Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (73)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Selene_Bunny sa stii ca nu stiam de existenta acestei clinici, dar daca e la fel de buna ca cea din Brasov la care merg eu....ar fi super. Si in Brasov se face nastere in apa, eu am o prietena care a facut asta si a zis ca e foarte incantata. Te sfatuiesc sa te interesezi deja, sa le dai un telefon ca de obicei e un singur edic care se ocupa de nasteri in apa si e foarte aglomerat. Bafta si sa ne spui ce ai rezolvat. Spre deosebire de Brasov, aici e ceva mai scump.

25+ Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronica75 spune:

Mi-am adus aminte
Intreba cineva de bagajul pt. spital.
Eu am primit de la maternitate un pliant in care se specifica ce sa contina bagajul:

Pentru perioada sederii la maternitate:

pt. mama:
- 4 perechi chiloti bumbac (specificat -marime mare);
- camasi de noapte cu nasturi in fata;
- sutiene pt. alaptat;
- trusa de baie;
- tampoane;
si un sfat: - perna in forma de banana pt alaptat.

pt. bebe:
- body-uri din bumbac;
- pijamale cu picior, sau separat pantaloni si camasute;
- manusi bumbac (optional);
- sac de dormit (optional);
- trusa de baie pt bebe, sapun neutru si perie;
- termometru de baie;
- bavetele de talie mare...nu stiu pt ce???
- lenjerie patut;
- hainute pt scos bb din maternitate.

Si mai are o lista cu ce trebuie adus in camera de travaliu:
pt mama:
- 2 camasi de noapte din bumbac;
- un halat;
- un prosop mare;
- chiloti bumbac - cativa??????ce o fi vrut sa spuna???
- sosete si slapi;
- trusa pt baie;
- carti, casete, cd-uri ..sa asculti muzica sau sa citesti.
pt bebe:
- 1 body, sosete, caciulita si o paturica;
- 1 camasa de bumbac cu maneci lungi;
- un prosop.

Cam atat Cam pretentiosi.....si cer cam multe..mie asa mi se pare...ca tre sa ma duc cu valiza
AAA si mai erau trecute si actele

Veronica cu Alice
micuta mea
BB e pe drum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CADIA spune:

Naty, sanatate multa si sa dea Dzeu sa rezolvi cat mai repede problemele cu care te confrunti.

Veronica
, chiar azi ma gandeam ca abia astept sa vina Craciunul cu tot ce inseaman el: colinde, cadouri, bradutz...etc.

26+cu CLARA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Da, poate e mai bine sa ma descarc ...

Nu vreau sa va sperii, doar sa va povestesc prin ce am trecut si trec eu si sa va spun de pe acum sa fiti foarte, foarte atente la orice e legat de sanatatea copilului pentru ca intr-o secunda ti se poate intampla o nenorocire.

