PRIETENE FARA TITLU (17)
Raspunsuri - Pagina 13
monica70 spune:
Deci mie mi-a iesit ca-s pasionata,desi ma visam mai flegmatica,asa,dar nici vorba ... Recitind acum testul dupa mai multi ani ani ,recunosc ca tot mai tare mi se potriveste 
INGRID nu mai stiu ce voiam sa zic,dar imi amintesc eu
a daa ,ca se face iar frig pe sambata-duminica
Si ca nu dau de fratelo,macar la primul de-ar merge si el,ar fi super.
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Doamne, prefer Infernul, daca este legat la Internet."(Valeriu Butulescu) ![]()
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank">
www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
monica70 spune:
Am mai gasit ceva super interesant
:
Ce tip de temperament are copilul tau?
Inca de la o varsta foarte frageda, putem vorbi despre un anumit comportament al copilului. Inainte ca cel mic sa mearga la scoala, incep sa se observe atat temperamentul propriu, cat si influentele exterioare, care il determina pe micut sa se comporte intr-un anumit fel. Dar care sunt trasaturile innascute si care sunt cele asimilate?
Iata o scurta descriere a tipurilor temperamentale de baza pentru copiii prescolari. Cu siguranta, il vei putea regasi si pe cel al copilului tau printre ele. Dupa aceea, iti va fi mai usor sa iti dai seama ce poti schimba la el si ce nu, prin educatia pe care i-o oferi, inca din copilarie.
Aceste mici portrete, in care apar corelari specifice intre trasaturile de caracter in formare si temperament, pot avea o multime de forme. Tipurile descrise nu sunt pure 100%. Trebuie sa iei in considerare din care categorie anume predomina trasaturile.
Varsta prescolara, intre 3 si 7 ani, reprezinta o perioada foarte importanta, deoarece, pe parcursul ei, se pun bazele caracterului viitorului adult. De aceea, incearca sa modelezi metodele educative aplicate in functie de temperamentul copilului.
Citeste mai departe tipurile de temperament ale copilului...
Tipul neechilibrat - coleric
1. Imaginativ pozitiv
Acesta este tipul copilului vioi, extravertit, pe care il intereseaza multe activitati, are o viata plina de preocupari, un ritm de lucru vioi, numeroase aptitudini si deprinderi. Este sociabil, usor adaptabil, generos, plin de curaj si voiosie, gata sa-i ajute pe toti, politicos. Ii plac jocurile cu teme diverse, in care el are un rol de jucat. Adesea poate nascoci jocuri noi. Este influentabil.
2. Imaginativ negativ
Este un copil vioi, extravertit, dar superficial, care niciodata un termina nimic, dezordonat, nervos. Uneori, are crize de plans, este foarte sensibil, irascibil, bataus; strica repede jucariile, dezorganizeaza jocul, ii place sa se "dea mare", minte, este rautacios, nehotarat, negativist, certaret, vorbeste dezordonat si cu greseli gramaticale.
3. Meditativ pozitiv
Copilul este vioi, sfatos, binevoitor, un bun organizator al jocurilor. Neobosit, are multe cunostinte, este sociabil, poseda un limbaj bogat, este politicos, atent si sensibil. Ii plac jocurile cu reguli, este influentabil, se adapteaza usor, simtindu-se peste tot ca la el acasa.
4. Meditativ negativ
Vioi, brutal, arogant, terorizeaza pe cei mai mici sau pe cei pe care-i simte mai slabi. Ii place sa-i pacaleasca pe ceilalti copii. Este rau si neascultator, obraznic si grosolan in vorbire. Nu poate fi usor controlat, este foarte independent. Ii place sa necajeasca animalele, oamenii si este foarte incapatanat.
Tipul echilibrat - sanguin
1. Imaginativ pozitiv
Este un copil vioi, cu interese multiple si relativ stabile. Se adapteaza usor la schimbarile regimului de viata. Ordonat, perseverent, ii place jocul in colectiv, este stimulatorul acestuia, dar si cel care aplaneaza conflictele dintre copii si din joc. Vorbirea este corecta. Este foarte generos si sufera daca nu i se acorda atentie.
