De ce se stalceste limba romana?
Raspunsuri - Pagina 13
mirela.d spune:
Nu, Violeta, nu la tine am vazut alte greseli. Si zau daca am ceva cu tine. Eu doar am remarcat ca in cadrul unui topic referitor la limba romana se fac greseli de limba romana. Si am exemplificat, fara a da nume. Dar tu, in loc sa verifici, m-ai corectat aratandu-mi ca e corect ceea ce ai scris. Eu doar ti-am demonstrat ca nu ai dreptate. Si, intrucat ai spus ca tot nu crezi, am venit cu dovada.
Atat.
Iar faptul ca suntem pe un forum care nu are ca obiect limba romana, nu cred ca ne impiedica sa discutam si alte subiecte: politica (la care eu chiar nu ma pricep, prin urmare nu ma bag), religie, invatamant, medicina, salarii...
Si sa stii ca chiar nu cred ca esti analfabeta. Una este sa faci o greseala si una este sa fi analfabeta. E diferenta ca de la cer la pamant. Nu a fost intentia mea sa te jignesc. Imi cer scuze!
Natasa spune:
E pacat ca s-au scris atitea pagini si in loc sa se corecteze greselile, se lasa cu cearta. Macar pe un subiect ca asta, unde nu e interzis sa comentezi greselile, ar trebui sa gasesti un dialog, niste lamuriri, niste explicatii de genul "de ce nu se scrie sant in loc de sunt/sint", A mai fost cindva un astfel de subiect pe aici, dar a murit repede pentru ca nu o sa intre nimeni sa intrebe daca e corecta forma "sunte-ti" sau alte minuni de genul asta. Am constatat ca la noi rareori gasesti oameni sa spuna: "eu la asta nu ma pricep, cum se face, cum se zice?". Toti le stiu pe toate si ca atare ne scaldam intr-o mare de semidocti care se cred genii- stare extrem de periculoasa.
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ariel_7000 mirela asta cu "reanvatatul" se "anvata" mai greu... xio, dar tu pe "goanga" aia agramata ne-o dai de exemplu???...mie-mi venea sa ma iau de vanghelie, dar ala e deja demn de rubrica "Asa nu!!!" din cartea de limba romana. cat despre populatia tanara a bucurestiului...Dumnezeu cu mila! dar macar daca ar ramane la nivel local... nu are legatura cu gramatica, dar am si eu o nedumerire: de ce se spune in Tm: "ciau"? naty, "bb" este o prescurtare folosita pe forum din lipsa de ...timp. ca si "pt":) dar expresia "a-si face asta" este inadmisibila!! ca si "i-mi" de care zici tu ca denota o eroare repetata , care devine in final... bun! dar daca in cercul tau apropiat (de pe forum, in cazul acesta, ca sa fim la subiect) se afla 1 persoana care foloseste acest "i-mi" enervant de des!!! iei vreo atitudine? o tragi finut de maneca (macar pe pm, ca sa nu fie jenata) si-i explici ca maltrateaza in mod regulat limba romana??? ...acum sa nu te superi ca te intreb asta :) mimo, ce carti sa se mai citeasca??? tu sigura ziceai intr-una din discutiile noastre, ca la ora actuala singura carte citita de copii este "harry potter":) ps: nu folosesc majuscule... mi-e greu cu porcaria asta de tastatura, la care si asa fac un efort mare sa scriu 3 randuri:) poate ca "a-ti" observat ca "sau" scurtat mesajele mele de cateva zile mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008) Save the Earth /Is the only planet with chocolate! |
Din acelasi motiv din care in alte parti se spune "salut" , "cius" , "pa"
Se spune la noi ceau/ciao
Din pacate "goanga" aia nu e singura care foloseste , ca am vazut la mai multi , inclusiv pe forumul asta.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Sheannamp spune:
Pentru ca in acest subiect discutia a luat o turnura educativa, mi se pare corect sa fie mutat la sectiunea de "know-how" a forumului.....
Ar trebui totusi precizat ca exemplele nu trebuie sa fie personalizate pentru ca acest lucru contravine regulamentului
In rest, cred ca o reimprospatare a regulilor gramaticale e oricand binevenita.....
Ortansa spune:
fetelor,am si eu o nelamurire,in legatura cu regulile astea mai noi:am inteles ca s-a trecut la "nicio",cred ca si "niciun" (?) si,desi imi stau precum ghimpii-ntre degete,hai,treaca mearga,o sa le folosesc si eu ca tot omu',dar explicati-mi si mie cum sta treaba cu "umpic".tare groaznic imi suna.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">An apple a day,www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">Prima comuniune,
Mere verzi
www.flickr.com/photos/24759233@N04/sets/72157607879622477/show/with/2926721528/" target="_blank">Atelier dulce
I've gt DC under my skin
marius spune:
De ce se stalceste limba romana?
Din lipsa de pregatire, de scolarizare cum s-ar spune.
Daca deranjeaza?
In mod cert persoanele care au un anumit standard o anumita pregatire sunt cel putin "zgandarite" daca nu chiar scoase din sarite.
Pe mine ma deranjeaza destul de mult insa nu ma manifest pentru simplul motiv ca nici eu nu sunt bun in alte domenii. Asa ca accept ca nu suntem la fel de instruiti. In mod sigur nu critic, insa sunt adeptul instruirii individuale a cresterii nivelului de pregatire a oricarei persoane.
Imi pare rau sa constat o pierdere constanta a nivelului general de cunoastere si instruire insa asa cum spuneam viata va face probabil diferentierea. Poate insa gresesc.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa
XIO spune:
citat din mesajul lui Ortansa fetelor,am si eu o nelamurire,in legatura cu regulile astea mai noi:am inteles ca s-a trecut la "nicio",cred ca si "niciun" (?) si,desi imi stau precum ghimpii-ntre degete,hai,treaca mearga,o sa le folosesc si eu ca tot omu',dar explicati-mi si mie cum sta treaba cu "umpic".tare groaznic imi suna. www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">An apple a day,www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">Prima comuniune, Mere verzi www.flickr.com/photos/24759233@N04/sets/72157607879622477/show/with/2926721528/" target="_blank">Atelier dulce I've gt DC under my skin |
"umpic" e folosit in gluma, cel putin eu asa il folosesc pe net ...de fapt e "umpicutz" , ca suna mai simpatic.
Teoretic e "un pic" , adica ceva foarte foarte putin
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Ortansa spune:
'ai ca nu cred ca doar in gluma.eu numai "umpic" vad scris peste tot...
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">An apple a day,www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">Prima comuniune,
Mere verzi
www.flickr.com/photos/24759233@N04/sets/72157607879622477/show/with/2926721528/" target="_blank">Atelier dulce
I've gt DC under my skin
mirela.d spune:
Eu recomand ca atunci cand aveti nelamuriri privitoarea la existenta sau forma unui cuvant sa va uitati pe dexonline. "Umpic" cred ca este folosit in gluma. Cu siguranta acest "cuvant" nu exista.
ramonab spune:
citat din mesajul lui mirela.d Eu recomand ca atunci cand aveti nelamuriri privitoarea la existenta sau forma unui cuvant sa va uitati pe dexonline. "Umpic" cred ca este folosit in gluma. Cu siguranta acest "cuvant" nu exista. |
Eu cred ca e scris asa si din nestiinta.