peste la cuptor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moruna spune:

b.nica pestele marinat de care zici e intr-adevar f bun.pestele se da prin faina de grau.raportul apa otet este similar celui de la gogosari si depinde cum iti place...mai acru sau nu.se fierbe apa si otetul in care se pun foi de dafin si piper negru boabe.daca iti place poti adauga si ardei iute daca mananci mai piperat(eu una nu pun ca nu prea imi place).se toarna peste peste si se lasa cel putin o zi ca sa patrunda bine.

mami de andrei 08 MAI 2008
cand tu arati cu un deget,trei degete arata spre tine.
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

moruna, am unele nelamuriri:
ulei nu se pune? asa am inteles de la b.nica
iar compozitia de apa cu otet se pune fierbinte?

www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moruna spune:

ulei nu se pune ca pestele prajit trage ulei.in general se pune fierbinte;asta daca nu vrei s-o faci pentru o perioada lunga de timp si faci intr-o cratita ca eu nu pun pestele la marinat pentru iarna.daca il pui la borcane trebuie sa se raceasca un pic ca sa iti fie mai usor si sa nu spargi borcanele.

mami de andrei 08 MAI 2008
cand tu arati cu un deget,trei degete arata spre tine.
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

am inteles, saru'mina.
Stiu un truc: atunci cind pui intr-un borcan de sticla ceva fierbinte, e bine sa ai 2 cutite incrucisate sub borcan (lamele, desigur) si atunci nu se mai sparge borcanul.

www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivanoiuadela9 spune:

Imi cer scuze ca nu v-am multumit mai devreme pentru toate retetele voastre dar am fost putin plecata ... sunt foarte interesante . Promit sa le incerc pe toate si sa va dau note . Va Multumesc inca o data tuturor .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana7mi spune:

din auzite, ca nu-s chiar atat de gospodina , oasele de la peste se inmoaie daca se prepara la oala minune.

eu de curand amfacut chiftelute din peste (pastrav), au iesit foarte bune si a mancat si Ale al meu.



Ale
le mie foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana7mi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Moruna, eu fac din file, nu stiu cum e cu oase, si am o reteta mortala.
Amsteci 2 linguri mustar cu o cascuta ulei de masline si praf de usturoi, si freci bine. Ungi peste cu sosul, si lasi la macerat in frigider vreo 2 ore. Eu il las direct in tava yena in care il voi pune la cuptor dar poti in punga. Apoi il dai la cuptor. Trage un gust minunat. Il servesc cu cartofi natur pe care pun putin unt si marar taiat marunt.

Monica mami de printisor si printese

"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."


nu am incercat niciodata cu mustar ... dar daca zici ca-i bun, voi incerca si eu.



Ale
le mie foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Peste la cuptor (dietetic)
Peste proaspat (de preferat mare)
Se curata de solzi, se scote din el tot, in special pielita neagra (se spala bine), se taie portii, se da cu mirodenii speciale pentru peste, se stropeste cu zeama de lamaie. Se pune intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor 20-30min. Se serveste cu mamaliguta calda (si mujdei din usturoi).

Crap la cuptor cu sos de vin
Ingrediente: 1 crap fara cap, 1 ceasca de ulei, 1 pahar vin alb, 1 lingura bulion, usturoi, sare, piper boabe, 1 lamaie.
Se curata pestele, se cresteaza in cateva locuri pe spate, se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora inainte de a se pune in tava. Se prepara un sos din: 1 ceasca apa calda, 1 lingura bulion, usturoi curatat si taiat marunt, vin, sare si piper boabe. Pestele se aseaza intr- o forma, se acopera cu sosul si se introduce la cuptor pentru o ora. Se serveste cald, stropit cu zeama de lamaie si cu garnitura de cartofi fierti.

Stiuca la cuptor
Ingrediente: 2 kg stiuca, 3 cepe mari, 3 rosii decojite, ulei, suc de rosii, vin alb, sare, foi de dafin.
Se curata stiuca, se cresteaza pe ambele parti, se sareaza si se condimenteaza dupa gust, se pune intr-o tava, pe pat de ceapa taiata pestisori, la cuptor, cu 50ml ulei si cca 200ml apa. Se prepara un sos din: doua cepe mari taiate marunt si prajite in ulei la care se adauga sare, trei rosii decojite si taiate cuburi, 200 ml supa, 100 ml suc de rosii, doua frunze de dafin. Dupa ce sosul ese bine fiert se adauga 250 ml vin alb sec. Dupa ce stiuca a stat 20 min la cuptor, se intoarce, se toarna sosul deasupra si se mai lasa inca 20-30 min in cuptor.

