Campanie de responsabilizare a autoritatilor (6)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Luca cand o sa fie intalnirea cu d-na Cretu?
Daca ma intorc pana atunci in Bucuresti merg si eu.
Multa bafta si scuze ca nu am mai dat o mana de ajutor la trimisul mailurilor.
pup


elena***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Pisumic, nu trebuie sa ne agitam pentru raspunsurile negative, sau mai exact pentru lipsa de raspunsuri, haideti sa ne concentram pe cele relativ pozitive si pe cele pe care le vom obtine in continuare.

Felicia, welcome back, te asteptam. :)

Elenada, te-am invocat cand am vrut sa inserez niste script type-uri pe blog si nu le-am dat de cap - dar nu-i graba, tu vino cu austriecii si recuperam. :)

Intalnirea cu dna Cretu este doar la stadiul de propunere (din partea dumneaei), astepatm niste confirmari de la voi si ma bucur sa le am pentru a merge mai departe. Oricum, nu se va intampla pe termen foarte scurt, caci cea mai mare parte a timpului e plecata la Bruxelles/Strasbourg. O sa ii scriu din nou si vedem. Rezolutia asta pe care am descoperit-o e foarte importanta, practic avem un text de legislatie europeana din 2008 prin care Romaniei i se recomanda sa GARANTEZE dreptul de acces UNIVERSAL la tratamente impotriva infertilitatii. O pot pistona pe faza asta, sa faca bine sa le aduca la cunostinta confratilor parlamentari romani etc.

---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Ce ma bucur ca s-a mai animat atmosfera!
pisumic, nici mie nu mi-a raspuns Udrea, asta e, o lasam in apele ei.
Eu n-am mai primit niciun raspuns de la nimeni. Cel putin e un pas inainte, sunt sanse sa le fi citit cineva, cand trimiteam la senatori/deputati mai mult de jumatate le primeam inapoi.
Lucrurile par sa inceapa sa se lege, in special paragrafele din lege sunt cea mai buna veste din ultimul timp.
In rest, cine, cui mai trimite?www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sprijina visul unor oameni de a deveni parinti


Implica-te in campania noastra! Avem nevoie de idei si voluntari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui LucaLuca

...
Citat:
25. invita Comisia sa ia în considerare problema sensibila a infertilitatii, care afecteaza în egala masura femeile casatorite sau necasatorite, precum si cuplurile;

26. constata ca infertilitatea este o boala recunoscuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniaza faptul ca rata infertilitatii este în crestere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invita, prin urmare, statele membre sa garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilitatii.


Deocamdata nu pot spune decat: WOW!

---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/
N-ar trebui sa trimitem textul catre cei 3 europarlamentari care au depus "propunerea de rezolutie a Parlamentului European referitoare la tratamente pentru reproducere umana asistata"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Fetelor, am primit raspuns de la Bogdan Bratianu.( e tanar, are 32 de ani, un copil).

va copiez raspunsul aici :

"Cu scuzele de rigoare pentru intarziere (motivele sunt dictate de campania electorala care momentan imi ocupa tot timpul) pot sa va spun ca sunt gata sa sprijin orice initiativa legislativa care poate fi de folos atata timp cat nu incalca Constitutia Romaniei, legislatia europeana, legislatia romaneasca sau etica crestina.

Sincer va spun, nu sunt in tema cu acest subiect, iar succinta prezentare ce argumenteaza acea petitie online cred ca poate fi completata cu multe alte informatii. De aceea, indiferent de rezultatul acestor alegeri, am sa va rog sa facem cumva sa ne vedem pentru a purta o discutie si, impreuna, sa gasim cele mai bune cai de a promova o astfel de initiativa legislativa.

Cu siguranta acesta este un subiect care poate interesa mai ales ca si eu, la randul meu, am prieteni care sunt in aceasta neplacuta situatie. Si nu numai din acest motiv voi sprijini un astfel de proiect legislativ.

Bogdan Br#259;tianu "

a dat si nr de telefon, asa ca ROG o fata dintre voi care sa preia de aici incolo corespondenta cu el, o eventuala intalnire, etc etc


Mami de fetita si de baietel 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui marrina


N-ar trebui sa trimitem textul catre cei 3 europarlamentari care au depus "propunerea de rezolutie a Parlamentului European referitoare la tratamente pentru reproducere umana asistata"?...Mi-e si jena (de jena lor). :)) In primul rand, hai ca nu au stiut ca exista (desi e adoptata in februarie 2008, in timpul mandatului lor) - dar nici macar nu au cautat! In al doilea rand - va spuneam ca mie proiectul lor de rezolutie mi se parea foarte, foarte vag, facut pe genunchi - iata ca avem confirmarea, puteti vedea ce inseamna o rezolutie corecta, documentata, europeana.

