Mamici norocoase de sept-oct 2008 (172)
Raspunsuri - Pagina 12
preety spune:
Kid2003, multumesc ptr raspunsul tau , dar nu prea inteleg nici eu de ce mi-a recomandat clexane (de 0.6). Eu nu am fost niciodata diagnosticata cu tromboza din cauza asta fiind surprinzator ptr mine. Pp doar ca a vazut ceva la analizele facute in prealabilul operatiei, si poate in operatie. Mai mult inca nu stiu. Sapt viitoare ma duc la control si o sa intreb.
Ref la alaptat, desi imi doresc din suflet, nu vreau totusi sa existe nici cel mai mic pericol ptr asta mica. Din cauza asta stau in dubii, cu toate ca ginecoloaga a spus clar ca pot alapta fara probleme...
Referitor la emotiile de pe aici recunosc si eu ca mi-a fost mult mai usor sa depasesc "problemele" sarcinii cu voi aproape, dar nu vreau sa devin sentimentala ptr ca ne vom muta la scutece in aceeasi formula, inclusiv cu Monica si cu Delphinas, si o sa fim alaturi de ele in mom in care le vor aparea din nou cele "doua liniute magice".
Va pe toate.
Mamica fericita de Sorina Gabriela
musettepink spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iepurila Off dragele mele. Eu chiar nu am cuvinte sa exprim ce simt. Sa va spun cat de mult va iubesc, cat de mult va multumesc pentru sfaturile voastre pentru incurajari si pentru ca ati gasit mereu timp pentru o vorba buna. Am fost la ortoped. Pitica e perfecta si nu are nici un fel de probleme cu piciorusele. Musette, petrecere frumoasa maine. Andruskandu, sarumana pentru sfaturi. Scutecul i-l schimb de 4-5 ori, dar kaka nu face decat o singura data pe zi, ieri de 2 ori. E vreo problema? Eu cred ca nu stiu sa pun scutecul ca lumea . ii raman urme pe picioruse de la elastic. Si la nr 1 si la nr 2. Unde gresesc? pup Eu, iepurica Cea mai fericita mami de Elena Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce. |
Felicitari pt pitica perfecta!
Si la noi raman uneori urme de la scutec cred ca il strangem noi prea tare sau e bebe prea gras,eu am incercat si nr urmator de la scutece dar e inca mare deci incerc sa-i las mai lejer.
Minunea a venit! de Luca Nicolae
Luca cel frumos
Povestea noastra
300 spune:
Moni, cum sa superi?
Iepurila, ma bucur ca e bine bebe. Eram sigura ca asa este Cu scutecul incearca sa nu o strangi asa de tare. Si la a ma raman urme uneori. Daca nu strang aluneca pishi,a sa ca e cam dilematic...
Inca ceva, sper sa nu ma credeti paranoica, ma gandesc ca in ultima vreme am postat cam multe probleme reale sau fictive legate de alaptat... Incerc sa imi rezolv problemele dar cu voi chiar m-am obisnuit sa imi imprt si grijile si bucuriile. Si cat pe-aici sa nasc in direct, nu?
de Anda Teodora
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
Muuh spune:
Eu zic sa predea Feli daca are timp si chef sau oricine altcineva are chef.
Moni foarte frumos spus.
Delphinas spune:
nu stiu cum sa incep, nu stiu ce sa spun, nimic nu se leaga acum.
si eu am citit azi primul capitol deschis de claudinna si m-am oprit acolo unde monica a dat vestea ca mazarica mea s-a dus la ceruri. m-a cuprins un val de tristete foarte mare, dar mi-am inseninat fata uitandu-ma la puiutii vostri minunati si la bimbocel al prietenei mele.
in momentul in care am parasit odiseea am simtit o ruptura undeva, o durere. si dupa perioada de repaus de DC, primul topic vizitat a fost tot la voi. nicaieri nu m-am putut integra asa bine cum am facut-o alaturi de voi. fiecare din voi are ceva special, de la fiecare am avut cate ceva de invatat.
va multumesc ca mi-ati fost alaturi in clipele grele, va multumesc ca ma primiti in continuare pe la voi.
multumesc inca odata ca existati.