Deci. Ioana tusea de cateva zile, fara alte manifestari. Samabata noaptea a facut 38,6, ia-m dat nurofen si i-a trecut (eu insa nu am dormit toata noaptea ca sa o pazesc). Duminica dimineata se plangea ca o doare tare gatul de la tuse, apoi a vomat. Pe la 12 a mai vomat o data si a zis ca se intinde in pat. Eu am stat langa ea, ia-m luat febra, nu era mare, 37,5. Pe la 12,30 am zis sa ii fac un ceiut si m-am dus la bucatarie spunandu-i sotului sa stea cu ea. Dupa vreo 2 minute am simtit pur si simplu ca trebuie sa ma duc la ea. Am gasit-o singura in pat, inconstienta, cu spume la gura si ochii dati peste cap, vanata toata. Desi citisem despre asta nu am recunsocut pe loc convulsiile febrile, nici macar nu am realizat imediat ca are convulsii. Pur si simplu am crezut ca o pierd, ca se duce in fata mea si realmente am crezut ca mor si eu. Octavian a venit la strigatele mele, a crezut ca s-a inecat si de a pus-o cu capul in jos. Buna miscare fiindca a scuipat o bombonica de gat pe care tocmai i-o daduse si cu care altminteri chiar se putea ineca. De abia cand am vazut-o la ea am constientizat ca are convulsii am sunat la salvare si imediat o doctorita mi-a zis sa o punem pe o parte, sa-i tinem limba si sa-i punem un supozitor cu novocalmin. Nu stiu prin ce minune mi-am adus aminte ca avem Desitin (un fel de clisma - supozitor cu diazepam indicat exact pentru convulsii) si i l-am bagat repede in popou, impreuna cu novocalminul. Asta a calmat-o, a plans un pic si apoi a adormit bustean, mie mi se parea ca e tot inconstienta, chiar m-am gandit ca a murit, cu toate ca vedeam ca respira si octavian striga la mine ca doarme, iar doctorita imi spunea la fel la tel, ca asa dorm dupa convulsii. Episodul a durat putin, nici nu stiu daca au fost 2-3 minute dar mie mi sa- aprut o eternitate. Salvarea a venit repede, un doctor morocanos, care nu spunea nimic, numa dadea din cap, eu intrebam disperata daca are puls, e bine, a trecut pericolul si el nimic. Am plecat cu salvarea, eu in hainele de casa si pe drum catre spital ea tot dadea sa adorma si doctorul nu o lasa, dar era constienta, cu toate ca letargica. Spunea "mami, nu ma parasi" si atat. Ma gandeam doar cat de fascinata e de salvari, de fiecare data cand vede una ma intreaba unde merg si cine o fi in ele si de ce se grabesc si ca uite, acum a venit una chiar pentru ea.
La Grigore Alexandresc o doctorita de garda foarte draguta a consultat-o, a zis ca au fost convulsii febrile si cauza e febra ce a crescut rapid. In fine, ea s-a pus pe plans, semn bun pentru mine si s-a agitat toata si s-a zbatut; doctorita zicea ca e bine, ca isi misca bine mainile si picioarele. Apoi ne-a internat la terapie intensiva si de aici a inceput al doilea calvar numit spitalul Grigore Alexandrescu. I-au facut radiografie la plamani, a consultat-o un ORL-ist, i-au laut multe eprubete de sange. Apoi a venit o alta doctorita care mi-a spus ca imediat sa vina alt insotitor - femeie fiindca eu nu am voie sa stau in spital. Ioana s-a pus pe strigate groaznice de "mami, nu pleca, stai aici" iar aia imi tot spunea ca ei nu isi pot asuma responsabilitatea sa interneze o gravida. Zapacita si socata cum eram m-am lasat intimidata si am facut schimb cu mama si de atunci nu mi-am mai vazut copilul. Nici nu stiam incontro sa o iau, nu puteam sa ma duc acasa pur si simplu cand ma gandeam ca ea e la spital si imi aduceam aminte cum am plecat de acasa. Nici acum nu am ajuns, am venit la ai mei, pur si simplu nu pot intra in casa, am ajuns in fata blocului si mi s-au taiat picioarele, nu am putut sa urc.
In fine, luni dimineata la 8 am fost la spital in incercarea de avorbi cu doctorii sa ma lase sa stau eu cu ea. Am stat ieri pana l 3 la spital, in curte, ocazie cu care m-a intors si raceala. Nu am fost lasati sa asteptam in cladire, e interzis (nu pe coridor, care e inchis si nu poti sa intri nicicum, dar nici in cladire). M-au vazut ca sunt cu burta la gura si mi-au spus ca regulile sunt pentru toti, nu se poate astepta in cladire ...
Prima oara am vorbit cu doctorita pe la 11, dupa multe, multe insistente. Mi-a retezat-o foarte scurt - ea nu isi poate asuma responsabilitatea internarii unei gravide. I-am spus ca ii aduc scrisoare de la ginecolog ca nu am probelme. Nimic. I-am spus ca mama are probleme grave de coloana, trebuie sa se opereze si nu poate sta zile si nopti pe un scaun (insotitorii nu au voie sa se intinda langa copii). Mi-a spus ca pot lasa copilul singur... Am implorat-o sa o lase pe bona sa stea in timpul zilei si mama noaptea. Nu, cine intra la ei in spital nu mai iese decat la externare. Am implorat-o sa ma lase sa-mi vad fata 2 minute. Nu, nu am voie in spital (gravidele sunt un fel de ciumate se pare pentru spitalul Grigore Alexandrescu). Pana la urma mi-a recomandat ca, daca am atatea pretentii, sa merg la Medlife. Ceea ce am si vrut sa fac. M-a retinut faptul ca nu imi dadeau analizele si nu am vrut sa supun fata la alte chinuri cu radiografii si luat de sange. Apoi am incercat sa vorbim cu directorul, de altfel si sef al acestei sectii. Am mers "din partea cuiva". Intai ni s-a spus sa venim la 1,30. Cand am revenit secretara a zis ca nu vorbeste cu noi directorul (cine Dumnezeu ne credeam sa cutezam sa il deranjam de domnul director!) sa mergem la doctorita care se ocupa de ea. Dupa un timp am reusit iar sa dam de doctorita, Octavian se pare ca i-a intrat ceva mai mult in gratii incat a binevoit sa-i zica ca Ioana e bine, are faringita, azi daca nu mai face febra poate in face encefalograma si poate maine ii da drumul.
Azi dimineata la control mamei nu i-au spus nimic, dar a scris pe fisa "stare mediocra", cu toate ca nu o consultase propriu zis, doar ca i-a zis mama ca are nasul infundat (altceva nu mai are). Din nou a stat Octavian in curte pana acum vreo ora, cand in sfarsit a gasit-o pe doctorita, care nu a vrut sa primeasca bani si i-a zis ca maine dimineata ii face encefalograma. Si atat.

Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 28+ cu Nadia - Ana
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns justme25 spune:

Off Naty prin ce ai putut sa treci! Imi pare tare rau ca ai fost nevoita sa treci prin atatea. Bine ca sotul si mama ti-au fost alaturi. Incearca sa te linistesti si sa iei partea buna a lucrurilor: au trecut toate si fata este bine! Slava domnului!

Justme 30+
http://bd.lilypie.com/sejIp3.png
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=justme25&year=2009&month=1&day=3&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

continuare

In spital este mai rau ca la inchisoare. Nu au voie sa iasa la geam; mama nu are voie sa manance in salon si nici pe hol: nu are voie nici sa citeasca; nu are voie sa isi descheie halatul daca ii e cald; nu are voie sa se intinda in pat si mai ales nu are dreptul sa stie ce e cu copilul. Nu li se spune nimic, Credeti-ma ca, dincolo de socul si spaima mea, niciodata nu m-am simtit asa de umilita si pusa la respect. Ca un obiect. Nici macar nu pot sa fie obiectul denumit "insotitor" fiindca am grava vina de a fi insarcinata.

In fine, astea vor trece. Dar eu am suferit un soc ingrozitor din care nu imi pot reveni. Acum mi se pare ca tot ce a fost inainte de duminica a fost in alta viata. Incerc sa nu plang chiar intr-una ca sa o protejez pe bebelusha. Dar tot plang, desi stiu ca acum e bine. Am numai imaginea crizei in fata ochilor si orice obiect al Ioanei ma face sa tremur. Acum am vazut floarea pe care mi-a adus-o vineri cand a venit de la gradinita si m-a busit din nou plansul ...

Imi pare rau ca v-am innebunit ...

Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 28+ cu Nadia - Ana
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

naty - bine ca ioana e bine acuma.

29+ cu T. Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

AMR 9 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronica75 spune:

Scumpa Naty - sunt si eu alaturi de tine si crede-ma...stiu prin ce treci...
Trebuie sa fii tare si sa stii ca e mai bine pt tine ca nu te-au primit in spital...sunt microbi spitalicesti..mai bine asa, chiar daca iti este greu, e mai sigur pentru toata lumea. Hai, curaj, bine ca Ioana e mai bine si sper si ma rog pentru ea sa se insanatoseasca repede.
Dar, trebuie si tu sa ai grija de tine, ca sa poti avea grija de ea si de bb.
Intradevar dupa asa ceva "ti se ia de toate"

Veronica cu Alice
micuta mea
BB e pe drum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yashy spune:

Naty, Dumnezeule... prin ce treci... Multa sanatate Ioanei!!Ai grija de tine...
Eu nu am inteles de ce a internat-o... Din cauza faringitei? Si Luka a facut convulsii de 2 ori pana acum... prima data la 3 ani... cand am crezut ca l-am pierdut si eu... ca si tine, si a doua oara la 5 ani.

Adina & Luka& bobita din burtica24+
obraznicatura lu' mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Naty ai intrat pe domeniul meu ca sa zic asa...asa se intampla cu majoritatea care ajung la Grigore vopsit gardul inauntru leopardul.La spitalul unde lucrez eu , mult mai mic si de "cartier " si fara "renume" Dr Victor Gomoiu, convulsiile sunt "specialitatea casei " ca sa zic asa, de vreme ce aici se afla uan din cele doar 2 sectii de neurologie pediatrica din Bucuresti.

Bref cei mici la febra de peste 39 POT face convulsii febrile care NU lasa de obicei sechele si nu au urmari.Dar trebuie
1.cautata si rezolvata cauza febrei(pt asta tonele de analize sangvine|+radiografia pulmonara care este STANDARD in examenele screening )
2.evaluat copilul din pdvd neurologic de catre neurolog
3.PRIMA CRIZA NU SE TRATEAZA cu tratament anticonvulsivant
4.electroencefalograma se poate face imediat dupa criza(chiar si al 1 sapt)dar NU este relevanta pt ca pot aparea modificari, fiind extrem de aproape de evenimen.EEG se repeta la distanta de criza --3-4 saptamani si se observa , de obicei absenta anomaliilor de tip iritativ
5.Ca tratament recomandat : combaterea ENERGICA a febrei la copilul cu istoric de convulsii febrile(nu se lasa peste 38,5 niciodata)si DESITIN intrarectal la nevoie , chiar si preventiv dc febra este peste 39 de 5 sau 10 mg in functie de greutatea copilului.Desitinul este diazepam si rolul lui este de a CUPA< INCETA criza
6.Doar dc crizele se repeta frecvent si exista anomalii pe EEG se pune problema tratamentului de fond anticonvulsivant pe termen lung

Bref pn la 6 ani convulsiile febrile sunt relativ frecvente, nu lasa sechele si nu indica alte probleme.Sperietura este maaaaaaaaare prima data, dar pt pediatrii sunt o BANALITATE!!!
bafta Naty sper ca te-am lamurit

bb mic

POZE
27+

Mergi la inceput