Mai are vreo sansa Romania?
Raspunsuri - Pagina 7
andacos spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui simali
Cea mai mare parte a romanilor normali stiu deja acest lucru si dispretuiesc tipul acesta de indivizi. Celor care-si etaleaza luxul desantat laolalta cu proasta crestere noi le spunem oameni cu valori de manelisti. alice |
As adauga ca "marea majoritate a romanilor care scriu pe acest forum"chiar daca pot parea rautacioasa,pentru ca de fapt realitatea este alta!
Si apoi tot eu ma intreb cit din cei 22 milioane au acces la...forum?
Dana
ladyJ spune:
Parerea mea este ca romanii vor ramane pe veci romani.Cu bune si cu rele.Asa cum neamtu va ramane neamt,englezul englez si asa mai departe.
Civilizatie,daca va fi in Romania, va fi una romaneasca.
Poate ca se va schimba sistemul medical,poate se vor revizui comportamentele functionarilor,poate vom avea strazi asfaltate,muscate la ferestre,cosuri de gunoi peste tot,insa superficialitatea tipic romaneasca va fi prezenta.
Cei mentionati de Simali, nu sunt majoritari.Din pacate.
Majoritari sunt ceilalti,fara spirit de colectiv,individualistii.
Problema romanilor,asa cum am mai spus este superficialitatea si certitudinea ´´eu stiu cel mai bine´´.
O anume mentalitate caracterizeaza popoarele.Nu vom fi niciodata ca nervegienii,pentru ca nu suntem norvegieni.Aici vorbesc de intreaga populatie romaneasca NU de cei care se integreaza perfect intr-o cultura.
Pana si modul in care romanul de integreaza in alta tara,este dovada faptului ca in Romania nu se vor schimba multe.
De ce spun asta? Romanul e un ´´integrator´´.Astfel ca, se va mula realitatii romanesti fara a incerca sa schimbe el neaparat ceva.Se obisnuieste repede.Si cu spagile si cu parcurile murdare si cu nesimtirea...la fel cum s-ar obisnui la o adica cu curatenia sau regulile stricte.Dar individual.E paradoxal,apare un individualism creat pe regulile majoritatii.
E mult prea individualist romanul....mult prea...
ile77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simali Tu esti din Romania. Pleci aiurea - ca pleci ca turist, sa lucrezi, sa ramai acolo, nu conteaza. Te-ai integrat, ai inteles, te-ai putut racorda la sitemul de acolo. Ti-a lipsit ceva ca sa fi un om bun intr-o tara civilizata? NIMIC. DECI ROMANII SE INTEGREAZA. Tot ceea ce ti-a trebuit a fost o tara civilizata facuta de altii. Ca tine sunt milioane de romani - inclusiv colegii mei din lista de mai sus. Sunt oameni care s-ar integra perfect in ceva gata facut, intr-o tara bogata, intr-o democratie veche sau intr-un regat stabil. Eu sunt foarte pasionata de istorie. Inteleg - si chiar nu pot sa scriu in 3 randuri - imprejurarile care au adus tarile din Balcani in situatia in care sunt astazi. Este usor sa te urci la tribuna de marmura si sa ti discursuri. Este mai greu sa construiesti tu, in tara ta, de la 0, ceea ce vezi pe la altii. - o femeie isi sufla mucii in strada. Pe strada sunt 50 de femei si nu face niciuna asa ceva. - un ticalos - dintr-un cartier cochet cu 5 blocuri - unul singur, isi abandoneaza zilnic gunoiul in mijlocul aleii. Restul nu fac asa ceva. - un hot iti fura portofelul la supeermarket; 300 de alti oameni din jurul tau nu ti-l fura. Romanii au o vorba - cam dura, dar potrivita pentru situatia de fata: este suficient o lingurita de c---t ca sa strici o oala cu ciorba. Peste tot, acolo unde statul a venit si a investit si a facut locul frumos, curat, civilizat, oamenii s-au comportat civilizat. Ca a venit unul si a aruncat o hartie... asta nu inseamna ca romanul nu este civilizat, ci ca statul