poze
Just Me
maryb spune:
buna dragele mele,
nu putam sa lipsesc tocmai azi cand este ultima zi a odiseei noastre.
va multumesc tuturor ca m-ati primit in familia voastra, ca ati fost alaturi de mine si mi-ati raspuns atunci cand am avut nevoie de un sfat sau de o incurajare. sunteti minunate.
dar vreau sa-i multumesc in special lui felicic ca a fost alaturi de mine atunci cand am avut un rezultat prost la bitest si eram la odiseea vecina. am fost disperata insa tu ai fost alaturi de mine si m-ai incurajat si iti multumesc din suflet pentru asta, m-a ajutat mult sa rezist psihic.
nu-mi vine sa cred ca a trecut asa de repede aceasta perioada minunata, acum suntem cu puiutii in brate. sa-I multumim lui Dumnezeu pentru minunile pe care ni le-a dat si ca sunt sanatosi boboceii nostri.
monica, nu te pot uita, iti doresc sa ai un test minunat cu II liniute cat mai curand, abia astept sa ne dai aceasta veste. sa dea Dumnezeu ca data viitoare sa tii in brate un puiut sanatos. pana atunci te mai astept pe la scutecele daca si tu vrei. si ai grija de tine
asadar, imi iau la revedere de la aceasta odisee minunata si ne vedem la scutecele de maine.
pupici tuturor.
maryb cea mai fericita mamica de Mario Gabriel
poze cu mami si bebe
300 spune:
maryb, nu de maine, ci dupa ce avem vesti despre puiul Iliei si al Alinei...
de Anda Teodora
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
monica_dicut spune:
Good point Miruna. Si eu zic ca feli are un talent deosebit la scris si daca are timp si placere eu m-as bucura sa-l dea ea
Si eu va mai MULTUMESC o data pentru ca ati fost alaturi de mine si ca ma vreti alaturi de voi la scutece si pentru cuvintele frumoase la adresa mea... si deja ma simt ca la OScar-uri cand multumesc audientei si parintilor si regizorilor... si ... si... ... si cred ca devin si penibila dar va rog sa ma credeti ca nu am fost asa emotionata si sentimentala in toata viata mea si parca nu-mi vine sa ma dezlipesc de laptop, astept cu pielea zbarlita fiecare mesaj, si-l citesc cu lacrimi in ochi si cred ca cineva tre sa ca sa-mi revin
SI cred ca o sa mai trecem o data prin asta dupa ce nasc si ilia & Alina
POZNICI CU NOI
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Mamica de INGERAS in ceruri
babytza spune:
Ar fi tare frumos sa scrie Felicic ceva la predarea stafetei. Are cel mai mare talent la scris.
Delphinas , Monica nici nu ma gandesc sa ne mutam fara voi !
Sper ca si moderatorii vor fi de acord sa nu ne inchida pana nu nasc si ultimele noastre burtici Nu plecam decat in formula completa !!!!
Dya ma bucur mult ca ai intrat. Poate iti trece supararea si ni te alaturi din nou la scutecele
Nicio veste de la Ilia ?
Printesa mea iubita Valentina
Soricelul meu iubit
poze
poze David
danucu spune:
Hi girls!!!
Va scriu si eu dupa o suta de ani. Am vrut neaparat sa va scriu inainte de a ne muta la scutece si sa va spun ca v-am simtit aproape in astea 9-10 luni chiar daca mai mult v-am spionat decat v-am scris. Va pup pe toate.
Tin sa felicit toate mamicile care au nascut dupa mine si pe care nu am avut ocazia sa le felicit. Felicitari si sa fiti fericite alaturi de bococeii vostri!!!
Va dau si eu datele complete pentru listuta, nu stiu daca se mai ocupa cineva de ea. Alessandra, 26.09.2008, 3600 gr, 52.2 cm, ora 15.38, 39s+5z(dupa calculele doctoritei), nastere naturala cu peridurala (peridurala am avut-o exact la sfarsit pt. mai putin de o ora). Sper sa scriu si povestea nasterii curand chiar daca nu va mai intersa pe nimeni la momentul respectiv, a fost o experienta foarte frumoasa si as vrea sa o pun pe hartie intr-o zi.
