Fier de calcat lipicios!

Fier de calcat lipicios! | Autor: BeLucci

Link direct la acest mesaj

Am fier de calcat cu talpa de ceramica. Intr-o zi am calcat cu el si l-am pus pe maxim, si sa lipit de pe materialul pe care-l calcam pe talpa fierului. Si a ramas "murdar", si nu stiu cu ce sa-l curat. Deja este enervant ca se lipeste(de material) cand e fierbinte si miroase urat. Voi cu ce l-ati curatat? Daca ati patit-o!!?

Ce titlu am pus....hmmm

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

cu sare fina. pui sare fina pe un ziar si freci bine talpa fierului incins, ca si cum ai calca. sper ca merge si la talpa de ceramik.......

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Mai bine ia altu'...

"sky is the limit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Mycydutza merci, o sa incerc.
Rory asa grav e??? ai patit la fel sau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Acum vin si eu sa ma bag ca musca'n lapte desi nu stiu ce talpa am. Am fierul Program 8 de la Tefal; sa fie talpa de teflon sau ceramica? Oricum pare ceramica...
Sa revenim; cand mai patesc asa, il las pe programul 8, de blugi si apoi pun pe ceva de poliester(pe dos), patesc la fel. Eu am curata-o tot timpul cu un cutit. Il las sa se raceasca si desprind ce s-a lipit pe lama(si in orificiile pt aburi) cu lama unui cutit; nu s-a zgariat si dupa ce-l curat merge perfect. Aaa, am mai folosit si partea abraziva de la buretii de bucatarie pt particulele fine, lipite.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
My workshop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Belluci, eu zic asa: daca un obiect nu rezita in starea in care l-am cumparat- fie el fier de calcat, pantalon, camasa, ciorap, telefon mobil sau masina, si incep sa improvizez si sa il repar,e clar ca e pierdere de timp si de bani! asa ca il arunc/donez si imi iau altu'! Si de data asta mi-l iau pe cel mai bun care e pe piata! Si cu filozofia asta am reusit sa imi iau numai lucruri bune care nu se lipesc( fiare de calcat), strica(mobil), nu trebuie tivite/cusute/reparate ( hainute, pantaloni, pantofi, masina )...nu stiu daca e o filozofie buna sau nu, dar mie mi se potriveste...

"sky is the limit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Cu fierul de calcat ce-l am acum, n-am avut pb, e cu talpa din ceramica, dar cu celalat, am buctat-o si eu(avea talpa de inox).O vecina m-a invatat sa pun hartie alba pe o coada de lingura de lemn si sa-l curat de ea cand e la temp cea mai ridicata si chiar s-a curat, folosind vreo 4 coli xerox. Nu a mai lipit dupa curatare.Poate merge asa si la talpa din ceramica.
Ma gandesc, ca de-l freci cu ceva abraziv se deterioreaza mai rau, se zgarie chiar daca nu-s vizibile zgarieturile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

In asa o situatie, eu am curatat talpa fierului de calcat cu cif crema. Am pus pe talpa fierului, rece fiind (daca e fierbinte face o reactie urata!), am lasat 1 minut si am sters bine cu o carpa de bumbac. La final, am sters cu o carpa umeda pana nu a mai ramas nimic pe talpa.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Citat:
citat din mesajul lui rory76

Belluci, eu zic asa: daca un obiect nu rezita in starea in care l-am cumparat- fie el fier de calcat, pantalon, camasa, ciorap, telefon mobil sau masina, si incep sa improvizez si sa il repar,e clar ca e pierdere de timp si de bani! asa ca il arunc/donez si imi iau altu'! Si de data asta mi-l iau pe cel mai bun care e pe piata! Si cu filozofia asta am reusit sa imi iau numai lucruri bune care nu se lipesc( fiare de calcat), strica(mobil), nu trebuie tivite/cusute/reparate ( hainute, pantaloni, pantofi, masina )...nu stiu daca e o filozofie buna sau nu, dar mie mi se potriveste...

"sky is the limit!"

Toate bune si frumoase... Dar nu pt ca nu pricep. Daca fierul de calcat are o setare gresita, lipete, te asigur, indiferent de calitate; daca iti cade pe jos se poate strica si Iphone; daca ai 1,5m trebuie sa-ti tivesti hainele oricum, daca intra un nebun cu un motor in masita ta, tot o repari...
Nu pricep ce are una cu alta? Belucci poate are "top of the line" in materie de calcat, nu are legatura calitatea, ea a explicat ce s-a intamplat. Tu daca iti cumperi un fier super bun azi, maine calci pe maxim, o bluza de satin si distrugi si bluza si lipesti si material pe talpa; poimaine il dai cadou si-ti iei altul

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
My workshop

Mergi la inceput