nu intretine. Si in Italia, Franta, etc. sunt oameni nesimtiti care strica. Dar statul repara si curata la timp. Am o casa de vacanta intr-un sat care este pur si simplu invadat de bucuresteni. Acolo toate casele sunt vile, totul este curat si la periuta. Strazile sunt asfaltate, au trotuare, comunitatea a facut proiecte si a adus gaze si apa. Satenii, cand au vazut ca vecinul ingrijeste peluza, pune flori, face gard frumos, au facut si ei. In satul acela dai cu tunul sa gasesti o curte neingrijita. E ca un concurs, cine are cele mai frumoase flori... Si vad ca "molima" s-a extins si in satele vecine. Dar ce a fost aici si nu a fost in alta parte? Pai... BANUL, in primul rand. Dar mai presus de el a fost EXEMPLUL PERSONAL al unor oameni care au facut acolo, in bucatica lor, ceea ce trebuiau sa faca. Eu sunt foarte fericita ca traiesc in Romania, un loc in care am muuulte de facut. Imi place sa dau exemplu personal, imi place faptul ca la firma mea am putut sa creez o lume asa cum mi-am dorit-o, imi place sa schimb mentaitati, sa invat oamenii, sa invat la randul meu de la altii (din calatoriile facute, de la voi, din carti, etc.) si sa predau ceea ce am invatat mai departe. Imi place sa fiu o particica din lumea asta, care creste sub ochii mei, in fiecare zi cate putin. Si da, imi place sa fiu o floare in stare sa creasca si in acid sulfuric. alice |
Am plecat din romania pt ca am incercat sa fiu acolo asa cum sint si aici:corecta,cinstita,respectuoasa,la locul meu.
Si ce mi-a dat societatea inapoi??Nimic.Dimpotriva parca imi facea in ciuda.
Tu crezi ca scriu la subiectul asta, asa ca nu am ce face acasa???
Crezi ca scriu aici asa ca sa vada lumea ca sint din norvegia???
Ei bine te inseli.
Scriu pt ca imi pasa de romania.Pt ca m-am saturat de tot ce aud despre romania si despre ce cred cei din occident despre noi.
Ba sa stii ca am venit si eu cu explicatia "ca deh am fost 50 de ani sub comunism".Si ghici ce? Nimeni nu o inghite.
Daca am scris la subiectul asta cum e in sistemul medical din norvegia, crezi ca am scris asa ca sa fac gimnastica la degete??
M-am gindit ca poate, doamne ajuta,citesc asistente med si medici din ro si se intreaba si ei:mai dar ce o fi asa greu sa fim si noi mai respectuosi fata de pacienti?sau sa nu mai luam bani de la amaritii aia bolnavi care abia isi duc viata de pe o zi pe alta.Ia sa incercam sa schimbam si noi ceva, ca poate scriu mai tirziu aici si pacientii nostri numai de bine despre sistemul nostru amarit.
Aici s-a dat legea s nu se fumeze in restaurante.Nu se fumeaza.
Exista legea asta si in ro.Ii pasa cuiva????E de vina tot comunismul.
Tu vorbesti de firma ta si gradina ta curata.
Noi vorbim de ceilalti 20 mil de romani,care nu sint la fel de norocosi.
Da, pt ca in romania trebuie sa fii norocos sa o duci decent.
Si chiar cu firma si gradina ta cu flori, in jurul tau nu s-a schimbat nimic.
Sint aceleasi strazi cu gropi, aceleasi spitale murdare, aceleasi asistente fara bun simt.
Statul a investit pe strada ta.
Cit crezi ca ii va mai lua statului roman sa ajunga sa investeasca pe toate strazile??
Sau ca sa ma exprim si mai clar, cit ii va mai lua statului roman ca sa inteleaga ca banii trebuie folositi pt binele populatiei ci nu doar pt fericirea parlamentarilor??????
Trb sa plec la serviciu,imi voi continua ideea spre seara.
Ile, mami de Vivian (07.03.2006)
http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR
mihaela_s spune:
Ceea ce scria ile despre Norvegia e valabil si aici. Sigur ca sunt si aspecte negative, insa sunt putine si le treci cu vederea.
As putea sa va dau multe exemple pozitive, dar am sa ma opresc la unul singur, pentru ca s-a intamplat azi si m-a uimit. Eu merg la scoala sa invat suedeza, fac o paranteza sa va spun ca aici cei care au drept de sedere invata gratuit...in fiecare a doua vineri avem intalnire la cafea cu cineva invitat de catre scoala. Azi a fost randul unui profesor de stiinte sociale din scoala care ne-a vorbit despre structurile politice din Suedia, partide, voturi, organizare. Al doilea invitat a fost un tanar de 34 de ani, lider al unui partid care acum e in coalitia majoritara. A avut o poveste frumoasa, el insusi a facut scoala la Komvux, unde invat eu suedeza. Scoala nu e numai pentru emigranti ci si pentru suedezi care nu au putut din diferite motive sa faca scoala la timp. El a specificat ca a avut unele probleme grave(fara sa intre in amanunte) in a-si termina scoala la vremea cand trebuia, asa ca a facut-o ulterior. Ceea ce voiam eu sa spun...ne-a vorbit despre politica, in general, fara sa puna accent pe partidul sau. Ne-a spus ca partidele politice suedeze au nevoie de emigranti care sa fie membri de partid, pentru ca ei, suedezii, sa inteleaga nevoile emigrantilor, problemele cu care se confrunta ei. DAR nici o clipa nu a facut referire la partidul sau, a specificat ca alegerea ne apartine, catre ce partid ne indreptam fiecare daca suntem interesati. N-am primit nimic din partea partidului din care face parte...nici fluturasi, nici pixuri, nici stegulete...nici programa partidului, absolut nimic. Va spun sincer ca am ramas uimita si impresionata de modul acesta de abordare.
Pe de alta parte, oamenii din Suedia se plang de birocratie...vorbeam intr-o zi la scoala. Profa noastra, suedeza bineinteles, spunea ca da, asa este, birocratia este mare in Suedia. Colega rusoaica de langa mine, imi sopteste ca nici ei nu-i place cum se misca lucrurile cand ai nevoie de ceva hartii, ca lucrurile taraganeaza uneori fara rost. Si completeaza ca in Rusia era mult mai bine...ca se ducea cu un pachet de tigari si primea hartia pe loc! Aici asa ceva nu este posibil...
Eu fac practica acum, nu va spun cum vorbesc toti cu mine, cat sunt de draguti si amabili, desi uneori imi dau seama ca ii incurc, pentru ca nu inteleg limba 100% si ii intreb ca la scoala ce inseamna una sau alta...nimeni nu s-a uitat urat la mine, imi raspund cu rabdare si cu amanunte pana pricep, desi toti au de lucru cat China . M-au primit cu bratele deschise si ma simt minunat in mijlocul lor.
Asta nu tine deloc de legi sau de amenzi, nu? Tine NUMAI de bun simt si de civilizatie.
Chiar ieri am povestit cu o colega, care cand a auzit ca sunt romanca a tinut sa-mi spuna ca a fost in Bucuresti anul trecut, ca i-a placut foarte mult si ca a invatat cateva fraze in romana(cu mare greutate) de la coafeza ei care e romanca. Desigur ca i-am spus ca ma bucur ca i-a placut in Bucuresti, ca e un oras frumos care merita vizitat. A fost de acord cu mine .
Imi cer scuze daca am plictisit cu exemplele mele, m-am lungit cam mult. Si eu am prieteni in Ro care sunt oameni de calitate, insa din pacate nu poti sa te limitezi numai la servici, familie si prieteni, nu astia sunt problema...ci atunci cand dai cu capul in toate oprelistile si mojiciile de pe strada si din societate.
vorbe de copil...
Hobby
mihaela_s spune:
Referitor la fumat...aici e interzis sa se fumeze in locurile publice, indiferent ca e spital, primarie, scoala sau restaurant. Toti angajatii ies in locuri special amenajate, cu cafelutza in mana...indiferent de vreme. E lege si nu se discuta...
vorbe de copil...
Hobby
floridia spune:
bun simtn in romania nu mai exista dar e bine ca inca mai speram. La roman spearnta moare ultima
lia popescu spune:
Simali, nu pot decat sa fiu de acord cu tine! Chiar m-a uns pe suflet ce ai scris. Cred ca sunt destule motive de optimism.
Ieri am ajuns intr-o zona rau famata din Bucuresti, unde sunt multi tigani, imigranti si drogati, mai precis in zona Baicului. S-a facut acolo un parc, o frumusete... Terenuri de basket, fotbal, fantana, cascada... ce mai ...tot dichisul. E adevarat ca parcul este pazit de niste gardieni, dar daca trebuie, un an, doi, zece ani, sa fie pazit, pana ne invatam toti sa pastram ce este frumos.
Despre mizeria de pe strazi...ce sa zic. Sunt multe cartiere din New York, care arata mult, mult mai rau decat cele din Bucuresti.
Cred ca ai dreptate si cu exemplul personal. Am copilarit intr-o zona locuita de multi tigani. Dupa revolutie, multi au plecat in Vest, dar, cand au venit, in locul caselor lor murdare si neingrijite au aparut vile, spala acum si trotuarele, pentru ca nu le convine sa care mizeria in curte. Se iau la intrecere, care are casa mai faina (chiar daca din aceasta intrecere se nasc monstrii arhitectonici...).
La tara, unde avem o casa, era un drum pe care nu-l puteai face cu o masina obisnuita. Acum este asfaltat iar strazile laterale sunt pietruite o data pe luna, desi este un sat amarat, nu o localitate turistica vestita.
Cand mergi prin sate vezi tot mai multe case noi, unele facute cu mult bun gust, ingrijite, cochete, cu multe flori.Nu am vazut nici o alta tara in care sa se construiasca atat de mult.Pentru a face curat in curte, in fata casei si pentru a planta flori, nu trebuie sa fi milionar, o fac si taranii!
Sunt multe lucruri de criticat insa mi se pare nedrept sa compari Romania, o tara iesita de 20 de ani din negura, cu Germania, unde razboiul a incetat acum peste 50 ani sau cu tari care nu au "beneficiat" niciodata de educatia comunista. Cine a fost in Germania poate observa ca inca mai exista diferente intre est si vest, cu toate ca si estul si vestul Germaniei este locuit de acelasi popor, la fel de ordonat si muncitor, cu toate ca ajutorul dat partii mai putin dezvoltate a fost substantial...
In perioada interbelica era o tara civilizata, daca te uiti la fotografiile cu muncitorii grevisti din Bucuresti vezi ca erau poate mai bine imbracati decat colegii lor din Germania, de exemplu, lumea stia sa se distreze, fiecare isi cunostea locul, isi respecta meseria, exista respect fata de invatator , fata de medic, fata de preot... Si perioada comunista si revolutia au scos insa gunoaiele la suprafata si au rasturnat scara de valori.
Dureaza pana sa se revina la normal... poate ca nu vom apuca aceste vremuri, insa si perioada asta de tranzitie are farmecul ei...
ariel_7000 spune:
citat din mesajul lui lia popescu 1.Ieri am ajuns intr-o zona rau famata din Bucuresti, unde sunt multi tigani, imigranti si drogati, mai precis in zona Baicului. S-a facut acolo un parc, o frumusete... Terenuri de basket, fotbal, fantana, cascada... ce mai ...tot dichisul. E adevarat ca parcul este pazit de niste gardieni, dar daca trebuie, un an, doi, zece ani, sa fie pazit, pana ne invatam toti sa pastram ce este frumos. 2.La tara, unde avem o casa, era un drum pe care nu-l puteai face cu o masina obisnuita. Acum este asfaltat iar strazile laterale sunt pietruite o data pe luna, desi este un sat amarat, nu o localitate turistica vestita. 3.Sunt multe lucruri de criticat insa mi se pare nedrept sa compari Romania, o tara iesita de 20 de ani din negura, cu Germania, unde razboiul a incetat acum peste 50 ani sau cu tari care nu au "beneficiat" niciodata de educatia comunista. fiecare isi cunostea locul, isi respecta meseria, exista respect fata de invatator , fata de medic, fata de preot... Si perioada comunista si revolutia au scos insa gunoaiele la suprafata si au rasturnat scara de valori. 4.Dureaza pana sa se revina la normal... poate ca nu vom apuca aceste vremuri, insa si perioada asta de tranzitie are farmecul ei... |
1.te invit in alta zona "rau famata" a bucurestiului si anume, in pantelimon, la mine ...mdea, nu ne-a suras tuturor norocul sa locuim in cotroceni sau primaverii...mai suntem si d-astia de lumea a 3 a! ai ramane surprinsa sa aflii cati se afla chiar pe acest forum! sa revenim...in "mizerul" pantelimon s-au renovat parcurile, cel putin cele 2 intre care locuiesc eu (unul chiar la 1 min., al 2 lea la 3 minute:))). avem fantani, avem leagane moderne, aveam chiar si gardieni!!! care ce fac?? rup chiar ei, insisi, leaganele!! deci, draga , este vorba despre ATITUDINE!!!
