Gravidute si mamici de Constanta (34)
Raspunsuri - Pagina 8
nastasie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui creem Adriana ti-am vazut puiul scump si rasfatat de ziua lui cu un tortulet cu trenulet! Sa va traiasca si sa fiti sanatosi si fericiti cu totii! Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007) cu (26.05.2008) Poze Maria Sofia www.youtube.com/watch?v=UDawnIQuTRU" target="_blank">uite ce fac eu |
multumesc mult, creem.si voua va doresc la fel.
adriana&razvan 01.11.2004
varsta lui razvan
mav spune:
Neatza!
Mamacita, draga mea, iubita mea DNA DR, se pare ca am gresit fata de tine, ar fi trebuit sa te laud mai mult, pt ca o meriti din plin, o spun cu toata sinceritatea!
Nici nu stiu de unde sa incep... Ai citit in graba mesajul meu de la odisee... si se pare ca si eu am lasat -fara sa vreau- loc de interpretari ...
NU am zis ca peridurala n-a prins (asta n-as putea s-o judec eu!), ci ca pe mine nu m-a ajutat prea mult... caci fizic am simtit contractiile la aceeasi intensitate ca si fara anestezic (probabil ca fara epi ar fi putut fi si mai rau de atat).
Ai fost langa mine tot timpul (numai ca nu m-ai tinut de mana, in rest, jos palaria: profesionista, calda, calma, cu explicatii, sustinere morala, extraordinar de sufletista!), stii cat m-am chinuit, ai vazut cum curgeau apele siroaie pe mine....
Am inteles punctul de vedere medical, ai intru totul dreptate; travaliul a decurs bine si suficient de repede dpdv medical (mai greu pt mine, desigur... materialul clientului... prost! ... si... m-ai deconspirat... n-am fost deloc curajoasa).
Dna dr L nu ti-a mai permis sa te atingi de mine; stiu ca mi-ai mai fi facut macar inca o doza, ca doar mi-ai spus si in plus... s-a ivit si problema cu discopatia mea... despre care n-am avut habar...
Oricum, revin cu ideea: daca nu erai acolo, la capul meu si nu ma incurajai, la momentul potrivit, sa tip si sa imping... sincer-sincer... mie imi venea sa mor pe loc...
Cele mai rele dureri au fost cele de la dilatatie 8 incolo, cand mi s-a administrat oxitonul.... ca treceam dinntr-o contractie in alta, s-au tinut lant si erau atat de dese... si lungi si puternice... si.... efectul periduralei (deci, a prins, cat ti s-a permis sa-mi faci!) se dusese de mult........
Decizia de a ma adormi la coaserea perineului a fost corecta si dorita de mine si ti-am ramas datoare si pt asta (nu stiu daca se cade si e convenabil pt tine sa afirm asta public -daca este cazul, revin si editez- nu mi-ai acceptat niciun banut pentru timpul, atentia, ingrijirea acordata)!
...M-am plans de anestezia generala nu din pricina dr, ci din pricina drogului! A fost o experienta urata pt mine: cat timp am dormit sub anestezic, am simtit ca ma dematerializez... Eram eu, ca fiinta, entitate- metala si spirituala (mai bine de atat nu ma pot exprima), dar fara corp... Si eram prinsa intr-un vartej de particule... vedeam.... miscarea Browniana si auzeam un bazait metalic...
Intr-un fel, simteam ca prin mine (nu eu! ci prin intermediul meu!) a mai aparut o luminita- o alta entitate, dar nu intelegeam cum/de ce...
Sa mai povestesc?! Cand m-am trezit, vedeam triplu, in ceata, si cred ca le-am intrebat pe asistentele din sala de vreo 7 ori cine/unde sunt si ce-i cu mine....
Asta a fost neplacerea... si de asta m-am plans!
...Si de asta, STIU sigur ca nu voi fi niciodata tentata sa incerc vreun drog....
Bine-nteles ca anestezia generala, in situatia in care eram, se impunea si ITI MULTUMESC!!! , MULTUMESC!!! , MULTUMESC!!! ca ai fost langa mine si ai avut grija mea!!!!!!!!!!
