Stiu ca s-a mai discutat aceasta problema, dar parerile sunt impartite si fiecare caz e diferit de la per. la pers.
eu am nascut pe 25 dec 2006 si am intrat in CM pe 17 noiembrie. in 2006 mi-am efectuat toate cele 25 de zile de CO. problema mea este urmatoarea: m-am intors din cic cu 1 iulie 2008 si colegele de la HR sustin ca pe anul 2008 nu mai am dreptul la CO, invocand acelasi art. din HG 250/1992
"in cazul in care perioada de incapacitate temporara a fost de 12 luni sau mai mare si s-a intins pe 2 ani calendaristici consecutivi, salariatii au dreptul la un singur concediu de odihna, acordat in anul reinceperii activitatii, in masura in care nu a fost efectuat in anul in care s-a produs pierderea temporara a capacitatii de munca"(acest art. este valabil si pentru persoanele intoarse din crestere copil)"
Acest art este trecut si in Ctr. Colectiv de Munca al nostru. Mai stiu ca CO se acorda proportional cu timpul de munca lucrat, dar nu stiu unde anume sa fac scris oficial sa pot sa le demonstrez ca am dreptate. Mie mi se pare absurd ceea ce zic ele, dar as dori sa stiu si parerea voastra.
Avem topic dedicat pentru aceste probleme.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa