proiectul "casa verde"

proiectul "casa verde" | Autor: mirelaispir

Link direct la acest mesaj

ce parere aveti de acest proiect? sa fie chiar asa cum promite ministerul mediului. daca da, ce ar trebui facut mai concret. unde se depun dosarele si ce trebuie sa contina. nu am inteles mare lucru de pe site-ul lor. este cineva interesat de un astfel de proiect

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Despre ce este vorba?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Cred ca te referi la subventia pe care o acorda statul in cazul in care iti montezi panouri solare sau turbine eoliene(90% plateste statul iar tu suporti numai 10% din cost)pentru producerea energiei ecologice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catinuta spune:

Ideea e super cu siguranta, eu sunt interesata, acum sa vedem cat si ce se va face pan la urma, avand in vedere ca ....traim in Ro. Daca imi dau 90% din costul unui sistem de incalzire imi inscriu masina aici si imi scot banii, nu. Dar pana va fi pusa in practica aceasta lege va trece mult si va fi f. greu, de ce? Nu am incredere in sistem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Se acorda de catre ministerul mediului 90% ,dar nu mai mult de 7000 de euro .
Deocamndata nu exista o lista oficiala cu firmele acreditate pentru acest tip de tranzactie.Ministerul nu va da bani beneficiarului ci firmei care se ocupa de aceste sisteme.Pana la sfarsitul lunii decembrie ,se va publica lista firmeleor agreate de minister,iar de pe 9 ianuarie se pot depune proiectele realizate impreuna cu firmele respective. Cred ca va fi un adevarat maraton, deoarece aceasta finantare este limitata, ma tem ca ne trebuie inca o data, vestitele pile!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

Pai tocmai umplam pe net sa vad ce se spune despre proiectul cu pricina.
Suna totul foarte frumos insa intrebarea mea MARE este: cat sunt de bune panourile astea pe timpul iernii?
Eu locuiesc la curte. Gazele se scumpesc pe zi ce trece iar iarna trecuta plateam in lunile de varf in jur de 11 mil/luna numai gazele.
parca nu as mai vrea sa platesc asa de mult dar...nici cu panourile astea nu prea stiu cum este.
daca este cineva care are si le foloseste......va rog sa imi spuneti daca este sau nu rentabil.

Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici

www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

panourile solare nu-ti fac economie la incalzire, ci doar la apa menajera
singurele economii simtite vor fi pe timp de vara cand centrala nu va mai porni sa incalzeasca apa menajera, ea fiind deja incalzita de panouri
iar iarna sa zicem ca apa menajera va avea 12 grade (cat reuseste soarele sa incalzeasca) iar diferenta pana la 50 grade sau cat ai tu setata valoarea va fi incalzita de centrala
apa de la panouri nu intra in calorifere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

Din cate stiu eu , panourile pot incalzi si caloriferele.
Poate gresesc...nu sunt experta.....dar asa am citit.
Multumesc pentru lamurire.

Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici

www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Nu mi s-a raspuns direct dar daca este adevarat ca statul "ma sustine" financiar sa-mi instalez panouri solare eu maine mi le comand.
Cochetez de f. mult timp cu aceasta dorinta a mea de a fi independenta chiar numai cu apa menajera si banuiesc ca si cu cea de baie .
De fapt, ma ispiteste orice solutie care sa ma faca independenta de furnizorii de energie.
Din pacate imi dau seama ca acest lucru ar putea sa fie penalizat de cei care depind de noi consumatorii platitori .
Incerc sa sabotez si eu cat pot:am pastrat sobele cu lemne,am de gand sa plantez multi salcami pe un teren agricol pe care nu l-am cultivat cu altceva(nu stiu de unde au puieti stimabilii care au participat la o campanie recenta;poate ma ajutati).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

In acest moment se negociaza cu firmele care intra in program. Se publica lista cu firme, din ianuarie incepe programul. Concret: te duci cu documentatia casei tale la firma, negociezi o solutie, se semneaza contractul si platesti 10% din panouri (elice, pompa de caldura). Cred (nu sunt sigur) ca aici e "spilul": lucrarea ti-o face firma respectiva, la preturi care nu prea au concurenta, ca nu ai foarte mult de ales.
In tara noastra panourile se folosesc pentru apa calda menajera (adica toata din casa) pentru aproximativ jumatate de an, ceea ce este foarte putin. Prin solutii mai avansate, le folosim si sa mai ridice temperatura apei care ajunge in centrala (pe timp de iarna). Per ansamblu, economia de bani nu este spectaculoasa, adica investitia (totala) se amortizeaza greu (investitie inseamna si montarea), dar privind ecologic, inseamna un pas.
Apa de la panouri nu ajunge in calorifere, pentru ca circuitul de incalzire este un circuit inchis, sub presiune, prin care se plimba aceeasi cantitate de apa.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Mecanismele eco sunt de mai multe feluri.
Exista cele care iti incalzesc doar apa,insa exista si mecanisme pentru a-ti procura propria energie(electricitate),numite fotovoltaic.


http://ro.wikipedia.org/wiki/Aplica%C5%A3ii_cu_panou_fotovoltaic#Utilizare_casnic.C4.83

Mergi la inceput