Mami fericita de Sebi si Antonio
Citat: |
citat din mesajul lui mamacita Deci,Mav,cum ziceam,am mirosit ceva in neregula cu durerile astea,fir-ar sa fie...N-avea de ce sa te doara atata timp,chiar si cu nasterea de bb mare;nici la cezariene n-am avut dureri atatea zile! Cat despre anestezia generala de care te plangeai,pe care ti-am facut-o pentru perineu,nu a fost numai decizia mea:a fost sugestia si promisiunea mea si,in starea de epuizare in care erai dupa nastere,cred ca ma si bateai daca te lasam doar cu locala.Cand am plecat din spital,erai treaza,dar inca functiona amnezia postanestezica si erai somnolenta,exact ca si la anestezia generala pe care ti-am facut-o cu o ocazie mult mai trista.Asa functioneaza anesteziile generale si,sincer,nu stiu de ce se da lumea in vant dupa ele atunci cand nu au justificare(la tine ambele au fost pe deplin justificate).Iar peridurala la tine chiar a functionat cum trebuie,doar ca era disproportia mult prea mare intre tine si copil;am eu patitele mele cu peridurala neprinsa din motiv de anestezic si atunci sa te tii diferenta!Iti explic toate astea ca sa intelegi punctul de vedere medical:nasterea a fost protejata de anestezie,a durat putin ca numar de ore si contractii de expulzie dar,in conditiile acestei disproportii(de care repet,eu am aflat ultima,cand s-a nascut bb)raman la parerea ca era indicata din start o cezariana(desi eu nu sunt ginecolog).Ma rog,acum eu sper sa nu suferi si nu stiu ce complicatii:ce-i antibioticul acela?Ce cauta in peisaj?Antonio mai are icterul nou-nascutului?Daca nu,ia si ceva analgetic,de exemplu Tilcotil.Cel mai sigur este Paracetamolul insa in lactatie. Irina,am fost azi la cabinet s-o vaccinam pe Anabela si stiam unde esti,asa ca asteptam rezultatul:felicitari,sarcina usoara si copil sanatos!M-a distrat pasatul matzei catre sot Cu tinutul in brate insa te contrazic:nu sunt speculanti,dragalasii,doar cauta confort si siguranta;oare nu ne dorim si noi,adultii,aceleasi lucruri?Singura problema a lui Mav va fi insa,din nou!,greutatea lui Antonio:eu am avut Alexutul la 3600 g,ajunsese la 1 an la 13kg si tot m-a rupt de spate si sunt mult mai zdravana decat Mav! Yannia,ti-as fi trimis si eu joculete dar,sa fiu sincera,eu le citeam si le aplicam,nu mi-a dat prin cap sa le pastrez,iar de uitat se uita atat de rapid atat de multe!...Distractie placuta!Daca vrei niste joculete pe computer,uite aici un link cu care ne mai distram: http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=30&e=playandlearn&ccat=play_and_learn sau asa http://www.browsewithme.com/topsites/toddler/ mocutza,e putin cam mult 3 pic,dar sunt multi copii pe doza asta si nu se comporta cum descrii tu;Anabela a supt aproape tot primul an 500-700 ml/zi,dar lua in greutate.Oricum,cantereste-o saptamanal,nu zilnic,altfel te isterizezi,disperi ,intri in depresie;am patit-o.Sanatate multa,sper sa nu fie vreo infectie,desi tabloul e plauzibil.Pungute noi am luat de la Synevo;la Alex le-am fixat usor,la Anabela a fost cam circoteca... Multumesc tuturor pentru sustinere! Alexandru,soarele nostru si Anabela pisicuta http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;52;86/st/20070722/n/Anabela/dt/-4/k/c8cd/age.png |
creem spune:
Noi am fost ieri la pitici si nu mai vroia fi-mea jos din leagan. E prima data cand o dau , dar asa de mult i-a placut......cred ca o sa repetam experienta
Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007) cu (26.05.2008)
Poze Maria Sofia
www.youtube.com/watch?v=UDawnIQuTRU" target="_blank">uite ce fac eu
creem spune:
Aoleu, MAV...saraca de tine prin ce ai trecut! Sper sa uiti cat mai repede experienta asta neplacuta....si sa iti revii repede repede ca sa te ocupi de bb. Sanii te mai dor? Eu m-am muls dupa fiecare alaptat pana pe la 2 luni jumate, apo mai rar pana la 4 luni. Poate la tine se regleaza mai repede productia
Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007) cu (26.05.2008)
Poze Maria Sofia
www.youtube.com/watch?v=UDawnIQuTRU" target="_blank">uite ce fac eu
mav spune:
LA MULTI ANI CU SANATATE, NOROC SI COPILARIE FERICITA, MATEIUT!!!!
ANDREEA, SA VA TRAIASCA NAZDRAVANUL, SA VA ADUCA NUMAI BUCURII SI VOI SA FITI SANATOSI, SA-L CRESTETI MARE!
Petrecere frumoasa si abia asteptam pozele de la taierea motzului!!!!!!!
Sinzi si Adriana, ma bucur mult ca v-ati "bagat" in vorba! N-am avut timp sa vizionez pozele.... da' revin cand oi mai prinde o clipa de ragaz!
Jojo, Mamacita,... primele primele 5 zile au fost cele grele... bine ca s-au dus, ca o luam razna... Desi nimic din toate astea nu-i facea bine lui Antonio, am bagat la greu supozitoare Voltaren (cu diclofenac sodic), tablete Ketonal, algocalmin (fiole /supozitoare), paracetamol, supozitoare si crema pt hemoroizi... si tot am plans de m-am uscat... de dureri....
Antibioticul (ampicilina 1g/6ore) il iau pt ca vineri incepuse sa-mi supureze pe langa o ata.... si in plus, ma ustura de numa'... la urinare).
Acum, sa fie setul complet, daca tot e bine epiziotomia (cel putin la suprafata; ca langa anus inca am o galma tare si dureroasa)... mi s-au inflamat urat si hemoroizii.... si d-aia nici n-am stat ieri pe scaun, la calculator.... M-am saturaaaaat!
