Tort acoperit cu pasta din marshmallow

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

salutare!
Nu mi-au trecut urechile...asta daca vreti cumva sa stiti..

Pasta de zahar o fac dupa reteta Adrianei de pe culi,si am va pun un link sa vedeti cum se face,caci Adriana a fost forte draguta si a pus poze pas cu pas.Atat spun doar ca am inlocuit glucoza cu miere de albine,50gr de glucoza ar fi o lingura plina plina de miere de albine.
Zaharul pe care-l folosesc este zahar pudra de la coronita,pana acum cel mai fin zahar pudra incercat de mine.Bine ,mai este si zaharul pudra vanilat de la Dr Oetker insa e si mai scumpisor.

Deci 5 gr de gelatina pusa la muiat in 30 ml apa rece,dupa ce s-a muiat adaugam o lingura plina de miere ,incalzim usor pe foc sau 30 sec la microunde,cernem zaharul pudra pe blatul de lucru,rasturnam compozitia lichida ,amestecam ca la aluat pana se face o coca ca o plastilina.sa nu fie prea tare,mai bine o lasati mai molcuta si mai adaugati cu z pudra cand o lucrati.
La tortul castel am facut portia dubla.
Aveti imagini pas cu pas www.culinar.ro/forum/continut/Tehnici-ustensile-ingrediente/13878/Pasta-de-zahar/" target="_blank">aici

Dupa ce am facut pasta de zahar,o coloram (cu roz,sau mov, sau ce culoare vreti) ,iar ptr a intinde foaia cu care imbracam tortul ne putem ajuta de o bucata de folie,sau plastic .eu am cautat o sacosa mai mare si-am taiat-o pe margini,mi-a iesit un dreptunghi mare.Pun pasta de zahar intre foile de plastic unse cu putin ulei si intind cu sucitorul pana imi iese o foaie de vre-o 3 mm grosime.

Scoatem blatul de tort din frigider,este deja imbracat in crema,mai indreptam pe ici pe colo,cu latul cutitului,daca mai este nevoie,si presaram putin z pudra(sau amidon ) pe foaia de pasta,dam cu amidon si sucitorul,si rulam foaia de pasta de zahar pe sucitor,si o asezam pe tort,dintr-un capat,usurel.Apoi o indreptam,apasam,intindem in asa fel incat sa nu ramana falduri,creturi sau alte uratenii.
Exista o ustensila cu care se face asta seamana cu chestia aia cu care se intinde mortarul pe pereti ,la zidari,eu n-o am,eu indrept cu palmele.
Mai facem o foaie,cu care imbracam bucatile de rulada,unse si ele cu putina crema sau gem,sa se lipeasca pasta.
Dintr-o alta foaie,decupam cu varful unui cutit crenelurile si le lipim pe varfurile "turnuletelor" cu putina apa sau putin sirop,si poarta.
Daca avem forme,putem decupa si niste floricele,fluturasi ceva ptr decor.
Din crema oprita ptr decor,accentuam ferestrele(care sant patratelele de la creneluri)si poarta,facem clanta,gemulete..ce ne mai trece prin cap.

Putem face si cateva stegulete,din foaie de pasta de zahar,prinse pe scobitori,pe care sa desenam cu carioca ceva.

Montam turnuletele pe tort,ferestre,poarta,se poate face si un pod mobil in fata portii,cateva floricele pe ici pe colo,steguletele si gata..

Cautamnd imaginile de la pasta de zahar am gasit www.culinar.ro/forum/continut/Tehnici-ustensile-ingrediente/20629/Tehnica-realizarii-unui-Tort-castel/" target="_blank">asta.

Este un tort castel imbracat in frisca,explicat pas cu pas,pentru cine nu vrea sa se complice cu pasta de zahar.

Spor la treburi va doresc, si ,daca mai aveti intrebari...






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Milioaaaaaane de multumiri! Maestra, jos palaria!
O sa incerc, desi am dubii ca voi reusi.


P.S. Esti cumva cofetar?






"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana7mi spune:

pitici, cum a iesit tortul?


uitati un tort in forma de castel

http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=77302

si o varianta mult mai simpla ... direct in forma de castel

http://lauracucina.blogspot.com/2008/05/torta-castello.html

Ale
le mie foto

Mergi la inceput