Diferenta de varsta
Raspunsuri - Pagina 13
alessia105 spune:
Parerea mea e ca asa cum fiecare persoana este unica in felul ei , asa si o relatie este unica in felul ei si nu tine cont de varsta,rasa etc. Degeaba iti faci "planul" cu cineva care se incadreaza in "tipare" cand poti gasi fericirea si liniste alaturi de cineva care nu se incadreaza in "tiparele " personale.
Personal am la activ doar doua relatii ..una cu cineva mai mare cu 1 an si a doua ( actuala ) cu un domn mai mare ca mine cu 22 de ani ..Diferente intre cele 2 relatii sunt si nu sunt ..Persoanele sunt complet diferite ..2 episoade din viata mea care m-au facut sa devin ce sunt astazi...am iubit ,iubesc (la nebunie chiar) .. am fost iubita , sunt iubita ...implinita etc ..mai conteaza restul?!?
Ptr mine DELOC ..iubesc persoana in ansamblul ei ..restul sunt doar detalii neinteresante .
Cine stie ce ne mai rezerva viata ,dar eu una voi asculta intodeauna glasul inimii ( minor sa nu fie )
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine
Cristina_C spune:
Oricum ar fi, mi se pare aiurea sa i-o spui cuiva asa, in fata - "vezi ca n-o sa mai traiasca mult"- ma rog, cu alte cuvinte.
Daniella
Cornelia, nu te intrista !
danyelana spune:
Intr-adevar e urat sa spui cuiva, "sotul tau e mai batran, nu mai traieste mult, tu esti inconstienta ca iti vei creste copilul singura". Ma rog, cu alte cuvinte.
Daniella
Cornelia
Cristina C
Diferenta de varsta nu e o garantie. Prima sotie a sotului meu avea aceeasi varsta cu el si la 29 de ani si un copil de 3 si-a descoperit un cancer la san. A fost condamnata si nu a raspuns niciodata pozitiv la citostatice asa ca... Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul.
Primul meu sot era cu 2 luni mai mare si asta nu inseamna ca a fost o relatie perfecta. Abia acum dupa 3 ani de la separare pot spune ca s-a maturizat. Inainte statea numai la calculator, credea ca tot ce zboara se mananca, ca iarba e mai verde la vecini si asa mai departe.
Si apropo de a ramane tanar, sotul meu actual e de 100 de ori mai tanar decat primul in ciuda a 23 de ani de diferenta. Cu el merg in parcuri de distractie si se da in toate atractiile cu mine (celuilalt ii era frica), mergem in discoteca uneori, e spontan, imi face surprize si multe altele.
Si mai presus de toate ma iubeste si il iubesc enorm, ne intelegem minunat si ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi ca l-am intalnit.
Zamfirica tu spuneai ca iubesti numai un anumit tip de barbat. Ei bine, da-mi voie sa te contrazic. Dragostea e oarba si credema ca stiu despre ce vorbesc. Sa ma explic: inainte spuneam ca eu nu voi iesi niciodata cu baieti mai mici de inaltime ca mine (eu obisnuiesc sa port tocuri, chiar si de 10 cm) iar primul sot avea doar 2cm in plus, deci adio tocuri.
Si sa stii ca nu ma vedeam niciodata cu un barbat mai in varsta si totusi s-a intamplat. Cand ne-am cunoscut nu i-am cerut cartea de identitate, nu m-am indragostit de varsta lui ci de el. E un om minunat si varsta nu are nici o importanta.
Hai ca m-am intins cam mult.
Pupici
"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire
Zamfirica spune:
Ok, se pare ca numai eu (si asta fireste vine din imaturitatea mea ), vad dezavantajul unui tata de 80 de ani pt. un baiat de sa zicem 18-20. Prin parinti "tineri" eu inteleg pe toti cei care concep copiii sub 40 de ani. In legatura cu varsta mea, eu am 30 de ani si fata am facut-o la 25. Cat despre restul, cu dragostea care loveste si nu tine cont de nimic, banuiesc ca o luati in considerare si cand e vorba de starea civila si gasiti aceleasi circumstante si celor pe cere le-a lovit pt. barbatul alteia. Sper ca n-am suparat pe nimeni pt. ca am avut o parere diferita, cu toata sinceritatea doresc fericire tuturor si cat mai putine alegeri de regretat .