Noi suntem bine, indragostiti de nu se mai poate de micuta nou venita in viata noastra. In prima luna a stat si sotul acasa si mi-a fost de mare ajutor. Nu stiu ce m-as fi facut fara el, mai ales in prima saptamana dupa nastere cand imi era greu sa ma asez pe scaun. Acum suntem singurele si ne descurcam foarte bine (chiard aca mami nu mai are deloc timp pentru ea), instinctul matern si-a facut prezenta din prima clipa si m-am minunat de mine insami cum de m-am putut descurca in orice situatie fara sa-mi fie teama. Inainte de nastere imi era tare teama de baita, insa la maternitate ne-a aratat o singura data cum sa facem, apoi ne-a lasat pe noi sa facem in fiecare dimineata. Alessandrei ii place foarte mult in apa, nu plange deloc, cica le aminteste de lichidul amniotic din burtica.
De mancat mananca la 2-3 ore, ziua mananca mai des, uneori chiar si la o jumatate de ora, ceea ce ma ingrijoreaza. Pe undeva e poate si vina mea pentru ca de fiecare data cand plangea o puneam la san ca sa o calmez. Alaptez exclusiv, nu am dat niciodata biberon pana acum, nici suzeta, la cursul de alaptare ne spusese sa le evitam, altfel riscam sa refuze sanul. Cu alaptatul nu au fost probleme, a durat o zi pana a demarat cu adevarat bine si de atunci e ok. Sanii piatra i-am avut doar in prima saptamana.
Ii place tare mult sa iasa, din pacate nu putem iesi in fiecare zi, vremea de aici nu ne permite. Pana acum a fost frumos dar de cateva zile e destul de gri. In locuri aglomerat nu am fost cu ea, ni s-a spus la maternitate sa evitam, desi maine e ziua unui prieten si vom merge cu ea.
Khristin, familia a fost foarte surprinsa, majoritatea credeau ca e baiat, mai ales in ultimele saptamani cand tot crestea in greutate. Insa atat in familia mea cat si a sotului majoritatea e masculina, asa ca s-au bucurat toti ca le-am « adus » o fata.
Soacra mea era atat de convinsa ca e baiat ca a crosetat si a cumparat o multime de hainute de baietel pe care nu le prea putem folosi acum (unele dintre ele sunt chiar cu masinute albastre si diferite chestii de baietei). Acum insa e topita dupa nepotica ei si croseteaza in lila si cu fluturasi.
La serviciu s-au facut pariuri, acolo spre surprinderea mea majoritatea au castigat, pentru ca au pariat fata.
Eva, am vazut ca ai inceput sportul. Aici ne este recomandat sa facem intai reeducarea perineului inainte de a incepe vreun sport (abdomene inclus) pentru a nu risca o cadere de organe. Primim din partea statului sedinte gratuite la kinezist. Primul exercitiu cu care se incepe si care poate fi facut si acasa incepand din ziua a 2 a dupa o nastere naturala consta in 4 miscari si e ceva de genul : intinsa pe spate incordezi intai perineul, apoi sugi burta ca si cum ai vrea sa pui pe tine un pantalon stramt, apoi ca si cum strangi fermoarul, apoi ca si cum ai incheia nasturele. Stai asa 10 secunde cu perineul si burta stransa, te relaxezi si apoi repeti miscarile. In timp ce tii burta stransa se poate alterna si cu alte miscari de jamba dar e mai dificil de explicat. Cica exercitiile astea ajuta la intarirea muschii perineului si la un abdomen plat in viitor. A doua etapa sunt abdomenele care se fac dupa ce ai facut un timp exercitiile astea si abia apoi ai voie sa incepi sportul. Cica abia dupa 3-4 luni de la nastere (in perioada de alaptare sportul nu ar fi indicat).
Mie mi-a zis chinezista sa am voie sa nu incordez abdomenul inainte de a face aceste exercitii, sa ma comport in miscari ca si cum as fi insarcinata dar sincer nu e posibil, cu un bebe mic am incordat muschii burtii de n ori fara sa vreau.
Merg sa citesc din urma daca ma lasa pitica, am ramas la pagina 5.
Va pup pe toate si promit sa revin cu poze cu pitica dupa ce pun cateva pe net.
Mami de Alessandra
Baby born