Pastrav cu sos fin de unt
Ingrediente: 6 pastravi, 2 linguri otet, 3 linguri apa, 4 galbenusuri, 1 si 1/2 pachete unt, sare, piper, ulei.
Curatati pastravii, ii spalati si ii uscati pe un servet de hartie absorbant. Presarati cu sare, piper, puneti in fiecare cate o bucatica de unt, ii infasurati in folie de aluminiu si ii dati la cuptor pentru 20-25 minute. Sosul: Fierbeti otetul cu 3 linguri de apa si cand da in clocot, treceti cratita pe baie de aburi si adaugati galbenusurile unul cate unul, amestecand continuu. Nu se adauga urmatorul galbenus pana nu se incorporeaza complet cel de dinainte!! Puneti 1 pachet de unt bucata cu bucata amestecand energic, luati sosul de pe foc, potriviti de sare si piper.
(Daca sosul incepe sa se taie, adaugati o lingura de apa rece si amestecati repede).

Peste cu legume
Ingrediente: 1 kg peste (cod/crap/caras), 2 morcovi, 2 vinete, 2 dovlecei mici, 2 ardei grasi, o mana de fasole verde, 1/2 telina, 2 cepe, 7-8 rosii, o cescuta de vin alb, 1-2 ramurele de cimbru, 1 legatura patrunjel.
Se curata pestele bine, se spala, se presara cu sare si cimbru. Ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei. Cand s-a aurit, se scoate si in aceeasi tigaie se calesc morcovii, dovleceii si vinetele taiate rondele. Se adauga fasolea curatata de capete si rupta bucati mici, ardeii taiati betigase si se lasa pe foc 20 minute. Intr-un vas uns cu ulei puneti un pat de legume, apoi pestele, care se acopera cu restul de legume. Se pun rosiile taiate rondele, vinul si se da la cuptor pentru 20 minute. Se serveste presarat cu patrunjel taiat fin.

Crap umplut
Ingrediente: 1 crap mare, 200 g ciuperci, verdeata tocata, 1 ceasca ulei, sare, piper macinat, o felie paine, 1 paharel vin alb, 1 ceapa, 1 telina
Se curata pestele de solzi, se goleste de intestine si se scot cu atentie oasele de la burta. Se sareaza pe dinauntru si pe dinafara; se lasa sa stea asa pana cand se pregateste umplutura: se toaca ciupercile si se pun intr-o cratita impreuna cu uleiul,ceapa tocata marunt si telina data prin razatoare.Se lasa sa scada la foc mic, cu cratita acoperita. Cand amestecul s-a inmuiat bine, se pune intr-o farfurie adanca si se amesteca cu miezul de la o felie de paine inmuiat si bine faramitat, cu verdeata tocata, sare si piper macinat. Amestecul se omogenizeaza si se introduce in burta crapului. Pestele se inconjoara cu o ata de bumbac, se pune intr-o forma si se introduce la cuptor cu o cana de apa calda, sare, boabe de piper si frunze de telina. La cuptor se tine 30 min., la foc potrivit. Se adauga vinul, se intoarce pestele si se continua frigerea inca 30 min. Se scoate forma din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se serveste crapul taiat felii groase, cu umplutura alaturi, stropit cu sosul in care s-a facut.

Peste la cuptor cu ciuperci champignon
Ingrediente: 500 g file de peste (cod, merlucius), 200 g ciuperci proaspete, 1 lamaie, rozmarin proaspat - 1 lingurita, sare, piper, unt sau ulei de masline.
Se spala fileurile si se presara pe ele sare, piper si rozmarin. Se spala ciupercile si se taie felii daca sunt mai mari, sau se lasa intregi daca sunt mici. Se unge o tava mai mare cu unt sau ulei de masline, se asaza fileurile intr-o parte si ciupercile in cealalta, se taie lamaia felii si se asaza peste fileuri si se stoarce si din zeama peste ciuperci. Se adauga 1 pahar cu apa si se introduce tava in cuptorul incins la 180 de grade, circa 35-40 minute.


Monica 20+ www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies

I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Conserva de peste cu ceapa
Ingrediente: 5 kg peste de rau mai mic, 1.6kg morcov, 0.4kg ceapa, 1 l ulei, 0.2 kg otet, 0.1 kg sare, foi dafin si piper dupa gust.
Mocovii se taie rondele si ceapa se toaca marunt. Se pun toate in oala sub presiune si se fierb 3 ore. Se aseaza in borcane si se sterilizeaza.

Conserva de peste
Ingrediente: peste marunt guvide, babusca, oblete sau felii de peste mai mare caras, somn, salau.
Pestele spalat si curatat se prajeste doar in ulei pana capata o culoare aurie si se aseaza in borcane. Se face o compozitie 1 parte de otet si 2 de apa se adauga sare dupa gust foi de dafin sau dupa gustul fiecaruia si se fierbe dupa care se adauga in borcane peste peste. Pentru a fi consumat la iarna se vor steriliza borcanele.



Monica 20+ www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies

I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana7mi spune:

ce de retete!!!!!!!

Ayla21, multumim!

Ale
le mie foto

Mergi la inceput