Mákos Guba
Stie cineva reteta?
Am mancat zilele trecute la Budapesta si din cautarile mele pe net am dedus ca asta ar fi prajitura .Nu are rost sa spun ca salivez intr-una cand ma gandesc.....Continea ceva aluat moale, mac , zahar pudra si un sos de vanilie.
Recunoaste cineva descrierea?
Merci in avans de reteta
Raspunsuri
szivarvany spune:
http://kaja.zug.hu/galeria/makos-guba_175.php asa ???
Assa,
revin imediat cu o traducere.
pt 4 persoane
8 buc cornuri simple uscate
6 dl lapte dulce
15 dkg mak (dat prin masina de macinat cafea sau blenduit bine cu zaharul pudra sau poate ai masinaria aia veche de macinat macul)
3-4 linguri mari de miere
2 dkg margarina
1 dkg zahar vanilat
lamaie
Pui in lapte zaharul vanilat, 2 linguri miere, jumate din margarina. Se feliaza cornurile si se stropeste cu acest lapte, daca e nevoie, intorci tu feliutele sa fie bine patrunse toate in mod egal, dupa care se pun in strecuratoare 2-3 minute sa se scurga surplusul daca e cazul. In macul macinat pui coaja rasa de la lamaie, dupa care le presari peste feliile imbibate. Cu restul de margarina ungi o tava sau orice vas termorezistent, asezi feliutele de corn, si asezi tava in cuptorul preincalzit pt 5-10 minute. La portionare se adauga restul de miere.
In locul macului se poate folosi si nuca.
Daria & GIULIA(2004 08 16)
Teodora D. spune:
Eu am facut reteta asta- http://hungarystartshere.blogspot.com/2008/01/mkos-guba-poppy-seed-bread-pudding.html
La 4 batoane(cornuri) am pus 1 litru de lapte. Fac frecvent budinca de cornuri, asa ca am incercat si cu mac, pt un pic de diversitate; a iesit bun!
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
oana0204 spune:
Eu tot nu m-am lamurit defapt care sunt cantitatile..
dkg.. este decigrame?..cate grame vine defapt?.. nu puteti sa puneti masurile in ml si g?
plss, ca stau cam prost cu tranformarile