* Ghiocei de martie-aprilie 2006 * (58)
Raspunsuri - Pagina 12

Irina71 spune:
micaalsa, ce ai facut la doctor ? Ce face samburelul ?
Aoleu, eu cred ca nici nu am apucat sa te felicit
Lasa ca te felicit dupa ce ne anunti ca totul e bine.
Vazut pozele cu Iulia, e o scumpa.
Sa nu te apuci acuma sa te obosesti rau cu mutatul in casa noua ... mai bine platesti pe altcineva s-o faca !
alorea, poate lui Andrei ii iese vreo masea ? Ca si Andrei al meu de la o vreme e tare marait, arunca cu lucrurile, e nervos, si tot asa. Ieri seara s-a sculat plangand si avea un pic de febra (in jur de 38 grade C). Si ma intrebam de ce ? Pana m-am gandit sa ma uit un pic la el in gura. Am reusit cu chiu, cu vai (cu santaj ca nu mai vine Mosul
) si .... am descoperit ca-i iese o masea in spate, stanga sus. Ia vezi, poate tizul Andrei are aceeasi problema ?
elevie, vrei sa spui ca, copiii aceia dorm aproape 12 ore pe noapte ?? Si inca 1-2 pe zi ? Pai, daca Andrei doarme 8 ore noaptea eu sunt cea mai fericita ! Bine ca doarme la pranz vreo 2-3 ore.
ciuf, Delia, aloooo America !! Mi-e dor de voi !
Irina, mami de Andrei (03.03.2006)
www.dropshots.com/Irina71
www.flickr.com/photos/14891034@N08/sets/" target="_blank">Multe poze cu mine

aida_o spune:
micaalsa,
felicitari din suflet!
uite ca ai ramas fix cind crezusem ca am ramas si eu (pina mi-a venit din nou "bucuria" si am realizat ca n-a fost sa fie)
sarcina usoara!
Irina, cum mah, ai santajat copilul ca nu mai vine Mosul daca nu te lasa sa te uiti in gura lui?

aida_o spune:
alorea,
cind il mai implici pe Andrei in treburile gospodaresti, incearca sa folosesti farfurii si pahare de plastic, in felul asta e si el multumit, si tu. hai, rabdare, ca or sa creasca ei mari si-atunci o sa ne gindim cu nostalgie la zilele-astea

nshiro spune:
Salutare!
Micalasa FELICITARI din suflet! Ne rugam sa fie bine si sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos si somnoros (nu ca stim noi cine )
Aida deci si tu esti pe baricade... Acusi acusi vii cu vestea...
Irina odoarele noastre se iau de mana... ca nu degeaba sunt nascuti in aceeasi zi. A mea mi-a dat azi trezirea la 5.30, asa ca bantui pe-aici... Si noua ne ia o ora de foiala in pat inainte de a adormi. La pranz doarme 2 ore la gradi iar seara ne bagam in pat intre 9 si 9.30 dar cum spuneam ii ia cel putin o ora sa adoarma. Trezirea cel tarziu la 7.30 de cele mai multe ori singura iar daca trebuie sa intrevin e de ajuns sa o strig o singura data si e drepti mai ceva decat un soldat. In weekenduri mai devreme de 7 intotdeauna..
Fetelor vis-a-vis de postarea Aloreei voiam sa va intreb ce inseamna pt voi un copil rasfatat. Sau alintat, ma rog. Mie asta vara in Romania toate rubedeniile mi-au spus ca sunt cam la limita cu Maria, sa fiu fff atenta ca e cam rasfatata/ alintata si ca ar fi timpul sa cam "intru" in ea...
Mai stie cineva ceva de Mariana, Mari?
Catrinutzo tu esti ok? Cum te descurci? Cum e bebe Rares? Papa bine doarme bine? Mariucu?

aida_o spune:
nshiro,
bine-ai revenit
sincera sa fiu, nu stiu daca un copil mai mic de 3 ani poate fi considerat rasfatat. eu ma feresc cit pot de a-mi clasifica asa copilul, sau pe alti copii de virsta apropiata.
am citit ca un copil rasfatat este acela considerat de ceilalti egoist, care mereu vrea sa fii la dispozitia lui in secunda in care vrea el, care nu are consideratie pentru ceilalti si de prezenta caruia preferi sa te lipsesti. se spune, insa, ca un copil care primeste prea putina atentie poate ajunge sa aiba un comportament de copil rasfatat, deci asa inteleg ei ca iti pot atrage atentia si te pot avea pt ei. cum majoritatea mergem la servici, scoala, sau mai stiu eu pe unde si ne vedem copiii asa de putin intr-o zi, este posibil ca ei sa devina frustrati si sa aiba un comportament calificat de altii drept "de copil rasfatat", dar in realitate e un copil care implora, tinjeste dupa atentie.
asta e parerea mea, oricum. altminteri de ce un copil "rasfatat" devine cu totul altul atunci cind incepe sa i se acorde atentie si atunci cind i se dovedeste ca este iubit?
in acelasi timp, sigur ca exista si extreme, sa ne-ntelegem :)
era un articol pe net, cred ca-l am undeva bookmarkat. il pun imediat ce-l gasesc.

aida_o spune:
l-am gasit, e www.aces.edu/pubs/docs/H/HE-0718/HE-0718.html?PHPSESSID=93835679d1a31dd5851713bf11b6a40a" target="_blank">aici.

micaalsa spune:
Irina, ms de intrebare La dr. a fost bine, papanicolau e C2, e ok deocamdata. Punctuletul e la locul lui, cuminte si asteptam urmatorul control sa-i auzim si inimioara.
aida, ar fi fost frumos sa fim la odisee. Dar cine stie ... poate poate .
nshiro, sper si eu sa fie mai somnoros de data asta ca Iulia si acum ma termina. Noaptea trecuta am stat treaza de la 2 la 5 asa ca acum sunt un fel de zombi. Sa stii dca si pe Iulia mi-o catalogheaza multi ca si rasfatata, mai mult ma condamna ca ii cumpar prea multe. Eu nu consider ca daca un copil are multe jucarii si lucrusoare, poate deveni din cauza asta rasfatat. Ma gandesc ca jucariile ii dezvolta, ca doar din ce invata ei la varsta asta.
Saptamana trecuta am patit o chestie urata ... a venit la noi in vizita o prietena de-a Iuliei, sunt de aceeasi varsta si se stiu de cand erau bebe ca ieseam mult impreuna si suntem vecini. Ei, in ultima vreme nu prea ne-am intalnit din cauza lipsei de timp si de o parte si de cealalta. Si acum m-am gandit si eu sa le invit la noi. Vreau sa spun ca cealalta fetita a muscat-o asa de rau de manuta incat i s-a invinetit si umflat mana, i-au intrat dintii in carne efectiv. Asa m-am suparat, nici nu va pot spune ... mai ales ca mamica celeilalte a certat-o nitel si gata, totul a trecut. Si degeaba o invat eu pe a mea sa nu dea in copii, sa le dea jucariile ei etc. ca vine unul care nu are habar de asa ceva si ti-o cafteste. Mi-e si groaza de gradi, sper sa nu am evenimente de genul ... dar daca si acolo e un copil asa ca mai sus mentionata si mi-o aduc acasa toata vanata? ca a mea nu riposteaza si nu se apara, ca ea stie ca nu e frumos sa faca asa ceva. Mi-e mila de ea si acum ca se uita la manuta ei si ma intreaba ca de ce o muscat-o fetita aia ... nici nu stiu ce sa-i mai zic.
Oricum, sigur intalniri cu respectivii n-o sa mai avem, mai bine o lipsesc de asa companie.
Va pupic pe toate, mergem un picut afara ca a iesit soarele
JUCARII PENTRU COPII CUMINTI ... SI NU NUMAI
www.bijuterii-fantezie.ro/" target="_blank">BIJUTERII FANTEZIE Bubulina mishelina
Anamaria lui
Iulia (23.03.2006) si
5+