Kalid spune:
Zamfirica, nu esti singura care vede dezavantajul asta... esti singura care a comentat mai mult...
Nici eu nu vad normala o diferenta mare de varsta, la cea de peste 20 de ani nu pot sa cred ca este iubire, poate iubire parinteasca...
Daca ar fi asa normal, de ce nu sunt majoritatea cuplurilor asa?
Totusi, depinde si de firea fiecareia ce/pe cine isi doreste. Daca nu este dornica de distractii, iesiri in cluburi, probabil ca isi gaseste partenerul la alta categorie de varsta, cand nu mai are aceleasi dorinte ca la 25-30 de ani (Danyelana, sotul tau este o exceptie, cred ca realizezi si tu asta, tocmai pt. ca punctezi anumite aspecte).
Cat despre avantajele unui tata in varsta... sincer... nu le vad deloc! Sotu' iese cu copiii cu rolele, cu bicicletele, se iau la intrecere in parc, se tavalesc (nu in parc ), il calaresc etc.; cred ca la 60 de ani sau peste e cam greu sa mai faca asta. E adevarat ca, daca este pensionar, are mai mult timp liber de stat cu copiii, dar depinde si cum il petrece...
Sunt de acord, nu ceri cartea de identitate cand il cunosti, dar 20 de ani in plus se vad si fara CI, iar daca te-ai indragostit de el, inseamna ca s-a pliat pe asteptarile, preferintele tale, modul tau de viata/gandire... nu pot sa cred (nici eu) ca dragostea este oarba... Citez din Zamfirica: "Nu cred ca e ceva mai presus de noi si se intampla in indiferent ce conditii, de varsta, de religie, de starea civila, fara ca intial sa accepti ideea."
Sper sa nu iau (prea) multe rosii ca mi-am spus parerea (a se citi avantajele unui sot de aceeasi varsta)...
Sanatate multa (ca ne trebuie la orice varsta )!
danet spune:
Zamfirica, uite o de la mine pentru modul in care ai pus problema.
Am in anturaj suficient de multi barbati intre 40-50 de ani, ca sa pot spune cu mana pe inima ca in ceea ce priveste criteriile dupa care apreciaza o femeie nu exista diferente fata de cei din categoria 20-25.
Si un domn varstnic va dupa o juna frageda la fel cu cel tanar.
Daca sunt atat de interesati de aptitudinile intelectuale ale unei femei de ce nu se orienteaza spre cele de varsta lor?
Puteti afirma cu mana pe inima ca sotii varstnici ar fi ales o doamna de varsta a III-a cu aceleasi calitati ca ale voastre, sau lipsa ridurilor a inclinat de fapt balanta?
Nu cred ca ar trebui sa se simta cineva jignit de o judecata absolut fireasca, o persoana mai batrana cu 20-30 de ani , statistic vorbind sta mai prost cu sanatatea .
Si ca sa termin, nu cred de asemenea, ca sexul cu un domn atat de in varsta ar fi o experienta de neuitat.
Parerea mea
Cristina_C spune:
Avea o vorba tatal iepurasului Bocanila din Bambi: "Daca nu ai nimic placut/amabil de spus, mai bine nu spune nimic". Sigur ca aici fiecare e liber sa-si exprime parerea, dar uneori se impune sa dam dovada de tact si mai bine sa o pastram pentru noi. Daca se vorbea la modul general, era altceva, dar culmea e ca aici au scris fete care au soti mai in varsta, deci va adresati direct lor si nu le spuneti lucruri frumoase deloc.
