Greata si iar greata...
Marti ajung la medic, dar pana atunci apelz la voi, poate cineva s-a comfruntat cu simptome asemanatoare si ma poate lumina putin.
De cateva saptamani ma comfrunt cu o...greata permanenta, nu ma mai suport.La ceva timp dupa masa, incep sa ma simt f rau, greoaie, regurgitez, imi vine sa vars, dureri in zona omblicului, ma trec toate apele si caldurile.
catodata de dimineata ma trezesc cu un rau, parca am inghitit ulei, imi sta ceva mereu in gat(scuzati exprimarea), mereu pe unctul de a varsa.
Zilele astea, am mancat, si am plecat in graba catre munca, nu spun ce rau m-a luat pe tren, de am iesit afara in prima statie.m-a luat cu un tremur, senzatie de voma,refux, balonare...si mancasem un avocado cu usturoi doar, si paine prajita.
ce poate fi?
mi-e si frica sa mai mananc, am intrat intr-un cerc vicios...daca nu mananc ma doare stomacul, daca mananc imi vine sa vars, ce naiba sa fac?nu mai spun ca probabil pe fond nervos siptomele se accentueaza,astfel ca am ajuns sa-mi fie frica sa mananc normal si sa ies pe undeva, sa nu ma apuce vreun rau printr-un loc public ca si mor de rusine.
abia astept sa merg la medic, macar sa stiu una si buna
pana atunci, daca cineva s-a comfruntat cu o simptomatologie asemanatoare, si are idee ce poate fi...
multumesc DC
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Raspunsuri
teodraghici spune:
Buna Nikole,
Dupa cum prezinti tu problema: greturi dupa masa, balonari, varsaturi, gust ciudat dimineata, tind sa cred ca e vorba despre colecist (bila, fiere...sau cum i s-a mai zice..). Pot fi calculi biliari sau pur si simplu un colecist malformat.
Greturi matinale, m-as gandi la o sarcina, dar nu prea bate descrierea simptomelor postprandial....mai degraba colecistul e devina.
E bine sa mergi la medic, vezi ce-ti spune....pana atunci incearca sa ai un regim alimentar in special fara grasimi (alimente colecistochinetice), ceapa, usturoi....si elimina tot ce nu-ti pica bine.
Poti lua antiemetice : metoclopramid, cyclizine, Ondansetron..nush ce se gaseste pe acolo unde esti tu; deasemena poti lua ceva enzime digestive dupa masa....(nu uita de regim!)
sa auzim de bine si multa sanatate!
nikole spune:
Multumesc Teo, asa voi face pana ajung la medic.
In februarie mi-am facut un total check, inclusiv echo abdominala,analize sange, si era totul ok.
Medicamente aici nu am de unde sa iau, asa ceva nu se gaseste in drug store,astfel ca voi astepta pana aflu un diagnostic.
Sarcina nu e, tocmai am fost la gineco ptr controlul de rutina.
ptr faptul ca te-ai oprit asupra mesajului meu.Multumesc
Allan Kardec
hannen spune:
niko,tu nu stii ca la astia esti mereu sanatos tun??cel putin in spitalele de stat,n-ai nici pe naiba numai ca tu (pacient) abia te tzii pe picioare.
despre ce m-ai intrebat pe mess. si eu am vazut aici argila,produse romanesti dar cred ca este pt. trat. cosmetic(in drug store)Sunt si creme de maini,picioare(calcaie) sunt mai multe produse romanesti.
Prietena mea facea un trat. cu argila,stiu sigur ca o bea,am sa o intreb de care a folosit si iti zic.
te pup si sanatate multa!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai
kariguld spune:
si eu cred ca ar fi de la bila, fiere in limbaj popular. poate fi prea incarcata si atunci ficatul care e un filtru...se chinuie....
daca nu ai medicamente la indemana, poti incerca dimineata pe stomacul gol, suc de grefuri. stors proaspat din una, doua grefuri. si incearca sa mananci mancare usoara, fara prajeala, gras, paste, carne.
mergi cateva zile pe salate, sucuri de fructe, legume. peste slab fiert la aburi. si ceaiuri orice fel de ceaiuri ajuta. ar fi bun ceai de cicoare, care curata si ajuta bila sa functioneze mai normal.
asta in cazul in care ai probleme cu bila, dar si chiar daca ar fi altceva, tot e bine sa fi putin atenta la mancare si sa bei sucuri de fructe sau legume.
Kari
Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!