2. Imaginativ negativ
Este vioi, independent, raspunde rautacios. Exercita o influenta negativa asupra celorlalti copii. Este bataus si sadic, oricand este gata sa arunce vina pe altii pentru fapte pe care chiar el le-a savarsit. Ii place sa strice jucariile altora. Foarte mincinos. Stie sa simuleze rolul unui copil inteligent si vioi.
3. Meditativ pozitiv
Este un copil bun, saritor, intelegator. Ii place mult sa se ocupe de copiii de varste mai mici decat el, pe care ii protejeaza si ii ajuta cu placere. Este un excelent organizator de jocuri. Are o vorbire bogata, corecta, expresiva. Spre sfarsitul acestei perioade de varsta, incepe sa citeasca.
4. Meditativ negativ
Prescolarul este foarte vioi si neascultator, deosebit de independent, vorbeste urat, este obraznic si rautacios. Ii place sa porecleasca alti copii, sa-si bata joc de ei, sa-i jigneasca.
Tipul echilibrat - flegmatic
1. Imaginativ pozitiv
De obicei, este un copil ascultator, ii plac jocurile cu diferite teme, este un mic creator. Este timid si se adapteaza mai lent vietii din gradinita. Se ataseaza mult de educatoare, este tandru, dar foarte retinut, modest, linistit. Ii place compania copiilor linistiti si ii ocoleste pe cei zgomotosi. Se joaca ore intregi cu un joc care i-a placut. Ii place sa construiasca, sa deseneze ceva. De multe ori, manifesta talent pentru desen sau modelaj. Vorbeste corect.
2. Imaginativ negativ
Copilul este incapatanat, negativist, exaspereaza pe toata lumea prin faptul ca este inchis si retras, timid si rau. Nu se lasa induplecat de nimeni si nimic. Fiind mai putin sensibil, pune numeroase probleme educative, ii oboseste mult pe cei din jurul sau, este mofturos, rautacios, strica repede jucariile, are tendinta de a minti. Vorbirea ii este destul de saraca in expresivitate. Se adapteaza greu vietii de gradinita.
3. Meditativ pozitiv
Este foarte linistit si cuminte, nu supara niciodata pe nimeni, creste fara ca ceilalti sa simta ca in casa este un copil mic. Se joaca atent cu jocuri gen puzzle, construit, desen etc. Are o exprimare sobra si plina de mici intelepciuni, este sfatos si, in general, foarte simpatizat de cei din jur.
4. Meditativ negativ
Copilul este, in general, neajutorat, bolnavicios, morocanos, greu adaptabil. Greu i se poate organiza un regim zilnic. Incapatanat si lenes, neincrezator si neingrijit, este destul de greu educabil. Nu stie sa se joace cu ceilalti copii si are numeroase conflicte cu acestia, deoarece nu vrea sa faca ceea ce i se cere in joc.
Tipul neechilibrat - melancolic
1. Imaginativ pozitiv
Copilul este foarte linistit si foarte cuminte, ascultator, introvertit. De obicei, este ordonat, chiar putin cam tipicar. In foarte multe cazuri, incepe sa vorbeasca foarte tarziu, cu toate ca intelege perfect ce i se spune. Este foarte bun, rabdator, serios si corect. Ii place sa fie laudat si sa i se acorde atentie. Este foarte timid.
2. Imaginativ negativ
Copilul este incapatanat, introvertit. Invata foarte greu sa vorbeasca, sa se imbrace singur sau sa faca diverse alte lucruri singur. Este neajutorat si predispus la astenie. Greu adaptabil, face lucruri necugetate, are o dezvoltare lenta. Prezinta intarzieri in vorbire si in dezvoltarea conduitei.
3. Meditativ pozitiv
Este linistit, tacut. Are putine interese, dar foarte stabile. Este timid, foarte atasat de o anumita persoana. Ii place mult sa ii asculte pe adulti si sa traiasca in mijlocul lor, de aceea se adapteaza greu colectivelor de copii. In general, vorbeste corect, dar tarziu, are un vocabular sobru si nu este prea vorbaret. Bun, linistit, increzator si foarte naiv. Nu ii supara pe cei din jurul lui.