Monica... bb2...
Azi ne-a cazut buricelul!!!!!!!!!
Mami fericita de Sebi si Antonio
nastasie spune:
vai, alina, saracuta, ce greu.cel putin mie asa mi se pare ca a fost greu.refacere rapida.si felicitari pentru buric.
varsta lui razvan
isidora spune:
MATEI Sa fii sanatos si sa cresti frumos ,sa-ti bucuri parintii !!!Andre B,SA VA TRAIASCA,PRINTUL !
Nastasie,multumesc de raspuns! Vazut poze ,sunteti frumosi toti si haiosi ,inclusiv pisica!
Mav,draga mea prin ce-ai trecut....Incerc sa -mi inchipui cum ar fi fost fara Mamacita si ma trec fiorii...
Daca imi doream inca un copil pe putin ,ca sa mai nasc odata cu CHazly,acum vreau o cezariana pt. o peridurala cu Mamacita...
Sanzi,....I rest my case....20 de min. pana la ocean- o nimica toata...Atata fac si eu pana la marea plina de manelisti,mucuri de tigara,plozi prost crescuti si mame isterice....In afara de plaja Tataia,a fost un cosmar sa merg oriunde in alta parte ,asta vara...
Legat de Miami:ma suna agentul prin care am vrea sa cumparam o casa ,teren undeva zona Trandafirul,Eminescu...Pura utopie ,evident...,Si imi spune ca a gasit o casa ,pe Eminescu,din 1940,cu putina curte-800.000 de euro! O nimica toata!
Ii spunem ca la banii astia ne luam noi 2 case in Miami sau cel putin una...Deci aveam dreptate ,noi o spusesem la oha...
A ,si mausoleul ala de 50 de milioane ,n-are nimic familiar....
Angi,daca mai descrii mult placinta aia s-ar putea sa venim la tine cu colinda mai devreme
Puric e Puric si nu-i nimeni ca el...Am ras de m-au durut colturile gurii ,ca de fiecare data,am cazut si m-am ridicat,am atins profunzimi sufletesti pe care nici nu le banuiam si am plecat cu promisiunea lui si a Inaltului Teodosie -care va sponsoriza spectacolul-,ca ne vom revedea pe 26 noiembrie la Don Quijote,spectacol cu care a fost in 27 de tari...Am mai vazut tot la Constanta,Visul si Toujours L'amour...o nebunie...
Inca nu sunt afise prin oras cu Don Quijote ca abia s-a stabilit aseara data....ca nu erau bani...cica...
Yannia,imi pare tare rau ca a trebuit sa pleci dun tara mai devreme din cauza unui oligofren...Din pacate e plina tara de astia pana la cele mai inlte nivele sau niveluri?Cred ca nivele...
Cand va mai intoarceti?Imi PARE rau ca nu ne-am putut vedea mai des...
Doc,iti spun eu cum ....
nastasie spune:
la multi ani, matei!!!!!
adina, pisica aia a cazut de la etajul 4.s-a intamplat cand nu am fost acasa asa ca nu stiu exact dupa ce a vrut sa sara pe geam:musca, pescarusi sau pisicile din curtea blocului.cert este ca e schioapa, avand o fisura la bazin.noi tot speram sa-si revina dar nu cred.
varsta lui razvan
isidora spune:
Nastasie,s-ar putea sa-si revina....A mea a cazut de 2 ori de la 3,in perioada cand era la mama ,la Suceava.Prima oara cred ca a cazut cu burtica intr-un ciot din gardul viu,ca i-a descoperit mama o gaura cat o moneda de 5 bani....S-a inchis treptat si n-are nika...clar are 9 vieti...bine i-au mai ramas vreo 6 cred...
P.s Sanzi :Isidora zice ca David seamana cu Cornelius...din Degetica...dupa care e topita literalmente...adica se inroseste cand il vede,isi acopera ochii,ce mai...dragoste in toata regula...Deci trag sperante ca David o sa uite de Mariuca si alte pretendente si o punem de o incuscreala Promit ca o viitoare bunica iubitoare ce o sa fiu sa vin cat mai des,sa fac plaja nepotilor ...Si uite asa Bora Bora prinde contur....cE mi-e Bora Bora ,ce mi-e Miami....Frumusetea e cam aceeasi...
Ah,sI promit sa nu o vaccinez cu Gardasil,tocmai ca sa-i poata face lui David cati nepoti cu ochi albastri vrei...Nu vezi ca am gena puternica?Sotul meu brunetel cu ochii negri si eu ii trantesc 2 blonzi cu ochii albastri...
nastasie spune:
adina, ar fi super.i-am facut atunci prin iulie cand a cazut un tratament cu niste injectii o saptamana, dar tot mai merge schiopatand.si uite a trecut ceva timp dar nimic.dr a zis ca e tanar si se sudeaza rpd, dar nici o ameliorare.i-am luat eu o crema dar nu ma lasa sa o masez ca ma musca intr-un stil barbar.
varsta lui razvan