cine distruge? de la ala care scuipa seminte pana ala care se da cu mertanu' si cu bmw-ul pe sosea (nu ca ar fi vreo diferenta)! avem si d-astia! o gramada! de ce oare nu pleaca in alta parte unde sa-si etaleze banii??? eu asta nu am inteles...de ce nu se duc d-astia si in cotroceni! ca unii au bani cat sa cumpere jumatate de cartier acolo...raman aici, ca sa ne "rau fameze" noua zona! sa ne arate lumea cu degetu' si sa zica "aaa, drogatiiiiii!!!"
uite dovada cu parcul din fata blocului (unde mai pui ca ne da ontanu si concerte gratis!!! le vad chiar de pe balcon...):
http://good-times.webshots.com/photo/2737692640102654381FnuyOI
si urmatoarele 2.
2.fraza asta imi aduce aminte de celebrul slogan:"aici sunt banii dvs!"
1.+ 2.:sunt curioasa cate se vor mai face cand se vor termina alegerile!!! micile schimbari facute pana acum, sunt binevenite, insa sunt PREA MICI si PREA ELECTORALE ca sa fie convingatoare...e ceva de genul:"cu o floare, nu se face primavara" , dar cum bine zicea cineva ca speranta moare ultima, noi speram, voi sperati, ei spera...
3. sigur, hai sa ne plangem ca nu au fost suficienti 20 de ani ca sa ne ridicam din "tarana"....pai ne mai trebuie inca 20 de ani la puterea n, daca se va continua "in dulcele stil clasic" ca si pana acum
cat despre respect, sa fim seriosi!!! daca s-ar comporta doftoru' ,popa si profu' si-n germania sau in alta parte, cum se poarta aici, eu, sincer, nu-i vad bine....asa ca acei ,UNII, care numai ei stiu ce fac pe aici, ar fi bine sa lase atitudinea asta superioara, de Dzei autoproclamati fata de cei pe care ei trebuie sa-i respecte in primul rand, prin natura meseriei pe care si-au ales-o singuri!!! iarasi este vorba despre ATITUDINE...citeste postarea lui ile ... hmmm, cam mare diferenta, nu? de 20 de ani, la puterea n?
4.mama cat farmec!!! praf de stele pluteste in aer sau miazma de tomberon? poate ca ar fi bine sa te mai plimbi prin zonele rau famate ca sa vezi realitatea...apropos, unde locuiesti??? acum inteleg si repulsia fata de "pacientul cel murdar" ...am iesit si eu din "ghetou" si am mers ca lumea buna, prin oras...si tot m-a izbit mizeria! dar de acum inainte ma voi gandi la "farmecul tranzitiei"!
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
Save the Earth /Is the only planet with chocolate!
simali spune:
citat din mesajul lui ladyJ Parerea mea este ca romanii vor ramane pe veci romani.Cu bune si cu rele.Asa cum neamtu va ramane neamt,englezul englez si asa mai departe. |
Genetic ne tragem FIX din aceeasi stirpe. Nu are nemtu' nici un cromozom in plus si nici nu a lovit geniul pe strazile Norvegiei mai atare ca pe strazile roamaniei.
Aceeasi oameni, din pacate, alta istorie. Este singura diferenta.
Ce are romanul in plus - in special cel care scrie in anul 2008 pe intrenet? Depresie. Romanul este depresiv si nu mai da doi bani pe sine sau pe semenii lui. El nu mai crede in nimic. Viitorul este negru, in Romania vine sfarsitul lumii, nu are rost sa mergem la vot, nu are rost sa reparam gardul, etc. Aceasta mentalitate - venita in special din partea intelectualilor - ne va ingropa mai sigur de cat a facut-o Ceuseascu.
Merg cu unii oameni in masina - rude, prieteni. Eu sunt un sofer foarte calm. Si ei injura partenerii de trafic in locul meu. "Uite-l p'ala, nesimtit romanu', putea sa opreasca sa-ti dea si tie voie sa te incadrezi...?" Dar NICIODATA, absolut, NICIODATA nu am vazut pe cineva sa-i observe pe cei manierati in trafic. O doamna draguta zambeste si-mi face semn sa trec, un sofer opreste sa te ajute sa faci pana, altul te lasa sa intri in fata lui cand ai fost cascat si te-ai incadrat aiurea.