4. Meditativ negativ
Copilul este greoi si lenes, neatent si pretentios. Este incapatanat si neglijent. Ii supara pe cei din jur prin indolenta si prin felul greoi de a intelege si de a se conforma cerintelor. Are o dezvoltare fizica lenta si sinuoasa.
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Doamne, prefer Infernul, daca este legat la Internet."(Valeriu Butulescu) ![]()
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank">
monica70 spune:
Na ca m-am blocat,ca nu prea stiu pe unde s-o incadrez pe Diana,asa ca am luat-o prin eliminare.Sigur NU-I flegmatica si nici melancolica si sigur nici la alea negative nu se incadreaza( chiar exista asemena copii
) de la celelalte doua.Inclin spre coleric imaginativ-pozitiv dar poate si coleric-meditativ-pozitiv ,sau chiar si sanguin-imaginativ-pozitiv. Cand mai creste imi voi putea mai bine da seama unde se incadreaza,e un test pentru copii intre 3 si 7 ani.
Nu mi-a dat prin cap sa caut pana acum asa ceva pentru copii,desi ar fi trebuit, ca doar temperamentul e mostenit,deci il avem din nastere.
Culmea ca la mine mi se potriveste ceva intre flegmatic-sanguin-coleric tot imaginativ-pozitiv de la fiecare evident
Eu nu eram asa de extravertita ca Diana,eram ceva mai timida,dar cuminte,sociabila,dar si cam incapatzanata fix ca Diana.Dar la ce "calitati" negative am citit p-aci
, nu mai mi se pare ca incapatzanarea aia a ei de moment, ca vrea/nu vrea musai in momentul respectiv ceva sa mai fie ceva atat de grav,mai ales ca pe ce creste e tot mai usor de convins.
Am plecat la culcare,nici somn nu mai imi e, daca am gasit lucruri interasante de citit.Dar vad eu maine dimineata cum ma trezesc 
LunaNoua spune:
Hahahhaha. M-am distrat la culme cu Ilincutza. Ce educatoare faina au ! Imi venea si mie sa bat din palme de bucurie, asa de bine stia sa ii antreneze. Super !
Dia a fost mortala. A facut o malaiala cat toata casa
Moni, sa nu
ca eu ti-am exemplificat cu putin malai, nu cu toata punga
Ghita ce mai face ? E la terapeut ? Cred ca avea niste ochi, cat cepele, saracu. Chiar ca v-ati balacit cu malai
Poti sa pui un cearceaf pe jos, sub masuta, daca vrei sa mai repeti experienta, si cand se termina malaiala, sa poti usor sa il scuturi. Mai reduci din pagube
Eu i-am pus nitel malai, abia daca acoperea intr-un strat subtire jumatate dintr-un capac de cutie.
Am citit si eu testul de copii, cel de adulti e prea lung, l-am lasat pe alta data. Pe Daria pot sa o incadrez la flegmatic si imaginativ pozitiv si meditativ pozitiv (nu am prea vazut diferenta intre astea doua).
Eu am dormit odata cu gainile, de la 9, ca un copil cuminte ce sunt
M-am trezit la 1 juma, si m-am apucat de treaba. Am niste emailuri cu vesti super, dar nu va zic nimic pana nu se concretizeaza ![]()
Somnic usor .. si .... buna dimineata ![]()
blog
monica70 spune:
Buna dimineata la cafea.Deja sunt pe baricade.
DEEA ce cearceaf mai ca tot aia e.Pai in malaiul cazut pe jos calca,dupa care l-a purtat prin toata casa,ca doar a fugit ba de 3 ori in dormitor dupa 3 canitze de jucarie,ba de doua ori in bucatarie dupa linguri,una mare si una mica,plus ce-a venit cu mine tot acolo sa ii bag si faina ,mai voia si zahar.Avea rost cearceaf,spune tu? Aseara am aspirat eu zona (asa am promis
) si ei ma tot criticau de pe margine ca "uite si acolo mai este" etc. A fost distractiv ,doar ca Diana cum va ziceam voia toate materialele,nu va zic ca s-a dus si la dulapul cu ulei si a pus mana sa ia o sticla
dar n-a insistat, si-o fi dat seama ca a sarit calul
Sa stii ca fix acolo o incadrasem si eu pe Daria
Astept vestile super!
