi, 2-3 cartofi, 2-3 cepe sau 4-5 buc arpagic (ceapa mica), o cutie felii de ciuperci, 2-3 cubuletze de Maggi sau similar cu gust de pui si de ciuperci, putin ulei, niste faina eventual.

Ungi tava cu putin ulei, atat cat sa nu faca aderentza ingredientele pe ea; o sa lase si puiul grasime destula, asa k ushor cu uleil in tava!

Curetzi pulpele/ciocanelele de pui, curetzi si tai cuburi cartofii, morcovii - felii, speli bine cipercile din cutie, ceapa - bucatzi sau si mai bine ceapa mica a.i. sa o lasi intreaga.

Pui in tava pulpele de pui, printre ele legumele, deasupra presari ciuperci iar peste toate pui din loc in loc felii de kaizer.

La final dizolvi 1-2 cuburi Maggi in apa fierbinte cu putin piper si torni in tava. daca vrei sa se ingroase sosul mau mult, pui si niste faina dizolvata in apa. Eu personal nu sunt fanul chestiei cu faina, insa ma rog am zis s-o scriu k sa nu deviez de la rtzeta initiala.

Tava se baga la cuptor si se verifica din cand in cand carnea si legumele daca s-au fiert/copt. Se mai toarna apa in care s-au dizolvat cuburile de Maggi.

Prima chestie: se face in casa un miros dementzial, astfel incat toata familia va rezista eroic, desi cu lacrimi in ochi, pana la final. A doua: prima portie o vor savurta totzi in mod civilizat la masa, a doua portie va fi "pe apucate", care prinde, direct din tava de la bucatarie, adio maniere, "te rog nevasta mai da-mi o portie", etc. A treia, asta serioasa: din cauza kaizerului si a seistemului de gatit, nu atat carnea de pui, cat legumele vor fi punctul de atractie.

Hai va provoc! cine se incumeta prima sa gateasca minunatia asta?? merge de minune si de sarbatori, sa rupem gura soacrelor (care are dintre noi)!

Ira 29+ mami de Lizuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Io acuma vad: sunt 29+ de vreo 2 sapt, desi de vinerea trecuta trebuia sa schimb semnatura, am intrat in saptamana 30! Ce ti-e cu neuronu' gravidelor, domle!! E adevarat k vineri numai de net n-am stat, am facut curat pe dulapuri, cocotzata pe scara, am mutat cartzi prin casa, da cate n=am facut! Smotru de la 10 dimineatza pana la 1 noaptea cu pauze de max 2 ore adunate! Iubi era teleghidat cand am terminat treaba!

Ira 29+ mami de Lizuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Ira, eu sigur fac reteta ta, ca deja mor de poftaSunt fan de pui in cuptor cu legume, asa ca of course, numa sa gasesc niscai kaizer.
Liza, da si tu reteta de vinete, nu strica o mancare in plus
Am primit la babyshower prea multe. Un carucior cu scoica Graco MEtrolite, o geanta de scutece, 4 biberoane desticla( am cerut eu special sa nu-mi dea plastic), 2 paturi de infasat, o caciulita, o perna de alaptat, un set de perii de spalat biberoanele, un album de poze ptr pitic cu multe hartii colorate in el, 3 salopeti cu bluzite, un set de maieuri,un prosop de baie cu gluga, un set de produse de spalat copchilu organice( sapun, sampon, crema) o cutie de servetele umede de sters la fundic( fara amoniac) si probabil inca cateva de care nu imi aduc aminte.
Si fiindca povestirati de cumparaturi, al meu nu ma mai lasa la cumparaturi singura deloc( alea de mancare). Cica sa ii fac lista ca se duce el...ca daca vreau si eu, o sa cumparam dublu decat ne trebe. Asa ca eu fac lista, el se duce si cumpara una da, alta ba...

Crisss 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Uf, si io vreau icre si tocanitza de ficat( cica e foarte buna cand alaptezi- tocana de ficat)
Bebelusi, si eu sunt innebunita dupa margele si alea toate, am zeci de cercei facuti de mine, am dat poate sute de cadouri de felul asta( intr-un an am facut 300 de perechi, le-am numarat) si bratari si tot felul...pe asta s-au dus banii mei. Acuma am niste sertare pline cu cristale si margele de sticla, dar nu le-am mai deschis de cateva luni..m-am lenevit. Sper sa reusesc sa fac ceva de Craciun.

Crisss 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_ spune:

Salutari burtici!

Am prins si eu niste timp liber si am citit din urma...ati fost harnicute tare la scris in weekend-ul asta

miere, super comica faza cu burtica ta si costumul de Halloween! Am ras de nu mai puteam

lisa, m-am distrat de minune citind 'ce spun babele'...si multe din cele zise acolo le-am mai auzit si eu ... Trimite si tu reteta cu vinete!

IRA_LIZA, mi-ai facut o pofta cu reteta...imi si imaginez cum arata in tava..si asa eram in pana de idei cu gatitul, am sa o fac cu siguranta saptamana asta

DarkBendis, legat de masina de uscat, eu sunt fan..Daca ai posibilitatea sa-ti cumperi una, eu zic sa nu stai pe ganduri...iti scuteste o multime de timp legat de pus/strans rufe de la uscat, le ai gata uscate in maxim o ora si fara nici un efort si nici nu mai trebuie calcate daca le strangi cand sunt inca caldute. Mai ales dupa ce vine bebe eu zic ca iti scoti banii cu masina de uscat.

edinutza, poate mai intri pana va mutati si poate se rezolva cu net-ul mai repede!

Despre noi ce sa zic, am fost si noi la o petrecere de Halloween in weekend, ne-am costumat, am dansat, am mancat bine, a fost super..am sa pun si poze cand le primesc de pe la altii, noi nu am facut

In rest eu obosesc din ce in ce mai repede, mi-e greu sa ma mut de pe o parte pe alta cand dorm si nu mai pot de caldura..stau in tricou si la servici si acasa..pe afara rar mai iau cate o geaca pe mine si mor de cald..noaptea nici nu mai zic, mie mi-e cald si sotul doarme cu plapuma si patura pe el si se plange de frig

28+

Mergi la inceput

asta e pagina:http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/20473/Salata-de-vinete/...fff buna!
criss,ma bucur ca te-ai distrat si sa te bucuri de toate cadourile.
eu sunt nervoasa pe al meu care a facut o mare gafa azi. prietena mea ne-a trimis ceva prajitura,foarte buna,simpla si buna,si cand vorbeam cu ea la telefon si ii multumeam,al meu a inceput sa strige sa ii zic ca e cea mai buna praji care a mancat-o de cand a venit el in state. instant m-am apucat de plans...iarasi nu imi vine sa il vad... .
mai vede el dulce...cand a ploua cu biscuiti.
anca,sa vezi ce m-am distrat la soacre...reloaded...rele mai sunt femeile mai!
oare cris30 cum se simte,si pe unde o fi umblat mire....hmmmm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_ spune:

Lisa, arata super salata! ma uit la pozele alea si nu mai pot...as incerca-o si eu, dar tre sa ma duc sa iau vinete si mi-e lene..poate maine

Eu cred ca te-ai suparat degeaba pe sot..el probabil vroia sa spuna ca prajitura e f buna si nu neaparat ca e cea mai buna...ce sa faci, barbatii sunt mai insensibili si de multe ori vb fara sa se gandeasca prea mult

28+

Mergi la inceput

da,cred ca am exagerat,oricum mi-a picat tare rau.multumesc

Mergi la inceput