Cartile copilariei- vi le amintiti? (3)
Raspunsuri - Pagina 8
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui soricica Manusa-un basm ucriniana, si carticia era chiar in forma de manusa uka |
Uite-o sus in stanga, cu degetul ros de verisoara mea :
http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/Franturi%20din%20copilarie/?action=view¤t=100_6387.jpg
La tzara americana (poze)
"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)
soricica spune:
salcia, mii de pentru "Peripetiile iepurasului Emanoil"
uitasem cu desavarsire cum se numeste cartea si tot am intrebat de ea, am cautat-o pe net sub diverse forme si nu a gaseam.
daca are cineva cartica asta scanata si poate sa o posteze as fi foarte recunascatoare.
chiccutza si ml, manusa o am si eu .
natalia_nica spune:
Buna, fetelor
Aveti idee cum gasesc si eu "Fat Frumos certat cu gluma" de Dumitru Toma? Am cautat pe net sa o cumpar, dar nu am gasit decat doua oferte vechi, care se vandusera deja...
viviana spune:
Au fost multe si frumoase. Incerc sa le scriu pe cele care mi-au placut cel mai mult:
Toate Povestile nemuritoare - le-am tot recitit pana pe la 30 ani.
O poveste care m-a impresionat a fost "Uriasul Periferigerilerimini" - Perrault
Sa nu uitam "O mie si una de nopti".
Emil si detectivii - Erich Kastner
Povestiri despre cutezatori - Mihail Drumes
Ziarul unui motan - Elena Farago
Minunata calatorie a lui Nils Holgerson prin Suedia - Selma Lagerlof - prima femeie ce a luat premiul Nobel.
Winnetou, Old Surehand - de fapte toate scrise de Karl May.
Jules Verne - nu lasam din mana cartile lui.
Cei trei muschetari si toata seria
Pardaillan si Fausta
Politistele: Rodica Ojog Brasoveanu cu draga de Melania, Haralamb Zinca, Horia Tecuceanu cu al lui capitan Apostolescu; Agatha Christie, Sir Arthur Conan Doyle.
La adolescenta preferatele mele:
Lorelei - Ionel Teodoreanu
Jane Eyre - Charlotte Bronte
Mandrie si prejudecata - Jane Austin
Charlotte Lowenskold - Selma Lagerlof (am tot recitit-o)
Dupa noi potopul - Josef Toman (aveam vreo 16 ani cand am citit-o si am dat de niste scene sexy si am pus semne la paginile alea)
Socrate - Josef Toman si Miroslava Tomanova
Pe aripile vantului - Margaret Mitchell (i-a dat-o mama sorei mele sa o citeasca. Mie mi-a spus ca sunt prea mica pentru ea. Insa am citit-o pe ascuns)
Cad Zidurile - Babs Deal
Spitalul municipal - nu mai stiu cine a scris-o
Torente - Anne Marie Desmarest
Poveste dspre doua orase - Charles Dickens (m-am batut cu sora mea care sa o citeasca prima si mi-a spart buza. Pana la urma am citit-o impreuna cu glas tare)
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
An@ spune:
Mi-ati deschis pofta de cartile din copilarie , asa ca m-am apucat de scotocit netul sa vad pe care le gasesc in format electronic si am gasit aici o supercolectie in ordine alfabetica: http://cartilecopilarieimele.wordpress.com/titluri
Lectura placuta!