Si eu am o veste buna: daca totul decurge ok,sambata iar se intalnesc Dianele 

INGRID hai bre sa vad cam pe unde o incadrezi si pe Diana ta ca eu m-am ratacit
adica am o banuiala dar nu vreau sa te influentez ![]()
LunaNoua spune:
Neata
Dau un cal pentru un model de "acord constitutiv" de intreprindere individuala. !!!!
blog
monica70 spune:
DEEA nu am auzit decat de act constitutiv ,dar asta la srl-uri
http://modeleacte.clubcafe.org/modele-acte-constitutive.php
Tu parca voiai AF,nu? Nu mai tin minte ce am avut noi,ca era infiintata in 1995 si s-au schimbat multe de-atunci.Sigur nu exista act constitutiv la PF sau AF si nici de acord din ala nu stiu sa fi avut,eventual ceva cu alt nume.Ma uit acasa.
Atata am de lucru ... si nici azi n-am chef 
Ingrid S spune:
Ceau fetelor!
Mi-am trimis copila afara si eu aranjez rufe si ma apuc de calcat. Ca vine Moni
la noi si ce spune daca e asternutul necalcat? ![]()
Moni, am vazut testele. Mie mi-a iesit nervos...ca sa vezi ca m-a ghicit, cu tot cu calmul aparent, fierb pe dinauntru...
La Diana? Inclin spre flegmatic, imaginativ pozitiv. Desi va stii sa citeasca inainte de 3 ani..
, n-am vrut sa va spun ce face, ca sa nu creez iar suspiciuni ca imi indop copilul cu prostii. Totul vine de la ea, nimic de la mine. Pare greu de grezut, dar nici nu-mi pasa daca ma mai crede cineva sau nu. 
Ai pus filme? O sa ma uit, chiar ca vreau sa vad ce bucurie i-ai facut lui Ghita...![]()
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
http://www.dropshots.com/Ingrid28photo
irinel2005 spune:
Deea, eu stiu ca la intreprindere individuala nu iti trebuie acord constitutiv, tocmai pentru ca nu te asociezi cu nimeni, spre deosebire de, spre pilda, intreprinderea familiala.
monica70 spune:
INGRID da mai fix acolo o incadrasem si eu pe Diana ta
Auzi,Genu cam cum e? Ca la al meu i-a iesit nervos ca tie,dar si de la sentimental i se potriveste.Ceva intre.
Dar de ce sa nu ne zici,adica eu pe cine sa mai copiez atunci?
Las-o balta,ca suspiciuni tot creezi si nu doar in mediul virtual,te asigur.Nu ti-am zis ca anul trecut mi-a zis o verisoara de la tzara (mai mare cu vreo 10 ani decat mine) ca de ce o invat atatea pe Diana,ca nu mai are ce invata la gradinita
.Si ce o invatasem,nimica toata cateva poezioare,sa isi arate partile corpului,formele geometrice pe care le-a invatat intr-o zi-doua asa de mult ii placeau ... A vazut filmulete cu ea cand era la fata ei in Oradea si cred ca i se parea ceva fortat si fiindca nepotul ei,mai mare cu o luna decat Diana nu vorbea inca nimic,chiar si acum vorbeste tare putin,asa a fost si fratele lui mai mare,chiar la 4 ani vorbea pocit rau ca nu il intelegeam defel,cel putin nu eu.
In general oamenii se compara cu ei insisi sau cu ai lor si daca ei nu pot face/nu sunt interesati de ceva,cred ca nici altii nu pot,decat eventual fortzat.Imi amintesc ce-mi zicea Anasebe acum vreo doi ani,ceva de genul ca daca Tibi al ei ar fi asa de avid de a invata ceva nou cum era Diana si pe-atunci,l-ar invata si teoriile lui Einstein,ma rog nu de teoriile astea zicea,dar ceva de genul asta
Daca as avea timp si eu as invata-o cate-n luna si-n stele,pentru ca sunt convinsa ca ii place si ea nu invata ceva ce n-o intereseaza.Dovada literele n-o pasioneaza inca.Cifrele doar de cand a vazut-o in actiune pe Diana de la Timisoara
.Si in caracterizarea asta scria ca e influentabila,deci trebuie sa profit de defectul asta sa ii arat chestii pozitive la copii
.