Qamar spune:
Anamaria, pt Iulia cea scumpa
Aida, asa din fuga:)
www.helpsonia.com/archives/148" target="_blank">Click pentru o inimioara fericita! Help SONIA

mihaser spune:
Neata!
Micaalsa si Cri a venit de 2 ori muscat de mana de la gradi de acelasi baietel. Mi-au spus educatoarele ca el nu il provoaca pe respectivul...nici eu nu stiu ce sa-i mai zic...i-am zis sa nu-l bata pe copil chiar daca il musca ptr ca e mai mic, dar deja se intampla cam des...Chiar nu inteleg de ce se poarta asa copiii...eu nu am avut pb cu Cristi cu muscaturile...I-am zis ca nu e voie si a inteles.
Si legat de rasfat...mama l-ar fi incurajat daca ar fi muscat-o...l-ar fi facut sa creada ca a facut un lucru mare...Eu la asta ma refer cand vorbesc de bunici...Cel putin parintii mei il lasa sa faca orice si asa ma enerveaza...Parca ei nu au fost parinti! Dupa ei eu trebuie sa stau si sa muncesc, sa lamuresc copilul ca aia nu e ok si asa mai departe...Sincer eu ma feresc cat pot de lasatul la bunici.
Haine si jucarii le cumpar si eu...chiar mai multe decat vor...chestia asta nu o consider gresita...mai ales ca l-am pus sa dea si altor copii din jucarii ptr ca are prea multe...si m-a ascultat...le-a daruit cu placere.
Va pup! Azi merg cu Eli la masaj! O sa facem 10 sedinte.

nshiro spune:
Multumesc Aida pt raspunsul prompt si la obiect ca intotdeauna . Citind mi-am intarit convingerea ca intr-adevar e destul de dificil a stabili limita intre cat de multa atentie si disciplina trebuiesc date unui copil de 2 ani, mai ales cand pe langa teorie si reguli intervin si alte coordonate precum caracterul copilului si al mamei... Eu sunt o fire mai relaxata care nu prea ma stresez din orice asa ca la capitolul stabilit de reguli stau cam prost. Maria e o fire fffff sensibila care nu uita si nici nu iarta prea usor deci un motiv in plus de a nu insista cu disciplina, zic eu... In Romania s-a comportat exceptional dupa parerea mea, avand in vedere schimbarea de mediu, de limba, si-a facut prieteni noi, s-a jucat cu orice copil dispus sa se joace cu ea, cu adultii de asemenea... doar ca pe ai mei ii deranja faptul ca stateam cu ea de gat sau in spinare in marea parte a timpului (cand nu se juca) si ca ma joaca pe degete, adica fac 13-14 in fata ei. Degeaba le spuneam eu ca are nevoie de atentia mea si de a se simti in siguranta caci totul este nou pt ea, imi replicau ca exagerez si ii dau prea multa atentie. Ca sa nu mai spun ca nici nu spunea la comanda cati ani are si cum o cheama. Ce-mi da mie de gandit sa zicem ar fi "maraiala" sau "haraiala" aiurea, ca plans nu pot sa-i spun atunci, cand e in brate la mine si "plange" dupa mine sau cand vrea ceva, nu spune (desi evident poate vorbi orice) ci incepe sa se miorlaie si sa dea capul pe spate exact ca un veritabil exemplar de "copil alintat"
Micaalsa noi avem astfel de probleme cu fetita prietenei mele cea mai buna. Ea e doua cu 3 luni mai mica decat Maria dar d ecate ori ne intalnim o "articuleaza". Si nu e din cauza mamicii ca nu stie sa o educe... a incercat saraca toate metodele sa o faca pe cea mica sa inteleaga sa nu mai dea in Maria...