Cred ca o sa le scriu, totusi, vad eu cum o dau diplomatic. :)

Eseea, excelent, multumim mult de tot, domnul cu nume istoric pare deschis - am gasit pe net ca este candidat pe colegiul Balta Alba, avem pe cineva care sta pe-acolo? Si chiar daca nu, se inscrie cineva din Bucuresti, indiferent de domiciliu, sa ii dea macar un telefon, sa anunte ca da, dorim sa ne vedem fatza in fatza cu el? Mai sunt mai putin de doua saptamani pana la alegeri, trebuie sa tragem tare acum.

Oricum, Eseea, pana una-alta, raspunde-i tu domnului candidat si multumeste-i. Spune-i ca un grup de persoane cu probleme de fertilitate doreste sa sa vada cu dumnealui, pentru a ii expune pe larg problema, atunci cand este disponibil. Zi-i, desigur, si ca ii uram succes in alegeri. Pune-i, te rog, si adresa blogului nostru: http://.

Multumim mult. :)

Eu azi mi-am propus sa fac textul pentru europarlamentari, sa vad cand apuc. Revin.

---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Mi-a scris Corina Cretu:

Citat:
Draga Raluca, multumesc mult pt email. Asa cum am scris si pe blogul vostru, incerc sa ajut cat pot. O sa-i intreb si pe colegii mei din Comisia de petitii cum e cu depunerea. Asistentii mei o sa va contacteze daca e nevoie de ceva. Eu am o perioada mai aglomerata in urmatoarele doua saptamani si o sa fiu mai mult plecata, dar sper ca ei sa va poata ajuta. oricum, tinem legatura. Va urez la toti numai bucurii si succes in efortuile voastre de a deveni parinti,
Corina


I-am raspuns - ei sau asistentilor -, mentionand rezolutia si rugand sa fim anuntate cand se depune petitia in Parlamentul European.

De asemenea, mi-am facut o dambla si am trimis mail cu link catre articolul "Ministerul Sanatatii ne intoarce spatele" la mai multe adrese din MS - presa, relatii cu publicul, ministru si, mai ales, dl. director general Adrian Pana.

Si am schimbat tema blogului, scrisul de la comentarii era nepermis de mic, greu lizibil. Parca e mai bine acum. Am mai adaugat si cateva widget-uri, vreo doua link-uri in blogroll (rezolutia PE si articolul despre FIV din Tabu - daca mai aveti idei despre ce am mai putea adauga, ziceti).

Mesajul catre europarlamentari nu l-am scris inca - la urmatoarea cafea.

---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Articol in "Foaia transilvana" de astazi, care lamureste cum e cu acele compensari pentru "infertilitate" - inteleg ca e vorba de 50% din tratamentul pentru stimulare ovariana; asta-i tot. E cu dosar, comisii si alte dureri de cap:


http://www.ftr.ro/statul-fertilizeaza-pe-jumatate-11376.php

---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Girls, o varianta de mesaj pentru europarlamentari - pe blog sau mesaj via mail, in functie de cum au.

Feel free sa il modificati dupa cum simtiti, e doar un schelet:
Buna ziua.

Va scriu in numele a foarte numeroase cupluri din Romania care se confrunta cu probleme de fertilitate. Ne-am propus sa aducem acest subiect pe agenda publica din Romania si sa modificam perspectivele asupra infertilitatii, din partea publicului larg (trebuie sa se constientizeze ca infertilitatea este o boala, care trebuie sa inceteze sa fie un subiect tabu) si din partea factorilor politici (statul trebuie sa se acorde sprijin financiar familiilor care au probleme de fertilitate). In acest am initiat si o pagina web, de tip blog, unde puteti afla mai multe amanunte sau ne puteti lasa mesaje: http://.

Solicitam reglementarea legala, in regim de urgenta, a procedurilor de reproducere asistata medical si introducerea procedurilor IA/FIV in programele nationale de sanatate, astfel incat costul unui anumit numar de proceduri, stabilit prin lege, sa fie suportat de la bugetul asigurarilor sociale de sanatate, asa cum se intampla de multa vreme in majoritatea tarilor europene. Suntem, la randu-ne, platitori de taxe si impozite si AVEM DREPTUL de a fi sustinuti financiar de catre stat in eforturile noastre de a obtine o sarcina !

Suntem constienti ca problema nostra tine mai degraba de competenta forurilor politice interne, nationale. Ne adresam insa dumneavostra, ca europarlamentar, intrucat in Rezolutia privind viitorul demografic al Europei (2008) a Parlamentului European [http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=TA&reference=P6-TA-2008-0066&language=RO ] se precizeaza la art. 26 : « […] infertilitatea este o boala recunoscuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniaza faptul ca rata infertilitatii este în crestere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri; invita, prin urmare, statele membre sa garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilitatii. » In acest context, va rugam sa ne acordati consultanta si sa faceti lobby acestei initiative pe langa colegii dvs, parlamentarii romani. Asteptam, de aseamenea, orice idee si initiativa care ne-ar putea ajuta in lupta noastra.

Va multumim!


Si adresele:

---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Luca , i-am raspuns domnului Bratianu. Acum astept de la voi pe cineva sa preia fraiele.

Mami de fetita si de baietel 21+

Mergi la inceput