Antonie de Saint-Exupery
nikole spune:
hannen, merci fain, hai te rog intreaba, si da-mi si mie de stire, ce si cum...
in rest, daaaa, eu is patita cu spitalele lor de stat(le prefer de o mie de ori pe ale noastre, serios), insa marti merg la o clinica privata in tokyo, si de obicei la clinici particulare esti cautat de toate cele, e o imensa diferenta, plus ca toti medicii vb engleza si iti explica , orice te intereseaza.
kariguld, uitasem de grefe, da stiu ca e f bun, sucul de citrice ptr ficat.
am sa controlez un pic mancarea, desi 2 zile mai nimic nu am putut manca, orice pun in gura ma balonez, mi se face rau,offff, am slabit cred ca vreo 500 gr, ca se vede diferenta.
sa vad marti...merci ptr raspunsuri, sanatate si voua
Allan Kardec
nikole spune:
Tot medicii nostri sunt mai buni, orice s-ar spune.
Am venit mai nainte de la medic, mi-a spus ca am...racit la burta!
numai in japonia exista asa un diagnostic, si asta cand nu stiu ce ai...gripa la burta, auzi!
Mi-a facut x-ray, mi-a spus ca ulcer nu e, ca se vad niste gaze in intestinul subtire, care in mod normal nu ar trebui sa existe.
mi-a dat un tratament, si mi-a zis ca daca nu ma simt mai bine, e probabil pe fond nervos9mai ales greturile si lipsa poftei de mancare) si sa consult un psiholog.
Cred ca o voi face, ca in tara asta te duci cu capul, asta cu siguranta.
nu stiu incotro sa o apuc, am sa vad cum mi-o mai fi.
Allan Kardec
mychydutza spune:
chiar asteptam postarea ta sa vad ce ti-a zis dr!!!!! incearca sa mananci cat mai "light", bea niste ceai de musetel, ca nu are ce-ti face rau. fa-ti suc de grefe si lamaie. sa nu fie de la fiere, ca si mama are simptome asemanatoare si sufera rau de fiere.ea bea in fiecare dimineata un gat de ulei de masline si sta dupa aia jumate de ora pe partea dreapta. cica asta dreneaza fierea.........
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!
ingridnen spune:
Si eu as zice ca sant calculi biliari. Nu poti face o ecografie, pe care sa o platesti tu ?
Uite asa a patit fosta bona a lui Cristi, avea niste stari de rau de nu se mai ridica din pat, cu ameteli si voma... a chemat de 2 ori salvarea si aia i-au zis ca are tensiune mare (ceea ce era adevarat, dar nu de la aceea ii era rau). I-am dat eu bani si am rugat-o sa mearga la ecografie la policlinica cu plata si ecografista i-a spus clar ca are o piatra mare la vezica.
S-a operat si s-a simtit bine...
Sanatate si... insista !
Ingrid si Cristi 5 ani si 7 luni
nikole spune:
Eu i-am spus dr. ce cred eu ca poate fi, ca ma tot dispera cu intrebari, de genul...da te speli pe maini inainte sa mananci, dupa e folosesti toaleta, etc...de mi s-a facut si mai rau acolo.
I-am spus ca imi cunosc corpul si nu am nici un virus nik, alta este buba.
M-a palpat ea in zona ficatului, cica nu e nimic in neregula acolo.
Oricum, merg in alta parte si solicit o echo, eventual cred ca ajung si la endoscopie, desi mi se face rau numai cand ma gandesc la furtunuri pe gat
Abia daca totul e ok, merg la psiholog, desi ma indoiesc ca stressul poate provoca asa ceva, inteleg sa accentueze , dar nu sa provoace, e prea de tot...
Problema e ca pe mine in stanga ma deranjeaza rau, undeva pe langa ombilic, daca apas, mi-ajunge totul in gat, de asta ma gandesc sa nu fie de la stomac poate...
plus ca dupa ce mananc ma balonez cumva in stanga si mi-e rau de mor...
oricum, acum nu pot manca mai nimic, numai lichide beau, abia am mancat fortat mai nainte ceva , cu riscurile de rigoare, de a sta prin buda o buca de vreme, nici flamanda atatea zile nu mai pot sta.
Multumesc ptr raspunsuri, fetelor
apropo...a facut cineva endoscopie???e suporabila cat de cat??
Allan Kardec
mhldvrc spune:
Citat: |
apropo...a facut cineva endoscopie???e suporabila cat de cat?? |
Da este destul de suportabila, si voiam sa-ti spun ca daca pietrele sunt colesterolotice, sunt transparente si nu se vad la eco, dar colecistul este ingrosat si un dr. bun isi da seama imediat ca ai probleme si daca trebui operatie.
Sanatate!!
si
Mihaela(25.04.1962) Tatiana(20.09.1991) Mihai(1.08.1995)
FOTOmhldvrcBrasov2008