De ce nu mai avem ochi pentru lucrurile bune din jurul nostru? De fiecare data cand vedem ceva frumos carcotim sau spunem "c-o floare nu se face primavara". Pentru ca acesta este depresia. Te face sa vezi totul negru si sa ignori lucrurile frumoase din jurul tau. Exact ca un parinte cicalitor si ranchiunos care vede la copilul lui toate defectele si nu mai este capabil sa-l laude pentru lucrurile bune pe care le face. Este previzibil unde va ajunge acel copil cu astfel de parinti.
A... si inca ceva, pe noi ne vedem perfecti. Nuuuu... noi nu suntem romani, noi suntem martieni... Cand zicem "Romanu' e nesimtit, puturos si hot", nu o incudem aici si pe mama noastra sau pe noi insine... nuuuu, noi suntem ... altceva. Exact ca parintii de mai sus: copilul lor e plin de defecte dar... se seamana cu... nu stim cine, nu cu noi.
alice
simali spune:
citat din mesajul lui ile77 Tu crezi ca scriu la subiectul asta, asa ca nu am ce face acasa??? Crezi ca scriu aici asa ca sa vada lumea ca sint din norvegia??? Ei bine te inseli. Scriu pt ca imi pasa de romania.Pt ca m-am saturat de tot ce aud despre romania si despre ce cred cei din occident despre noi. Ba sa stii ca am venit si eu cu explicatia "ca deh am fost 50 de ani sub comunism".Si ghici ce? Nimeni nu o inghite. Daca am scris la subiectul asta cum e in sistemul medical din norvegia, crezi ca am scris asa ca sa fac gimnastica la degete?? Aici s-a dat legea s nu se fumeze in restaurante.Nu se fumeaza. Exista legea asta si in ro.Ii pasa cuiva????E de vina tot comunismul. Tu vorbesti de firma ta si gradina ta curata. Noi vorbim de ceilalti 20 mil de romani,care nu sint la fel de norocosi. Da, pt ca in romania trebuie sa fii norocos sa o duci decent. Si chiar cu firma si gradina ta cu flori, in jurul tau nu s-a schimbat nimic. Sint aceleasi strazi cu gropi, aceleasi spitale murdare, aceleasi asistente fara bun simt. Statul a investit pe strada ta. Cit crezi ca ii va mai lua statului roman sa ajunga sa investeasca pe toate strazile?? Sau ca sa ma exprim si mai clar, cit ii va mai lua statului roman ca sa inteleaga ca banii trebuie folositi pt binele populatiei ci nu doar pt fericirea parlamentarilor?????? Ile, mami de Vivian (07.03.2006) http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR |
Nu stiu daca ai auzit de un test psihologic care se face criminalilor: le arata doctorul diferite pete de cerneala si-i intreaba "ce vezi" iar ei spun "sange", "crime", "gaturi taiate", etc.
Asa e si cu depresivii. Orice-ar vedea sau citi ei iau partea rea, iar daca nu exista nici o parte rea o inventeaza.
Eu iti facusem un compliment. Ti-am scris ca erai in Romania o persoana buna, decenta si muncitoare si ca acolo, in Norvegia, pentru ca nu scrie pe fruntea ta nimic, in acel sistem poate perfect, ai reusit sa fi ca toti ceilalti. O dovada deci, ca in toate tarile lumii exista oameni deosebiti. M-am gandit sa-ti transmit astfel, ca sunt mii de oameni EXACT ca tine in Romania si ca schimbarea va incepe cu ei, pentru ca ei, daca nu se lasa doborati din depresia colectiva vor putea, in timp, sa schimbe mentalitati si sa curete ograda.
Imi pare rau ca-ti imaginezi ca eu as putea sa cred ca exista pe lume roman - oriunde-ar fi el localizat - caruia sa nu-i pese, cat de putin, de Romania. Deci gimnastica la degete sau plictisul sunt excluse.
Cat despre Lumea mea pe care eu o consider frumoasa, te asigur ca nu este nici pe departe perfecta, dar ca este lumea mea si o iubec asa cum este.
alice