Diferenta de varsta
Raspunsuri - Pagina 15
Lo_li_Ta spune:
Mihaelka, tocmai, never say never. Si tocmai asta e ideea, nu m-am referit la "cineva". Dupa mine e jignire,mai ales intr-un cadru ca topicul asta, atunci cand are ca tinta o persoana anume. Eu am folosit un "uneori" relevat de ce-am vazut la viata mea, nu de ce citesc aici. Daca as spune "uneori, blondele sunt proaste", nu vad de ce ar trebui sa sara blondele de aici (si eu sunt) si sa se simta jignite. E o comparatie stupida, dar ideea e ca atunci cand se pune problema cu "uneori...", tendinta fireasca si naturala a unui om impacat cu sine este sa se includa in categoria "fericita", nu sa simta orice parere ca pe un atac la persoana.
Si pana la urma, vrand-nevrand, traim intre oameni care privesc, observa, judeca, mai ales situatiile atipice. Poti face abstractie, dar avand in vedere reactiile de pe aici, totusi deranjeaza. Eu eram curioasa de cum vad si membrii cuplurilor, si cei din afara, asemenea relatii. Atata tot.
lisa79 spune:
10 ...luni diferenta intre noi(eu mai mare),dar pt mine e partenerul perfect. nu l-as da pe unul de 20 de ani si nici pe altul de 50.e numai bine.
ce parere am eu?? cred ca sunt anumite limite si la varsta,cred ca multe din sentimentele noastre sunt urmarile educatiei familiare. va dau un exemplu: tatal meu a baut mult,noi am suferut fff mult din cauza asta lucru care pe mine m-a facut sa urasc bautura. nu as putea permite ca partenerul meu de viata sa aiba un hobby ca acesta.
as vrea sa cred ca se poate iubi o persoana care e mai in varsta sau mai tanara cu 20-25 de ani. as vrea sa cred. o pritena de=-a mea,varsta 31 de ani, a iesit cu un tip de 55 de ani. de ce??? a zis ca ii place,va zis si ce:sa i se faca coplimente tot timpul fara ca ea sa dea prea multa importanta la aspectul fizic,sa primeasca atentii, sa vada locuri noi, sa aiba grija de ea. o dragoste protectoare. a recunoscut ca niciodata nu a simtit acea flacara in ea pt el,a fost mai mult de respect dragostea pe care i-a purtat-o. s-au despartit intr-un final,pe motive de gelozie,din partea lui.
oricum,eu va doresc multa multa dragoste,si intelegere.
34S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 6 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora
cayaaimee spune:
La noi diferenta este de 9 ani si din punctul meu de vedere e foarte bine asa. El e mai cerebral si mai responsabil, eu sunt mai visatoare, aeriana, copilaroasa si naiva ( asta doar cand vreau sa se creada asta). Nu as schimba nimic la relatie si consider ca astfel de relatii sunt "sanatoase" . O femeie cauta dragoste si siguranta si eu gasesc asta la un barbat matur.
cayaaimee spune:
poate i se pare ca nu are rost sa dezbatem ideea atata timp cat fiecare face pereche ghidandu-se dupa sentimente nu dupa varsta
mihaela_ce spune:
Daca atunci cand ne indragostim avem listuta cu noi si incepem sa bifam...ia sa vedem...e brunet...ok corespunde !,are ochi albastri...nu e chiar albastru..e mai degraba catre caprui..dar merge...s.a.m.d,ar avea un rost discutia asta,dar de obicei pur si simplu te ia valul,uneori nici nu-ti dai seama..se intampla si gata.Si ce te faci cand alesul nu prea seamana cu visele tale....constati ca nu mai conteazaesti deja langa barbatul vieti tale.
Cristina_C spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mihaelka
Da' de ce? |
Pai am spus de ce, am explicat in cateva mesaje.
Daca avem principii, sa le aplicam in propria viata. De exemplu, daca nu-mi plac barbatii mult mai in varsta decat mine, imi caut unul pe masura si am incheiat povestea. De ce sa vin aici si, indirect, sa spun celor care au astfel de barbati (si culmea, si copii cu ei) ca au facut o alegere proasta? Un pic de tact n-ar strica.
beshter spune:
Cristina,
perfect de acord cu tine. De-asta te-am intrebat - nu-i mai bine sa spui/spunem asta de mai multe ori? Poate poate s-o prinde ceva.
Dar de situatia inversa ce spui? Pentru mine ramane uluitor ca tocmai femeile - tinta prejudecatilor de tot felul - se refera cu sintagme de genul 'de prost gust', 'dizgratios' la situatia in care femeia e (mult) mai in varsta.
Lo_li_Ta spune:
Mai fetelor, in primul rand problema eterna e ca nu dezbatem persoane, ci situatii. Daca totusi vreti sa particularizam va dau si un exemplu: El 25 de ani, ea 35 sau asa ceva, ea declara cu mandrie undeva pe forum(am scotocit de am innebunit,dar n-am gasit) ce mult se iubesc, ca au un copil ca sunt foarte fericiti. Ok, nicio problema pana aici. Apoi cu aceeasi mandrie spune ca sunt impreuna de 10 ani.Calcul simplu: el 15 ani, ea 25. Cate dintre voi,aflate in jurul varstei asteia, v-ati fi putut indragosti de unul de 15 ani? Eu spun ca dizgratios e un termen bland. Sau ce-ati zice daca m-ati vedea pe mine la 27 de mana cu unul de 17?
Si revenind, coborati de pe norisorii aia unde iubirea e singura care conteaza,oamenii fac doar pasiuni nebunesti si nu le mai pasa de buletine. Sunt o gramada de oameni,deopotriva barbati sau femei, care trecuti printr-un divort sau printr-o experienta neplacuta, eventual si cu un copil, stau si analizeaza, fac lista de avantaje si dezavantaje, iar varsta reprezinta un criteriu important, mai ales cand e vorba de diferente mari, mai ales cand acestea sunt in "favoarea" femeii.
Si am deschis acest subiect pt ca una dintre principalele probleme de care se plang femeile e acea "imaturitate" a barbatilor si care da, uneori se remediaza cu varsta. In al doilea rand eram curioasa care sunt motivatiile, care sunt temerile in a mentine o relatie de genul asta. Ca motivele pentru care se incepe o relatie se cunosc deja si nu sunt intotdeauna inocente.
SI in al treilea rand, cu totii avem in mod mai mult sau mai putin un tipar in cap. Daca intamplarea face sa nu se aplice, e ok, dar de cele mai multe ori oamenii tind sa se apropie intotdeauna de un anumit "gen", iar intrebarea mea era foarte simpla: Ce va place si ce va displace celor care preferati (si ati constatat-o din mai multe experiente) barbati tineri/mai in varsta? Atat. Nu caut sa dau verdicte universal valabile, dar dreptul la parere il avem cu totii. Si cine e cu adevarat impacat cu sine nu vad de ce s-ar simti jignit in nicunul dintre cazuri.