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cristina_C Avea o vorba tatal iepurasului Bocanila din Bambi: "Daca nu ai nimic placut/amabil de spus, mai bine nu spune nimic". Sigur ca aici fiecare e liber sa-si exprime parerea, dar uneori se impune sa dam dovada de tact si mai bine sa o pastram pentru noi. Daca se vorbea la modul general, era altceva, dar culmea e ca aici au scris fete care au soti mai in varsta, deci va adresati direct lor si nu le spuneti lucruri frumoase deloc. |
Cristina, hai sa-ti spun eu, tot statistic, cum sta treaba cu jignirile astea invaluite in mantie de matase...
Este urat ce s-a postat aici, pentru simplul fapt ca sunt femei pe DC care au soti cu 20-25 de ani mai in varsta. Evident ca unora nu le pasa. Statisticile spun ca cei nefericiti se iau de viata altora. Le cauta nod in papura.
Daca cineva e multumit si fericit cu ce are, nu il ..bate grija de alte cupluri.Asa spun psihologii, nu eu.
Asa ca e de inteles pe de-o parte, ma intelegi?
Fetelor cu soti mai in varsta..nu puneti la suflet ce cititi pe aici si nu va necajiti!
Romanul nu s-a nascut poet, ci filozof..bag de seama.
danet spune:
Lady J, nu cred ca cele care vad o problema in diferenta mare de varsta dintre parteneri au in mod necesar frustrari in viata de cuplu.
Este doar un alt punct de vedere, in definitiv si noi am putea sa ne simtim jignite de insistenta cu care cealalta tabara ne prezinta avantajele unei astfel de alegeri.
Mi se pare oarecum nedrept fata de partenerii nostrii mai tineri sa nu reactionam cand se fac afirmatii de genul : un barbat in varsta alege femeile dupa alte criterii ,se ocupa mai mult de copii ( ca e la pensie ),face mai bine sex.
Nu vad de ce o femeie care ar ezita sa-si aleaga un partener in varsta e taxata drept frustrata sau superficiala ( pt ca recunoaste implicit importanta aspectului fizic ) iar un nene de varsta a treia in aceeasi situatie...face o alegere matura.
Daca e sa fiu sincera pana la capat , un pic de invidie tot simt, pt ca nu pot sa nu recunosc avantajul pe care il are un barbat de 55 de ani vs o femeie de aceeasi varsta.
Exemplu: daca domnul in cauza a ratat viata de familie din prima parte a vietii, poate recupera si la varsta asta alaturi de o femeie mai tanara .
Doamna nu are aceleasi oportunitati.
Concluzie:femeile trebuie sa reuseasca din prima, pt ele nu exista viata de familie "reloaded".
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danet Este doar un alt punct de vedere, in definitiv si noi am putea sa ne simtim jignite de insistenta cu care cealalta tabara ne prezinta avantajele unei astfel de alegeri. Mi se pare oarecum nedrept fata de partenerii nostrii mai tineri sa nu reactionam cand se fac afirmatii de genul : un barbat in varsta alege femeile dupa alte criterii ,se ocupa mai mult de copii ( ca e la pensie ),face mai bine sex. mai tanara . |
Danet, cum adica sa te simti jignita TU cand altcineva isi lauda partenerul???
Lauda-l si tu pe al tau daca nu vrei sa fii mai prejos, insa e bine sa ne abtinem de la comentarii rautacioase si jigniri, nu crezi?
Cum vine asta, ce suntem la razboi aici? Cineva cu un sot mai mare cu 25 de ani prezinta avantajele pe care le vede EA raportat la relatia Ei si tu te simti DATOARE FATA DE SOTUL TAU mai tanar sa-i tragi una dupa ceafa???
Fiecare vorbeste de cazul ei aici, deci nu inseamna ca toti barbatii de 50 de ani sunt super, la fel cum nu inseamna ca toti cei de 30 sunt extraordinari.
Scuza-ma dar eu chiar nu inteleg ´´de ce te simti jignita´´ ca o femeie e fericita in relatia ei si isi lauda sotul mai in varsta...e peste puterea mea de intelegere...
PS aia cu frustrarea.. ehei..ce sa zic eu, psihologii spun ca asa e ..